När företagsvärld och stat blir ett råder fascism sa Mussolini. Dagens samhälle är nära en sådan ordning men i en form folk inte ser med mainstream media som väktare av makten och lömsk vägvisare åt folket. Nu håller de på att förlora greppen om människors medvetande. I försvar är alternativa röster på väg att tystas för gott.

Vi lever redan med ett tillstånd av semi-censur i mainstream media där relevant information hindras. Självcensur av journalister är en del av detta. Att svenska folket lider av masspsykos skapad genom lögner, halvlögner och vinklade nyheter gör inte saken bättre.

Nu kan vi skönja nästa steg. Snart kommer vi ha censur i dess rätta betydelse. Vi har under en längre tid sett tendenser på tvättäkta censur på Facebook, YouTube och Twitter. Nu är det på allvar. Etablissemanget i USA och Europa kommer försöka stänga ner alternativa sajter under täckmanteln att hindra så kallad ”fake news”. Samma strategi ser ut att komma till Sverige.

Länder i väst kommer få institutioner som påminner om George Orwells sanningsministerium. Även Sverige om man ska tolka demokratiminister Alice Bah Kuhnke och inrikesminister Anders Ygeman med konspiratoriska ögon, vilket vi dessvärre och på goda grunder är tvingade att göra. Statens mediaråd och Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) är goda kandidater.

Först var det snack om hat på nätet. Nu är det tal om ”fake news”. Hatet är till stor del ett resultat av den polariserade värld vi lever i och att mainstream media förtrycker information vilket leder till undertryckta känslor och att människor sitter på olika information som därmed skapar splittring. Säkerligen också medvetet av automatiserade robotar på Twitter (lätta att känna igen på bl a skapelsedatum, samma slogan / ämnesområde och ”tomma” profiler) och aktivister inom propagandasfären i väst. De spyr även ut falsk information för att skapa ett växande problem. Människor som inte vet bättre kommer hålla med om att hindra detta.

Om utvecklingen fortsätter, vilket den förhoppningsvis inte kommer göra eftersom allt fler vaknar, är nästa steg ”omhändertagande” av oliktänkande. Vem hade kunnat tro att nazismen och fascismen skulle göra comeback i ny skepnad?

En annan litterär liknelse för den tid vi lever i är Fahrenheit 451 av Ray Bradbury. Fast bokbål får bli bloggbål.

palbergstrom.com, Fahrenheit 451 nästa

16 KOMMENTARER

 1. Det ni kallar censur är att man försöker rensa upp de alla vanligare fenomenet av falska nyheter som Pizzagate, att påven stödjer Trump och att Hillary Clinton sålt vapen till IS.

  Vaken.se har genom dålig faktakontroll gått på en del av dessa falska nyheter troligen för de är i linje med vaken.se åsikterna.

  Så censur kommer att vaken.se tro på så länge de tror på falska saker.

  • Fast nu har ju samtliga stora och små mediebolag rapporterat sk falska nyheter. Problemet med denna soppa är att man försöker pådyvla befolkningen att det endast är alternativa mediakanaler som sysslar med falska nyheter och på så sätt ta bakvägen in i cemcurens träskmarker. Folk har sedan urminnes tider använt sig av lögner samt propaganda för att bilda opinion. Det är lite det som är yttrandefrihetens/pressfriheten baksida.

    • Och detta kan du förstås backa upp med en oberoende källa eller?

     Anledningen till varför Trump överhuvudtaget vann är pga etablissemanget och dess mediakanalers ständiga lögnande. Sen att både Trump-lägret och Kreml kan dra till med den ena lögnen efter den andra ursäktar knappast gamnelmedias totala brist på förtroende från allmänheten.

     • Under Trump presidentkampanj så gick man igenom alla felaktig han kom med som var så många att man kallade dagens felaktigheter.

      Trump hävdade att han inte inte stödd invasionen av Irak 2003 men det gjorde han.

      Trump hävdade att Hillary stött IS hela sitt liv(!). Hon är 69 år och IS bildades för 10 år sedan.

      Ryssland när de anklagas för något så skyller de alltid ifrån sig och inte sällan med hjälp av lögner.

      Ett exempel:

      ”Nyhet”: ”Ukrainskt stridsflygplan sköt ner MH17”, enligt satellitbild från Rysslands ingenjörsunion.

      Sanningen: ”Satellitbilderna” avslöjas nästan omedelbart som ett klumpigt fotomontage från Google maps. Skämtbilder dyker genast upp på nätet, där hakkorsprydda flygande tefat skjuter ner MH17.

      Ryssland ljuger så uppenbart och dåligt att de blir ett skämt och detta gäller inte bara MH17.

     • Du har inte förstått dig på det där med oberoende källa märker jag. Lol. 😀 Trump har ljugit en del dock har detta oftast handlat om relativt harmlösa uttalanden som han försvarat. Hillary har ljugit och fortsätter ljuga om saker som handlat om rikets säkerhet. Hon har gjort sig skyldig till finansiering av terrorgrupper samt varit en stor bidragande orsak till de massiva flyktinginvasionerna som Europa blivit plågade av de senaste åren. We came, we saw, he died, remember? 😉

      Skulle jag rabbla upp alla lögner med start från de magiska massförstörelsevapnen i Irak till de lite mer fräscha ”moderata oppositionen i östra Aleppo” så skulle jag behöva skriva annandagen ut.

      Som sagt både USA och Ryssland kör med sina propaganda och detta är knappast något nytt. Vad är din poäng egentligen? 🙂 Massmedias lögner har kostat miljontals liv och du sitter och gnäller över skvaller.

     • Att Hillary finansierat terrorgrupper hör till en av de falska nyheterna så nu vet jag att du sprider dem.

      Flyktingkrisen har Assad och IS tillsammans orsakat.

     • Du rabblar ju samma floskler som gammalmedia utan att kunna backa upp ett enda påstående. Hillary var med och öppnade flaskhalsen i Libyen samt beväpnade tillsammans med sitt parti terrorgrupper i Syrien och Libyen. Detta är fakta som du inte kan slingra dig ur. 🙂 källa: Wikileaks. Eller du kanske tycker att Wikileaks är falska nyheter? 😉

     • Det är inte IS USA har beväpnat och när de upptäckte att vapen gick till grupper det inte stödde så slutade USA att skicka vapen till Syrien.

      Ingen gick därför emot terrorboningar Ryssland gjorde i Syrien då de bevisligen bombade sjukhus.

     • Haha när man upptäckte att man beväpnade terrorister så slutade man? Ja men då är det bara att glömma allt eller hur. Jösses. Lite märkligt att USA har tendenser att alltid ”råka” beväpna terrorister. 😉 Om USA ens har slutat med sin finansiering vilket jag tvivlar starkt på så är det endast pga att man blivit avslöjade. Och historien fortsätter precis som vanligt.

      Tvivlar på att du kan backa upp ditt påstående gällande sjukhusbombningar men för diskussionens skull så låt säga att det stämmer. Hemskt när sånt händer fråga bara anhöriga till USA’s senaste sjukhusbombning i Afghanistan.

     • Det har varit på TV flera gånger filmande av syrierna själva ibland filmande med deras mobiltelefoner.

      Ryssland hävdar föga överraskande att bilderna är falska då de sin vana trogen alltid skyller ifrån sig.

      Så det finnas de som vill ställa Ryssland inför krigsrätt även om de som håller med om det tvivlar på att Ryssland skulle inställa sig för att få sin sak prövad.

     • Vi får de hur efterspelet ser ut men islamisterna/terroristerna har visat sig kriga på ett oerhört fult sätt och bla annat placerat ut soldater vid närliggande byggnader. Krigföring med mänskliga sköldar är en vanlig företeelse i arabvärlden. Tvivlar dock på att ryssarna kommer att bli ställda inför krigsrätt.

     • Det är IS inte alla grupper som är emot Assad som gjort som du beskriver.

      Om man följer krigets regler ska inte civilbefolkning bombas men det är precis vad som har hänt och den som bombade från lufter var Ryssland.

      Allt för många filmer visar döda civila.

     • Jag tror inte att du lever i samma värld som oss vanliga dödliga då du tror att det finns krig där civila inte blir mördade. Islamister har visat sig vara extremt benägna att använda sig av oskyldiga civila som mänskliga sköldar och detta kan man se i allt från Libyen, Gaza, Yemen samt Syrien. Tragiskt men tyvärr en realitet som är oundviklig när du krigar mot grupper som skrattar åt alla konventioner.

      Angående vilka terrorgrupper som använder sig av fult spel så har du ett mish-mash av olika terrorister som alla krigar mot Assad. Någon sk moderata oppositionen existerar inte utan de som din kära media kallar för moderata är i själva verket nära sammankopplat med både Al-Qaida och många andra grupper såsom Al-Nusra (Al-Sham)etc. Detta är ett faktum som o stort sett alla som inte fastnat i gammelmedias lögner har förstått. Fråga dig själv istället varför alla ”moderata” terrorister och sk ”civila” söker sig till islamistkontrollerade områden (Idlib). Varför jublas det i hundratusental varje gång Assad lyckas städa undan stad efter stad? USA ville ha ett nytt Libyen men underskattade Ryssens slagkraft.

     • Då ser du inte på nyheterna och lever inte i den vanliga världen där de kommit ut bilder från området där Ryssland bombade och de bombade avsiktligt sjukhus till alla fasa som var på plats då det sjukhuset bombades med några dagar mellanrum och Ryssland borde ha vetat att det var ett sjukhus.

      Det som var på plats kunde endast komma på att Ryssland gjorde på detta vis för att bryta ned hela befolkningens motstånd genom att avsiktligt ge sig på civila.

     • Kan du uppge källor till ditt påstående om att ryssarna avsiktligt siktade in sig på ett sjukhus med civila? Att sjukhus blivit bombade råder det inga tvivel om men att påstå att det skett avsiktligt är en riktigt smutsig lögn.

      Här har du lite lektyr inför 2017:

      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kunduz_hospital_airstrike

      Min kontenta som du inte riktigt greppat är att civila alltid drabbas oavsett vilka konventioner det finns. Problemet är att islamisterna vet om att civiliserade länder vill undvika civila till varje pris därför använder man civila och civila institutioner som sköldar. Den enda bekräftade sjukhusbombning en av Aleppo var ett sjukhus som belägrats av terrorister aka medias älsklingar (al-nusra). Så sjukt patetiskt att det toleranta väst aktivt stödjer terrorister. Samma terrorister som hugger halsar och lemmar på civilbefolkningen. Sen kan väst fortsätta med sina falska nyheter och använda bilder på sjukhus som inte ens ligger i Syrien. 😉

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här