En prominent miljöforskare har gått ut med sin avsky för den nyligen utgivna femte klimatrapport (climate assessment) som FNs internationella panel för klimatförändring (IPCC) står bakom. Rapportens slutsats är att en ökad koldioxidhalt i jordens atmosfär kan riskera att utrota mänskligheten.

Leslie Woodcock, professor emeritus i kemisk termodynamik vid University of Manchester’s tekniska högskola för kemiteknik och analytisk vetenskap, gör narr av begreppen ”klimatförändring” och ”global uppvärmning” i en kritisk vetenskaplig rapport om FNs klimatskräck.

Woodcock, en före detta NASA-forskare sa att teorin om ”mänsklig klimatförändring” är en ”obekräftad hypotes.”

”Vatten är en mycket mer kraftfull växthusgas, och det är 20 gånger mer av det i vår atmosfär, medan CO2 bara utgör 0.04 procent.” säger han, enligt tidningen the Yorkshire Evening Post i Storbritannien.

Woodcock, som tog sin doktorsexamen vid University of London, är medlem i det kungliga sällskapet för kemiteknik, grundande redaktör för tidskriften Molecular Simulation och mottagare av ett gästforskarstipendium vid Max Plank Society.

Senator James Inhofe kallar global uppvärmning ”den största bluffen.” Läs hans initierade bok för att få reda på vem som tjänar på den.

Han har publicerat 70 professionella artiklar i peer-granskade tidsskrifter.

”Koldioxid har fåtts att verka som någon form av giftig gas, men sanningen är att det är livets gas. Vi andas ut den, växter andas den och den är inte orsakad av oss”, hävdar han.

”Global uppvärmning är nonsens.”

Woodcock argumenterar för att teorier om antropogen (människo-skapad) global uppvärmning, nuförtiden omgjorda av radikala miljöaktivister på vänsterkanten till mindre väldefinierade teorier om ”klimatförändring”, är ekonomiskt motiverade.

”Om du talar med riktiga vetenskapsmän som saknar politiskt intresse så säger de att det inte finns något i global uppvärmning. Det är en industri som skapar enorma summor pengar för somliga”, säger Woodcock.

Hans uttalade kritik av teorierna om global uppvärmning och klimatförändring publicerades i Storbritannien en dag efter det att BBC gick med på att ge mindre tid i tablåerna till klimatskeptiker.

Tack vare påtryckningar från parlamentets underhus’ vetenskapliga och teknologiska kommitté har det regeringsfinaniserade TV-nätverket bestämt att redaktörer ska söka särskilt tillstånd för att få intervjua klimatskeptiker och bifoga ”hälsovarningar” med deras framträdanden.

I en intervju med Yorkshire Evening Post tvekade inte Woodcock att kritisera ”vetenskapen” bakom alarmismen om global uppvärmning och klimatförändring.

”Termen ’klimatförändring’ är meningslös”, påstår Woodcock.

”Jordens klimat har varit i förändring sedan tidernas begynnelse, dvs sedan jorden skapades för 1000 miljoner år sedan”, säger han.

”Teorin om ’människo-skapad klimatförändring’ är en icke underbyggd hypotes om vårt klimat som påstår att det har påverkats negativt av förbränningen av fossila bränslen de senaste 100 åren, vilket har orsakat en väldigt liten höjning av medeltemperaturen som fått katastrofala miljömässiga konsekvenser.”

Det existerar inga upprepningsbara vetenskapliga bevis för att halten av CO2-gas har ökat det minsta de senaste 100 åren, säger han, och vidhåller att klimatförändringar har pågått konstant i geologisk tid, med radikala förändringar som skett över eoner, långt före människor uppstod på planeten.

”Händelser kan ske med frekvenser på alla olika tidsskalor i fysiken bakom kaotiska system som väder,” säger han. ”En godtycklig låglänt position kan översvämmas upp till en viss nivå på alla tidsskalor från en månad till miljontals år, och det är helt oförutsägbart bortom en femdagars period”, säger Woodcock.

”Vi kan gå tillbaka till de stora översvämningarna och Noaks ark i Mellanöstern där det nu är öknar”, säger han.

Han förklarar att orsaken till att nya rekord ofta verkar sättas helt enkelt beror på ”att vi inte började bokföra dem förrän för 100 år sedan.”

”Det kommer alltid att sättas nya rekord någonstans när vi har ytterligare en naturlig variation i vädret”, säger han.

Det är ”absolut dumt att skylla översvämningar på klimatförändringar, som jag läste att premiärministern gjorde nyss.”

”Jag skyller inte på politikerna i detta fall, däremot skyller jag på hans så kallade vetenskapliga rådgivare.”

Woodcock säger att den politiska lobbyn för global uppvärmning och klimatförändring ökar kostnaden genom att göra det dyrare och dyrare bara att hålla sig varm ”som en konsekvens av de idiotiska besluten våra politiker har tagit de senaste åren gällande grön produktion av elektricitet.”

”Den gröna lobbyn har skapat en göra-rätt-industri, och det har blivit en livsstil, som en religion,” säger han. ”Jag förstår varför folk försvarar det när de har trott på det så länge; folk gillar inte att erkänna att de har haft fel.”

Han säger att begreppet ”global uppvärmning” inte betyder något, så länge man inte ger det en tidsskala.

”Temperaturen på jorden har gått upp och ner i miljontals år”, säger han. ”Om det blir extrema värden, så har det inget att göra med koldioxiden i atmosfären; det är inte permanent och är inte orsakat av oss.”

Han pekar på glödlampor för att illustrera poängen att klimathysterin skapar onödiga kostnader och faror i samhället.

”Glödlampor är ett bra exempel på motsatsen med den gröna rörelsen. Europa har förbjudit volfram-glödlampor”, noterar han. ”Volfram är en ofarlig metall, som guld. Den reagerar inte med något, och ändå ska man nu, i energibesparingens namn, använda lågenergilampor fulla av giftiga kemikalier inklusive kvicksilverånga, vilket är giftigt.”

Han noterar att om en lågenergilampa krossas, så är rådet från miljödepartementet att utrymma rummet i 15 minuter.

Originalartikel på engelska: wnd.com, Klimatforskare hånar FN-rapport och kallar den skräp: ”Det är en industri som skapar enorma summor pengar för några människor”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här