I en fem år lång studie på både laboratorieråttor som fick mänskliga äggstockscancerceller och på 27 patienter med äggstockscancer fann forskare att en kombination av att tillföra höga doser C-vitamin intravenöst tillsammans med cellgift stoppade cancerväxten på laboratorieråttorna, och reducerade de toxiska reaktionerna efter cellgiftsbehandling på patienterna.

I tidigare cancerstudier har man sett att ett oralt intag av C-vitamin har visat sig ha effekt. Samtidigt visar denna studie att höga doser C-vitamin som tillförs intravenöst kan skapa tillräckligt höga koncentrationer i blodet och i andra vävnader för att kunna ta död på cancerceller utan att skada annan vävnad. Studien publicerade 2014 i Science Transnational Medicine.

Resultaten har gett oss en bättre förståelse för hur C-vitamin verkar på en cancerbehandling. Tillsammans är detta starka bevis för att rättfärdiga större och mer robusta kliniska försök med vitamin C för att använda den inom konventionell behandling, säger dr Jeanne Drisko i samband med publiceringen av studien.

Läs mer på tv-helse.se, Behandling av äggstockscancer med C-vitamin

9 KOMMENTARER

 1. Experiment med med labbråttor, är det inte möss som de ska vara, brukar vara 5 – 10 år före det verkligen går att säga att det fungerar för människor.

  • Men det finns mycket mer forskning än enbart laboratoriemöss. Det finns mycket fakta om c-vitamin och cancer. Synd bara att det inte får nämnas här på vaken.se

   • Det är enligt en koll jag gjort bara tillämpligt på vissa cancerformer som tål väteperoxid dålig. Väteperoxid är det som bildas vid höga doser c-vitamin som ges intravenöst.

     • I artikeln som jag nämnde ovan så citeras dr Hunninghake där han skriver att ”In the vast majority of animals, vitamin C is synthesized from glucose in only four metabolic steps. Hence, the molecular shape of vitamin C is remarkably similar to glucose. Cancer cells will actively transport vitamin C into themselves, possibly because they mistake it for glucose. Another plausible explanation is that they are using the vitamin C as an antioxidant. Regardless, the vitamin C accumulates in cancer cells.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här