Trodde du att du levde ett fritt liv? Har du något lån? I sådana fall är du i klorna på den/de som äger skulden. Har du inga skulder? Då tror du kanske att du är fri. Men du betalar säkert någon form av skatt. Då är du heller inte fri. Visst kan man flytta ut i skogen och leva av vad naturen har att erbjuda, men det är inget alternativ för de flesta och absolut inte för mig. Jag vill vara en del av ett samhälle där vi alla hjälps åt och lever med en livskvalitet och energi som få ens anar ens existerar.

Skillnaden mellan ett sådant liv och det vi lever idag åtskiljs av en ekonomisk elit som inte fått – utan tagit sig – rätten att få kontrollera våra pengar och hur vi uppfattar och hanterar dem. I större delen av världen genom ett system som kallas kapitalism. Ett system som inte bygger på annat än illusioner, lögner och bedrägerier.

Jag har läst Per Lundgrens trilogi ”Kapitalismen Avslöjad” och nedan finner du en kortare sammanfattning av den. Själv blev jag hänförd och förbannad. Jag hoppas du blir berörd du med.

Bakgrunden till den moderna kapitalismen känner många redan till. Från 1600-talet och framåt skapades det banksystem som i dag råder i världen. Dess rötter går dock tillbaka till 950-talet. Dess betydelse kan inte underskattas nog på både gott och ont, mestadels dock på ont.

Vad man i grund och botten skapade var ett ytterst effektivt system som syftade till i huvudsak fyra saker:

  1. att lägga hämsko på samhällets demokratiska utveckling, då detta gynnar de korrupta aspekterna av systemet.
  2. att göra ren vinst genom att låna ut pengar mot ränta.
  3. att skapa logiska förutsättningar för enorma förmögenhetsskiften, från de många till de få.
  4. att omvandla världsekonomin till ett enda stort Monte Carlo kasino.

M.a.o. skapa ett system som stjäl från de många och ger till de få. Det geniala i det hela är att få det hela att förflyta på så vis att människor i stort aldrig förstår att och hur de blir lurade. Detta har man gjort i flera steg och givetvis har systemet utvecklats genom åren och förfinats.

Från början handlade det om guldsmedernas förvaring av guld för vilket man fick depositionssedlar. Den moderna pennings