Julian Assanges far John Shipton fast besluten att rädda sin sons liv

Efter en gripande inledning där John Shipton, som är Julian Assanges pappa, berättar om sin sons extrema utsatthet säger han att det trots allt fortfarande finns hopp om att rädda honom från ett livslångt fängelsestraff i USA. Ett straff som han anser är en dödsdom.

“Hjälp mig rädda min son”, sa John Shipton i Riksdagshuset i förra veckan.

“Hundrasjuttiofem år i fängelse är detsamma som en dödsdom. Julian har barn, som han inte kan träffa. Familjen slits i stycken. Det är en form av sadism. Hans mor Christine har kämpat dagligen mot kränkningarna av hennes son”, skriver Folket i Bild i sin artikel om Shiptons besök i Sverige.

En person i publiken frågade vilka riksdagspartier som var närvarande under mötet med Shipton. Svaret var att inget parti kom utan det var endast den sammankallande fristående riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh som var på plats. I rummet fanns även några journalister. En av dessa var Oisín Cantwell från Aftonbladet som skrev en mycket raljerande och nedsättande artikel om Riksdagsbesöket. Han verkade mest vara intresserad av att skriva om hur mötesdeltagarna såg ut. Han beskrev dem som en sorglig samling av idioter.

Läs mer på newsvoice.se

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here