vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (bmxion)

BottomBottomRe: Att vara oberoende i paradiset
#1


Lycka till BadSushi!
jag har liknande planer med fast jag vill leva i paradiset Sverige:).

Posted on: 2010/3/23 11:16
 Top 


Re: Att bli skuldfri
#2


Ja, det håller jag med om. Grunden är Naturrätten.
Positiva rätten/Den gällande rätten (jus positivum) är blott ett utflöde ur Natur­rätten (lex naturae) och har till uppgift att reglera detaljerna i samhällslivet.

Posted on: 2010/2/1 15:48
 Top 


Re: En organiserad sida för att ändra systemet?
#3


>>Micro, du kan den här grejen hör jag. Och det låter bra!

Posted on: 2010/2/1 1:08
 Top 


Re: Att bli skuldfri
#4


Som sagt definitionen skiljer sig mellan det svenska språket och de jurdiska definitionerna. Du behöver en lag-ordbok och ett ordentligt lexikon har den ursprungliga Definitionen, Innebörden & Antagandet på orden.


Posted on: 2010/2/1 0:57
 Top 


Re: Att bli skuldfri
#5


pingubenji, definitionerna hittar du i lexikon, lagordböcker och juridiska handböcker.

Det ska jag

Posted on: 2010/1/31 23:45
 Top 


Re: Att bli skuldfri
#6


>>EvolutionQuest,

Personstatus, vilken som hälst (privatperson, fysisk person, juridisk person, barn etc.) är specifikt det legala subjekt el. substans som kännetecknar rättigheterna och skyldigheterna mellan dig och en annan part (tex staten).
Använder du dig av en person så bevisar det att du samtycker till rättigheterna och skyldigheterna mellan dig och den andra parten (tex att staten har en rättighet att dra av en summa(skatt) från din lön OM du jobbar under ditt personnummer som är beviset för att du och staten har ett gemensamt samtycke.

Det är skillnad på lag och lag. De samhällsstiftade lagarna är begränsade i räckvidd och tillämpning. Deras räckvidd(laga kraft) sträcker sig innom samhällets ramar och tillämpas bara på medlemar i det samhället och för att bli medlem måste du samtycka till det.

Det är lagligt att överge sitt personnummer, och
Det är lagligt att befria sig från sitt medborgarskap, och
Det är lagligt att återkalla sitt samtycke för att sedan existera utan statlig kontroll och lagstadgade begränsningar.

Det enda du som svensk medborgare bes om att uppfylla är deras önskan att du är medlem i ett annat samhälle innan du lämnar deras.

Lätt som en plätt.

Vad är ett samhälle?
Ett samhälle definieras som ett antal personer enade tillsammans av ömsesidigt samtycke att avsiktlig bestämma och agera för ett gemensamt mål

Du behöver bara ett antal likasinnade, bestämma vad ert gemensamma mål är och sedan agera mot det. Ni behöver också ett namn på ert samhälle.

Du kan fortfarande inte skada en annan man/kinna, skada någon annans egendom eller begå bedrägeri i dina kontrakt. Det är bara på de sätten du kan bryta mot lagen.
Denna lag fanns redan innan den började skrivas ner och kan idag identifieras i lagböcker i de styckena som riktar sig till "ENVAR" (inte enskild person etc. som de samhällsstiftade lagarna gör)
När du ansöker om ett personnummer eller medborgarskap i ett samhälle så samtycker du helt enkelt till rätigheterna och skyldigheterna som kommer tilldelas dig och den andra parten

Exempel:
Med fysisk person avses en enskild mänsklig individ
Med fysisk person avses en enskild mänsklig varelse inom en grupp
Med fysisk person avses en enskild mänsklig varelse inom en samling personer som hör ihop

samling personer som hör ihop ...hum, låter som ett samhälle i mina öron.

Posted on: 2010/1/31 23:20

Edited by bmxion on 2010/1/31 23:38:41
 Top 


Re: Att bli skuldfri
#7


>>Elion, Hej!
Jag känner likadant, Det här är en stark lösning. Jag har studerat Freeman-on-the-Land i nåra månader, översatt dockument och kontrollerat överensstämmelser med lagar och sånt.
Skicka gärna ett svar till bmxion@yahoo.com om du vill sammarbeta:) jag kan inte klura ut allting själv.

Posted on: 2010/1/30 3:30
 Top 


Re: Att bli skuldfri
#8


>>pingubenji, Ja du, det är klart att du behöver en förståelse i hur lagen fungerar när det gäller kontrakt om du ska ha en chans att diskutera det här med motparten. Du behöver även kunna skilja på den svenska definitionen och den jurdiska definitionen på en mass ord:]

Jag kan inte förklara det bättre än vad det står i den tidigare länken. så jag rekomenderar att du studerar den

MEN det finns en bättre process som jag tycker du bör lära dig! >> http://video.google.com/videoplay?doc ... MCA&q=with+lawful+excuse#

Posted on: 2010/1/30 2:48
 Top 


Re: En organiserad sida för att ändra systemet?
#9


>>seilon, okej jag är helt inne på ditt spår där. Vilka principer tycker du organisationen ska följa?
Jag vill leva efter sanning och rättvisa, med fred och överflöd och med kärlek och medkänsla för allt och alla. Men jag kommer inte ta någon skit från någon!
Hej, vet du vad ..vi kan skapa vårat eget samhälle=)! Detta sker faktiskt i fler och fler länder just nu. Definitionen av ett samhälle är ett antal personer enade tillsammans av ömsesidigt samtycke att avsiktlig bestämma och agera för ett gemensamt mål.
Jag vill medverka till ett svenskt kapitel i The World Freeman Society http://www.worldfreemansociety.org/site/Welcome.html
Någon som är med=)

För mig är jämlikhet inför lagen oerhört viktig och obligatorisk. Makthavarna är ju våra förtroendevalda som vi har bemyndigat med viss makt. Makt som vi i själva verket själva rättmätigt äger ..om vi hävdar det! Och om vi inte vill blir repressenterade av några förtroendevalda kan man genomgå en process där man åkallar sitt samtycke och meddelar myndigheterna detta m.m. för att sedan existera utan statlig kontroll och lagstadgade begränsningar. Medan man nu fungerar med fullt ansvar och man är bara begränsad av lagen i den mån att man inte kan skada en annan man/kvinna/barn och annans egendom eller begå berägeri. De är de enda sätten du kan bryta mot lagen.

Posted on: 2010/1/30 1:12
 Top 


Re: Att bli skuldfri
#10


Det är bara att översätta orden det är en vanlig kvinna som har skrivit dem på engelska.

Låt dem veta att du administrerar ärendet men att du behöver lite klargörande. Begär att de tillhandahåller dig tre saker

¤ Bekräftande av av skulden (själva bokföringen)
¤ Bekräftande av deras fordran mot dig (affidavit: edlig förklaring bestyrkt av myndighet eller bara en undertecknad faktura[1]
¤ En kopia på kontraktet som binder båda parter


[1], "Det gäller för alla fakturor att de är signerade av någon som är kapabel att binda företaget till ett kontrakt för att de skall vara gilltiga" - Mary Elizabeth Croft

Posted on: 2010/1/29 23:44
 Top 


Re: En organiserad sida för att ändra systemet?
#11


Bra! jag kan bidra med informativa texter och vägledning innom lag och rätt. Vill någon strukturera en sida?

Såg en sida som skulle kunna utvecklas mer http://www.aktivist.se/

Posted on: 2010/1/29 21:04
 Top 


Re: Wiki lek: "Människa" vs "Person" och Svenska Akademin...
#12


Bra poängterat!
Förstår man inte att man inte är en person nu så kan man titta och LYSSNA på den här lektionen av Robert Menard http://www.youtube.com/user/mrmitee#p/u/22/ouv4X03b_C8

Posted on: 2010/1/29 20:46
 Top 


Re: Robs Very Cunning Plan
#13


Ja, Robert Menard är den bästa läraren innom det här ämnet tycker jag! Han reder ut många missuppfattningar om olika begrepp mm i sina lektioner som han lägger upp på youtube. Han får det att blii intressant att lära sig mer och jag trode aldrig att det skulle vara så roligt att läsa lagböcker och juridiska handböcker)) Nu förstår jag hur jag ska dekonstruera lagarna med hjälp av antagandet, innebörden och definitionen av orden där i. Även orden som inte står där för att se vad det är lagen säger och inte säger.

Det verkar vara ganska få människor här i Sverige som är insatta i det här. Jag vill medverka till att det blir en ändring på det. Jag håller på med ett så kallat "Notice of Understanding and Intent and a Clam of Rigth" = Kungörelse av Uppfattning och Avsikt och Hävdan av Rätt (inte 100% på att "Hävdan av Rätt" är korrekt översättning i Sverige men det kan kontrolleras i lagboken) Är det någon annan som funderar på att göra det här?

Posted on: 2010/1/29 20:27
 Top 


Robs Very Cunning Plan
#14


http://www.worldfreemansociety.org/site/Welcome.html

Robert Menard har en plan. Skapa ett värlsomfattande samhälle "The World Freeman Society" med olika lokalavdelningar. Europa är en av dem =)

Posted on: 2009/12/15 21:14
 Top 


Re: Epoch Times: WHO:s rådgivare får betalt av läkemedelsindustrin
#15


bra artickel!

Posted on: 2009/11/22 18:38
 Top 


Re: Översättnings Verktyg: EUdict :: English-Swedish dictionary
#16


har du faktiskt prövat?

Posted on: 2009/11/22 18:23
 Top 


Re: Att bli skuldfri
#17


Tjena))!

jag blev intresserad av vem han är han som "snackar lag och ordning, och har alltid mössa på sig - båda är långhåriga)"

..och vad han har att säga om lag och ordning. Vet du något mer?

Posted on: 2009/11/22 12:36
 Top 


Re: Översättnings Verktyg: EUdict :: English-Swedish dictionary
#18


Hej! Det var ett bra översättningsverktyg!

Jag använder ett gratisprogram som heter Translate.Net och www.Tyda.se . Det är nödvändigt att kontrollera översättningen så den blir korrekt.

Jag har börjat översätta ett exempel av ett så kallat "Notice of Understanding and Intent and a Claim of Right" ..och det tar lite tid)) Undrar om det redan är någon som har gjort det?
Jag översatte det till "Tillkännagivande av Förståelse och Avsikt och Fordran av Rätt"

Skulle gärna sammarbeta med vem som helst rörande detta ämne. Två hjärnor hinner med mer än en))

Kanske finns någon förening som har som hobby att studera lagböcker man kan fråga))?

Posted on: 2009/11/22 12:30
 Top 


Re: Att få studentlånen avskriven av Finans Ministern
#19


Hej Lorax!

Äntligen en svensk som också är engagerad i den här ämnet. Dig vill jag prata mycket med:) Jag har förskt sätta mig in i det här ämnet de senaste två veckorna och jag vill verkligen få fram svaren om det här. Går det att översättas så att det följer de lagar som gäller här i Sverige, EU och de flesta andra länder här på jorden där vi har "Civil Law" alltså Civilrätt? Kanske något annat land har kommit längre i frågan? Det skulle förvåna mig om vi i Sverige är först att börja forska i det här.. Jag ska iaf aktivt forska vidare och om det fanns någon att sammarbeta med skulle jag uppskatta det enormt mycket! Det känns som det är väldigt mycket att forska fram och lära sig och prova i verkligheten..

Någon mer som är insatt i det här? ..hör järna av er:)!

Ha En Trevlig Helg! /Martin

Posted on: 2009/11/20 21:08
 Top TopTopdvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
23 user(s) are online (23 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 23

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS