Socialminister Lena Hallengren (S) antyder att man inte vill återge svenskarna deras grundlagsskyddade fri- rättigheter utan menar att att Folkhälsomyndigheten måste titta på vilka repressionsåtgärder som ska finnas kvar även efter att den så kallade pandemin är över, i vad hon kallar för ”ett nytt normalläge”.

– Successivt har det kanske sjunkit in att vi inte bara kommer att gå tillbaka till det samhälle som vi hade innan på många sätt, säger Hallengren och hävdar vidare att coronaviruset kan komma att mutera ”och mycket väl hitta tillbaka”.

Det kan exempelvis handla om fortsatt testning, ytterligare massvaccinationer och andra åtgärder som införs under förevändning att begränsa smittspridningen.

Läs mer på nyadagbladet.se

1 KOMMENTAR

  1. Detta uttalande är hur politiken i Sverige förs numera, diktatorisk. Ni i regeringen borde ta ert ansvar och se vad ni ställt till med.
    Förra året avled det 98 000 människor, i stort sett som alla tidigare år. 1988 hade vi lika många avlidna= cirka 265 personer, samma som förra året, MEN då var vi 2 miljoner mindre människor i vårt land. DET ÅRET STÄNGDES INGET NER; VARFÖR?
    De som avled förra året var 12 300 personer av dessa var det 90,9 % som var över 70 år och de som var under 50 så avled det 113 personer i vårt land.
    Vi hade inte behövt stänga ner, men vi borde skydda de äldre, de som var över 80 är så avled cirka 80 %.
    Sverige kommer aldrig bli detsamma tack vare vår regering. Alla siffror kommer från Socialstyrelsen !!!!!!!!!!!!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här