Nu är DN återigen ute och nafsar och nosar på frågan om 11 september utan att våga ta steget fullt ut. Som en hund som står och skäller på en låda på golvet men inte vågar gå närmare för se vad som finns i den. Bakom står resten av mediaflocken och tittar på, med hög svansföring och självsäker blick. Ibland stämmer man in i skallen. Man är trygg i sin journalistiska gärning. Man tror sig veta att man arbetar efter välsmakande principer när lådan i själva verket utsöndrar en unken doft.

DN uppträder naivt. Man jagar sin egen svans och missar att censuren och tystnaden kring frågan underbygger rasism. Hur man uppviglar människor till vansinnesdåd som det i Norge. Jo, så är det. Människor känner hat mot muslimer på grund av en lögn. En usel lögn som DN skulle kunna ändra på. Om man vill. Fast det vill man tydligen inte. Jag fattar inte vilken moralisk kompass DN går efter. Å andra sidan är de i gott sällskap. Samma moraliska vilsenhet finner man även hos SVT, SvD och SR.

Jag kan inte tänka mig att sunt tänkande människor, logiskt begåvade varelser, har kunnat undgå den digra rad av fakta och oklarheter, lika lång som DNs dagsförbrukning av tryckpapper, som indikerar, pekar med hela handen mot att den officiella förklaringen är fel, rent av absurd i rätt ljus.

En person som Clas Svahn borde inte arbeta som journalist om han inte kan se det uppenbara eller att det åtminstone finns viktiga frågor som behöver svar. Alla kan se och ta på dem. Frågorna är inte UFOn utan helt verkliga. Det behövs ingen Large Hadron Collider för att hitta dem.

DN leker med demokratin som det vore deras egen bakgård. Man tror sig ha ensamrätt att skälla där och att andra ska vara tysta och veta sin plats. Orden ”11 september” och ”sanningsrörelsen” kan passara som en viskning i förbifarten men utan att belysas för sina läsare vad det hela går ut på, att det finns obesvarade frågor, de som försöker ropa och varna för att här ligger det en hel kamel begraven, att bevisen pekar mot att WTC demolerades och att många efterlevande kämpar för en ny utredning.

Även om DN inte vill ta ordet bevis i sin mun borde man kunna nämna att det finns 1600 experter, arkitekter och ingenjörer , som bestämt hävdar att det finns tydliga bevis för att WTC demolerades, att det är vansinne att tro något annat.

Om DN hade det minsta intresse av sanningen skulle man berätta om deras krav på en ny utredning för sina läsare. Man skulle berätta att NIST hemlighåller data som gör att deras slutsats kan granskas. Man skulle öppna för debatt då vi är många som önskar det. Så borde DN agera i en fungerande demokrati.

I en artikel i DN igår om serieskytten i Malmö berättas att han skulle vara intresserad av den s k sanningsrörelsen och frågan om 11 september. I samma andetag hävdas att sanningsrörelsen är förknippad med antisemitism. Enligt Clas Svahn är det redaktören som lagt till orden om antisemitism.

Frågan är vem denna redaktör är? Ansvarig för DN.se Björn Hedensjö svär sig fri. Det borde vara enkelt att ta reda på vem det är. Något säger mig att det är en efterhandskonstruktion från Clas sida. Men han kan göra sig fri från misstanken genom att berätta vem som är skyldig. Efter påtryckningar är artikeln nu redigerad och orden finns inte längre med. Men skadan är redan skedd.

DN fick den klibbiga antisemitiska etiketten från P1 Dokumentär, som i sin tur fått det från tidningen Expo. Där vill man inte svara på frågor om hur man kunnat göra en sammankoppling mellan de som strävar efter sanningen kring 11 september och antisemitism. Alla svär sig fria. Expo beter sig som skumma figurer som helst vill gömma sig för frågor om det de hävdar, rimligheten i deras antaganden, följdeffekter för de som blir oskyldigt dömda och underliggande motiv.

Vi kan säker finna dessa åsikter på SR, DN eller i Folkpartiet. Vad tror man skulle hända i människors medvetande, människors uppfattning och mentala projektor, om SvD skrev att SR är en grupp som bär på antisemitiska inslag? Hur tror man sådant uppfattas? Jesper Huor är en av journalisterna bakom storyn på P1 Dokumentär. Han hävdar följande:

”Vi påstår inte heller att Sanningsrörelsen är antisemitisk – bara att den har antisemitiska inslag. Det är inte samma sak.”

Det är samma sak. Det är oansvarigt. Moraliskt förkastligt att göra sådan påståenden. Han påstår sig lita på Expo. Gör det att man fråntas ansvar? Nej. Ett sådant påstående är en grov anklagelse. Ingen skulle någonsin påstå att SR bär på antisemitiska inslag om det handlar om enstak individer. Ett dylikt påstående vore antingen medvetet eller klantigt.

Clas Svahn känner sig upprörd över det som skett. Det är inget mot hur jag känner mig som blir utpekad. För att inte tala om alla andra, t ex de bakom Vaken.se. Clas bortförklaring ger jag inte så mycket för. Han är en envis motståndare till sanningen och accepterade, vad jag vet, samma typ av koppling i DN på 10-årsdagen av dådet.

På sin blogg säger Clas:

”så finns det anledning för dessa så kallade sanningsletare att ta sig en fundera på om det bara är propaganda man ägnar sig åt eller om man faktiskt också vill veta Sanningen. Med stort S.&