Vaken.se har växt sig större med åren och i denna artikel ska vi titta på hur sidan startade och vad som ledde Vakens grundare Mikael Cromsjö  till att bygga upp vaken.se och sanningsrörelsen.

Mycket tidigt så upptäckte Mikael Cromsjö att saker och ting inte riktigt stämde i den värld vi lever i. Förundrad över hur mycket okunskap som det fanns runtom sig, både hos vuxna samt hos lärare och politiker, så såg han på världen utifrån ett annat perspektiv. Mikael Cromsjö berättar om flera tydliga minnen från skolan där han ifrågasatte sanningshalten av det som lärdes ut, och funderade på syftena bakom den vinklade och förenklade världsbild som gavs.

Som en av de första i datorgenerationen så utvecklade Mikael Cromsjö och hans vänner sin kunskap och kreativitet på egen hand framför datorerna. En av de största lärdomarna som han fick med sig från denna tid var tron på sin egen förmåga samt förståelsen av datorns osvikliga logik.

Väl på universitetet märkte Mikael Cromsjö att skolan fortfarande inte erbjöd honom det han önskade, men ännu tydligare var hans upplevelse att så många andra elever saknade förmågan att tänka kritiskt och självständigt, och att med det kom osäkerhet, rädsla och en känsla av otillräcklighet.

Sökandet efter att förstå världen ledde Mikael Cromsjö till Zen-Buddhism. Zen är en lära som fokuserar på att få en direkt förståelse genom närvaro i motsats till att fylla huvudet med andras sanningar, idéer och lärosatser. Det resonerade med Cromsjös sätt att se världen och gav honom en djupare förståelse av sin omvärld.

Under skoltiden arbetade Mikael Cromsjö extra som konsult och fortsatte framgångsrikt på den banan, med det var inte det som han ville göra med sitt liv. Cromsjös längtan efter att väcka upp världen ur dess djupa dvala växte sig starkare och starkare.

En kväll, 2004, när Cromsjö satt tillsammans med några vänner för att se en dokumentärfilm som de hittat på nätet så hände någonting stort. Titeln löd: ”911: The Road To Tyranny” producerad av Alex Jones. Efter två timmar av tryckande information så lämnades alla i häpnad. Filmen förklarade mycket av de saker som Mikael Cromsjö så länge funderat på; hur hela världen lyckats hamna i denna djupa trans och vilket syfte det tjänade.

En vecka senare, fyllt av hårt arbete, så öppnade Mikael Cromsjö vaken.se för första gången. Här skapade han en plats för sökare att mötas, studera och samla information om världens beskaffenhet i ett klimat av acceptans och öppenhet.

De följande åren dedikerade Mikael Cromsjö sin tid till att öka sin förståelse och kunskap om omvärlden, vilken kom till att sträcka sig djupt åt alla tänkbara riktningar. Mängden information som ligger dold bakom samhällets slöja är, enligt Cromsjö, när på ofattbar.

Sedan Mikael Cromsjö startade vaken.se har den dolda kunskapen nått längre och längre in i olika delar av våra medvetanden. Nu arbetar Cromsjö med att hitta och erbjuda lösningar på våra problem genom empatisk kommunikation, meditation och andra frihetsprojekt. Cromsjö är i dag aktiv med projektet Shambala Farm i södra Portugal.

Om du vill veta mer om Mikael Cromsjös projekt så kan ni besöka www.exoteriska.se, www.UniteAwake.com och Shambala Farm.

Mikael Cromsjö – Grundare för vaken.se

På vaken.se klan ni hitta mycket annat material av och om Mikael Cromsjö. Här är en ofullständig lista.

Vaken.se i media

Vaken.se i massmedia

Länkar till andra artiklar om och av Mikael Cromsjö:

Mikael Cromsjö intervjuad om världsläget, framtiden och VAKEN.SE

DN intervjuar Mikael Cromsjö från Vaken.se

TV4 Malmö intervjuar Mikael Cromsjö om Sanningsrörelsen och Peter Mangs

Mikael Cromsjö och Vaken varnade redan tidigt under 2011 om hur Al-Qaida hade en dominerande roll bland Libyens ”frihetskämpar”

Radio Vaken med Mikael Cromsjö – Strategier

Radio Vaken med Mikael Cromsjö

Granskningsnämnden fäller SVT för osann antisemitisk koppling mot Mikael Cromsjö (vaken.se)

SVT: Attentaten tände Mikaels gnista

Mikael Cromsjö intervjuas i SR P4 Extra av Lotta Bromé

Tidskriften Fokus intervjuar Mikael Cromsjö

Sveriges Radio Vetenskapsradion Forum intervjuar Mikael Cromsjö, grundare av Vaken

Mikael Cromsjö blir intervjuad av TV4

Lyssna på radio med Mikael och Markus

Video: Mikael Cromsjö intervjuas om 11 september 2001

Mikael Cromsjö på ABF-huset

Mikael C. och Mikael W.

Du kan även söka på vaken.se efter material av Mikael Cromsjö

DN intervjuar Mikael Cromsjö från Vaken.se

3 KOMMENTARER

  1. […] Historien bakom Vaken.se – Vaken.se. SD backar i opinionen. Forskare varnar för vilseledande information. "S har tappat kontakten med verkligheten" ”Hon fick panik och sade att jag skulle dö…” Stoppa TTIP. Björklund lyssnar inte på klokt folk. Inga fördelar med tidiga betyg. Tidig morgon idag, igen. Okey. Är lugnt fram till 9, därefter kan det braka loss. Regnar, tråkigt. Vart är den beryktade snön? Skulle kommit 10-15 cm över Värmland. […]

  2. It is being written as we speak.

    Ni borde -verkligen- läsa ”Aleppomanifestet” på aleppomanifestet.wordpress.com som påstår sig vara det kommunistiska manifestet för det 21 århundradet. Det sägs att ”manifestet” egentligen skrevs på 70-talet i Sydamerika men vem vet vad som är sant?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här