I denna historiska tillbakablick redogör James Corbett för bakgrunden till hur den oljebaserade ekonomin grundades i världen. Det började otippat med en simpel ormoljeförsäljare som lurade folk att hans ”snake oil” kunde bota cancer.

Råoljan gav oss plaster, bensin, diesel, en gigantisk petrokemisk industri som avknoppades i en lika gigantisk kemteknisk läkemedelsbransch – Big Pharma – och företag som Monsanto som utvecklar ett globalt kemibaserat och gentekniskt jordbruk. ”The story of oil is the story of the modern world”, säger Corbett i filmen.

Läs mer på newsvoice.se

5 KOMMENTARER

 1. Och vaken.se håller ju också på med samma ormolja genom att på i samma andra påstå att olika saker botar cancer som bittermandel.

   • Jag löser alltid det svåraste Suduko jag hittar. Jag är känt för att hitta fel som inte andra hittar. Blir ofta kallad expert. Så bittermandel behöver jag inte ta men du kanske behöver det.

  • Om C-vitamin kan vara effektivt mot cancer, vad säger att inte Bittermandel kan var verksamt? Sedan är det som med cancerbehandling i allmänhet som strålning, cellgifter och så vidare att det inte alltid hjälper.

   • Vissa kan cyanid vara cancer bekämpande men man mår väldig illa av cyanid. C-vitamin i stora doser är då bättre men detta är fortfarande på forskningsstadiet så det är inte fullt utrett ännu även om de tidiga resultaten är positiva. Man ska ha klart för sig att tidiga positiva resultat har hänt förut utan att det till slut har blivit en användbar behandling.

    Allt fler överlever cancer idag men de beror också på hur tidigt cancern upptäcks. Jag känner två som dog i cancer då det upptäcktes för sent. Kroppen rättar till ca 100 genfel varje dag och missas ett enda av dessa reparationer så får man cancer vilket också säger att detta fungerar otroligt bra då majoritet inte får cancer.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här