vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (Skalman)

BottomBottomRe: Månen
#1


Det gjorde han inte, han sa "Enjoy, mr Johnson!"
Detta för att när han var liten hörde han sina grannar bråka och granndamen vrålae "Blowjob?!? You get a blowjob when the neighbours kid is walking on the moon!"

Posted on: 2009/1/14 5:51
 Top 


Re: Free DC Energy
#2


Tanken är intressant, att man skapar en ojämvikt i ett system med hjälp av permanentmagneter. Denna ojämvikt skulle sedan utnyttjas till att skapa en rörelse vars energi skulle kunna tas tillvara.
Att en pyramidformad magnet med proportioner som Cheops skulle vara enbart norrriktad på ena hemisfären och sydriktad på den andra, låter ju oerhört märkligt faktiskt. En pyramidformad magnet har väl iofs ett ganska knasigt format magnetfält runt sig, men att det skulle ha förmågan att vara "enkelriktat" och att dessutom kunna skifta polaritet, enbart beroende på "Chepos" formen låter faktiskt lite väl suspekt faktiskt. Det jävliga är ju att magnetisera något på det sättet, en magnet borde inte byta egenskaper så extremt för att den byter form. Att magnetisera en järnbit och forma den pyramidformad är ju inga problem, tar ju bara lite tid, gissning för en pyramid med 100*100mm botten kanske en halvtimme, i en CNC maskin.
Att bygga själva konstruktionen däremot borde väl inte vara alltför svårt, men frågan är väl hur mycket tillvaratagbart moment magneterna skapar och hur länge. Att hålla kvar pyramiden är väl egentligen inga problem, en vällagrad (lättrullande kullager lager av konsik modell krävs) generatoraxel bara.
Sedan är det ju bara att piska upp volten och omvandla det till en fin sinuskurva med 50Hz...

I mitt tycke inte 100% vattentätt (pga pyramidmagnetens egenskaper), men om inte annat så i alla fall ett kul experiment.

Posted on: 2009/1/6 20:56
 Top 


Re: Jag har sett ett UFO ikväll
#3


Ibland är det enklaste svaret det rätta...

Posted on: 2009/1/3 15:18
 Top 


Re: Jag har sett ett UFO ikväll
#4


Såg en bild på det i tidningen idag, du är inte ensam, många såg dessa ufon. Byggda av en ram av ståltråd klädd med folie, med ett ljus i botten, helt enkelt en liten varmluftsballong.
Får bygga en och prova... Antagligen kan det funka ganska bra om man bara får folieballongen tät nog.

Posted on: 2009/1/2 16:41
 Top 


Re: Månen
#5


Att flaggan vajade är väl inte så konstigt egentligen...
Att den överhuvudtaget stod ut från stången berodde på att den var uppstagad med en pinne. Att den sedan vajade är väl självklart, på månen är det ingen atmosfär vilket innebär att det inte finns något luftmotstånd, således bromsas inte flaggans rörelser så lätt. Den lägre gravitationen gör också att uppbromsningen blir långsammare.

Nu säger inte jag att detta är bevis för att man har varit på månen, men jag säger att resonemanget att man inte har varit på månen eftersom flaggan rör sig inte är så vattentätt...

Posted on: 2009/1/2 16:37
 Top 


Re: Vad frimurararna inte vill att du ska veta/tro
#6


Den XI graden är en hedersgrad som tilldelas de högsta ämbetsmännen så den räknade jag inte med, men visst, den finns helt rätt...

Skulle väl inte vilja påstå att många system har 33 grader, nästan alla (Svenska systemet är det enda undantaget jag vet) har 3. Övriga system och grader är påbyggnadsgrader som man söker sig till helt frivilligt och är endast öppna om man har först fått de tre första graderna i en Craft lodge eller Blue lodge som de också kallas, och sedan suttit som Master i sin loge.
I tex USA är det inte så ovanligt att man inte går vidare inom Scottish rites (med sina 30 grader) som att man faktiskt stannar i den 3:e graden. Vissa väljer att gå vidare i York rites som har 10 grader. Canada har dessutom ett system som de kallar för Holy royal arch of Canada och det har 33 grader utöver de första tre, men även här finns en variant av Scottish med 30 grader.

Vad gäller den danska dokumentären har jag inte sett den ännu, så jag kan återkomma om den senare.
Skulle däremot vilja läsa "Freemasonry dissected", där går man igenom de tre första gradernas ritual.

Posted on: 2009/1/2 16:23
 Top 


Re: Vad frimurararna inte vill att du ska veta/tro
#7


Svenska Frimurareorden kräver att du är kristen, likaså gör de övriga länder där de arbetar efter det svenska systemet, Norge, Danmark, Island och delvis Finland (där Svenska Frimurareorden verkar),men också några loger i Tyskland. Övriga Frimurareordnar kräver endast en tro på en Gud, dock inte specificerat vilken, detta leder till att man i vissa loger har en Bibel, Tanach och en Koran liggandes uppslagna jämte varandra. (Tänk om det kunde vara så på fler ställen att judar, muslimer och kristna skulle kunna komma överens så bra så skulle mycket skit slippas). Svenska systemet är också unikt med 10 grader, övriga system har tre, med ett antal olika påbyggnadsgrader, mest känt är väl Royal Arch, med sina 33, notera dock att vissa av dessa påbyggnads system kräver att du är kristen, Royal arch finns dock inte i Sverige.
Det finna även ateistiska frimurareloger som Grand Orient de France, men huruvida den är erkänd av UGLE det vet jag inte.

Posted on: 2008/12/23 6:03
 Top 


Re: Är du en "eco driver" ?
#8


Farsan som är 60+ gick en sån kurs, han höjde snitthastigheten med 1km/h (från 50 till 51km/h) och sänkte bensinförbrukningen med 10% jämfört med hans vanliga körstil. Dock ett varningens ord, bromsa mer än vad som lärsut i ecodrivingen, annars kärvar bromsoken fast, gäller bådeom du har flerkolvsok eller flytande...

Posted on: 2008/10/19 22:10
 Top 


Re: Blinkande ljus i göteborg
#9


Kan vara nån krog eller disco som har lampor på taket.
Det ställde till med mycket skoj i Borås för många år sedan när folk såg ufon så fort det var dåligt väder (ganska ofta i Borås!) dock bara torsdag fredag och lördag. Det visade sig vara ett disco som hade spotlights på taket riktade upp i himlen, det blev som ett tefat på det undre molnskiktet...
Det ni har sett kanske är en stroboskopbelysning?

Posted on: 2008/10/19 22:07
 Top 


Re: Rött-Grönt-Blått-Gult?
#10


Grundfärger enligt min bildlärare (konstnär) är rött, blått och gult (kanske grönt också, men grönt var lite sisådär eftersom gult och blått blandat blir grönt) och med dessa tre färger kan man framställa vilka andra färger som helst. Vitt är dock inte någon färg.
De färger som är så vanliga inom frimurarevärlden (rött, blått, guld osv) kommer från den heraldiska färgsättningen. Färgerna symboliserar även vissa skeenden inom graderna, 1-3 blått, 4-6 rött, 7-10 vet jag inte om de har någon särskild färg kopplad till sig.
Att dessa färger är vanliga inom logotyper osv är nog inte så konstigt egentligen, eftersom de heraldiska lagarna upprättades för att göra sköldar ätt igenkännliga på långt håll så att du lätt kunde som om du mötte en vän eller fiende. Det är ju viktigt att din logotyp är lätt igenkännlig och svår att förväxla med andras.
Att window$ har fyra enkla färger i sin logga kan ha att göra med att window$ är så gammalt att när det presenterades hade PC datorerna endast 16 färger (kanske tom 8, jag kommer inte ihåg). Nuförtiden har den hottats upp lite men eftersom det är ett väl inarbetat varumärke så vill de nog inte ändra för mycket...

Posted on: 2008/10/3 6:07
 Top 


Re: Tempel Riddare Orden
#11


Kan tänka mig att det är ungefär samma situation i resten av Sverige för den orden.
Kravet på helnykterhet är väl kanske inte så lätt för många att vilja uppfylla.

Posted on: 2008/8/30 22:13
 Top 


Re: Hur tänker ni? Vad kommer att hända? Kan man leva "normalt"?
#12


Den nya världsordningen är redan här, den är i antågande och den kommer att fortsätta komma. Vi är den nya världsordningen, den nya generationen. Vi gör världen vad vi vill ha den till, oavsett vad eventuella hemliga sällskap vill eller inte. Fast mänskligheten har aldrig varit särskilt bra på att ta han om sin värld, vi är dock ruggigt bra på att rasera och skövla. Jag tror inte att NWO, i den mening som oftast syftas på här, kommer i vår livstid. Att bara planera kortsiktigt i hela livet för något som kanske kommer känns som en väldigt tråkig utväg. Fast ibland undrar jag om inte det bästa för livet på planeten (utom människorna då dvs) vore att vi utplånar vår ras till förmån för övriga djur och växter.

Posted on: 2008/8/29 23:00
 Top 


Re: Tempel Riddare Orden
#13


Man sätter inte så ofta fönster i en biosalong heller.
Kan tänka mig att lösningen är så enkel att man inte har nytta av fönster i logelokalen utan snarare tvärt om...
Hemma har du fönster i huset för att man vill släppa in ljus och se ut, jag tror inte att tempelriddarna är där för att varken beundra utsikten över arbetsförmedlingen eller studera stadens kvällsbelysning. Sen kan man tänka sig att de inte vill ha insyn, men det hade varit ganska svårt även om de hade haft fönster, huset är ju ganska högt med Borås mått mätt.
Om jag inte minns fel så var väggarna dekorerade med diverse saker också, sånt kan vara lite lurigt om det är fönster överallt.

Posted on: 2008/8/29 22:03
 Top 


Re: Tempel Riddare Orden
#14


Byggnaden är ett vanligt betonghus egentligen, det är bara övervåningen som är inredd till Tempelriddarna. Att det saknas fönster på översta våningen beror på att deras lokaler ligger där. Det var bilder i Borås tidning för många år sedan från deras logelokal och den saknade fönster...

Att huset ser lite skumt ut arkitektoniskt sett beror på att det skulle passa in med övriga hus på Yxhammersgatan vid tiden för byggnationen. Nedanför (mot Viskan till) huset låg förr i världen Statshotellet som brann ned 1978 om jag inte minns fel och ett antal personer dog...


Obelisken eller "Tandpetaren" som står en bit bort i "Polisrondellen" har ingen som helst ankytning till Tempelriddarna utan kom dit vid ett helt annat tillfälle.

http://kopparbo.nu.loopiadns.com/Marmorbruket/A_Obelisken.htm


Några smaskiga sensationer om Tempelriddarna har jag inte. Men det finns säkert andra som har både fakta och "fakta" om dem...

Posted on: 2008/8/29 19:22
 Top TopTopdvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
44 user(s) are online (44 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 44

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS