vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (Daylight)

BottomBottomTankar om verkligheten
#1


Längre tillbaks i tiden var skolan en korvstoppning av ”kunskap”. Nu handlar det mycket om att eleverna själva ska hitta kunskap och har då förstått att det finns olika former av kunskap och att det som makthavare säger inte kan förknippas med sanningen alltid. Alla människor har ju t.ex varit med om en valrörelse och där finns det ju alltid olika former av sanning eller varje fall ett sätt att se sanningen. Inom vetenskapen var det ju sanning att jorden var platt för ett antal 100 år sedan och då måste väl jorden varit platt då eller? För att komma lite närmare så vill jag minnas att vetenskapsmännen kom fram till sanningen att molekylen var den minsta beståndsdelen av materien och då måste det väl vara så då eller? Inom religionen handlade det mycket om himmel och skärseld förr i tiden och när vi blev mer upplysta och mindre rädda så har väl den debatten avtagit tror jag (har tyvärr lite ”kunskap” om detta). Inom mediavärlden så vet väl alla att deras uppgift är att sälja nyheter och därför tummar väldigt mycket på sanningen för att sälja sitt media. Inom underrättelsetjänsten hos varje land(? ) handlar det väl om att inhämta, förvanska eller/och dölja sanningen, eller hur. Varför skulle vi som människor lita på regeringarnas ”sanningar när man vet, typ CIAs egentliga funktion. Jag skulle inte bli förvånad om både 1a och 2a världskriget egentligen handlar om konspirationer mot medborgarna

Nu i dessa internettider där vi som individer själva kan leta ”kunskap” eller kanske rättare sagt, det vi tror på så är det som jutet att vi har än mer olika åsikter. För egen del tror jag att som ett försök eller i ren panik så kommer olika makthavare med den ekonomiska ”eliten” i spetsen försöka göra allt för att begränsa åsiktsfrihet och obekväma saiter på internet. Vi har ju alla sett början av detta via FRA och Ipred.
Slutsatsen hos MIG är att debatten om sanningsrörelsen är bra så länge den är objektiv och det vill jag inte säga att så har varit fallet men desto mer det blir debatterat så så tror jag att objektiviteten ökar.
Tack o hej

Posted on: 2009/11/11 21:14
 Top TopTopdvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
44 user(s) are online (44 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 44

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS