Flera australiensiska journalister vittnar om att de utsätts för smutskastnings- och påverkanskampanjer från den mäktiga Israellobbyn varje gång de rapporterar om israeliska övergrepp. Det hela beskrivs som en medveten strategi där målsättningen är att få medierna att helt sluta med att rapportera negativt om Israel.

Journalisten CJ Werleman berättar att han för flera månader sedan publicerade en rapport om fysiskt och sexuellt våld mot palestinska barn i israeliska interneringsläger och hur Dov Hikind – en tidigare högt uppsatt politiker från New York och självutnämnd ”anhängare till Israel” då offentligt gick ut och anklagade Werleman för att komma med ”antijudiska blodsanklagelser”.

Werleman konstaterar att dylika anklagelser är mer regel än undantag när man rapporterar om israeliska brott eller överhuvudtaget uttalar sig kritiskt om Israels agerande och han har nu skrivit en bok om ämnet.

Den erfarne journalisten John Lyons som för närvarande leder ABC:s granskande redaktion har tidigare arbetat som Mellanösternkorrespondent för The Australian och har vid flera tillfällen uppmärksammat israeliska brott mot de mänskliga rättigheterna.

– Jag visste att om jag rapporterade sanningen om behandlingen av palestinska barn i Västbanken så skulle jag bli måltavlan för en motreaktion som skulle bli tuff, otäck och lång, förklarar han.

Läs mer på nyadagbladet.se, Australien: Israellobbyn skrämmer journalister till tystnad

1 KOMMENTAR

  1. jaja dom ger sig på folket det ska vara diktatur så dom tål inte sanningen med ljugandet det ska tålas vilken värld detta är . jag och rätt det påstås det ska vara men dom ska bestämma vad som är ok eller inte = diktatur det är vad det är

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här