vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (HuMaHuMHuM)

BottomBottomRe: Enlightenment
#1


det jag menar med andar är flerdimensionella varelser. Allt som existerar har en ande kopplad till sig. Varje atom är en egen evighet med egna upplevelsevärldar, men är inte bundna till bara 1 dimension utan interagerar med alla andra atomer samtidigt...
David ick är väldigt fokuserad på orättvisor, och talar sällan om helheten. Han är begränsad till jorden.
Inte för att det är något direkt fel på det, men det fattas väldigt mycket i hans historia för att förstå vad som försegår..

se den här istället så kan du kanske få en inblick i vad jag menar:

https://www.youtube.com/watch?v=iD_dZ4pc3vA&feature=player_embedded


Posted on: 2012/9/12 17:58
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta DeT LuGNT DeT LöSeR SiG

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Top 


Re: Enlightenment
#2


Jag tror att du misstar miig helt och hållet när vi talar om upplysthet. För att vara medveten om att vi lever i en orättvis värld är alla redan införstådda i, sedan kan man peka ut skyldiga individer hela tiden.

När jag snackar upplysthet så innebär det att förstå vem jag är. I den processen så känner man igen egenskaper som vi alla bär på - och med det så inser man efter ett tag att desssa egenskaper som vi bär på är andar från andra världar och manifesteras här hos "oss"... Vi är en mycket kompakt samlingspungt för flerdimisionella varelser/medvetanden...

Det jag vill veta och är fundersam över är hur mycket av min personlighet som den är nu kommer att bestå efetr att man genomgått hela processen som man kan kalla upplysthet. Jag är ganska säker på att vi måste byta kropp i processen..

Posted on: 2012/9/12 17:17
 Top 


Enlightenment
#3


Jag skulle vilja tala om vad som vanlightvis kallas enlightenment (hädanefer: upplyst)

Jag stör mig på att inte veta exakt vad ressultatet av total upplysthet innebär. Så om någon av er kan berätta hur processen går till vore jag tacksam.
Jag tenjer på grensen ganska regelbundet nu för tiden - och det är en väldigt potent känsla, svår att hantera.. Så jag låter mig distraheras av vad som helst bara för att känslan är för intensiv för att jag skall vilja fortsätta upplevelsen.

Posted on: 2012/9/12 16:36
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta DeT LuGNT DeT LöSeR SiG

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Top 


Vart kommer pengarna ifrån?
#4


Någon som vet vem det är som kräver in alla länders skulder? Och vart alla pengar egentligen kommer ifrån?!

En annan sak jag funderar på är vart pengarna tar vägen som är ett resultat av höjd reporänta.

Posted on: 2011/8/11 12:33
 Top 


Yellowstone Frimureri och Asien
#5


Kan det kanske vara av en så enkel anledning som att Yellowstone vulkanen kommer smälla av som makten flyttar till Asien?

Posted on: 2011/8/3 13:49
 Top 


Re: Inte riktigt fri energi, men väldigt enkelt!
#6


ööööh - så hur fick du upp vattnet i 90 grader - o vad gjorde du av energin. Hade du tänkt att en person skall skaka om något för att få sin TV att funka - eller skall det vara en eldriven motor som driver. Det är faktiskt ganska relevanta frågor om det här skall vara intressant!

Posted on: 2011/7/18 20:17
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta DeT LuGNT DeT LöSeR SiG

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Top 


Anden lever även i vetenskapen
#7


jag fattar det här kort ä- för det är bara en kort tanke som kom flygandes.

"Jag" vill påstå att eftersom man med vetenskapliga begrepp nu för tiden kan beskriva en andevärld - så anser jag andevärlden ytterst påtaglig. Det är alltså omöjligt att ens genom att hårddra en linje mellan andlighet (som kyrkan ansvarade för) och vetenskapen (som ansvarade för att förklara vår fysiska värld) och med det kräva olika grundförutsättningar.
Öppenhet, nyfikenhet och utveckling kommer alltid att vinna i längden - speciellt när uttrycken kontras med mental koma, doktrin och underkastelse.

Vi måste dock acceptera att det är ett polariserat uttryck vi upplever i evigheten, och att saker alltid kommer ställas mot varandra. Men jag tror att mänskligheten snart kommer kunna enas om en gemensam verklighets grund att utgå ifrån.
Denna tid ser jag fram emot - för magkänslan säger att många redan fått upp ögonen för den större verkligheten.
Vår lycka blir någon annans längtan. Så passa på att njuta av det som är njutbart, och fortsätt kämpa mot "ha-begäret" (om du nu gör det ^^)

Posted on: 2011/6/1 14:59
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta DeT LuGNT DeT LöSeR SiG

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Top 


Re: Vaken-by
#8


Hur går det med byn?? Jag vill bort från samhällspåverkan - o testa att leva med naturen

Posted on: 2010/10/22 23:33
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta DeT LuGNT DeT LöSeR SiG

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Top 


Valet 2010 borde vara en väckarklocka
#9


När rösterna räknats och den nya politiken definierad så kan man nu se att blockpolitik i en demokrati är lika falsk som en demokrati med endast 2 partilinjer. I slutändan så tycker ca 50+ % av befolkningen "typ" på ett sätt medan 50-% av befolkningen "typ" tycker något annorlunda. Att en sida "vinner" ett val tycks väldigt ovanligt nu för tiden. Men det beror till mesta del av att de frågor som avgör valet inte innefattar det som partierna är överens om. Och nu efter valet i Sverige så har ju Sveriedemokraterna en egentlig vågmästare roll, men partiet blir uteslutet av resterna partier, och det lämnar det "borgerliga blocket" med "majoritet".. Men den majoriteten är ingen egentlig majoritet, och därför är det ingen egentlig demokrati. Samtidigt som detta är principfrågor, och svåra att ta i - så är konsekvenserna av att "folket" tar fram ett parti (som inte tar hänsyn till hela befolkningens förväntningar av sina "ledare") oavsett blocktillhörighet är att frågor som aldrig kommit på tal i den verkliga demokratiska processen (valtider) kommer att bearbetas utan folkligt engagemang. "Vi" folket, förväntas lita på "våra" politiker...
Men mot det talar det utbredda missnöjet bland privatpersoner om hur saker o ting sköts. Alla har bättre förslag o idéer än dem som presenteras på riksnivå. Vi tvingas välja mellan pest eller kolera - OCH DETTA TILLÅTS FORTFARANDE RYMMAS INOM BEGREPPET DEMOKRATI?! Personerna som utgör samhället har låtit sig vilseledas av retoriskt korrekta formuleringar, och finjusteringar av va en demokrati i nutiden egentligen är... och det som står i uppslagsverk är inte längre egentligen aktuellt när det kommer till deflorationen av en demokrati.

Attach file:


Link only for registered users

Posted on: 2010/10/14 17:43
 Top 


Re: Kabbala?
#10


Quote:

Zack skrev:
Någon som kan ge bra info om Kabbala?

Har sökt runt lite på nätet men känner att jag inte riktigt förstår vad det är.
Kom också över Michael laitmans blog och tycker han verkar väldigt farlig eller iaf skum på en negativt sätt. www.laitman.seVad tycker du är det som är skumt med Michael laitmans???

Posted on: 2010/7/12 13:19
 Top 


Re: universum ett medvetande?
#11Posted on: 2010/7/12 12:53
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta DeT LuGNT DeT LöSeR SiG

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Top 


Re: universum ett medvetande?
#12


Här är en underbar filmsnutt som jag tycker är upplyftande att se.
Sedan så kan jag ju tillägga att efter att jag börjat intressera mig för kabbala (ca 6 månader tillbaks) så finner jag att svaret på frågan som ställs inledande i denna tråd är lätt att besvara. Dock så verkar det svårsmält för de flesta, så jag rekommenderar att du själv går lös lite på denna sida och på det sättet får egna referenser att binda upp verklighetsuppfattningen på.
Men när jag sitter och hör om de kabbalistiska observationerna på hur det ligger till, så märker man tydligt att detta är en av de mest genuina och ärliga lärorna om hur andligheten funkar.
Och så märker man att makthavare är medvetna om vad kabbalan upplyser om, men att de missbrukar sin kunskap.

Posted on: 2010/7/12 12:40
 Top 


Re: Samtal med gudarna...
#13


Quote:

alarik skrev:
Även om gudarna ville och kunde prata med en människa med otrolig potential att stiga uppåt skulle den inte göra det med risk att falla nedåt själv. Skulle du själv Ralekk öppna din mun för att försöka vägleda någon som ändå kanske inte klarar det, och riskera att själv falera efter så lång tid att nå din himmel?Om individen har så gott självförtroende så att den låter sig kallas för en gud... då borde det ju faktiskt logiskt att kommunicera med lägre stående varelser som är i behov av gudar. Det är en symbios, för utan våran fantasi och våra begär skulle gudarna behöva livnära sig på annat sätt... många av dem skulle förmodligen inte ens vara medveta.
En gud är medveten, och gör som den förväntas göra. Litar man inte på den, får man det bekräftat. Ger man den tilltro är den trogen. Men dessa tycker jag inte är förtjänta av titeln "gud"
Personligen tycker jag att det är en mycket opassande titel att sätta på andeväsen. De är inte gudar - de är individer som fyller sin funktion i helheten. Det finns bara en GUD, och denna ger tummen upp åt allt vi än kan komma på!!!!!

Ni måste börja förstå att mänskligheten alltid kommer finnas i en eller annan form, så vad som än händer med våran civilisation spelar ingen roll för Gud. Men det finns extremt många andar som trivs här, och runtomkring oss... vi delar på samma space. Jag tror att symbiosen kommer bli mer påtaglig och att det kommer medföra mycket personligt ansvar för alla människor som då lever.
Vi är så små och omedvetna om hur allt funkar, så om alla andeväsen gav alla sökande respons hade vi redan haft kaos i samhället.
Så man kan genom det här se hur världledarna försöker sammanfoga mänskligheten i ett och samma tankemönster. Detta är det inget egentligt fel på. För det behövs, men som individer tycker vi inte om att behöva ta hänsyn till andra delar av mänskligheten. För att vara individ behöver vi åsikter om andra för att kunna identifiera oss själva.
Det gäller att lyfta medvetandet, och inse att alla har rätt till sin läggning, och inse att hur illa vi än tycker om det - så är det till vår fördel i slutänden..

Quote:
Skulle du själv Ralekk öppna din mun för att försöka vägleda någon som ändå kanske inte klarar det, och riskera att själv falera efter så lång tid att nå din himmel?

vad spelar det för roll vad ralekk skulle göra?? han är människa!! Du tänker utifrån ett mänskligt jordiskt perspektiv.. vilket aldig kommer få dig att förstå. Du kan inte sätta dina egna egenskaper på en "gud". Om något så är det tvärtom.. men det kommer aldrig klicka för dig om du har en mänsklig utgångspunkt i dina tankar om andevärlden.
Dessa andar lever i en plats utanför våran tidsuppfattning. Även om de vet att personen som är mottaglig för budskapet inte kommer nå sina personliga mål, så kommer alla personer i närheten av den sökande och frågvise individen påverkas på ett eller annat sätt. Denna påverkan kan vara den ursprungliga meningen med att anden lyssnade till människan, och även gav svar.

Posted on: 2010/7/10 12:36

Edited by HuMaHuMHuM on 2010/7/10 12:58:11
 Top 


Re: Samtal med gudarna...
#14


Quote:
Det finns flera olika sätt att se på saken med fel eller korruption, ett sätt är om alla tänker på samma sätt finns inte fel eller korruption, men om alla tänker på samma sätt finns ingen variation och existensen blir meningslös.


Enligt kabbalah som jag börjat intressera mig för så är alla människor en och samma själ, Adam. Denna själ har delats upp i en massa delar, och varje del av Adam har en egen längtan.
Denna längtan är olika former av begär. Begären formar hela våran värld. En del av adam vill veta hur det är att vara ett offer för tortyr, medans en annan del vill utforska hur det är att vara den som torterer. Detta är kanske ett dåligt exempel, men detta gäller alla mänskliga uttryck, och begär.
Målet med denna process är enligt kabbalah att Adam skall kunna gå från ett fysiskt stadie till ett andligt. Och det är en av skaparen given process för att kunna utvecklas till att bli mer lik honom.
När människor världsvitt blir medvetna om det andliga band som finns mellan oss, och förstår våran plats och vart allt är på väg (ja - posetiv utveckling är oundviklig!! skaparens vision går inte att undkomma) så är det ett gott tecken på att tiden är nära för nästa steg.
Men hela mänskligheten måste genomgå processen tillsammans. Och det är egentligen drivande själar som dig Seilon som kommer driva på den utvecklingen.
Detta uttalande finns det faktiskt vetenskapliga belägg för. Effekten kallas billigt "the 100 monkey effect".
(forskare lärde ett antal apor att göra i ordning sin mat på, detta efterapades* sedan av en större grupp apor som hade individuella sätt att lösa matproblemet på. Men efter ett tag så visade det sig att apor på en avskiljd plats (en ö) använde samma teknik. Mat-tekniken hade alltså på ett mystiskt sätt spridits till denna ö. Forskare konstaterade att det fanns ett samband, och att det har att göra med att om ett flertal individer beter sig likadant, så tar andra efter - även om de aldrig varit i närheten av varandra.)

Posted on: 2010/7/10 12:25
 Top 


Re: The electromagnetic universe (säkert felstavat)
#15


Ah det är eett bra tipps =)
(jag har sett den ett par ggr nu - o skulle kunna tänka mig ännu en repedition)

Posted on: 2010/5/10 22:48
 Top 


DOKUMENTÄRS SAMLING, allt streemas
#16Posted on: 2010/3/19 11:37
 Top 


Re: Att bli skuldfri
#17Posted on: 2010/1/29 12:46
 Top 


Re: Tidsresor
#18


oj oj ... det var intressanta saker du skrev om här.
O jag har tänkt på samma sak ... men på en betydligt mer blygsam nivå.
Men jag kan inte acceptera att ljusetets hastighet är det snabbaste sättet för energi eller materia att färdas.
Det bygger jag på att ljuset har en vågrörelse.
o bara av den enkla anledningen så känns det som att det skulle gå mycket snabbare om denna våglängd reducerades - ellerentutav totalt tänjdes ut till en "rak" linje.
Materia/energin som kan färdas i sådana hastigheter har vi inte upptäckt än.
Gravidationen är en annan sak som jag inte heller är så inne på - den kraften har tilldelats alldeles för stor betydelse - o jag längtar efter svar på hur det egentligen ligger till..
Jag diggar en ny teori om hur universum hålls saman o denna teori kallas "the eletromagnetic universe" - teorin
Där avskrivs gravidationen sin enorma påverkan o öppnar upp för ett mer simpelt universum, men fortfarande underbart vackert o imponerande.

Posted on: 2010/1/25 12:17
 Top 


Re: Tidsresor
#19


hahaaa - nu klickar det förresten "selion" - för ditt nick kan la inte så för annat än "no-lie's" :D
känns dumt att jag inte tänkt på det innan - hehe..

Posted on: 2010/1/24 14:20
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta DeT LuGNT DeT LöSeR SiG

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Top 


Re: Tidsresor
#20


Quote:

pingubenji skrev:
.....Så man undrar ju vad som sändes mellan partiklarna, jag undrar hur deras tankebanor gick. Det som finns kvar genom uteslutningsmetoden är "avsaknaden av energi", en skugga i omgivningens vågor i en viss frekvens, en absorbtionslinje som skulle gå att mäta.
.


Du skrev något om att det var spekulationer - så då hoppar jag på ;)
Varför behöver det vara något mellan partiklarna?
Kan man inte i sådana fall bara skicka en bunt partiklar o kalla det en "på" sedan en annan bunt (mer eller mindre partiklar som skickas i paket --> "av" o "på" eller "ettor" o "nollor") som man kallar "av"... mellan dessa paket sändningar - så är det ett tomrum för att kunna defeniera vilken av de två allternativen det var som skickades.
Det skulle isådana fall också kunna skickas infomation genom ett morse (alfabetet) liknande system...

Posted on: 2010/1/24 14:11
 Top 


Re: Som man blir behandlad beter man sig.
#21


Quote:

Ishtar skrev:
WORD!
Det finns också vetenskapliga teorier om det här du talar om.
Hur människor blir vad folk säger till dem.Jasså, där ser man :D
vad kallas den forskningen då?
Det viste jag inte om - men blev lite stolt över att höra det.
Det är inte första gången det jag sitter o tänker på i min ensamhet visar sig vara en mindre vetenskap för någon doktor/professor någonstans.
Har märkt det bäst innom filiosofin - där finns det så galet många utgångspunkter/synvinklar på verkligheten så man kanlätt drunkna.
Jag har inte läst så mycket filosofi själv - då jag tycker det är lita av ett hån mot dem som tycker om att tänka i nya banor Hånet skulle då gå ut på att bestämma på vilket sätt man får vrida o vända på saker.
Men när jag sitter o pratar med en vän som verkligen är inne på det där med högskola o bara körde filosofi - o allt som är i anslutning till det så märker jag att mina "fria" tankar/slutsattser oftast stämmer överens med de "riktiga filosofernas" tankar o slutsattser... vilket också gör mig glad - för då känns det inte som jag är HELT ute o cycklar ;)

Posted on: 2010/1/24 12:55
 Top 


Re: Som man blir behandlad beter man sig.
#22


Men jag antyder inte på att man skall på något som helst sätt tvinga på andra vad de skall säga till en själv.
Xtas - du är grym på mycket - o säger alltid bra saker.. så jag klandrar dig inte - men det är en fråga om synvinkel.

Du talar om det berömda ekorrehjulet.
Det hjul som jag anser befolkningen nu trampa runt i handlar om självbekräftelse på ett eller flera sätt.

Det enda jag ville ha sagt är att "som man blir behandlad beter man säg"
Utifrån denna synvinkel så kan man "tvinga" andra att säga som man själv vill. Men för att få det måste man kanske sälja sig själv, vilket jag inte heller är ute efter.
Men om vi som orkar tänka utanför egot (jag är en riktig noobie) kan börja behandla folk som syskon så skulle världen bli mycket bättre!
Jag kan ta upp 2 exempel som handlar om samma sak.
Jag skulle ha blivit nedslagen o rånad vid dessa tillfällen... Men eftersom jag aldrig visar rädsla o möter folk med medmänsklig kärlek o respekt så slapp jag det.
Att prata med "A-laget" är en otroligt värdefull läxa jag tycker ALLA borde göra.. köp ett par öl - o gå o sätt er med dessa människor o lyssna på dem.
I min värld är dessa lika vackra människor som de som sitter på en tron o försöker leva upp till en titel.
Så till rånen - jag pratade med rånarna som vanligt folk - visade ingen som helst rädsla (vilket är JÄKLIGT VIKTIGT!) men samtididigt respekt för vilka de är o vilken situation de befinner sig i.. Försöka vara hjälpsam genom tipps, eller moraliskt stöd (vilket oftast hjälper - jag har varit i 100 tals situationer likt de värsta 2 som jag talar om).
Dessa människor verkar vara i ett med sin själ - men andra säger raka motsattes.
Men talar man till dem som en andlig broder - o talar om andliga saker ... så kommer man långt.. För utöver att dessa ger gehör åt det som själen hoppar på - så lever de i ett andligt vakuum o hungrar efter förståelse o förlåtelse.
Jag vill inte skriva en "tutorial" på hur man skall förhålla sig till dessa människor.. för då tappar ni en del av upplevelsen.

Så åter till sak...
Ja!
Det handlar definitivt om att utveckla sig själv... men är inte detta ett bra sätt?!
Många här inne vill ju kunna nå ut med informationen om NWO etc. till nära o kära.. men vi behandlar dem som mindre vetande..
vilket gör att de alltid kommer att vara "mindre vetande"
..Men om vi talar till våra nära o kära/resterande mänsklighet som andliga syskon, vilka vi delar ande med i slutänden.. Så kan vi ta upp argument som all redan använder sig av.. t.ex "politiker ljuger alltid"
.. men nu så har "vi" stött på en sak som förklarar varför - o att det inte behöver vara så.. osv

Posted on: 2010/1/22 17:30
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ta DeT LuGNT DeT LöSeR SiG

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Top 


Re: Som man blir behandlad beter man sig.
#23


Ja du - du är att bra härlig du :p
Jag minns mig inte ha ställt den frågan - men det är en bra fråga.

Men jag ger gärna ett härligt konspirations svar på det hela.

Divide and conquer, har du säkert hört. O det är genom en sådan strategi NWO gör sina framsteg.
Så det bästa sättet att lyckas motarbeta trenden av förtryck som vi upplever i samhället är helt enkelt genom att "vi" som inte hungrar efter makt utan välstånd förenar oss, o bygger upp en moralgrund som sporrar våra medmänniskor.

Effekten jag söker är lik den som illustreras här.. Jag minns inte exakt vad det kallas, men det handlar om att frekvenser anpassar sig efter sin omgivning.
Så om en tillräckligt stor grupp av personer kunde föra ut ett budskap om sann rättvisa, o medmänsklig kärlek o respekt så skulle det räcka med att denna grupp endast existerade för att den skulle påverka dennes omgivning.

Posted on: 2010/1/15 15:47
 Top 


Re: Som man blir behandlad beter man sig.
#24


Jo absolut - men i slutänden så vill jag ju vrida det här något till något bra.
För jag tror inte att det krävs en ledare för att plantera nya beteenden hos folk, alla har denna inverkan.
Så om vi börjar behandla alla människor med respekt o genom medmänsklig kärlek så kan vi skapa ett mjukare samhälle.

Posted on: 2010/1/15 15:29
 Top TopTop
(1) 2 3 4 ... 11 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
36 user(s) are online (36 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 36

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS