vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (VicMolina)

BottomBottomRe: Tarpley/Jones om R Paul
#1


jag håller med om att WTs åsikt om droger inte är min, men det är låååååååååååångt ifrån den viktigaste frågan, att sedan använda ord som idioter om ngn som tycker annorlunda gör att jag har svårt att föra en mänsklig, undersökande diskussion varför jag lägger ner den

Posted on: 2012/6/13 1:07
 Top 


Tarpley/Jones om R Paul
#2


http://www.youtube.com/watch?v=FRFwInTsxkk&feature=related

för de som missat denna från helgens bilderbergmöte, en intressant diksussion om vad Ron Paul faktiskt åstadkommit med sin kampanj. Detta är kulmen på en lång rad av kanonader från Tarpley, via world crisis radio, gentemot Paul och nu kommer Paulapologeten Jones in och diskussionen börjar.

Mitt intryck är att AJ går hårt åt WT eftersom han själv har lagt så mycket prestige i stödet för RP. Och, som alltid, när man är emotionellt behäftad till något är det svårt att ta ett steg bort och se det från en annan vinkel. AJ ber själv om ursäkt, i sitt eget program, för sitt uppträdande, men likväl är de politska diskrepanderna mycket tydliga.

Det märks att "rörelsen" växt sig så stor att det nu finns utrymme för division av densamma, jag tror att den förgrenas i anarkokapitalism (AJ, RP) och det WT kallar för New Deal America. Det visar också att tiden för information och upplysning i viss mån är förbi och att det är dags att ta fram en politisk agenda (vilket Occupy aldrig lyckades med, varför de självdog). Det är också då det blir dags för politisk skolning och ökad förståelse.

Ex: Om RP vill dra ner på foodstamps för 50 miljoner amerikaner är det ett ideologiskt beslut som i praktiken, åtminstone på kort sikt, innebär att fler människor på botten tvingas ta sämre jobb till lägre löner för att ens kunna överleva. Vem gynnas av det?

Eftersom vi har så mmånga AJ-fans här skulle det vara intressant att höra lite reaktioner och kanske till och med kunna föra en debatt på en ärlig, mänsklig och undersökande nivå.

Edit: http://www.youtube.com/watch?v=uf4vo_z0CWE&feature=related

en bakgrundsvideo om varför AJ betedde sig som han gjorde, han blev helt enkelt skitfull...

Posted on: 2012/6/13 0:11

Edited by VicMolina on 2012/6/13 0:26:40
Edited by VicMolina on 2012/6/13 0:55:00
 Top 


Re: Arbetaren: MANGS ÄR POLITISK, INGEN ENSAM GALNING (vaken.se)
#3


så att syndikalisterna är avsändare gör att, ja vad?

edit: blev felformulerat så jag tog bort, återkommer

Posted on: 2012/6/13 0:07

Edited by VicMolina on 2012/6/13 0:29:07
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Sweden legalizes and regulates cannabis
#4


nej, jag har inte problem att läsa rubriken, men jag har uppenbarligen en annan syn på vad som är intressant med artikeln. Du kanske vill att jag hädanefter ska fråga dig, shen, om vilken tolkning och vilken diskussion som är den rätta så jag inte gör fel och behöver höra att jag ska ha glasögon, och så några frågor till dig:

vad har en amerikansk polis att göra med svensk narkotikalagstiftning?

vad har det att göra med cannabis att du hälsade på 10 pers och tre hälsade tillbaka?

glashus...

ps. metadiskussioner leder sällan någonstans och att fragmentera diskussionerna till att enbart handla om cannabis utan att kunna ifrågasätta källor, sanningshalt blir en stympad diskussion. Men om jag nu har startat något jidder ber jag om ursäkt för det, trodde det var OK att fråga

edit: hann inte se alla svaren. Nej, jag tror inte FN är av godo, men icke heller av ondo, beror på hur det används och av vem/vilka. Ta bort säkerhetsrådet och det skulle bli en helt annan organisation.

Att jag säger AJ istf IW är av bekvämlighet och kanske inte helt korrekt. Men det är klart att AJ skulle kunna ta bort artikeln istf att stänga kommentatorsfältet, det tror jag är hans direkta ansvar och möjlighet. Hans syn på socialism och FN får vi ta i ennan tråd vid ett annat tillfälle.


Posted on: 2012/2/24 12:14
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Sweden legalizes and regulates cannabis
#5


Handlar tråden om cannabis? sen när då? Jag vill inte tjafsa med någon utan undrar bara hur du tänker, som jag ser det är det mest intressanta i första inlägget hur en sådan story kan dels skrivas på IW, dels länkas hit av SS. Jag blir glad att så många här ser igenom det direkt, men jag tycker att det väcker frågor. Skulle du Shen vilja att det då startades en tråd om samma artikel utifrån en annan diskussionspunkt?

Om det synes att jag uppviglar eller liknande så är det inte min avsikt, dock tycker jag att det måste finnas ngnstans där man kan diskutera AJ, Icke et al utan att behöva följa MSM-direktiven.

Kan man gå och se Icke live utan att "köpa" månteorin? självklart, men att diskutera månteorin med människor som fastnat på "det galna" med reptiler är svårt. Kan man tycka att AJ har en fullt korrekt analys av USA:s ekonomiska system men lider av samma lands begreppsförvillning gällande värdeladdade ord som "socialism", "FN" etc?

OT: Personligen tycker jag det är lite oroväckande att se idolbilder, superhjältedockor etc på ovan nämnda personer, idoliserande gynnar inte le resistance

edit: ToL: Det är väl det jag egentligen är lite rädd för, just att allt för många delar allt för mycket av AJs analyser och världsbild. Men jag kanske har fel, helt enkelt.

Posted on: 2012/2/24 9:49
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Sweden legalizes and regulates cannabis
#6


Eftersom min vädjan lämnades ohörd frågar jag igen, lite mer rakt ut. San Sannson, Tebe (?), ToL och ni andra AJ-fans, finns det ngt problem med denna artikel visavi infowars trovärdighet öht? Att de stänger kommentatorsfunktionen snarare än att ta bort artikeln? Speciellt du, SanSannson, som dagligen länkar till AJ, har detta lett till någon fråga från din sida rörande detta?

Posted on: 2012/2/23 14:38
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: V för vendetta / Guy Fawkes masker till salu!
#7


eller var det en politisk symbol som blev en mask?

Posted on: 2012/2/21 23:25
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Bilar 2
#8


jag är ledsen om jag låter som en gammalkommunistisk stalinistmoralist här, men jag undrar (och jag menar det i ordets rena bemärkelse, alltså undrar)pga liknande situationer i min privata sfär, att människor som påstår sig ha sett igenom "the matrix", "illuminati", "predictive programming" etc ÄNDÅ både själva och inför sina barn frivilligt utsätter sig för detta? Hur kan en människa som säger att han tror på David ICkes teorier ÄNDÅ äta på McDonalds? förklara gärna, för jag har så svårt att fatta detta

Posted on: 2012/2/14 20:41
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Sweden legalizes and regulates cannabis
#9


det intressanta för mig i denna uppenbara kalkonstory är att 1. infowars inte kollar källor, 2. när kommentatorsfältet fylldes av svenskar som skrev att detta var bs så stängdes kommentatorsfältet samt 3.om en sådan här uppenbar kalkon får plats på infowars julbord undrar man vad mer som är skämt, jag skulle iaf inte smaka på sillsalladen

så en öppen fråga till alla er AJ-fans (ni vet vilka ni är), hur ser ni på detta?

edit: cannabis kommer ALDRIG (inom rimlig tidsrymd)att bli lagligt i Sverige, däremot kommer kemiska preparat framställda ur cannabis fortsätta att lanseras, gärna med cannabis-pr, det säljer ju så bra...

Posted on: 2012/2/14 20:33
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Radiotjänst är ett företag, inte en myndighet, snabba svar önskas
#10


nomad: jag trodde detta var en skröna eller åtminstone bara gällde i länder som lytt under Magna Carta etc, men Sverige? Det var intressant hur snabbt jag kopplades till juridiskt ansvarig på datainspektionen, Radiotjänst, konsumentverket etc etc så fort jag avfärdade deras första svar att "Radiotjänst är ju en myndighet".

Som du sa,det kan vara lite tufft i början...

Min fråga blir om ngn juridiskt kunnig vet om man FÅR/KAN vara myndighet OCH bolag? Och om inte, vad fan betyder det?

"I feel like a blundering novice" - ur Dracula

Posted on: 2012/1/31 19:14
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Forum och hemsidor värda att se?
#11


vilka språk förstår du?

Posted on: 2012/1/31 12:02
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Radiotjänst är ett företag, inte en myndighet, snabba svar önskas
#12


Jag ber om ursäkt om detta är för chattliknande, då får admin plocka bort...

Jag sitter idag och fajtas med väderkvarnarna igen, rättshaveristen is having a field day. Det handlar om Radiotjänsts tjatbrev om att betala tv-avgift. Jag vill INTE ha det i min brevlåda, men då myndigheter inte får upprätta register över vilka som INTE vill ha utskick kan man inte stoppa dessa brev från att komma.

Vi är NIXade, men myndigheter har ändå rätt att skicka ut samhällsinformation. Efter samtalscirkel runt Radiotjänst, PAR (privat adressförmedlare),SWEDMA, Privata Reklamombudsmannen, Konsumentrådgivaren i min kommun, KO och ARN har jag nu faktiskt börjat komma någonstans. Väntar på samtal från juridiskt ansvarig på PAR om varför AKTIEBOLAGET Radiotjänst är undantagna.

Min fråga är om någon hållt på med liknande eller har några tips?

Tilläggas kan att jag faktiskt INTE har tv...


Posted on: 2012/1/31 10:05
 Top 


Re: Iran could ban EU oil exports next week - lawmakers
#13


Fast jag frågar ju dig hur du ser på det. Att det finns mer soja nu, tja, det är ju fortfarande en extremt liten del av sojan som går till mänsklig konsumtion, kan det vara så att det negativa inom sojan (som jag gärna får förklarat för mig vad det är) istället koncentreras till högre halter genom att ge det som kraftfoder till djur (bio-ackumulation)? Varför subventioneras inte sojaprodukter så att kilopriset på sojakorv inte överstiger priset på oxfilé? Varför skedde detta inte tidigare om det är elitens agenda?
Det kan vara så att du har rätt, men jag får inte ihop det...

Posted on: 2012/1/29 11:55
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: The Argument that Fukushima Was Sabotaged
#14


som jag förstår det så menas att israel "straffade" Japan för samarbete med Iran?

Posted on: 2012/1/29 11:49
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Iran could ban EU oil exports next week - lawmakers
#15


EDIT: OT, beklagar, men samtalet drog hitåt...

jag frågar av intresse, inget annat.
När och var gav man slavar soja?
Varför vill eliten att vi ska bli vegetarianer samtidigt som köttproduktion subventioneras i alla led?
Varför lanseras inte soja större, alltså varför tar inte Kraft/Unilever etc fram fler, billigare och godare sojaprodukter som finns i var mans kök?

Det största problemet jag ser med soja idag är att den nästan uteslutande är genmanipulerad. Men jag pratade inte om soja utan om linser, Vandana Shiva bygger upp en fröbank utan privat äganderätt för alla indiens traditionella linser, det finns otroligt många extremt vattensnåla linser som skapar mycket större proteinuttag än kött om man jämför mängd vatten, land, bekämpningsmedel etc som behövs för framställandet.

Posted on: 2012/1/29 11:40
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: The Argument that Fukushima Was Sabotaged
#16


i vilket syfte skulle detta ha gjorts?

Posted on: 2012/1/29 10:52
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Iran could ban EU oil exports next week - lawmakers
#17


Jag håller visserligen med om att jorden itne är överbefolkad, men att alla skulle få plats i texas? Verkade underligt, var tvungen att räkna själv men tamigfan om det inte stämde, fick jag lära mig nåt idag också...

Nu sitter jag och försöker hitta tillförlitlig statistik på mängd mat som produceras i världen årligen för att se hur många som svälter pga dålig fördelning och hur många munnar vi kan mätta (med rådande teknik, rådande kost etc, det finns hur mycket positivt som helst att säga om en omställning till linser istf kött, rekommenderar Vandana Shiva), har ngn en siffra så meddela gärna

Posted on: 2012/1/29 10:51
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Känn till ditt pris!
#18


nu kollar jag ut genom fönstret för att se om några grisar flyger förbi, för helt plötsligt iom steffos sista inlägg förstår jag hans ingångsvinkel, and I like it.

Bilden av marknaden som ett torg där du, jag och GM handlar med varandra på ett rättvist sätt är typexempel på "the movie version of reality", tyvärr leder laissez-faire kapitalism i princip alltid till oligopolistisk teknokrati.

Värdegrund är ett ord som för mig är extremt negativt laddat, både i rådande språkkonsensus och i cementeradndet av åsikter som det innebär.

När ni sedan diskuterar definitioner av ord som fascism är det lätt, använd ordbok så slipper ni bråka om helt onödiga saker istället för att diskutera sakfrågor. Anhängarna av den österrikiska ekonomiska doktrinen, eller chicagoskolan för den delen, bör titta i historien och se vad dessa idéer lett till istället för att föra teoretiska resonemang om hur det SKULLE kunna funka. Skulle vilja fortsätta, men man kan ju inte sitta här en hel fredagkväll, men glöm inte att det är ALLTID bättre att träffas IRL istället, kanske ni kan ta en fika och komma framåt istället? Jag finns på CynthiaMcKinney imorgon om någon skulle vilja prata med mig om någpt
Posted on: 2012/1/27 20:56
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Till alla "vakna" med Facebook
#19


onion news är väl ett skämtprogram? även om de kanske har rätt i sak, tror jag inte att det kan tas som allvar

Posted on: 2011/11/23 15:52
 Top 


Re: Chemtrails i stor mängd över Sverige 11-11-16
#20


lustigt, en kompis ringde från Nacka bara för att berätta om det, då gick jag ut och det var helt vansinnigt här också

Posted on: 2011/11/16 22:14
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


intressant ohlsson/sjöstedt om bankkrisen
#21


http://svtplay.se/v/2577060/rapport/s ... on_i_het_debatt_om_krisen

Intressant debatt som visar dels hur "vänstern" generellt sympatiserar med proteströrelser när det är opportunt samt, framför allt, hur ohlsson säger att denna kris kommer leda fram till ett mer centraliserat bankväsende, skattelagstiftning etc och dessutom ser det som något positivt.

Ohlsson viker av alla frågor med soundbites, sjöstedt är riktigt duktig och nämner även glass-steagall, inte vid namn men som förslag

Posted on: 2011/10/24 13:41
 Top 


Re: Gps på dagis?
#22


självklart finns det större saker att protestera mot, problemet är att alla steg är så små i sig att det alltid finns annat att koncentrera sig på. Jag är dubbelförälder och har haft med mig barnen på tunnelbanan i Mexico City, på gatumarknader i Bogotá etc och aldrig oroat mig för att de ska springa bort, varför skulle de göra det? (För att jag går och facebookar på min ajfån istället för att samtala med barnen?)

Det är klart att det primära, offentliga, syftet inte är att skrämma barnen men den imminenta pedagogiken i ett sådant förslag att världen är en farlig plats.

Dessutom, du måste se detta, kommer detta att sakta flyttas upp i åldrarna, till skolbarn och sedan till skolungdom, var finns barnens rätt till privatliv? Arbetare som chippas under arbetstid, pensionärer som chippas "så att de inte springer bort under dagen" istället för att anställa fler vårdare etc

Din tanke om att slippa oroas över den minimala risken är just en sån tanke som skapats av media, jag kan inte se att barnen lever farligt (på det sättet, skolans psykiska misshandel är en annan fråga) i Sverige idag och är övertygad om att 99,99% av alla vuxna skulle hjälpa ett bortsprunget barn. Den kvarvarande risken är så liten att den inte rimligtvis kan användas som argument för ett förslag. Då kan vi bygga ett svenskt missilförsvar mot asteroider också.

edit: fan vad jag skulle vilja fortsätta med att förklara vissa grunder om hur samhället skapas av våra förväntningar på det, att barnen ärver vuxensamhällets rädslor och fördomar, att trygghetstörstande är ett psykologiskt behov i relation till den obefogade oro som normaliseras med sådana förslag (när vi som samhälle säger att dagis inte kan hålla rätt på alla barn men vi kan övervaka dem istället bekräftar vi individens rätt till idiotisk rädsla samt att åtgärder krävs för att lösa densamma, dessutom skapar vi prejudikat för hur sådana pseudo-problem ska lösas) men tyvärr har jag inte tid nu och dessutom känns det tyvärr (rätta om jag har fel) som att du (tjoffsson) inte känner samma oro för övervakningssamhället som jag gör.

vad är syftet med detta förslag? skänka trygghet till föräldrar? vad är de oroade för som inte går att lösa på andra sätt (mer personal, föräldrainvolvering i dagisdagen, barn med mer street wisdom etc)?


Posted on: 2011/9/22 10:48
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Gps på dagis?
#23


Det här är vansinne på så många sätt, på så många nivåer att jag inte kan lista allt och inte heller kunna förklara allt lättfattligt...

MEN det handlar om att överlåta mänskligt ansvar till teknologi, att bygga upp en falsk trygghet som lösning på en artificiellt skapad och fullständigt oresonabel oro, att idiotförklara barn, att pumpa in skattepengar i korporativisternas fickor, att "slippery-slopea" mot det totala övervakningssamhället, att prägla de små samt föräldrar till att uppskatta spårningsinstrument på sig själva, etc etc

om man jämför med snöpjäxor och laviner så är det som att säga till de små att "stora världen är en farlig plats" och så lyckas vi prägla in oron och ångesten på dem direkt

Posted on: 2011/9/22 0:14
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top 


Re: Sverige drar sig ur klimatbluffen?
#24


OT till tjoffsson : det var väl inte alliansen som deporterade egyptier, ljög om ubåtskränkningar, avlyssnade kommunister, åsiktsregistrerade och vidarebefordrade informationen till CIA, sålde bomber till diverse krigförande land etc etc. Tro inte att S skulle ha gjort det så mycket annorlunda i dagens situation. Jag minns fortfarande sossarnas svek i EU-omröstningen, när Ingvar Carlsson säger att han inte tar ansvar för landet om vi röstade nej... Kort sagt, USA (eg. det militärindustriella komplexet och dess hantlangare) tog över för länge sedan

Posted on: 2011/9/18 21:13
...det är bara döda fiskar som flyter med strömmen...
 Top TopTop
(1) 2 3 4 5 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
35 user(s) are online (35 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 35

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS