Frank Clegg, som var VD för Microsoft Kanada under 16 år, riktar hård kritik mot den industri han arbetat för under hela sin karriär: – Jag skäms över att min industri bedriver en kampanj för att mörklägga forskningen som visar risker och förvirrar debatten om skadliga hälsoeffekter av strålning från trådlös teknik.

Frank Clegg intervjuades i Australiens främsta TV-sända vetenskapsmagasin Catalyst (ABC) den 17 februari 2016. Han drog paralleller mellan mobilindustrins metoder i dag och de metoder som tobakslobbyn använde för att fördröja regleringar och bred information till konsumenterna om riskerna med tobak:

– Jag anser att min industri använder samma metod som tobaksindustrin. De sprider tvivel om riskbilden, de betalar forskare för att sprida tvivel över forskningen som visar risker. De förvirrar beslutsfattarna och förhindrar införandet av det regelverk som behövs, sade Clegg.

Leder Kanadas motsvarighet till Strålskyddsstiftelsen

Frank Clegg leder i dag Kanadas motsvarighet till Strålskyddsstiftelsen, C4ST, som informerar om risker med strålning från trådlös teknik och verkar för skärpt lagstiftning och bättre skydd för allmänheten. Han är  starkt kritisk till de föråldrade gränsvärden som gäller i dag i både Sverige och i Kanada, eftersom de inte skyddar mot visade hälsoeffekter. De skyddar enbart mot omedelbara uppvärmningseffekter. Men forskare har visat att strålningen kan orsaka DNA-skador och många andra skadliga effekter utan att orsaka uppvärmning, dvs vid betydligt lägre nivåer än de som gällande gränsvärde skyddar mot.

Gränsvärdena bygger på en gammal teori som går ut på att om vävnad inte värms upp så kan det inte skada. Det är helt enkelt föråldrat. Vad biologerna säger till oss och vad de visat i många undersökningar, om och om igen, och i publicerade vetenskapliga rapporter, är att DNA skadas och att strålningen skadar människor, sade Clegg i programmet.

 

Läs mer på stralskyddsstiftelsen.se

14 KOMMENTARER

 1. Om man tänker logiskt. Hur många är skadade av trådlös teknik. 100 miljoner. Nej. 10 miljoner. Nej. 1 miljon. Nej. 100 tusen. Nej. 10 tusen. Nej. Tusen. Nej. 100 Nej. 10 då är vi mera på så få att nu att vi inte längre vet vad som orsakat deras skador. Trådlös teknik. Dålig leverne. Genetisk otur. Ren slump.

  • Du vet ingenting som vanligt… ”Dammsugare strålar trollet”
   Forskning på strålningens skade effekter är massiv. Allt från att den är genotoxisk dvs, skadar generna till att den öppnar den blod o hjärn barriären + mycket annat.
   Jag har själv känt av strålningen i gamla mobiler vilket jag inte kunde använda o pratar jag länge i nya känner jag också av dem. Befinner jag mig i miljöer med mycket RF- strålning känner jag också av det.
   Jag tror de allra flesta känner någon skillnad från att vara tex mitt i Stockholm city jämfört med att vara mitt ute i skogen någonstans.
   Jag känner Många som känner likadant som jag och känner också många som har hel intolerans för strålning som knappt kan befinna sig i samhället. Och dessa blir fler och fler.
   Om jag eller någon skulle gå till en läkare och berätta våra besvär med stålning så skulle läkaren Aldrig skriva ner i någon journal om våra besvär. Därför att det står inget om det i läkarens bok alltså existerar det inte och blir därför inte registrerat.
   Därför blir mörkertalet enormt stort.
   I slutändan är ”Big Pharma” och mobiloperatörerna samma klubb och tillsammans Bestämmer de över politikerna i varje land.
   För när folk blir sjuka av strålningen vart hamnar de då, jo på apoteken och köper ”Big Pharmas” produkter. Löser symptomen från vad mobilindustrin skapat..

   • Din åsikter verkar fastna i en loop för du kommer med samma sak om och om och om igen. Dammsugare för vilket gång i ordningen. Har tappar räkningen.

    Jag känner då inte av någon som helst strålning.

    Känner du även av TV-sändningarna för de frekvenserna är i samma område som mobilnäten. TV sändare ligger på flera tusen watt. Så sänds SVT2 över Nacka sändare med 2 119 000 watt eller 2,119 MWatt (megawatt)

    • Jasså jag tycker det är du som säger samma sak om och om igen..

     Bara för att du inte känner av någon strålning betyder ju inte att andra inte gör det.
     Skulle jag bo högt upp nära Nacka masten så skulle jag känna av den..
     Känner av när det är stora master med många lober eller många master på ett ställe. Typ som i innerstan..

     Sverige har också ett högt tillåtet gränsvärde att sända ut i master och ligger på 10W/m2.
     Jämfört med andra länder som Ryssland och Kina som sänder ut på Max 0,1 W/m2.
     I Salzburg är gränsvärdet 0,000 01 W/m2.
     Och Sverige värnar om folket..
     Yeah right..

     Finns vapen som är utvecklade av RF-strålning och heter Active Denial system (ADS) och finns videon att titta på youtube där de demonstrerar dem..

     • Man sänder INTE med 0,1 W/m2 utan i watt enbart så du har blandat ihop gränsvärden med effekten från mobilsändningar.

      Så ta fram hur många watt det är i ryska och kinesiska mobilsändare.

     • W/m2 är densiteten av watt i luften som mäts från tex en mobilmast.
      Om en mast har en kapacitet på 80 W så räknar man ut med avståndet från masten hur mycket den strålar på avstånd i W/m2.
      Om du slår på micron hemma på 2000 W som jobbar med en frekvens av 2,45 (nästan identisk med wifi) och ställer dig 10 meter från micron så står du inte i 2000 W för då skulle du grillas.
      Utan där du står räknas ut med en tabell och räknas i W/m2

      Så om någon bor i en lägenhet nära en mast så får det högsta mätbara värdet där vara 10 W/m2 i Sverige. Vilket är högt.
      Och i Ryssland 0,1 W/m2.

      Det är därför ointressant att veta vad ryska och kinesiska master har i Watt styrka.
      Det är vilken W/m2 som tillåts ute i samhället som är intressant.

     • Har kollat de ryska uppgifterna: Det är 1 W/m2 för mobiltelefoner vilket är dessa som för Sverige.

      Mobilmaster eller egentligen mobiltelefon sändare.
      Ryssland 0.2 w/m2 och Kina 0.4 w/m2.

      Sedan

      den 19 maj 2016

      Strålsäkerhetsmyndighetens vetenskapliga råd för elektromagnetiska fält (EMF) har under 13 år sammanställt den samlade forskningen på området. För varje år har misstanken om att mobiltelefoner eller trådlösa nätverk skulle innebära en hälsorisk för människor eller miljö blivit allt svagare. Det visar den årliga rapport som presenteras i dag.

     • Skulle det vara 0,2 W/m2 så tillåter ändå Sverige 50 gånger starkare strålning..

      Eftersom du uppenbarligen inte vet något om RF-strålning, hur det fungerar eller har några Egna erfarenheter om det väljer du att lita på svenska myndigheter, eller kanske jobbar för dem.

      Strålsäkerhetsmyndigheten är en sönderlobbad organisation av mobilindustrin.
      Frank Clegg förklarar precis här uppe hur mobil industrin fungerar och hur den konstant investerar enorma summor för att att mörka forskningsrapporter.
      Om det är någon som vet så är det han eftersom han jobbat som VD för Microsoft i 16 år.

      Strålsäkerhetsmyndigheten kan säga att apelsiner är tomater men mig lurar de inte.
      Eftersom jag har egen erfarenhet om hur illa det kan gå med RF-strålning och sett andra fara illa av RF-strålning så behöver jag ingen mer forskning än så.
      RF-strålning ÄR farligt.

     • Nu kommer den vanliga slogan från er på vaken.se när information inte stämmer med er uppfattning. ”Strålsäkerhetsmyndigheten är en sönderlobbad organisation av mobilindustrin.” En ren lögn för det är en statlig myndighet. Sedan kan du inte läsa innantill. Det är INTE Strålsäkerhetsmyndigheten som gjort undersökningarna om elektromagnetiska fält (EMF)

      Den RF forskning som hävdar att den är farlig är gjorda på möss inte människor.

      Din uppfattning kan vara placebo. Den är så effektiv att vissa läkemedel inte godkänns då placebo effekten är kraftigare än läkemedlets verkningar.

      Du har inte skrivit att du reagerar på TV-sändningar och det indikerar att det är placebo. Missar man en påtaglig källa då är något fel.

     • Bevisa att strålsäkerhetsmyndigheten inte är sönderlobbad!!!
      Precis det kan du inte…

      Tv- sändare finns inte på lika många ställen som mobilmaster och det ända stället Jag vet att de sänder TV är stora master såsom nacka masten. Har aldrig varit nära dessa stora master så jag har ingen erfarenhet av dem.
      Som jag skrev här ovan så skulle jag bo högt upp nära nacka masten skulle jag nog känna av den..

      Som jag sa har blivit dålig av RF-strålning och blivit bra igen för att jag minskat exponeringen. Och skulle jag börja exponera mig mycket igen skulle jag bli sämre.
      DET är inte placebo.

      Eftersom du är så ignorant mot folk som blir sjuka av mediciner, vacciner och strålning och kallar det Placebo hoppas jag att du också blir sjuk så får vi se vad du säger då…

     • Jag kan vända på det.

      Bevisa att strålsäkerhetsmyndigheten är sönderlobbad.
      Det har du inte gjort.

      Det finns fler mobiltelefoner än människor på jorden så mobilanvändningen är mycket utbredd. Så om många skulle känna av RF strålningen skulle det vara miljoner av mobilanvändarna som skulle ha känt av RF strålningen det men det har inte hänt så den slutsats Strålsäkerhetsmyndigheten har kommit fram till stämmer med vad som händer i världen och sedan kan du känna av RF strålning hur mycket som helst men det ändrar inte att antalet som känner det är för lågt för att vara statistiskt säkerställt att de kommer från RF strålning och inte är placebo.

      Jag har använt mobiltelefoner sedan början av 90-talet och har aldrig känt av dem och har WiFi hemma och på jobbet och har aldrig känt av det heller. Ingen annan i huset där jag har jobbet och som är ca 20 personer har klagat på någon RF strålning och alla använder mobiltelefoner och har WiFi.

      Du har dåligt minne också. Jag har skrivit att folk blir sjuka av mediciner men att det är ovanligt. Det finns i papperet som följer med medicinerna hur vanligt olika biverkningar är.

      Vacciner hjälper mer än de stjälper för ovaccinerade dör i mycket större omfattning är de som får vacciner. 400 barn om dagen som är ovaccinerade dör i mässling. 400 OM DAGEN. Det är långt ifrån dödsfallen med vaccin som är några enstaka.

     • RF-strålning går normalt inte att koda av med människans sinnen som lukt, smak, hörsel, syn och känsel.
      Dock börjar fler och fler känna av strålning..
      Jag känner många som känner av strålning så att du inte känner Någon låter ovanligt. Sen finns det säkert en mängd personer som får huvudvärk, koncentrations svårigheter och sömnbesvär men kopplar inte det till RF-strålning eftersom det inte nämns i vanlig massmedia. Så Vaken.se gör ett bra jobb som tar upp det så mycket..
      Behövs en ÄRLIG media..

      Sanningen kommer fram till slut som den alltid gör och fler och fler läser alternativ media vilket till slut kommer att resultera i en medvetnare värld.
      Sith Lords som du HM kommer snart vara ett minne blott.
      Ljuset vinner alltid, eventually…

      There are three things that cannot be long hidden:
      the sun, the moon and the truth…

     • Noll bevis att Strålsäkerhetsmyndigheten är sönderlobbad så då kan vi anse att det inte är på det visat..

      Då för du har rabblat upp alla sinnen som finns och sedan är de slut på sinnena så vad är det då som känner av RF. Magi, placebo, eller vadå?

      Sanningen är de jag kommer med och du kommer att förlora genom att tro på saker som inte finns och jag ser att du inte tagit till dig att världen är full av mobiltelefoner men få som känner av dem.

      Hur förklarar du det. Kom med något vettigt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här