Kriget mot kol är ett krig mot livet. Det är ett krig mot hälsa av jorden, djuren och människans liv.

Koldioxid är inte bara nödvändigt för fotosyntes, utan det gör också växter mer näringsrika, vilket multiplicerar deras medicinska värde.

Många studier visar att högre koldioxidhalt ökar vitamin- och mineralproduktion hos växter. Studier visar också att högre kolhalter ökar växternas produktion av flavonoider, fenoler, eteriska oljor, tanniner, antioxidanter, aminosyror och andra fytokemikalier.

Människor och djur är beroende av de vitaminer, mineraler och fytokemikalier som växtriket ger. När växter saknar grundämnen som kol, kan de inte ge den näring som människor behöver för att frodas.

När världens befolkning överstiger åtta miljarder människor, kommer det att finnas ett större globalt behov av varmare temperaturer, längre växtsäsonger och högre koldioxidnivåer för att bygga upp ett ekosystem som stöder mycket medicinska grödor, örter och supermat.

CO2 ökar de medicinska egenskaperna hos örter väsentligt.

En forskargrupp (AbdElgawad et al.) genomförde en CO2 berikningsstudie på kummin. Denna ört odlas globalt och används för att behandla flera mänskliga sjukdomar, från diarré och kolera till astma och högt blodtryck. Kummin har en historia av medicinsk användning som en antibakteriell, anthelmintisk, svampdödande, antiallergisk och luftrörsvidgare.

Eftersom det är en värdefull medicin över hela världen, undersöker forskare efter sätt att främja dess tillväxt och öka dess medicinska egenskaper.

Forskarna odlade örten i två kontrollerade miljöer. En miljö innehöll 400 ppm CO2 och den andra var berikad med förhöjda CO2-nivåer på 620 ppm CO2. Plantorna skördades som groddar efter nio dagars tillväxt och som mogna plantor efter 45 dagars tillväxt. Forskarna kvantifierade skillnaderna i deras medicinska värde. Miljön med höga koldioxidutsläpp förbättrade fotosyntesen, klorofyllinnehållet samt växternas färska och torra vikt.

Ökningar I groddarna var 66 %, 50 %, 64 % respektive 120 %. I de mogna plantorna var dessa ökningar 40 %, 44 %, 48 % respektive 29 %.

Men, dessa ökningar var bara början.

Läs mer på naturalnews.com, Högre koldioxidhalt gör matgrödor och örter mer näringsrika samt medicinska

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här