Visselblåsare vid NOAA: Paris-avtalet bygger på manipulerad data

7
1152
global warming

Visselblåsaren Dr John Bates vid NOAA avslöjar i The Mail on Sunday att information som låg till grund för klimatavtalet i Paris bygger på manipulerad data presenterad i tidningen Science juni 2015.

NOAA ska ha brutit mot sina egna regler för vetenskaplig integritet när man publicerade uppgifter som sa att pausen av den globala uppvärmningen påvisad av forskare inom FN 2013 inte är korrekt. Man bytte säker temperaturdata från bojor i haven mot mindre säker data från fartyg och kunde därmed ”påvisa” en högre temperatur.

Läs mer

palbergstrom.com

 • HM

  Uppbromsningen har man ju nu upptäckt vad den berodde på. Det är att haven har värmts upp och som då bromsade ett tag luftens uppvärmning men totalt har jorden värmts upp och i vår del av världen har vi 0,9 grader högre medeltemperatur än tidigare.

  Tror ni inte på det så tag och gå ut ett tag.

  • Johnny H

   Kanske det. Synd att frågan inte verkar få debatteras eftersom man tycks ha uppnått konsensus om att det är den totala sanningen att jorden värms upp och riskerar att värmas upp mycket mer pga människans utsläpp. Låt kritikerna komma fram. Det kan inte skada tycker jag.

   • HM

    Kritiker av vad då i detta sammanhang. Jorden har värmts ut och det går väl inte att diskutera om det har skett utan istället vad som ska göras för att förhindra att uppvärmningen fortsätter. Det går inte att ifrågasätta vad djur gör. Fler fåglar har slutat att vara flyttfåglar så de stannar kvar istället kvar. Isbjörnarna minskar för isen de är beroende av minskar. Detta har de som inte tror på uppvärmningen feltolkat då de tycket att isen varit utbedd som förut men glömt att den är mycket tunnare nu.

    • bob

     …och de fåglar som stannar här dör när de flyger in i vindkraftverk som vi byger för att minska utsläppen som värmer upp jorden.
     Jag tror att den uppvärmningen som vi upplever har ökat på senare år är det normala temperatur variationen med tiden och som sker utan vår påverkan. Däremot påverkar vi vår miljö på anndra sätt som inte är bra.

     https://anthropocene.live/2016/12/21/trumps-politik-kommer-att-fa-draghjalp-av-solen/

     • HM

      Att fåglar krockar med vindkraftverk är lågt risk. De krockar oftare med tåg, bilar, broar och master

      Det är redan utrett hur mycket solen bidrar med uppvärmningen

      och den utgör några promille i påverkan så de försvinner i statistiken..

      Det pågår en global uppvärmning IDAG och hoppas på en ändring I FRAMTIDEN är typist för de som inte tror på något verkligt.

      Det går att flytta alla förändringar till framtiden som ska visa att man har rätt men då finns det inga garantier att de inträffar.

      Detta gäller inte bara de globala uppvärmningen utan även här på vaken.se: 9/11 (den oberoende undersökningen), geoengineering (inget av det som man går igenom har ännu inträffat).

     • bob
     • HM

      2016 var det varmaste året man har uppmätt sedan mätningarna började 1880. Lars Bern har fått mycket hård kritik för sitt ställningstagande och dessutom är alla klimatskeptiker i en rejält minoritet med sina åsikter.

      Klimatskeptikerna är i dag ca 3 % av de som sysslar med klimatforskning och den skaran har alltså krympt mot tidigare mätningar så inte går det i deras favör allt eftersom mätdata trillar in.

      Temperaturen i Arktis är 20 grader varmare än den borde vara alltså vid 0 strecket när den borde var – 20 grader.