Ingefära innehåller ett ämne som visat sig effektivt på att döda cancerstamceller som gör maligna tumörer farliga, detta enligt en studie i i PLoS.

Ämnet är känt som 6-shogaol och produceras när ingefärsrötter torkas eller tillagas. Studien fann att 6-shogaol var effektivt mot cancer av stamcellstyp i koncentrationer som var harmlösa för friska celler.

Liksom andra typer av stamceller så har cancerstamceller förmågan att differentiera sig till olika celltyper. Dessa kan obegränsat replikera sig  och sprida sig i kroppen och ge upphov till nya tumörer.

Uthålligheten hos stamcellerna hos cancer förklarar hur cancer kan återuppstå efter till synes lyckade cancerbehandlingar.

Vetenskapsmännen fann att  6-shogaol  attackerar bröstcancerstamceller på flera olika sätt, inkluderat uttryck av ytmarkörer, förändring av cellens cykel för att öka hastigheten för celldöd, inhibera tumörbildning, direkt inducera programmerad celldöd och förgifta cancerceller (cytotoxitet).

Matbaserade botemedel
Det faktum att 6-shogaol naturligt förekommer i en rad livsmedel är lovande för säkerhetsstudier.

”Dietary compounds are welcome options for human diseases due to their time-tested acceptability by human bodies” skrev de.

Läs mer på naturalnews.com,

2 KOMMENTARER

 1. Viktigt
  eftersom ca stamcellerna måste adresseras specifikt. Tar man bara död
  på de vanliga cancercellerna så växer sig stamcellerna starkare och aggressivare.
  En anledning till att cellgifter får cancern att sprida sig och bli aggressivare när den kommer tillbaka. Ellaginsyra (ellagic acid) i bär mest i hallon, samt ett ämne i grönt te, riktar sig också
  specifikt till stamcellerna. Finns conc. hallonpulver att köpa på nätet i
  USA.
  Viktigt att inte bara tänka att man skall döda cancerceller. man bör också tänka att man vill få ca celler att bete sig som normala celler och att gynna naturlig celldöd (apoptos) som har spårat ur hos cancercellen. Alla former av FÖR kraftiga attacker på cancern, även med alternativa metoder kan få den att spridas som en överlevnadsreaktion. Förändra först den inre miljön så att cancern inte kan överleva, avgifta kroppen, ge den rätt näring och sen kan man göra livet surt för cancern med olika metoder och be den uppföra sig annorlunda. Kom ihåg att cancer är systemisk och komplex.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här