Doktor Peter Breggin berättar att flera typer av psykofarmaka leder till att hjärnan skrumpnar, ger förkortad livslängd, ökad självmordsrisk, fetma, diabetes och en rad andra sjukdomar. Uppfattningen att det går att justera kemiska obalanser i hjärnan med psykofarmaka är en myt som aldrig bevisats. Psykofarmaka är starka kemikalier som istället orsakar kemiska obalanser i hjärnan, menar Breggin.

Så här skrev Socialstyrelsen i juni 2013 i en rapport:

Äldre som långvarigt behandlas med psykofarmaka har exempelvis ökad dödlighet och risk att drabbas av fallolyckor och mag-tarmblödningar.

Läs mer på newsvoice.se

3 KOMMENTARER

  1. Något förenklat kan sägas att alla psykiska problem har en gemensam nämnare och det är att lösningen ligger utanför logikens ramar. Människan har empiriskt sett två minnen, ett relativt medvetet, och ett på autofunktionell nivå, som utan åtskillnad av någon som helst logik slaviskt spelar in allt som organismen upplever. Det medvetna sinnet varierar ganska rejält i sin upptagning och diskrepansen mellan dessa två minnesfunktioner kan orsaka en enorm variation av mentala fenomen. Ta som exempel att slå dig med hammaren på tummen och se hur mycket av omgivningen du registrerar. Ditt medvetna sinne fastnar i värken i tummen medan det andra autofunktionella spelar in allt som finns att uppleva i omgivningen. Du vet alltså inte ett skvatt om vad den funktionen tagit upp. Men det finns en bakdörr till det omedvetna och det är emotioner om man betraktar ren fysisk smärta som en emotion. Då kan man med lite enkel hjälp rulla upp vad som finns omedvetet inspelat och något ev. problem tynar bort rätt snabbt.
    Detta finns inga pengar i detta eftersom vem som helst kan lära sig detta på en dag.
    EFT är en metod som laddar ur sorger och bekymmer på ultrakort tid.
    För att nå ren smärta behövs en hjälpande hand från en kompis eller liknande eftersom man måste manas in i det området.

  2. EFT står för Emotional Freedom Techniques, även kallat tapping. Det är som akupunktur men med lätta fingerknackningar samtidigt som fokus är på det som väckt obehag. Knackningarna på akupunktur-punkterna skickar lugnande signaler till hjärnans larmsystem och det obehagliga klingar av/man lär om.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här