vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (ibben)

BottomBottomRe: Att vara oberoende i paradiset
#1


Tjena, jag är också intresserad. Bygger just nu ett earthship på Gotland men hade inte vart fel och ha ett i Brazil. Vet du hur det är med byggregler å grejjer? Jag har varit i Spanien och kollat mark och där var de gestapo när det gällde sånt.

Peace

Posted on: 2010/2/3 11:43
 Top 


Stormning/konfrontation av Sociala myndigheten på Gotland
#2


En stormning av socialstyrelsen på Gotland planeras. Det hela är tänkt att gå av stapeln i slutet av denna månad eller början av oktober beroende över när folk kan.

Anledningen till detta är deras stasimetoder när det gäller tvångsomhändertaganden av barn utan någon rimlig anledning.

Inget brottsligt, utan en stor konfrontation från en stor grupp människor som allvarligt ifrågasätter socialstyrelsens metoder.

Om det finns några här som känner sig träffade och motiverade att skälla ut lite socialarbetare så anmäl ert intresse till mig eller på:

iboddvegger@hotmail.com

Kom också gärna med kritik eller tips.

Posted on: 2009/9/13 15:23
 Top 


Re: 7-8 februari föredrag om 2012 och Planet X
#3


Debunking 2012

http://www.youtube.com/watch?v=k8yMXINOh8U&feature=related

spana in snutten, vad tror ni?

Posted on: 2008/12/23 23:59
 Top 


Re: Möjlig lösning, massiva demonstrationer världen över?
#4


Jo det kan vara bra att demonstrera om andra saker än bara 9/11 eller så kan man göra det samtidigt som demonstrationerna som är den 11 varje månad så slår man flera flugor i en smäll. Kanske skaffa plakat med andra budskap än bara 9/11.

Posted on: 2008/10/19 18:43
 Top 


Klimatskatt på bostäder föreslås
#5


Utveckla den nuvarande fastighetsskatten till en klimatrelaterad skatt på bostäder, föreslår Naturskyddsföreningen, Riksbyggen och HSB.
Potentialen att spara energi i bostadssektorn är mycket stor och fastighetsskatten skulle kunna utformas så att den stimulerar till energibesparande åtgärder, skriver Svante Axelsson, generalsekreterare i Naturskyddsföreningen, Sten-Åke Karlsson, vd för Riksbyggen och Kent-Olof Stigh, ordförande i HSB Riksförbund, i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

"Vi vill ha en skatt som gör det lönsamt för fastighetsägare att effektivisera energianvändningen, minska på utsläppen av växthusgaser och i övrigt minska klimatbelastningen. Den som betalar skatten kan således själv påverka hur mycket man betalar genom att investera för ett bättre klimat", skriver de tre.

En intervjuundersökning med 1.000 tillfrågade som organisationerna låtit göra visar att nära åtta av tio tror att fastighetsägare kommer att investera i energibesparingar om det leder till lägre fastighetsskatt.

Posted on: 2008/9/19 12:36
 Top 


Livsmedelsverket hjärta Codex Alimentarius
#6


Livsmedelsverket, Sveriges Codex Contact Point
Alla länder har en Codex Contact Point. I Sverige är det Livsmedelsverket, läs mer under Nationellt och internationellt arbete. Codexsekretariatet, som är en del av Regelavdelningen, samordnar Codexarbetet.

Codex Alimentarius
- Joint FAO/WHO Food Standards Programme
Codex Alimentarius (lat."boken om livsmedel") är namnet på det regelverk för livsmedel som utarbetats inom FN:s ram under namnet Joint FAO/WHO Food Standards Programme. Programmet är gemensamt för FAO och WHO, men FAO har större delen av både praktiskt och ekonomiskt ansvar.

Syftet med FAO/WHO-programmet är att skydda konsumenternas hälsa och garantera redlighet i internationell handel med livsmedel.

Kontakt
För att kontakta Livsmedelsverkets Codex Contact Point, mejla Codex@slv.se.

taget från livsmedelsverkets hemsida:

http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=11351&epslanguage=SV

Posted on: 2008/9/11 22:21
 Top 


Re: 11:e Augusti - Medborgarhuset Aktivisim och vakenmöte.
#7


jag tänkte dyka förbi

Posted on: 2008/8/11 14:59
 Top 


kritisk sida om new-age "oneness"
#8


kritisk sida om new-age och "oneness", spana inn och tyck till

http://green-agenda.com/

Posted on: 2008/8/10 2:54
 Top 


Skolkalkylatorn för ekologiska fotavtryck
#9


från globala gymnasiets hemsida

Nyheter
28 maj, 2008
Lansering av "Skolkalkylatorn för ekologiska fotavtryck"!

Vilka fotavtryck gör du när du köper köttbullar eller choklad? Varifrån kommer elen och hur påverkar transporterna miljön? För att vara klimatsmart i skolans värld lanserar Världsnaturfonden WWF nu en kalkylator för landets skolungdomar som vill testa sitt ekologiska fotavtryck. På måndag den 2 juni kl. 11.00 är det lansering av kalkylatorn på Globala gymnasiet och du är välkommen att delta!

Kategori: SP Global
Skrivet av: Emma Frankl
Hur kan man egentligen veta hur mycket man påverkar miljön genom att äta, bo, resa osv? I höstas inledde Globala gymansiet ett samarbete med Världnaturfonden (WWF). Som en del av detta har en grupp elever kunnat sitta med i en refrensgrupp för att ge feedback på en sk skolkalkylator som WWF håller på att ta fram. Sedan tidigare har WWF en klimatsmartskalkylator för vuxna - men nu är det premiär för en som är specialanpassad för landets elever och skolor. Idén är att elever ska kunna mäta sina egna och sin skolas ekologiska fotavtryck.

Eleverna ska kunna testa hur förändringar i den egna livsstilen påverkar fotavtrycket och klimatet. Elever och personal kan med hjälp av kalkylatorn och en handlingsplan arbeta för att minska sin påverkan. Den ska bland annat användas på en rad modellskolor i Sverige. Kalkylatorn och en tillhörande lärarhandledning är ett led i WWFs ambition att stimulera ett ökat lärande för hållbar utveckling.

WWF och Globala gymnasiet inbjuder nu till en pressträff där vi berättar mer. Deltar gör: Gunilla Elsässer, programchef utbildning WWF, Elisabeth Aaro Östman, projektledare WWF samt elever och ansvariga på Globala gymnasiet, en av WWFs modellskolor.

Tid: Måndag 2 juni kl 11.00 (lunch serveras)
Plats: Globala gymnasiet, Hornsgatan 93, Stockholm

VÄLKOMNA!


"Idén tycker jag är skitbra eftersom man uppmuntrar elever till att kontrollera hur bra deras skola är på att ta hänsyn till miljön."
Jenny Bergman är går i tvåan på SP Global och har varit med i arbetet med skolkalkylatorn sedan starten.

"Hur mycket påverkar vår skola miljön? Det känns som en ganska relevant fråga om man valt Globala gymnasiet. Därför kändes det även självklart att gå med i WWF-gruppen när den startades. I och med den kan jag påverka hur skolan tänker när det kommer till exempelvis inköp av mat, avfall och energi. Indirekt kan jag därför påverka miljön på ett positivt sätt, samtidigt som projektet kanske även kan inspirera andra skolor. Så småningom kommer man kanske att kunna jämföra olika skolors ekologiska fotavtryck. Idén tycker jag är skitbra eftersom man uppmuntrar elever till att kontrollera hur bra deras skola är på att ta hänsyn till miljön. En fråga som blir allt mer relevant i och med de ökande klimatkastroferna."

Från vänster: Mickaela Sjölund, Marta Dymling, Deniz Tütünchü, Jenny Bergman, Jolina Ånstrand och Zagros Ghaderi. Fattas på bilden gör: Anna Danielsson, Linnea Sarocchi och Denise Stolt.
Läs mer om WWF här!

Testa dina egna ekologiska fotavtryck!

Posted on: 2008/8/10 2:50
 Top 


Re: Ställ frågor till Stadsministern NU på lördag!
#10


jag har en liten och smidig kamera

Posted on: 2008/8/7 1:03
 Top 


Re: STORABLE FOODS I SVERIGE?
#11


industriell hampa kan vakumförpackas...sjukt nyttigt också

Posted on: 2008/8/3 18:46
 Top 


Re: STORABLE FOODS I SVERIGE?
#12


Har hört att man inte skal köpa freeze-dried utan dehydrated food som tar mindre plats och behåller mer av vitaminer och mineraler mm. Om nån har hittat företag som säljer det i Europa så hojta.

Posted on: 2008/8/3 11:17
 Top 


Re: Gigantisk 911-banderoll - Kom till järna helgen 12 juli.
#13


Jag hakar på!

Posted on: 2008/8/1 0:12
 Top 


svenskt näringsliv och swedbank saluför "cashless society"
#14


från swedbanks hemsida

"
Varför vill banken minska kontant-
hanteringen?


Med färre kontanter i omlopp i samhället ökar tryggheten – för privatpersoner, butiksanställda och banker. Därför har Swedbank nyligen tagit initiativ för att öka andelen kortbetalningar och minska kontanthanteringen.
Förändringarna består av en ny prismodell och en bonus till handlare som erbjuder kontantuttag i samband med kortköp. Den förbättrade prismodellen passar handlare som har ett genomsnittsköp på mindre än 100 kronor. Det nya priset för ett småköp som görs med bankkort blir 0,9 procent av beloppet vilket betyder att kostnaden för ett köp på 40 kronor, som hittills kan ha kostat ett par kronor, i stället blir 36 öre.

Under 2008 kommer även en bonus på 50 öre per avrundning att införas till handlare som erbjuder Swedbanks kortkunder att ta ut kontanter i samband med bankkortsköp.

Kontanthanteringen kostar i dag samhället cirka 11 miljarder kronor. Som den största aktören på kortmarknaden är det naturligt för oss att ta initiativ som leder i rätt riktning. Bara i Swedbanks och Sparbankernas uttagsautomater omsätts årligen närmare 120 miljarder kronor.

Kontanthanteringen innebär dessutom ett allvarligt hot mot anställda i både banker och butiker, vilket inte minst den senaste tidens markanta ökning av rån visar.

Det nya priset och bonusen gäller under förutsättning att handlaren har ett inlösenavtal med Swedbank Babs och en EMV-terminal för kort med chip.
"

De skyller på ett EU direktiv som heter SEPA = Single Europe payment area

"SEPA will enable customers to make cashless euro payments to anyone located anywhere in the area using only a single bank account and a single set of payment instruments.[1] The project includes the development of common financial instruments, standards, procedures, and infrastructure to enable economies of scale." : källa wikpedia

FLER ARTIKLAR
http://www.e24.se/pengar24/dinarattig ... ntratt/artikel_512379.e24

http://www.va.se/tv/2008/04/swedbank-slut-pa-fria-bank/

Posted on: 2008/7/31 12:06
 Top 


Re: The Orion Conspiracy verkar intressant..
#15


bilderna är ju helt klart skapade i photoshop

Posted on: 2008/7/20 22:32
 Top 


Re: We are Change Sweden Konfrontera Bildt Sahlin och Persson!!
#16


Alla som stödjer lissabonförslaget. Riksbanken kanske.

Posted on: 2008/7/18 12:03
 Top 


Re: We are Change Sweden Konfrontera Bildt Sahlin och Persson!!
#17


vilka ska man konfrontera och om vad? Alla som åkte till bilderbergmötet måste ju konfronteras.

Posted on: 2008/7/18 11:57
 Top 


Re: aquaponics
#18


Vi tänkte först bygga en liten prototyp för att se om det fungerar och då kan det vara bra med flera hjärnor.

Posted on: 2008/7/13 15:11
 Top 


aquaponics
#19


Tjena, jag och en vän tänkte testa aquaponics där du odlar växter och fiskar i ett system så de föder varandra. Växtrester tar du sedan och odlar mask med som sen blir föda åt fiskarna. Det enda man måste tillföra vad jag förstår är el för att pumpa vattnet och eventuellet växtlampor på vintern. Någon som har testat detta?

Jag funderar på att kombinera systemet i ett earthship där man enligt artman kan få höga temperaturer vintertid. Kanske eventuellt använda en sterling motor för att få el till att driva pump eventuellt lampor.

Om nån vill haka på projektet eller har tips mm så hör av er här.


http://backyardaquaponics.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=1617

http://www.youtube.com/watch?v=wS3sej53gx0&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=t6mBjY7qsaQ

http://www.aquaponics.com/

Posted on: 2008/7/13 14:51
 Top 


Re: STORABLE FOODS I SVERIGE?
#20


Saken är att om det blir ekonomisk crash så fungerar inte transport systemet så affärerna blir tomma. De läs ju inte slänga så mycket då. Har kollat med civilförsvaret men de visste ingenting. Armen har jag inte testat.

Posted on: 2008/7/11 15:07
 Top 


Re: STORABLE FOODS I SVERIGE?
#21


Ready reserve foods kan skicka till Sverige, jag har mailat dem nu om det är GMO-fritt men har ännu inte fått svar.

http://www.readyreservefoods.com/

Posted on: 2008/7/11 12:00
 Top 


Re: Bluffa sin egen död
#22


Jo jag funderar på att flytta, frågan är var?

Posted on: 2008/7/11 11:57
 Top 


Re: Domedag i augusti?
#23


Hmm, dags att spendera sina sista slantar på lyx.

Posted on: 2008/7/2 22:50
 Top 


Re: STORABLE FOODS I SVERIGE?
#24


Jag har ringt runt ett bra tag och sökt nätet men det verkar som det knappt finns någon sådan i Sverige eller hela Europa. Alla verkar ligga i USA och då måste de vara godkända av EU för import och vara med på livsmedelsverkets lista av godkända anläggningar i tredje land för import:

http://www.slv.se/templates/SLV_List.aspx?id=12243&epslanguage=SV

Men när det gäller vegetariska livsmedel är det enklare och mindre regler än med kött och äggprodukter.

På hempusa.org kan man ju köpa vakumförpackat hampa som ska vara bra som förvaringsbar mat. Finns även liknande i Sverige.

E Foods har gått ut med att det ska ordna export till UK och då kanske de blir godkända för import till Sverige men tror inte de fixat det ennu.

Posted on: 2008/7/1 12:25
 Top TopTop
(1) 2 3 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
43 user(s) are online (43 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 43

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS