vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (sasser)

BottomBottomÅrets Förvillare 2013
#1


Nu är det dags att rösta på Årets Förvillare 2013 och som vanligt är det folket som både nominerar och röstar fram vinnaren och det blir nästan alltid etablissemanget som får priset när folket demokratiskt får bestämma.

Rösta här: Årets Förvillare 2013

Posted on: 2013/11/27 13:22
Min ezine, Linkedin, firma samt blogg om rykteshantering.
 Top 


Re: Nu börjar Elitens organisation Codex Alimentarius Jakt på de opatenterade Hälsoprodukterna
#2


Ursäkta Jag har jobbat med webb dagligen sedan 1995. Hittar ingenstans där jag kan skriva under en protest på sidan ni länkar till. Ge mig en direktlänk tack! :)

Posted on: 2012/4/23 22:21
Min ezine, Linkedin, firma samt blogg om rykteshantering.
 Top 


Re: Julian Assange is NOT who he seems he is. Wikileaks is at least PATSIES in a bigger Conspiracy
#3


Så här långt i mina tankar tror jag inte på att Assangen är en del av en NWO-konspiration. Däremot tror jag att vissa krafter i världssamhället tar tillfället i akt och försöker utnyttja Assange för egna syften.

Jag la upp följande lånade artikel med tillhörande video där Assange uttalar sig oerhört kraftfullt på sitt vanliga lugna sätt.

Artikel med video

Här menar han att de hot om våld och uppmaning till mord på Assange med illegala medel om så krävs, som yttrats av politiker i USA, i själva verket är exempel på terrorism.

Assange står intakt som en stoisk fredsivare i mina ögon.

Posted on: 2010/12/23 14:54
 Top 


Professor Sven Ove Hansson blev Årets förvillare
#4


Professor Sven Ove Hansson blev Årets förvillare

Sven Ove Hansson blev Årets förvillare 2010 meddelar sajten Årets förvillare. Han fick priset för sina försök att få media att tro att hans skeptikerförening på KTH, VoF.se, är en seriös förening och för att han lyckades få KTH att anställa honom som filosof trots att han mest är intresserad av att likrikta allmänhetens tänkande.

Sven Ove Hansson är traktor i filosofi vid KTH.

Läs mer

Posted on: 2010/12/16 14:20
 Top 


Re: Vetenskap och Folkbildning humor/allvarsajt
#5


Jag tror säkert att sajterna kommer att innehålla både humor och inbyggt allvar. Ska bli kul att följa. Den 16 december utses årets förvillare: http://aretsforvillare.nu/

Jag ska rösta.

Posted on: 2010/12/12 19:18
Min ezine, Linkedin, firma samt blogg om rykteshantering.
 Top 


Vetenskap och Folkbildning humor/allvarsajt
#6


En ny sajt har poppat upp som driver med föreningen Vetenskap och Folkbildning. Samtidigt lanserades sajten Årets förvillare som låter allmänheten välja vinnare. Det är bara det att det i år bara är kandidater från VoFs styrelse.

Döm själva.

http://vetenskap-folkbildning.nu/

http://aretsforvillare.nu/

Posted on: 2010/12/12 15:45
 Top 


Re: Amerikansk underrättelsetjänst kan använda bredbandsbolag för att komma åt svenskar
#7


Tack Shen för kommentaren. Faktum är att säkerhetspolisen gillade min artikel. Det verkar som om de faktiskt uppskattar en del av vad vi skriver här eftersom vi tänker, vågar undersöka och drar intressanta slutsatser samt att vi bjuder på våra observationer.

I slutänden kanske vi alla här på Vaken i botten har en sund patriotism, ett förnuftbaserat konsensus vi kan samlas kring tillsammans med maktapparaten.

Allvarligt talat har något tänkt på det förut? Att vi genom tex Vaken faktiskt redan samarbetar med maktapparaten istället för att vi misstänkliggör den.

Posted on: 2010/11/28 15:38
Min ezine, Linkedin, firma samt blogg om rykteshantering.
 Top 


Re: Industry review: Maximera vinsten på hjärntumörmarknaden
#8


Tack för era kommentarer - jag upptäckte de inte förrän nu.

Posted on: 2010/11/28 15:30
Min ezine, Linkedin, firma samt blogg om rykteshantering.
 Top 


Ny sajt lanseras: Vetenskap och Forskning, VoFo
#9


Ny sajt: Vetenskap och Forskning

Syftet med Vetenskap och Forskning är:

+ att lista referenser på forskning, inom framförallt hälsa och medicin, som bedöms vara oberoende av industrins ekonomiska intressen.

+ att för den allmänna debatten visa att det finns forskning och vetenskapliga bevis för alternativa synsätt och metoder.

+ att åter etablera de ursprungliga definitionerna av orden ”vetenskap”, ”forskning” och ”den vetenskapliga metoden”.

www.vetenskap-forskning.se


P1 - Kaliber: Den fria forskningen är hotad
Radioprogrammet Kaliber (P1) belönades med Guldspaden 2006 för sin undersökande journalistik som låg till grund för radioserien och artikeln: ”Beställningsjobb och köpt tystnad – är den fria forskningen hotad?”. Undersökningen handlade om forskningens villkor. Om beroende eller oberoende, om köpt tystnad, om alltmer forskning i projektform och om en ständig jakt på extern finansiering.

Reportern Anna Jaktén skriver: ”Över 2000 professorer har svarat på Kalibers frågor om villkoren för den fria forskningen. Varannan känner sig i olika grad politiskt styrd. Var sjätte har etiska konflikter med sina finansiärer. Många ser sig som konsulter snarare än fria vetenskapsmän.”

Det var 2006. Idag är det knappast någon skillnad. Vetenskap och Forskning har ambitionen att hänvisa den intresserade i rätt riktning till forskning som inte är finansierad av industrin, som inte sker på uppdrag av industrin för dess egenintressen. Det är en svår uppgift, men det är värt ett försök.

Bakom encyklopedin finns ett tiotal experter och sakkunniga inom flera ämnesområden relaterat till hälsa.

Posted on: 2010/11/28 15:27
 Top 


Industry review: Maximera vinsten på hjärntumörmarknaden
#10


Industry review: Maximera vinsten på hjärntumörmarknaden

En rapport från Industry review ger intrycket av en ökad grad av hjärntumörer över hela världen. Företag involverade i vård av hjärntumörer uppmanas att agera för att säkerställa och maximera sina intäkter. Analytiker använder formuleringar av typen: ”What’s the next big thing in the global brain tumour market landscape? – Identify, understand and capitalize”.

Industry Review skriver att de levererar högkvalitativa forskningsrapporter, ekonomiska prognoser och analyser för industrier som vill maximera och säkerställa framtida intäkter. Industry Review marknadsför rapporter från bästa tänkbara publicister, analytiker och utredare. Företag kan köpa tillgång till rapporterna till ett pris på mellan 2000 till 6000 dollar.

I rapporten: ”Brain Tumor – Drug Pipeline Analysis and Market Forecasts to 2016″ från 2010 kan teknik- och läkemedelsbolag fokuserade på tumörbehandling få insyn i hur marknaden för hjärntumörer förväntas att utvecklas fram till år 2016. Rapporten svarar på frågor om vilka trender som är pådrivande och vad som formar den framtida hjärntumörsmarknaden, hur konkurrensen ser ut och hur företagen ska positionera sig för att kunna nå bästa tänkbara förutsättningar för intäkter. Rapporten beskriver den nästa stora ”grejen” på den globala hjärntumörmarknaden som ska hjälpa företagen att öka kapitaliseringen.

Läs hela artikeln och kom sedan tillbaka till vaken.se och diskutera

Posted on: 2010/11/18 15:28

Edited by sasser on 2010/11/28 15:29:30
 Top 


Amerikansk underrättelsetjänst kan använda bredbandsbolag för att komma åt svenskar
#11


Amerikansk underrättelsetjänst kan använda bredbandsbolag och serveroperatörer för att komma åt information om svenskar

Följande artikel baseras på en insatt anonym källa, historisk verifierbar information och en nypa spekulation. Artikeln visar hur det kan ha gått till när amerikansk underrättelsetjänst genom smarta åtgärder inom näringslivet försökt komma åt detaljerad information om svenska medborgare. Jag vill rikta strålkastaren mot två amerikanska bolag , dels investment-bolaget Carlyle Group och dels datalagringsföretaget Recall vilka båda kan ha nyttjats för informationsinsamling.

Text: Torbjörn Sassersson.
Denna artikel refuserades av Newsmill.se. Motivering: ”för spekulativ”.

Åren 1999-2002 arbetade jag inom segmentet intelligenta hus genom bolaget Smarta Hem Media sponsrat av avknoppningar från Vattenfall, Ericsson och IT-Provider.

Jag blev under de följande åren uppmärksam på hur betydelsefullt det är att äga nätverken för att ha inflytande på marknaden för tjänster som distribuerades via nätverken, med andra ord för att kontrollera innehållet som transporteras genom kablaget. Det inflytandet kan framför allt det företag skaffa sig som äger nätverken. Därmed får det en nyckelposition för en nyfiken underrättelsetjänstverksamhet. Ett sådant bolag som tog över de svenska nätverken och i princip det svenska internet var det amerikanska Carlyle Group en ”equity firm” specialicerad på att köpa, äga och sälja företag.

Redan år 1999 gick Carlyle Group in och köpte svenska Bredbandsbolaget och 2006 även Teliabolaget Com Hem och UPC. UPC integrerades samma år med Com Hem och det ägs fortfarande av Carlyle Group enligt deras hemsida. Det betyder att intressenter inom Carlyle Group känt för sina förehavanden inom amerikansk militär industri fick tillgång till nästan allt nätinnehåll på svenska internet. Vilka intressenter skulle det kunna vara och varför kan Carlyle Group potentiellt vara en mellanhand mellan amerikansk underrättelsetjänst och underrättelsekritisk information om svenskar?

Låt oss studera Carlyle Group....

Fortsättning här

Posted on: 2010/11/8 21:33
 Top 


Inför kommande höstinfluensa - Vitamin D skyddar bäst
#12


I september 2009 inför den kommande svininfluensaepidemin beslöt jag mig för att testa D-vitamin istället för att vaccinera mig. D-vitamin är en bortglömd vitamin som åter blivit aktuell eftersom den skyddar mot virusinfektioner och även mörkertrötthet under vinterhalvåret.

Undersökningar visar att vi nordbor har underskott av vitaminet pga av vårt mörka vinterklimat. D-vitamin bildas som bekant när vi utsätter vår kropp för solljus. Vi måste vara halvnakna för att utsätta tillräckligt mycket hudyta för solljus för att D-vitamin ska bildas i kroppen. Det betyder att vi måste äta D-vitamin för att inte bli "undernärda" på vitaminet.

Till min stora förvåning slapp jag inte bara svininfluensa utan jag fick inte en enda förkylning under hela hösten och vintern. Normalt brukar jag ha minst ett par förkylningar varje höst-vinter. Inte bara förkylningarna uteblev utan även min vinterhosta, ett retsamt småhostande lite då och då som försvann.

Först under våren kom en 4 dagars förkylning, men sedan den har jag varit frisk ända fram till september 2010. Sammanfattningsvis har jag bara haft en förkylning på ett helt år jämfört med c:a 4 förkylningar per år. Jag drar slutsatsen att D-vitamintillskottet minskade förkylningsrisken med hela 75%.

Läs mer om D-vitaminets fördelar i min nya nättidning.

Posted on: 2010/9/18 12:26
 Top 


Re: Wikileaks grundare anhållen för våldtäkt
#13


Artikeln refuserades tre gånger av Newsmill trots omskrivning och nya källhänvisningar. Jag respekterar Newsmills beslut för artikeln är delvis spekulativ, men samtidigt förmodligen obehagligt nära sanningen.

Artikel: Mellanöstern är krigsindustrins mest lönsamma marknadsområde för krigföring och vapentester
Länk: http://tinyurl.com/374dqmr

Posted on: 2010/8/25 11:54
 Top 


Re: Wikileaks grundare anhållen för våldtäkt
#14


Mellanöstern är krigsindustrins mest lönsamma marknadsområde för krigföring och vapentester: Länk

Wikileaks räddar liv och påminner oss om krigföring som världens mest framgångsrika affärsidé: Länk

Is Tony Blair’s coming biography connected to “The Ghostwriter”?
In the Polanski movie The Ghostwriter the writer finds himself in big trouble caused by his commisioner and one may wonder if the movie actually has something to do with the coming biography by Tony Blair. In September Blair’s book will be on the shelves. LänkPosted on: 2010/8/24 19:30
 Top 


Wikileaks räddar liv och påminner oss om krigföring som världens mest framgångsrika affärsidé
#15


Stormedia rapporterar ofta om de enorma kostnaderna för USA i "kriget mot terrorismen" i Mellanöstern, men inga artiklar tar upp det faktum att dessa enorma kostnader är någon annans lika enorma intäkter.

De stora vinnarna i detta krig är primärt krigsmaterielindustrin följt av infrastrukturindustrin och allt mer tydligt även mineral- och oljeindustrin. I Afghanistan bedöms det finnas enorma mineralogiska fyndigheter enligt färska rapporter och utöver dessa även nya oljefyndigheter.

För att bekosta krigföringen och den korresponderande efterföljande återuppbyggnaden av infrastrukturen (som just bombats sönder) finns multinationella byggföretag och en välbärgad bankindustri som lånar ut astronomiska summor pengar.

Läs hel artikeln på denna länk, återkom sedan gärna till vaken.se och diskutera här.

Posted on: 2010/8/19 0:01
 Top 


Re: James Randi and his “One Million Dollar Challenge” fraud
#16


Ok tack GordonShumway

Posted on: 2010/5/23 5:29
 Top 


Värdet på vaken.se = 227,375 kr
#17Värdet på domänen vaken.se = 227,375 kronor


Gratulerar vaken.se ägarna.

Uppgiften kommer från: http://ase.se/vaken.se

Posted on: 2010/5/17 18:44
 Top 


Re: Skeptikerskolan: Vilka drivkrafter finns bakom olika typer av skeptiker?
#18


Ursäkta det låg ett privacy-inlogg och hindrade enkel access. Nu är det rättat. Det är bara att klicka sig in:

http://skeptikerskolan.wordpress.com/


Posted on: 2010/5/17 18:39
 Top 


Psykologisk profilering: Vem är den typiske skeptikern?
#19


Resized Image
Foto av bildskärm, Penn and Teller, TV-serien Bullshit

Psykologisk profilering: Vem är den typiske skeptikern?

Efter att ha konfronterats med skeptiker och även ”debunkers” i diskussionsforum på Internet, i TV-soffor, vid bardiskar, på fester och i andra sammanhang har jag observerat ett tydligt psykologiskt mönster som återkommer i mindre eller högre grad hos dessa.

Här nedan listas de återkommande psykologiska drag som observerats.

Den typiska ärkeskeptikern som är ”aktivist”:

• är nästan alltid en man
• har ett behov av att skydda samhället från inbillade faror,
• är intolerant gentemot andra världsåskådningar,
• är ofta mycket kunnig inom ett smalt område,
• har en oförmåga att förstå upplevelsebaserade abstraktioner,
• tänker ofta linjärt och inte lateralt,
• är oftast naturvetenskapligt orienterad, saknar sociologisk skolning,
• tillhör gärna grupper med en tydlig hierarkisk ordning,
• har en stereotyp föreställning om sina opponenter,
tar ofta det som sägs eller skrivs bokstavligt och
• har svårt att förstå humor och ironi.


Tja, det var ju inte speciellt positivt, men det var också en bild av en typisk ärkeskeptiker även kallat ”debunker”.

Vad är en korrekt diagnos på tvivelsjuka ?

Nedan finns även ett försök att ställa diagnos på tvivelsjuka enligt ”Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” (DSM).

Läs hela artikeln

Posted on: 2010/5/16 11:58

Edited by sasser on 2010/5/16 12:20:11
Edited by sasser on 2010/5/16 12:20:47
Min ezine, Linkedin, firma samt blogg om rykteshantering.
 Top 


Skeptikerskolan: Vilka drivkrafter finns bakom olika typer av skeptiker?
#20


Vilken motivation respektive intention har varje enskild skeptiker som drivkraft?

Svårigheten att förstå skeptiker kommer ofta från föreställningen att det bara finns en sorts skeptiker, men bilden som framträder när skepticism studeras är mer komplex och det blir även tydligt att olika sorters skeptiker som opererar i samhället inte nödvändigtvis känner till varandras respektive drivkrafter.

Det visar sig alltså att det finns olika typer av skeptiker som var och en har olika drivkrafter. Sekulära humanister attraherar skeptiker som har aversion emot religion, gudstro och tron på övernaturliga väsen. Akademiska skeptiker vill centrera sin världsåskådning runt traditionell naturvetenskap. Skeptiker som är läkare motarbetar naturmedicin och healing och så vidare. Lika attraherar lika.

Skeptikertyper

1. Akademiska skeptiker
2. Huliganskeptiker
3. Näringslivsskeptiker
4. Politiskt orienterade skeptiker
5. Antireligiösa skeptiker
6. Sekulära humanister
7. Skolmedicinskeptiker
8. Triviala skeptiker

Läs hela artikeln med beskrivningar av varje skeptikertyp

Posted on: 2010/5/16 11:52

Edited by sasser on 2010/5/16 12:20:31
Min ezine, Linkedin, firma samt blogg om rykteshantering.
 Top 


Re: James Randi and his “One Million Dollar Challenge” fraud
#21


PRIEST SKREV: "Ska han göra det? Jag hoppas du lade märke till att inget av substans i det där blogginlägget var skrivet av honom själv, utan det var ett referat från en serie blogginlägg av Michael Prescott 2006. Jag kan förresten tipsa om att sasser "kopierat" namnet på bloggen härifrån: http://garvarn.blogspot.com/"

Låt mig få kommentera det Priest.

1. Det framgår mycket tydligt i min bloggartikel att jag i långa stycken citerar Michael Prescott. Länk

2. Vad du menar med kopierat vet förstår jag inte. Menar du Garvarens Blogg? Absolut korrekt. Garvarens blogg (nu tillfälligt avstängd) är en spegling av Garvarns blogg men den har en annan vinkel på ämnena som Garvarn tar upp.

3. Läs gärna mitt svar på Garvarns artikel om mig. "Sasserssons Oyster" här: Länk

Posted on: 2010/5/15 11:56
Min ezine, Linkedin, firma samt blogg om rykteshantering.
 Top 


James Randi and his “One Million Dollar Challenge” fraud
#22


For years a debunker and illusionist by the name James Randi has announced his “One Million Dollar Challenge” as his ultimate argument against all things supernatural. So, if these phenomena really are genuine, Randi and his many fans insist, why hasn’t anyone won the million dollars yet?

Text by Torbjorn Sassersson
Published 2010-05-01, 22:10 hours

This question was asked by Michael Prescott on his blog some time ago. The next step for Prescott was to find out the truth about this challenge. What he found may surprise many people on both sides of the fence, both among the believers and the disbelievers of all things paranormal. Michael Prescott found that James Randi’s million dollar challenge is very much an illusion that have fooled people for decades.

James Randi is the illusionist and the founder of “The James Randi Educational Foundation” (JREF) a Florida based non-profit organization. It sounds grand doesn’t it? But in reality there seem to be only one person active within the organization, that’s himself. His mission includes educating the public and the media on the dangers of accepting unproven claims, and to support research into paranormal claims in controlled scientific experimental conditions. Again it sounds good, scientific and all, until you look more closely.

Then the illusions fails.

Complete article

Posted on: 2010/5/1 22:50
 Top 


Announcing a new "wikileakish" blog called Garvarens Blog
#23


Garvaren is the famous slayer of all pseudo skeptics and debunkers

Garvaren is Swedish, the word translates into “the Laugher” and borrows the image of V, as described on Wikipedia, a freedom fighter seeking to effect sociopolitical change but he is also a saviour and catcher in the rye of important cutting edge science and research. Garvarens true identity remains a secret due to understandable reasons. There are cases when pseudo skeptics have lost control.

More:
http://garvaren.wordpress.com/who-is-garvaren-and-why/

Associate of V is Torbjorn S.

Feel free to leak any information concerning science and research to Garvarens Blog.

Garvarens Blog is not to be confused with Garvarns Blog, a hoaxter and pseudo debunker. http://garvarn.blogspot.com/


Posted on: 2010/5/1 14:57
 Top 


Re: Rykteshantering allt viktigare för att rädda både ditt rykte och det där drömjobbet du vill ha
#24


test - ta bort

Posted on: 2010/4/5 23:17
 Top TopTop
(1) 2 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
19 user(s) are online (19 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 19

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS