Under de senaste åren har Hongkongs hedgefonder sällan överträffat globala hedgefonder. De har nu dock haft en återhämtning efter sin värsta prestation sedan 5 år och rankas nu nära toppen.

Greater Chin hedge funds summerade mer än 13% i genomsnitt under första halvåret 2017 och rankades bland de mest framgångsrika finansiella strategierna i världen.

Hedgefonder från Grennwoods Asset Manager, Spring Capital och SPQ Asia Capital stod ut rejält med vinster på över 20%. I maj i år sade sig eVestment Research Firm börja se de första registreringarna av inflöden i Kina-fokuserade hedgefonder sedan 2015 där investerare var klart märkbara.

På senare tid har hedgefonder kämpat för att få inlösen från investerare på grund av osäkerheter på Hongkongs marknad. Sådana osäkerheter beror främst på löpande problem med styrning, offentliggörande och marknadsmanipulation som inte tycks hanteras av tillsynsmyndigheter. När Kina växlar mot mindre tolerans har dessa problem på marknaden dragit till sig allt fler säljare som blankar aktier för att dra nytta av en fallande aktiekurs. Även om Hongkong inte är ett enkelt territorium för säljare som blankar aktier, då det är vanligt att företagen upphäver aktier när de känner att de riktas in. Har de ändå kommit att notera att säljare som blankar har varit mycket hjälpsamma för att hålla företagen i kontroll.

Blankningskampanjer har också blivit populärare allt eftersom fler människor ser Hongkong som en marknad med goda försäljningsmöjligheter. I år sågs ett flertal konferenser som ägs av företag som Muddy Waters forskningsfirma och Geoinvestment. Här delar de sina idéer och positioner gentemot företag som de spekulerar kommer att förlora värde. Vilket då sänder signaler riktade mot företags aktier som ofta kan komma att sänkas betydligt. Tydligen har många av bedrägerierna nyligen handlat med manipulerade lager och övervärderade företag och det är oerhört viktigt för Hongkong att göra något åt ​​det.

Efter dessa nya vågor av säljare som blankar aktier, diskuterar Hongkong om hur man kan hantera sin marknad på ett bättre sätt för att undvika en plötslig serie av kollapser. Dessutom granskar Hongkong Securities and Futures Commission granskningarna och rådfrågar för närvarande sin marknad.När fler och fler säljare som blankar aktier drar mot Hongkong känner fler människor att den kommersiella framtiden är i fara.

Historiskt sett, trots att Kina i juli 1997 lovade att ge Hongkong en högre grad av självständighet när de överlämnades till suveränitet från Storbritannien och sade att de skulle få behålla sitt ett lands 2-systempolitik. Ser vi nu allteftersom Kina växer sig ekonomiskt och politiskt mer kraftfullt, hur de har kommit att bli mer repressiva och mindre tolerant mot platser som Hongkong. Under de senaste tio åren har institutioner som bromsats av Storbritannien, såsom oberoende domstolar, respekterat statsförvaltningen och den fria pressen. Men det har nu väsentligt försvagats och vägen fortsätter i dagsläget dessvärre i samma riktning.

Hongkongs hedgefonder – en växande popularitet för att blanka aktier

 

3 KOMMENTARER

  1. Vad är detta för smal information. Majoriteten av Sveriges befolkning har aktier och/eller aktiefonder och vet om en hel det av aktiemarknaden. Jag har själv en aktiefond som jag satt ihop själv och den har stigit 120 %. Den innehåller bara Europeiska aktier.

    • Det är bra. Då kan man själv välja och välja bort. Om jag satte ihop en egen fond skulle jag välja bort, krigsindustrin, oljeindustrin, kärnkraft, läkemedelsbolag. Jag skulle gärna satsa på solenergibranchen, Tesla och annat positivt för mänskligheten.

      • Jag får min el från ett vindkraftverk så jag har också något positivt för mänskligheten nu är de globala uppvärmningen ställer till det. Ett gigantisk isflak, stort som tre Gotland har lossnat från Antarktis. Att de har varit ovanligt mycket snö i fjällen som det var i år stämmer också med teorierna runt den globala uppvärmningen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här