Project MK Ultra var ett hemligt och olagligt CIA-program där man forskade på beteendemodifikation. Programmet började under tidigt 1950-tal och pågick officiellt till år 1973. Programmet använde ovetande amerikanska och kanadensiska medborgare som försökspersoner. MK Ultra involverade användandet av flera metoder för att manipulera folks individuella mentala tillstånd och hjärnfunktioner, vilket inkluderade att i smyg ge folk droger (speciellt LSD), hypnos, sinnesförlust, isolering, verbala och sexuella övergrepp samt olika typer av tortyr.

17 KOMMENTARER

 1. Och vadå? Detta är historia och överspelat och jättekänt samt saknar all relevans för dagens situation men finns här på vaken.se p.g.a. det stora perspektivet att när tror på saker som inte finns så materialet tunt så man måste svepa över långa tidsrymder för att överhuvudtaget hitta något som talar för den egna saken och har vant sig vid det.

  Därför kommer det upp en överspelad sak på vaken.se.

  Vi kan sno på saken. Det kommer någon och anklagar vaken.se för något som hände samtidigt med de uppgifter som finns i artikeln och då ska ni på vaken.se inte protestera mot att de är gammal skåpmat.

 2. Tro inte för ett ögonblick att man har gjort avsteg från denna verksamhet! Idag är teknikerna finslipade och sker på andra sätt. Folk befinner sig i ett hypnotiskt tillstånd efter årtionden av manipulation. Beteendemodifikation är exakt vad man ägnar sig åt, just idag, i massiv skala.

  • Typist vaken.se påstående med sensationella påståenden utan detaljer som om de är verkligt underbyggda kräver ingående kontakter med maktapparater.

   Vilket hypnotiskt tillstånd och vad är beteendemodifikation för något. Hur gör man det?
   Lite mer konkreta uppgifter skulle inte skada.

   • Du kanske skulle vakna ur ditt hypnotiska tillstånd själv först så har du svaren framför näsan. Har du hört talas om media och opinionsbildning. De flesta svenskar har nog vid det här laget insett att media är en ägardirektivstyrd polariseringsmaskin.
    Man får människor att bilda sig en uppfattning i sakfrågor, på falska grunder,  även kallat beteendemodifiering.

    Modern krigsföring består av 80 procent opinionsbildande insatser, 15 procent  ekonomisk verksamhet och 5 procent av kinetiska insatser..

    Du verkar tillhöra dem 80 procenten, dem som Reinfeldt kallade mentalt handikappade!

    • Från DN:

     ”Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.”

     Ta och visa att vaken.se och de som står för informationen gör på samma sätt.

     • DN verkar vara duktiga på propaganda och kampanjjournalistik.

      https://www.svd.se/dn-och-agendajournalistiken

      ”Agendasättande journalistik har sedan 2013 varit en del av Dagens Nyheters uttalade strategi….Agendasättande betyder alltså att skapa publik uppmärksamhet och intresse för av massmedierna valda frågor.

      Begreppet har två underliggande antaganden:

      1. Medierna reflekterar inte verkligheten, de filtrerar och skapar den.

      2. Mediernas koncentration på några få ämnen leder till att mediekonsumenterna uppfattar dessa ämnen som viktigare än andra.”

     • Så SVD enligt dig är en neutral tidning. Det ska jag kommit ihåg när du och andra här på vaken.se nedvärderar vanligt massmedia. Dessutom kommer ditt citat från SVD ledarspalt vilket gör att du delar deras värderingar.

     • Löjlgt. SVD tog jag eftersom den tillhör de etablerade tidningar som är de enda tidningar du bryr dig om. Andra källor som exempelvis RT.com ser du inte som seriös. Jag använder alltså dina egna källor mot dig. Och den tidningen kan du inte påstå vara en dålig oseriös källa.

     • Tala om att dra slutsatser som är felaktiga. Jag har en nätprenumeration på DN och SVD läser jag nästan aldrig.

      Man har kollat RT.com och de har kommit med falska nyhet liksom riktiga nyheter men mer falska nyheter än de i väst och eftersom källkontroll är helt okänt för vaken.se så vet de inte en smack om när RT.com kommer med falska nyheter vilket alltså är nyheter som inte har något koppling till något verkligt som har hänt.

      SVT har intervjuat en tjej för ca ett år sedan som jobbade i S.t Peterburg med att sprida falska nyheter men hon hoppade av sedan hon börjat ogilla den verksamheten. Det är ju samma slutsatser man kommit fram till i USA men som vi i Sverige har vetat om ett år före dem just för att SVT journalister har lyckts med att hitta sanningen före dem i USA.

     • HM, du tror väl inte på fullaste allvar att falska nyheter är en enkelriktad företeelse som bara kommer från det stora landet i öst och alla andra länder sylsar inte med det???

     • Ryssland har mycket fler falska nyheter än t.ex. vi i Sverige eller i USA därför fria medier inte finns i något hög uträckning i Ryssland utan de flesta styrs av Putin och hans regering.

      Putins regering erkänner ju aldrig att de har gjort fel och då måste man ljuga ihop vad som har hänt lite då och då.

      Om du inte tror på detta tala då om när Putins regering erkände att de hade fel.

     • Hahaha du är får rolig HM. Du tror väl inte att något land skulle erkäna att de syslar med fake news. Du har svar precis som en AI :).

     • När, jag undrar när. Ska du och andra på vaken.se sluta att gå från saken till personen. Du gick till personer (HM) och det gör man enligt mig alltid när argumenten tagit slut.

      AI vilket mytbildning du och andra på vaken.se håller på med. Noll koll om vad AI klarar av. Jag anklagar inte dig eller för övrig något på vaken.se trots ni upprepar era argument att var en AI dator för jag vet vad tekniken klarar av så några så okunniga och dumma argument kommer jag inte med.

      Har sett fler historiska dokument där man påtalat fel senast en fransk film om andra världskriget att väststyrkorna överdrev antalet tyska fångar.

      Det man sett från Ryssland eftersom de aldrig erkänner fel är att när den holländska undersökningen av de nedskjutna Malaysia Airlines Flight 17 kom fram till att missilen kom från den ryska enklaven så sköt ryssarna på en missil på en uppmonterad plåt på marken för att visa att de inte var en rysk missil vilket en svensk utredare sågade på en gång då det är skillnad på att skjuta på något stillastående och en plan som flyger i 900 km/tim.

      Ett exemplet på en fake news från Rysslands sida och det är sådana här flagranta fel Ryssland gör när de ljuger.

 3. Fortfarande fully operational. De byter namn, limited hangoutar en del av sina synder och fortsätter med sitt trams precis som vanligt.

 4. I kraft av min min digra kunskap inom ämnet är jag idag en skuldfri, belyst och medveten entitet här på vår kära planet. Vem hade kunnat gissa, haha. Nejmen de håller på, och det konstras och rodddas och piluttas… who cares, liksom? Life is life, ändå. LOL 🙂 Andra, och sista kommentaren… take good care out there 😉

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här