Italien förbereder lag om obligatorisk vaccinering

40
2496
vaccin

Enligt Corriere della Sera förbereder Italiens hälsominister Beatrice Lorenzin ett lagförslag som kräver obligatorisk vaccinering för att få gå i skolan. Regeringskansliet Palazzo Chigi förnekar dock att det är aktuellt. Hälsoministern tonar ner saken och menar att man måste se över frågan då allt fler föräldrar vägrar vaccinera sina barn på grund av rädsla för biverkningar. Uppenbarligen planerar man för en sådan lag.

Precis som i andra länder har Italien haft utbrott av mässlingen. Skulden läggs på de som vägrar vaccinering men det är en haltande förklaring. Teorin om flockimmunitet gäller främst i en naturlig miljö utan vacciner och över tid med cykler av sjukdomsutbrott. Efter ett par år förlorar vaccinationer effekt varför antalet unga som har ett fullgott skydd mot mässlingen av vaccination är betydligt lägre än vad som görs gällande och hela generationer går utan naturligt skydd. Den som haft mässlingen är dock immun för livet.

Oron för vaccinering är berättigad. Sett ur ett större perspektiv kan det på goda grunder anses vara ett hot mot folkhälsan. USA som använder fler vacciner än i Sverige kan stå som modell för en sannolik utveckling.

Enligt CDC (amerikanska Folkhälsomyndigheten) har 1 av 68 amerikanska skolbarn autism. Beräkningar visar att det år 2030 kommer vara 1 av 2. Vetenskaplig fakta och tusentals vittnesmål visar att vaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund är en trolig orsak.

Västvärlden blir allt sjukare. Cancer, diabetes, allergier, neurologiska problem, psykisk ohälsa, m m, ökar i takt med allt fler vacciner. Även om det kan existera flera orsaker och samverkande faktorer, i en övrigt förgiftad omvärld, finns anledning att spekulera kring ett samband med vacciner när fakta leder oss till den slutsatsen.

Källor

Vaccini, Lorenzin: in discussione il decreto per l’obbligo a scuola

Vaccini, Lorenzin: «Emergenza generata dalle fake news»

palbergstrom.com

40 KOMMENTARER

 1. Medelålder ökar i världen så inte blir vi sjukare utan allt äldre.

  Man funderar därför på att vi ska jobba till vi är 75 år. Har ni på vaken.se inte hört det alls och förklara då varför ni inte har det.

  • medellivslängden har inget med vacciner att göra…
   medelåldern kan bara mätas på gamla personer. den generationen fick inte så många vacciner när dom var små. dom åt också bättre mat än dagens generation. dagens generation lär inte bli lika gamla…

   autism fallen ökar och det kommer från vacciner. cancer ökar också lavinartat så det har säkert också ett samband med vacciner..
   vacciner leder också till auto immuna sjukdomar och ett försämrat immunförsvar, som i sin tur leder till en massa andra sjukdomar…

   • Autism ökar inte utan rapporteras oftare nu sedan vi känner till diagnosen bättre nu och cancer ökar för att vi blir allt äldre och det är vaccin som hjälper till att vi blir äldre.

    Att autismen inte ökar i Sverige:

    https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2015/04/30/symtom-pa-autism-har-inte-okat-i-sverige/

    Vaccinmotståndare ni skyller i stor sett allt på vaccin men glömmer bort alla andra troliga förklaringar så att jultomten inte kom en jul de borde alltså bero på vaccin enligt vaccinmotståndarna för så ser det ut från min sida som inte är vaccinmotståndare när allt möjligt och omöjligt skylls på vaccin.

    • Du vet ingenting som vanligt HM..

     Autism ökar visst o den är högst i världen i USA där dom får flest vacciner. Har själv pratat med folk med barn som fått skador av vaccin. bla slutat prata, förlamningar osv…
     min bror är läkare och har pratat med föräldrar vars barn fått autism av vacciner..
     så JA det skadar.

     Man e snabb på att ge många doser vaccin till bebisar för det är svårt att ställa en autism diagnos innan 2-3 års ålder då barnen inte pratar innan. Det är därför dom lurar på föräldrarna med vacciner tidigt..
     Vacciner är neurotoxiska och skadar speciellt barn då dom väger lite och inte har ett utvecklat immunförsvar…
     speciellt trippelvaccinerna…
     barn får samma doser som vuxna. börjar dunka på från 4 kg o uppåt…. galenskap

     vacciner ger heller inget garantrat skydd mot något virus.
     Har själv åkt på barnsjukdomar i tropiska länder fast jag är vaccinerad. Har även pratat Många vaccinerade personer som blivit sjuka av virus. Speciellt tuberkolos…

     om vacciner skulle ge ett garanterat skydd varför måste då alla vaccinera sig? de som är vaccinerade borde ju vara skyddade. men de är dom inte…

     i en demokrati ska det ju vara ett fritt val om man vill vaccinera sig eller inte. men demokrati e ju bara ett ord som inte eftersträvas någonstans..

     sen blir föräldrarna missinformerade på BVC då personalen där inte berättar om alla biverkningar. när du frågar personalen där vet dom inte ett skvatt….

     bra ekologisk kost med all näring man behöver är det bästa vaccinet…
     med ett bra immunförsvar är inte barnsjukdomar farliga…

     • Det skador du beskriver var är de rapporterade för är de så allvarliga som du beskriver ska de rapporteras så fram med denna information.

      I Sverige tar 92 % av befolkningen vaccin men inte ökar autismen här så vad som händer i USA kan då inte heller kopplas till vaccin för då skulle USA befolkning vara annorlunda än den i Sverige vilket låter osannolikt.

      En del vacciner har avtagande verkan så man måste vaccinera sig igen och vissa vacciner ger inte ett fullgott skydd men gör att sjukdomar man får ändå får blir mildare.

      Att det dör 1000-tals människor som inte vaccinerar sig runt om i världen är inget du verkar till dig överhuvudtaget utan det är helt enkelt för svår information för dig och vaccinmotståndarna att ta till sig.

     • mycket av skadorna blir inte erkända och de flesta rapporter och undersökningar görs av korrupta läkemedelsföretag som styr allting till deras fördel. de är dom du läser.. du vet fortfarande inte hur världen fungerar….

      mängder med föräldrar har på egen väg rapporterat om vaccin skador men det bortser du ifrån…

      autismen ökar i USA varje gång dom ökar vaccinprogrammet.
      det du verkar ha missat är att USA använder tiomersal som är en kvicksilver blandning. den togs bort i Sverige i 80 eller 90 talet.
      det är därför dom har mycket högre antal autism fall där.

      kvicksilver får inte ens användas i industrin men tydligen går det helt bra att injicera det rakt in i 5 kilos bebisar..
      när man injicerar hoppar man t.o.m kroppens eget försvar av rensning av gifter i magen via organen…

      aluminium ska man undvika i deodoranter om än mer injicera det med vacciner.
      likaså för formaldehyde och MSG som också finns i vacciner..

      svininfluensa vaccinet även i sverige tiomersal i sig.

      ja det dör folk i världen som inte är vaccinerade men de flesta av dem i U-länder där de varken har mat eller rent vatten.
      dom skulle lika bra kunna dö av en influensa…

      som jag sa tidigare så är ett bra immunförsvar det bästa medicinen…
      men det är ingenting som läkemedelsbolag tjänar pengar på..

     • Du har rätt. I Danmark så har massor av unga flickor blivit skadade av HPV-vaccinet. En undersökning publicerades där man jämförde vaccinerade och ovaccinerade och kom fram till att det inte var någon skillnad. Sedan att en stor grupp svårt skadade flickor som alla hävdar att de fick sina skador i samband med vaccinet inte finns med i denna undersökning gör ju att en sådan rapport är helt värdelös.

     • Det beror ju på att alla flickor som kommer till tals i filmen med likartade symtom av skador av HPV-vaccinet inte finns med. Dom är utsorterade så att det ska se ut som att det inte finns något samband. Om man inte tar med alla som skadas av sprutan så ser det ju ut som att det inte finns något samband. Sådant kallas fake-forskning eller forskning som inte visar de fakta som finns. Forskning som går i vaccinindustrins intressen.

     • De som medverkar i dessa filmer brukar var så få (under 20 personer) att deras besvär inte går att härleda till någonting.

      Man kan lika gärna påstå att alla de fick besvären för de har ätit bananer och du kan inte motbevisa det.

     • Siffrorna i den tv-dokumentären från danska teven talar om att det var cirka 100 av 500 000 vaccinerade som fick besvär pga sprutorna. Av dom så var det mer än en fjärdedel, tror det var 280 som blivit svårt sjuka av HPV-vaccinet. Det är inte ett obetydligt antal. I filmen såg man många tiotal personer som var samlade på samma ställe. Alla hade likartade symtom som verkar helt klart vara på grund av vaccinet dom fick.

      Sedan är du en underlig figur. Du kritiserar en tv-dokumentär som du inte ens sett. Märkligt men…

     • Detta stämmer inte med Danmark egen statistik när de gäller skador av HPV vaccin så det innebär att av de 1000 skadade gick de inte att koppla alla till HPV vaccinet.

     • Nu är det ju ett stort undertal på det hela. Men man mörkar även de som blivit registrerade hos sjukvården och där man ser att de har fått skador som allt att döma är orsakade av HPV-vaccinet. Det verkliga antalet skadade flickor kanske är det tio-dubbla än det jag nämnde. Det har skickats in rapporten till den danska sundhetsstyrelsen som de av allt att döma har begravt. Inte så ovanligt. De har i alla fall inte agerat. Dåligt och fegt.

     • Mörka är en ursäkt jag hör till leda här på vaken.se så ta nu och kom fram men riktiga kontrollerbara siffror på de som du anser man mörkar eller så sluter du och andra upp med detta.

      Jag hävdar vilket är helt sant att vaken.se mörkar vilka som modererar deras forum till skillnad från andra forum där vi vet vilka som modererar dem.

      Så vaken.se mörkar mer än något annan webbsida jag är på.

      Vem är ansvarig utgivare för de vaken.se presenterar på sin sida. Jag vet det inte. Vet du det. Finns de en ansvarig utgivare överhuvudtaget. Jag vet inte. Vem stoppar att det inte längre går att göra inlägg till en artikel. Jag vet inte. Vet du.

     • Om du tittar på dokumentären från danska teven så ser du att de mörkar fakta som de svart på vitt får in. Eftersom du inte tittar på någonting som kan skaka om i din fasta (religiösa) tro på vaccinernas förträfflighet så kommer du inte att titta på den. Synd för det är kanske möjligt att du kunde komma med någon konstruktiv kritik och synpunkt på filmen. Eller så skulle du bara köra ett svepande ”-allt är lögn”
      Annars skulle du nog kunna tycka det var ett intressant program.
      https://www.youtube.com/watch?v=GO2i-r39hok&feature=youtu.be

     • Utredning visar att de var sjuka innan de tog vaccinet vilket förklarar att danskor inte är mer drabbade av HPV vaccin är kvinnor i andra länder som tagit det och inte blivit lika sjuka som danskorna i filmen.

      Här är de slutgiltiga undersökningen.

      http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0162520

      Det visade sig att kvinnorna i videon inte hade en normalt liv före vaccineringen (från rapporten):

      We found that girls or women with reports of suspected adverse reactions from HPV vaccination already before their first vaccination had a health care-seeking pattern different from a matched population who did not report adverse events. For example, there was increased odds of having had injuries and being in contact with physiotherapy and chiropractor.

      Så detta var alla förklaringen till det höga antalet som påstod de var skadade vaccin men var skadade redan innan vaccineringen.

     • Största skillnaden var att många av dessa flickor idrottade på elitnivå, verkar vara en riskfaktor.

     • Att skadorna de hävdade berodde på HPV vaccin hade de före vaccineringen vad säger du om det för jag förstår inte vilket sammanhang din kommentar hör till.

     • Titta på dokumentären där man träffar flickorna i verkligheten och de läkare som är inblandade så förstår du nog lite bättre
      Se länken ovan.
      Men du och andra kommer att fortsätta att dessa flickor som hävdar att de blev sjuka i samband med HPV-sprutan var sjuka redan innan eller att det inte kan vara pga sprutan eftersom vacciner skadar inte eller något annat dumt påstående. Jag anser att du förtalar svårt sjuka människor som kan tala för sig själv. De behöver inte din misshjälp.

      ”Flere danske piger er blevet alvorligt syge kort tid efter, de har fået HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft. Mange af dem giver vaccinen skylden for deres sygdom. Pigerne oplever, at lægerne ikke tror på deres mistanke, men lægerne kan samtidig heller ikke finde ud af, hvorfor pigerne er blevet alvorligt syge. Pigerne føler sig nu svigtet af det danske sundhedsvæsen, der har anbefalet dem at få vaccinen. TV 2 Dokumentar undersøger, om pigernes mistanke til vaccinen er begrundet og afslører samtidig, hvordan myndighederne skjuler en stribe advarsler, de har modtaget fra eksperter.”

     • Om du hade läst undersökningen hade du sett att det var de i filmen undersökning hänvisade till och de var skadade innan HPV vaccineringen så filmen ger inte mer till det. Dessutom visade en annan grupp kvinnor som tog HPV vaccinen inga skador vilket undersökningen också tog upp.

     • Det finns ingenting som visar på att de var skadade redan innan de fick sprutan. Men OK. Man kanske borde varan alla som har minsta hälsoproblem att ta Gardasil Det kan ge dig en knuff in i en tillvaro med ständiga plågor och aldrig mer ett normalt liv. Menar du att man kan peka ut redan innan sprutan vilka som kommer att blir skadade. Det finns säkert riskfaktorer men den där undersökningen är så luddig. Man tar upp vårdkontakter och att man söker sjukvård. Sådan statistik kan leda helt fel. Vilka är det som mest utnyttjar sjukvården i Stockholm? Är det dom välutbildade med hög inkomst eller folk från låginkomstkommuner? Att säga att dessa sökt mer av viss sjukvård behöver inte betyda någonting. Kolla mer av det som förenar dessa som uppenbart avviker från omgivningen. Och det är vad jag uppfattat att många var väldigt fysiskt aktiva.

     • Det var ingen statistik utan var de fann bland flickorna som var med i filmen att de hade skador innan de tog HPV vaccinet. Det är ju dem de syftar på när de säger att de var olik en normal grupp av de som tar HPV vaccin.

      Att man är fysiskt aktiv innebär inte alltid att man är fullt frisk utan att man vill bli det.

     • Det är så tragist att vaccinfrågan har blivit en religion där allt som kan låta som kritik eller ifrågasättande blir ”antivax” och det ska man inte vara. Många är offer för denna tro. Det första offret blir förstås sanningen. Man tror att vacciner är bra och skadar inte och att de som blir skadade och sjuka inte existerar.

      Almost without exception, survivors of new medical conditions after the administration of Gardasil or Cervarix are told their problems are coincidental, psychosomatic, mass hysteria, conversion disorder, and so on…ad nauseam. The health authorities in one country (Colombia) even went so far as to attribute new medical conditions after Gardasil to the overuse of Ouija boards.

      If all of the above fail, the next step is to try and blame the new symptoms on the parents with phrases like Munchausen by proxy, factitious disorder, fabricated or induced illness, attention seeking, simply out for money, and so on.
      Karen från Colombia var en av dessa offer. Hon var fullt frisk innan sprutan och dog senare svårt sjuk. Hon spelade in en video kort tid innan hon dog där hon varnade för konsekvensen av Gardasil.
      Colombia: First Reported Fatality after Gardasil

      On May 22, 2015 16-year old Karen Durán-Cantor died after complications related to new onset autoimmune disorders believed to have been triggered by two injections of Gardasil, the human papillomavirus vaccine currently being given to school age girls throughout the country.

      Karen received her first Gardasil shot at the end of 2013 and the second one a few months later in early 2014. According to her mother, Karen’s hands got swollen almost imediately. She began to experience joint and finger pain that was diagnosed as Juvenile Rheumatoid Arthritis. Despite receiving medical therapy, her disease progressed forcing Karen to stop attending school due to the constant severe pain. Consequently, she was not able to graduate from high school with her classmates.

      Karen and her family sought a second opinion in Bogotá’s Clinica Colsubsidio where she was also diagnosed with pleural effusion requiring drainage to help her breathe. By this time, Karen had lost the ability to walk. She could not go to the bathroom or take a shower by herself. She had nearly constant pain on the right side of her body (the side where the Gardasil injection was administered). Karen frequently complained she was short of breath and it was difficult for her to breathe.

      Just prior to her death, Karen experienced difficulty breathing and required oxygen. She was referred to La Samaritana Hospital in Bogotá where she was admitted to the Intensive Care Unit where she developed fatal respiratory failure.

      These are photos of Karen before and after her Gardasil injections. Please note this dramatic change occured between the end of 2013 and the middle of 2015 – approximately a year-and-a-half.

      http://www.globalresearch.ca/hpv-vaccines-updates-from-central-and-south-america-first-reported-fatality-after-gardasil-in-colombia/5456220

     • Du kom inte med något klargörande utan det jag fick är en rad bortförklaringar bortförklaringar.
      Att vaccin ges i mycket små mängder gör din argumentation okunnig om det.

     • dina Mycket små mängder är tillräckligt för att skada hjärnan…

      du har ingen erfarenhet om nånting. du bara svamlar o gissar.
      o försöker läsa dig till saker du inte har en aning om, men misslyckas…

      du e en person som inte ens tror på sitt eget immunförsvar, ja titta vad systemet har lyckats göra med folk.
      helt bortdribblade ifrån sig själva…

      alla får tro vad dom vill o tycker man att det e smart att injicera sig med kvicksilver och en cocktail med annat gift så fine, kör hårt…
      men tvinga inte på folk något dom inte vill ha..

      och BVC borde i alla fall informera att vacciner inte bara på sin höjd ger feber utan andra biverkningar är bla: autism, auto immuna sjukdomar, förlammning, dövhet, allergi + en massa annat elände.
      då får föräldrarna se båda sidorna av myntet…

     • Jag gissar inte utan tar reda på saker och ting och läser olika källor.

      Kvicksilver finns inter längre i svensk vaccin så nu visar du hur okunnig du är. Kvicksiler är borttaget p.g.a. av miljöaspekterna.

      Vaccin ger INTE autism. Detta kommer vaccinmotståndare att upprepa till de dör men aldrig kommen men några solida bevis på det.

     • Shit, lär dig läsa!!!

      Jag tänker inte försöka förklara för en som inte kan läsa.
      Jag skrev redan här ovanför att USA har högre antal autism fall FÖR ATT DOM HAR KVICKSILVER I SINA VACCINER och Sverige har INTE DET.

      Vacciner Ger autism för att jag varit i kontakt med personer som fått det av sprutorna. Behövs ingen mer forskning än så.

      Det blir inte mera bevisat än med personliga erfarenheter och du har tydligen inga. Om nånting. Du försöker förstå världen via tv och då stannar man på den nivån du är på… Som en hamster i en bur.
      E du 61 o inte klurat ut mer av världen e det bättre att du stannar i buren. Det e tryggare där…

     • Du tycker att du har bra kunskaper….
      Hahahaha! !!
      Du vet inte vad kunskap är.
      DIn läsförståelse e ju noll och du har ingen aning om hur en människokropp fungerar…

     • Jag hade de högsta betygen i matematik, kemi, fysik och geografi.

      Jag lärde mig programmera själv utan förkunskaper och sedan fick jag jobb på de kunskaperna så jag har levt på dem efteråt.

      Och lös det svåraste Sudoku på DN alltid.

      Dessutom är jag bra på att intervjua folk i radio med väldigt få förberedelser.

      Så ta nu och visa vad du kan.

     • Så att berätta sanningen är för dig att ljuga. Detta ska jag visa för mina vänner som vet att det jag skrivit är sant.

      Vad tror du de kommer att säga om ditt svar då.

     • hahaha
      ska du blanda in din syster också…
      nu blir du ännu mer patetisk
      hahahahahahaha
      finns ingen broms på dig tydligen…

      loser…

     • Min syster under varför ni snöat in er på vaccin då finns annat vi kan få som spruta som t.ex. insulin, antibiotika och abatacept (mot ledgångsreumatism).

     • Det beror ju på att vacciner är det mest lika kvacksalveri av allt som kan erbjudas i sjukvården. Om man tog fram vacciner idag utan detta sjuka system så skulle man ställa krav på att vaccinet skulle vara maximalt oskadligt. Inte innehålla giftiga tillsatser som tillsätts för att spara pengar och inte för att det är nödvändigt.

     • Det finns inga födoämnen i denna värld som vi stoppar i oss som alla i denna världen klarar av och likadant är det läkemedel och vacciner.

      Så det du efterfrågar om vacciner är något som hur än man gör aldrig kommer att finnas på denna planet.

      Det kommer alltid att finns personer som regerar negativ på vaccinet hur vältestat det än är.

      Ta och köp något billig läkemedel bara för lära dig att hur det ser ut och ta ut informationen om läkemedel som alltid följer med och där står de förväntade skador för just det läkemedlet och de kan vara att en av 10000 kan drabbas av blodbrist, trötthet, huvudvärk, utslag, klåda.
      (Texten från ett verkligt läkemedel)

 2. Folk blir oroade på grund av att vacciner orsakar skador för livet för många ungdomar. Vad gör då myndigheterna av denna oro. Man försöker tvinga på vaccinet till alla.
  Men vad gör myndigheterna när mitt barn är svårt skadat av vaccinet?
  Ingenting är svaret.
  Vacciner är kvacksalveri och ovetenskap. Vacciner har ingenting med hälsa att göra. Vacciner har inte gjort något för att vi ska ha bättre hälsa. Ju mer vacciner vi får desto mer av autoimmuna sjukdomar, problem med inlärning för många elever, autism, adhd, astm etc.

 3. Läkemedelsbolagen som tar fram våra giftiga vacciner som innehåller nervskadande gifter såsom kvicksillver, skvalen, aluminium och en massa annat skadligt är kriminella gangsters som inte tar någon hänsyn. De korrumperar även myndigheter så att myndigheterna blir delaktiga i dessa kriminalla aktiviteter.

  http://www.bokus.com/bok/9789187207372/dodliga-mediciner-och-organiserad-brottslighet-hur-lakemedelsindustrin-har-korrumperat-sjuk-och-halsovarden/
  ”USA och Europa – som har den högsta me dicinkonsumtionen – är läkemedel den tredje vanligaste dödsorsaken efter hjärtsjukdomar och cancer. Men detta märkliga förhållande att preparat som påstås bota dödar så många får emellertid sällan den uppmärksamhet det förtjänar. Om en lika farlig epidemi hade orsakats av ett nytt virus skulle vi förmodligen göra allt för att få bukt med den. Politiker skulle tävla om att vidta drastiska åtgärder. Medier skulle larma på löpsedlar.

  I Dödli ga medi ciner och organiserad brottslighet visar den danske professorn, läkaren och forskaren Peter C. Gøt zsche inte bara hur läkemedels företagen har korrumperat hälso- och sjukvårdssys te met, utan också hur de använder sig av samma olagliga metoder som den organiserade brottsligheten, maffian, för att kunna sälja än nu mera av sina (dödliga) läkemedel.

  I ett avslutande kapitel pekar författaren på de radikala reformer som krävs av myndigheter, patientföreningar, läkarorganisationer och undervisningsinstitutioner för att att återskapa en läkemedelsdistribution som går att lita på.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här