27 av 35 åtalspunkter som förre kongressmannen och presidentkandidaten Dennis Kucinich lade fram i kongressen för riksrättsåtal mot president Bush, kan återanvändas mot president Obama. Det skriver den undersökande journalisten och författaren David Swanson. Han har varit en ledande aktivist beträffande att hålla reda på krigsbrotten som har begåtts av George W. Bush, Tony Blair och Dick Cheney. Swanson har sågat Obama för att vara sämre än Bush genom sin politik som ignorerar konstitutionen beträffande att upprätthålla maktdelningen, genom tortyr, mord, att fängsla människor utan rättegång och genom att spionera på amerikanska medborgare i stor skala.

I en artikel i Counterpunch den 27 mars säger Swanson följande:

– Att vi inte har lyckats hålla Bush ansvarig har förutsägbart lett till att hans efterträdare blivit mycket värre på att missbruka presidentens makt. Och detta var inte bara förutsägbart, utan förutsågs…

– Jag hjälpte till att formulera omkring 70 åtalspunkter mot Bush, av vilka kongressmannen Dennis Kucinich valde ut 35 och lade fram dem i Kongressen. Nyligen tittade jag igenom de 35 punkterna och fann att 27 av dem skulle även gälla för president Barack Obama, trots att hans nya sätt att missbruka makten inte var med på listan.

– Att ljuga för Kongressen för att få den att gå med på krig [fast Kongressen var ju angelägen om att spela med. larouche.se anm.] som Bush gjorde har faktiskt blivit en norm nu.

– När Obama mot Kongressens vilja startad kriget mot Libyen undvek han att ens försöka blanda in statsledningens första pelare [den lagstiftande kongressen].

– När Bush låste in människor eller torterade dem till döds, höll han det så hemligt som möjligt. Obama, trots att han radikalt utökat makten beträffande sekretess och förföljt whistleblowers, bryter för det mesta mot lagen helt öppet. Spioneri utan tillstånd är öppet erkänd politik. Fängslande utan rättegång har blivit lagligt. Tortyr är ett politiskt beslut, och man bestämmer sig nuförtiden för ut-sourca det. Men mord är den nya tortyren…

– På tisdagar går Obama igenom en lista över män, kvinnor och barn som kan mördas, väljer ut några stycken och låter dem mördas. Vi känner inte till detta på grund av en whistleblower eller journalist. Vi känner till detta för att Vita Huset vill att vi ska känna till detta, och att känna till detta före valet…”

Swanson grundade hemsidan ”afterdowningstreet” som numera kallas för ”www.warisacrime.org”.

Originaltext: larouche.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här