vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (EvolutionQuest)

BottomBottomRe: Bakom kulliserna på Domenic Johansson målet!
#1


Jag delar det här så brett och vitt jag kan. Skrämmande lyssning.

Du har mina djupaste och fullaste sympatier.


Posted on: 2013/7/23 21:10
 Top 


Re: Gratis energi, enkelt förklarat
#2


Jag kan producera, editera och framställa grafiskt material runt film och webb.

PM:a mig och berätta mer exakt vad det är för planer du har.

Posted on: 2012/8/17 11:17
 Top 


Re: Koranen
#3


I slutändan är allt bara ord och det enda som gör någon skillnad är hur man agerar som människa och inte hur många verser man kan.

Posted on: 2012/3/30 15:15
 Top 


Attendos vd regeringens välfärdsrådgivare
#4


Alltså vafan är det här? Nu är jag riktigt trött på politiker i Sverige. Även ifall det helt går emot min ståndpunkt så är det nog fan dags att slänga ut hela politikerkåren och införa ett helt kapitalistiskt styre av landet istället. Varför ska vi skattebetalare betala för våra politiker när dom ända inte gör ett skit själva. Ta bort den dyra mellanhanden, politikerna. NYSS!


http://www.aip.nu/default.aspx?page=3&nyhet=41487

Posted on: 2012/3/28 10:08
 Top 


Re: Koranen
#5


Ja det spelar roll för dig. Men inte för mig. :)

Posted on: 2012/1/29 18:35
 Top 


Re: Koranen
#6


Jag tvivlar på om det finns en Gud eller inte. För mig spelar det faktiskt ingen roll eftersom jag anser att jag har ett personligt ansvar att se till att mitt liv, det jag gör, tänker och säger är sådant jag kan stå för. Det är upp till mig att forma mitt liv så som jag vill att det ska vara. Kanske en finns det en Gud, kanske inte. Det spelar ingen roll för mig och hur jag lever mitt liv. Jag försöker leva ett gott liv och vara en god människa. Det gör jag inte för att jag fruktar att bli dömd av en högre makt utan för att jag mår bra av det och jag ser att min omgivning mår bra av godhet.

Du kan ju inte säga att jag står still och inte vågar släppa taget. Jag har helt släppt taget, jag är helt fri att vara kärlek och godhet utan att begränsa mig till att göra det för att jag måste på grund av teologiska dogmer eller statliga lagar och regler. Förstår du hur jag ser på det? Det verkar som du tvivlar på min förmåga att vara god även ifall jag inte underkastat mig just din religion och Gud. Eller har jag fel? Jag försöker bara förstå. :)

Posted on: 2012/1/29 16:31
 Top 


Re: Koranen
#7


Quote:

alarik skrev:
Är lite intresserad av vem som dömer dig evolution? Tvivlar på att du är fri från dåliga handlingar/synder, din villkorslösa kärlek till trots.

Om polisen och inte staten fanns för att döma dig, vem står du då ansvarig inför? Dig själv? Kärlek är normativ, vissa kan inte sova utan hårblåsen... Endel har sex med miniatyrer av eifeltorn.

Jag antar att du håller dig till en tro för att du har en idealisk bild av något som du vill uppnå med dig själv och ditt liv [genom] att helt släppa all rädsla för vad som komma skall och leva endast med villkorslös kärlek samt förlåtelse i fokus?

Jag förstår din optimistiska projicering...


Nej precis. Jag absolut inte fri från dåliga handlingar, själviskhet eller någon av de andra mindre positiva egenskaper som vi människor kan ha. Men jag är medveten om dem och ju äldre och (förhoppningsvis) visare jag blir så blir det enklare för mig att leva utan rädsla och villkorslös kärlek till mig själv, er andra och vår omvärld.

Dock anser jag att jag alltid är ansvarig inför mig själv OCH min familj samt vänner. Men allt handlar ju om personligt ansvar. Jag har absolut en idealisk bild av hur jag skulle vilja vara och hur jag skulle vilja att världen fungerade. Men jag är även realist och anpassar mig till hur det faktiskt fungerar. Vi får alla försöka göra så gott vi kan med de förutsättningar vi har. Vet inte om det var svar på dina frågor? :)


Posted on: 2012/1/29 13:29
 Top 


Re: Koranen
#8


Fast du motsäger dig själv. Du kan inte både prata om att vara som vatten och släppa taget, samtidigt som du pratar om att frukta en Gud. Det går inte ihop. I alla fall inte för mig.

Men vi kan vara överrens om att vi har olika syn på det. :)


Posted on: 2012/1/29 13:18
 Top 


Re: Koranen
#9


Jag tänkte bara avsluta det här med följande ord. Lev ett gott liv utan fruktan och med kärlek. Om det nu finns en Gud och han är rättvis kommer han ändå acceptera dig oberoende av hur dyrkat honom. Om det finns en Gud och han inte är rättvis och kommer döma dig trots att du varit en god människa så är det ingen Gud värd att se upp till ändå. Skulle det vara så att det inte finns någon Gud så har du i alla fall lyst upp både ditt eget och dina nära och käras liv och kommer leva kvar i deras minnen när du går bort.

Så lägg ner all din tid på att vara en god och kärleksfull människa istället för att leva i fruktan för att inte dyrka en Gud tillräckligt mycket.

Posted on: 2012/1/29 12:59
 Top 


Re: Koranen
#10


Quote:

Abyssinia skrev:
EvolutionQuest skrev:
Jag önskar att du skulle citera mindre 
det som redan sagts och tala direkt 
från ditt hjärta i dina egna ord
.


Först kommer du med en fråga som:
Hur får du in fruktan i en sådan ekvation?
sen när jag kommer till dig med svar
då vill du inte höra, och klaga för att klaga
När du först förstår att allt är skrivet
kommer du att inse det koranen är sanningen


Det var inte så mycket som en fråga som det var tänkt som ett uttalande för eftertanke. Den enda sanningen jag har fram tills nu har kommit att inse är att sanningar alltid ändras under tiden vi människor tillgodogör oss mer och mer kunskap. Både biblen och koranen skrivs om lite då och då, så att säga att en skrift är den absoluta sanningen blir för mig knepigt. Sen klagar jag inte, jag försöker förstå. Även ifall jag så här i efterhand kan förstå att du uppfattar det jag skrev som klagomål. Ska tänka efter nästa gång innan jag skriver. :)

Dock så skulle jag vilja se en sida av dig där du frångår av andra redan fördefinierade ord och berättade det du tror på direkt från hjärtat. Nu känns det lite som om du håller dig fast vid ett ramverk och inte riktigt vågar släppa taget om det. Vad är din tro och Gud för dig ur ett högst personligt ordval?

Posted on: 2012/1/27 14:16
 Top 


Re: Koranen
#11


Jag önskar att du skulle citera mindre det som redan sagts och tala direkt från ditt hjärta i dina egna ord.

Posted on: 2012/1/27 0:21
 Top 


Re: Koranen
#12


Det kan du inte veta, vare sig du vill eller inte.

Det här med att frukta gudar har aldrig tjänat några andra än just de som försökt styra den stora massan andra människor med hjälp av religion. Jag önskar du kunde se din relation till en Gud helt utan fruktan. Själv ser jag på min omvärld helt utan fruktan eller rädsla. Jag antar att du håller dig till en tro för att du har en idealisk bild av något som du vill uppnå med dig själv och ditt liv? Hur får du in fruktan i en sådan ekvation? Skulle det inte vara bättre att helt släppa all rädsla för vad som komma skall och leva endast med villkorslös kärlek samt förlåtelse i fokus?

Posted on: 2012/1/27 0:01
 Top 


Re: Koranen
#13


Så för att inte bli dömd ska man leva i fruktan. Men jisses....

Posted on: 2012/1/26 23:44
 Top 


Re: Koranen
#14


En kanske dum fråga, men varför ska man frukta Gud?

Posted on: 2012/1/26 23:35
 Top 


Re: Earcandy: Sonic Species -- Drums @ Dawns (Zen Mechanics Remix)
#15


Den här är rätt fin också :D

http://www.youtube.com/watch?v=pnBZhRk0w7E

Posted on: 2012/1/3 21:39
 Top 


Re: Vad äter ni till middag
#16


Det är väl egentligen inte vad du äter till middag som är det intressanta utan allt det du äter utöver det och hur mycket du rör på dig i jämförelse till intaget av kalorier. Om du nu undrar över hälsoeffekterna.

Posted on: 2012/1/3 21:24
 Top 


De största konspirationsteoretikerna....
#17


...är nog dessa två herrar.

http://www.youtube.com/watch?v=FybNMFCCBx4

Så mycket teorier och inte ett uns bevis för nåt.


Posted on: 2011/11/28 14:04
 Top 


Re: Koranen
#18


Quote:

Abyssinia skrev:

Säg mig vad det är du förstår. Gud gav dig hjärnan och de sinnena så du kan förstå och göra rätt beslut men ändå vänder du dig bakåt och säger att du kan förstå universum uppbyggnad utan den som gav dig förståndet från allra första början. Hur Arrogant får du var?

Vet du inte att du bara har tillgång ca 1/10 av din hjärnas kapacitet . Så att säga, i en mening förstår du bara 1/10 av verkligheten, om ens det, och du sitter med en begränsad hjärna och säger att du kan förstå universums uppbyggnad på egen hand. Förstår du inte att om din hjärna är begränsad av sin natur, kommer också din förståelse av all skapelse (verkligheten)är lika begränsad. Bar Gud vet vad du inte vet, Vakna!

Jag vet att du inte förstår... än...


Men om bara Gud vet vad Gud vet och vi aldrig kommer veta det Gud vet, hur kan du då säga att Koranen som är skriven av människor innehålla svaren på det vi inte vet.

Du bevisar dessutom min poäng att många muslimer och kristna INTE accepterar att andra kan ha en annan sanning än de själva. Du frågar hur arrogant jag är, men hur arrogant är inte frågan i sig själv? Vem är du att förminska min kunskap om vad jag uppfattar och förstår om min omvärld? Att du ens ger dig in på att förminska min förståelse av vad det innebär att vara människa gör även att du förminskar dig själv. Jag vill gärna att du lägger fram bevis på att hur vi vet att vi bara har tillgång till 1/10 av vår hjärna.

Dessutom, vad jag inte vet, vet oftast någon annan och vice versa. Om vi tillsammans försökte lära av varandra utan att stå med pekpinnar och samtidigt sluta upp med att säga att vi är begränsade skulle det genast börja reda upp sig för oss och vår planet.

"Fattar du vad jag begriper?" ;)


Posted on: 2011/10/28 17:59
 Top 


Re: Koranen
#19


Både muslimer och kristna måste acceptera att även vi som inte affilierar oss med en religiös dogma eller helig skrift kan ha lika stor förståelse för universums uppbyggnad, kärlek, förlåtelse och mänsklighet.

"Åh era stackare, hur kan ni ha något hopp i era liv utan Gud?"

Posted on: 2011/10/26 23:07
 Top 


Re: Koranen
#20


Quote:

Abyssinia skrev:

Men jag måste oxå ställa en fråga till dig, är inte Humanism skapade av människan?Jo så är det ju. Det är vi människor som skapar alla etiketter , ord, benämningar och fack som vi kopplar personer samt åsikter till. Därför nämnde jag att jag inte gärna sätter en etikett på min "tro" eller tankar om sanning. Den finns inom mig utan att behöva ett namn och existerar utan en nedskriven historia.

Posted on: 2011/10/26 0:41
 Top 


Re: Koranen
#21


Quote:

tears skrev:
EvolutionQuest och Avatar alla får tro på vad dom vill helt klart men jag uppfattar det som att ni tror på new age av nåt slag ?

Ganska intressanta artiklar.


Helena mötte den verklige Jesus. Alla inom New Age tror att de tjänar Gud – ljuset – inte mörkret:

http://www.inblick.se/Default.aspx?ID=53&PID=416&NewsID=272

http://inblick.se/Default.aspx?ID=53&Action=1&NewsId=271&PID=416

http://www.inblick.se/Default.aspx?ID=53&PID=416&NewsID=94


Självklart får alla tro på vad dom vill. Tror på New Age? Hur tror man på New Age? Det där får du gärna utveckla. New Age sammanfattar väl bara ett virrvarr av olika livsåskådningar och sätt att förhålla sig till omvärlden. Det är ingen religion i sig så som kristendomen eller islam. I alla fall inte enligt mig. Hur kan du säga att alla inom New Age tror sig tjäna Gud? Var i ligger slutsatsen?

Min världsbild går inte att sätta någon direkt etikett på. Jag vill inte ha någon etikett på den heller. Jag tror på människan. På vår inneboende kraft att älska, skapa, förlåta och överleva. Om man nu absolut måste sätta en etikett på mig för att veta vem jag är så är jag väl i så fall en humanist.

Posted on: 2011/10/25 22:43
 Top 


Re: Koranen
#22


När folk slutar se nedskrivna texter som den absoluta sanningen och istället börjar ta till sig orden i sina hjärtan samt inre universum kommer vi kunna leva i fred OCH frihet.


Posted on: 2011/10/25 10:09
 Top 


Re: Näst sista inlägg
#23


Allt måste väl komma till ett slut är klart. Men inget slut utan en ny början. Så vad det än är för nytt projekt och resa du är på gång att ta dig för så skickar jag med en tanke om att det kommer gå riktigt bra. :)

Posted on: 2011/10/9 21:37
 Top 


Re: Näst sista inlägg
#24


Men du försvinner väl inte härifrån??? :O

Posted on: 2011/10/8 23:13
 Top TopTop
(1) 2 3 4 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
43 user(s) are online (43 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 43

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS