Lördagen den 26 juli 2014 invigdes nya Arcadia praxis klinik i Bad Emstal i Tyskland. Runt 400 nyfikna personer kom för att höra om och se den nya kliniken. Här arbetar man med alternativmedicin parallellt med traditionell skolmedicin, något som är mer accepterat i Tyskland än t ex i Sverige.

Metoder och behandlingar som används här är bl a hypertermi, naturläkemedel, näringsmedicin, mental träning, massage, healing mm. De läkare som arbetar här har traditionell läkarutbildning som de kompletterat med specialkunskaper inom mer alternativ och integrativ medicin.

I Tyskland har man en mer vidgad syn på vad som läker en patient. Borgmästaren i Bad Emstal, Ralf Pfeiffer, berättar under en videointervju med Canal 2nd Opinion att det viktigaste är att patienten blir frisk, inte vilken behandling som anses vara rätt.

I Sverige däremot finns en stor skepsis mot all alternativmedicin. Det ställs krav på att behandling inom traditionell vård ska bedrivas enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. En behandlingsmetod som t ex hypertermi, som används på Arcadia praxisklinik, anses inte kvala in under det begreppet i Sverige, men används på flera universitetssjukhus runt om i världen med goda resultat.

När vi berättar om den begränsande synen på alternativmedicin för borgmästare Pfeiffer kommer han genast med en inbjudan till svenska politiker och läkare att komma till Bad Emstal för att se hur väl den tyska modellen med integrativ medicin kan fungera. Frågan är om någon skulle våga nappa på erbjudandet?

Alternativbehandlande sjukhus växer i Tyskland

Hör borgmästaren i Bad Emstal bjuda in svenska politiker och läkare till visning av integrativ medicin på nya Arcadia praxis klinik. Delar av intervjun är på tyska, men en översättning är på gång.

Läs mer:

http://www.arcadia-krebstherapie.de/

http://cancer-behandling.se/

http://2op.se/2014/07/09/vem-bestammer-over-cancerpatienten/

http://2op.se/2014/05/13/far-vem-som-helst-prata-om-cancerbot/

2op.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här