Helt fantastiskt, det är de ord som beskriver vad jag upplevde på vår Awake Festival i Ljungskile. Människor från alla bakgrunder och livsöden kommer samman, möts som en tribe, som en familj. Gemensamt är vår längtan efter sanning och frihet. Vi är alla vakna, väckta från en slummer, på väg mot en sann förståelse av vår omvärld. Vi delar en insikt om samhällets bedrägeri. En insikt som binder oss samman som om vi alltid har varit vänner, fastän jag mött de flesta bara ett fåtal gånger. Vi möter varandra på ett sätt som är nytt och detta händer överallt.

Festivalen är ett uttryck av firande av vår frihet, och ett sätt att knyta samman och hitta det som är viktigt. Vi låter oss inte dras ned av rädsla och sorg, utan ser hur vi kan leva i överflöd och glädje. Vi skapar en brygga mellan de gamla traditionerna och den nya moderna människan. Genom cirklar och fraktaler organiserar vi festivalen tillsammans. Vi delar och möts på ett sätt som stärker oss och skapar flöden mellan människor. Många var fascinerade över hur man kan skapa en festival utan förberedelser, där endast några grytor och lite musikinstrument skapar en levande plats för dans och utbyte av kunskap. Det bygger på en uråldrig kunskap som för många har tappats bort. Vi återupplivade den och skapade magi. Innan maten satt vi oss ned i en stor cirkel tillsammans. Cirkeln är ett frö, en plats där vi kan fokusera, en oändlig potential att bygga någonting tillsammans. Vi äter och sjunger tillsammans i cirkeln, och efteråt så är ordet fritt. Alla som vill dela med sig kan göra det och berätta om workshops eller framträdanden som skulle hända under dagen.

Morgonen startade tidigt med läkande ljudande och vackra slag av tibetanska skålar. Många bjöd på sig själva under dagen och delade sin kunskap som uttryckte sig i energiövningar, egyptisk yoga, rapé ceremonier, bad och mycket mer. Jag delade kunskap mitt arbete med Sann Frihet som är ett initiativ att knyta samman alla lokala vakna grupper och se till att kunskap flödar fritt mellan dem. Där kan vi skapa samarbeten som ökar vår kraft exponentiellt. De fraktala cirklarna erbjuder ett kraftfullt verktyg där sann demokrati kan uppstå, där de korrumperande krafterna inte kan få fäste och där vi kan ena oss. Principen är så enkel, men samtidigt så revolutionerande. Det tar en stund att förstå hur någonting så enkelt kan vara så kraftfullt, men när vi väl har smält det så känns det så självklart.

Sista kvällen sitter jag i i cirkeln med elden sprakande i centrum. Min son på sex år ligger i mitt knä och sover när jag samlar cirkeln och tar upp tal-staven. En sten-stav med vackert karvade djuransikten. Alla får dela med sig från deras resa och medans ordet går runt så blir jag medtagen av hur djupa sanningar, vackra erfarenheter och visdom delas på ett sätt som jag sällan skådat. På endast några dagar har vi erfarit en ny tradition. En förvandling som satt spår i oss alla. Vi har hittat ett möte mellan de gamla traditionerna och det nya, och med det så tänds en gnista för hur vi kan leva ett liv i överflöd och samtidigt enkelt och naturligt.

Nu planeras flera festivaler i Sverige. I Dalarna, Stockholm och Skåne. Vi ses där och skapar mer magi tillsammans. Tack till alla mina bröder och systrar för att ni var med och skapade med mig. Tack underbara familj.

Mikael Cromsjö, Awake Festival i Ljungskile – En resa tillbaka till våra rötter

t.me/awakefestival
sannfrihet.se
vakenmanifestet.se

Awake Festival i Ljungskile

Awake Festival i Ljungskile

Awake Festival i Ljungskile

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här