vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (stril)

BottomBottomRe: Öppet hus med vaken.se 25:e mars i bagarmossen
#1


metaphor skrev:
Quote:


Vem är din skräddare?


Det är Raf Simons...

Resized Image

Posted on: 2010/3/4 23:44
 Top 


Re: Öppet hus med vaken.se 25:e mars i bagarmossen
#2


Resized Image

Posted on: 2010/3/4 23:42
 Top 


Re: Öppet hus med vaken.se 25:e mars i bagarmossen
#3


Jag kan ansvara för säkerheten.

Resized Image

Posted on: 2010/3/4 22:50
 Top 


Re: Seilon är tillbaks.
#4


Seilon, det är vad det gäller dig ingen etikett, utan faktum.
Det hör ofta ihop med New Age-syndrom att man är väldigt förvirrad, men tycker själv att man tror att man vet att...

Ett liiiitet urval av Seilon-grodpärlor och New Age-tänk:

"Finns det någon som lyckats göra sig fri genom att hävda sitt ursprung i form av Oändlig Intelligens? Att man är en själ som har en fysisk upplevelse?"

"2012 för mig är en "programmerad" flyktväg ifrån denna världen till den värld vi vill leva i, det är nästa steg i vår evolution."

"Ingen kan neka mig vad jag säger, för det är sant. Och det som 2012 gör är att leda oss dit vi vill,...
"Ju närmare jag kommer 2012 ju mer kommer människor vakna till sina krafter inom sig, såsom att levitera, att se framtiden, att hela sig själva."

"Vi är alla trots allt en och samma."

"Jag har börjat få lite problem med att se in i framtiden..."

"Alla människor och alla ting är ETT, vi alla är ETT och SAMMA."

"13. Kunskap är makt."

"Det går bara att besegra fienden genom att förstå att fienden inte kan skada dig. Och det är kunskap som räddar dig."

"7. Tro på allt tills det är motbevisat."

Jag har väldigt många gånger skrivít att du är New Age, men du blåblundar...

Som Sebben här i inlägg 12 m fl försöker jag stävja ditt new Age-spridande:

http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... t_id=96841#forumpost96841

Posted on: 2010/3/4 20:40
 Top 


Re: Världssvälten
#5


Quote:

patrik1975 skrev:
Jag tror inte att Någon ska vända sitt tänk 180 grader. Inte jag, inte du, inte någon. Att vara open-minded utan förutfattade meningar är den absoluta medelvägen att gå. Att man där på stigen kryddar livet med lite omtanke, kärlek & medmänsklighet är bara ett bevis på mänskligheten inom oss. Vi må vara cross-breeds av alla möjliga ting, kanske aliens, utvecklade apor eller så är vi alla en del av gud. Oavsett vad så är omtanken något som inte riktigt matchar in i din "ordning av kosmos". Kanske är det just det som är poängen. I kaoset. I kaoset finns ingen ordning. Att försöka motgå det med tafatta försök att skapa ordning (nwo?) ...kommer enbart att resultera i än mer kaos. Tyvärr. kaos är lag. Lagen i kosmos

Vad menar du med: "I det allt trängre utrymmet"? Se dig omkring min vän. Det är inte trångt nånstans. Jorden klarar lätt att bebos av och förse tio ggr så många människor med mat, än idag. Det handlar bara om att anpassa sig och att leva därefter.
(...fast det är ju såklart mycket bekvämare att fimpa hälften och fortsätta käka macdonalds och förbruka produkter på löpande band)

Tänk om. Tänk rätt!


http://www.theclimatescam.se/2008/08/ ... g-ar-kraftigt-overdriven/


"Jag tror inte att Någon ska vända sitt tänk 180 grader."

Vänd på det.

Jag hittar inte på saker...

"Att man där på stigen kryddar livet med lite omtanke, kärlek & medmänsklighet är bara ett bevis på mänskligheten inom oss..."

Jo det är bra. Men då de flesta är som det är i världen, bakvända 180 grader... för världen är upp och ned, yin och yang perverterat... så är kanske inte saker är som man tror, utan kan vara tvärtom... Du kan inte undgå att se att vakenkomaism är ungeför ett med New Age och utvecklingstänk mm... - i spåren ser man oändligt postande om "orättvisorna" i världen, och hur man ska "bekämpa" dom... aktivisttänk som är bensin på brasan.

"Vad menar du med: "I det allt trängre utrymmet"? Se dig omkring min vän. Det är inte trångt nånstans."

Förstår du inte? När något har degenererat och blivit för dåligt då går det under, grupper, eller mänsklighet, så är ju hela historien, förbi olika jordar.

Nu är det globalt, och så är det också det där som kosmos genomgår... och snart är i detta tidsrum. Detta kan du inte ha missat, det är ju på tapeten överallt, och även på detta forum postas det ideligen, oftast i form av 2012-begreppet.

Modern Civilization, Modern People and Modern Diseases
http://www.pureinsight.org/node/1288

Atheism is a Mind-Altering Drug that Leads Humankind toward Self-Destruction
http://pureinsight.org/node/558

Posted on: 2010/3/4 20:05
 Top 


Re: Att vara oberoende i paradiset
#6


Quote:

wox skrev:
hej
jag fyller 36 i sommar vaknade för 8 år sen sedan dess har insikterna kommit i naturlig tackt har studerat massor
med info har även bott i
experiment kollektiv till o från i 4år med andra vakna.
Stam eller kollektiv är ungefär det samma.
När vaknade du ser att du registrerade dig i går?
ha det...


Jag vet inte riktigt vad du lägger i betydelsen av "insikt".

Som komaister (majoriteten av vakens users) i sin sned- och felsyn ser på "vaken" så har det inget direkt med att vara vaken att göra, utan är mer att ha studerat kaninhålets yta, utifrån just livets yta. Man kan tilloch med se här att wikipedia+humanism-ateism är ledstjärnor i tillvaron. Det är inte vaket

Man är inte vaken bara för att man vet lite om Bush och hans far och hans far och hans... och hur man odlar groddar och inte använder fluor...

Det var din särskrivning jag åsyftade, men det var du inte vaken för...Posted on: 2010/3/4 17:24
 Top 


Re: Världssvälten
#7


Quote:

patrik1975 skrev:
Quote:

stril skrev:
Allt är i sin ordnung. Livet är rättvist, som ovan så nedan... bara komaister och andra New Agare håller på med tänk kring kamp och fördelningspolitik. Tänker man som Carlberg, utifrån ateism och humanism då kommer man aldrig att förstå vad livet här är.
Då kommer wikipedia att bli ens gosebjörn.

En artikel i förbigående:

Lessons from Life: Where There Is a Loss, There Must Also Be Gain
http://pureinsight.org/node/3656


Kanske lite off-topic här, men jag kan inte låta bli att försöka dela med mig av mina tankar kring det du skriver...
Det du talar om är djungelns lag. Den som tager han haver, eller nåt i den stilen. Visst, jag kan hålla med dig om att livet fungerar under de premisserna i exempelvis djungeln. Men när vi talar om en hel kontinent av människor som inte bara saknar egna naturresurser, men som dessutom genom århundraden blivit bestulna på både liv och tillgångar, så kan jag inte annat än reagera...
Vart finns medlidandet i ditt tänkande? Ditt svar ger mig en känsla av avsaknad av empati. Gissar jag helt fel om jag säger att du mäter livskvalitet i kronor och tillgångar?
Jag kan bara hoppas för din egen skull att du finner rätt väg i framtiden... =)


Naturligtvis gissar du fel.
Du ska vända på ditt tänk 180 grader, precis som majoriteten här...

Det spelar ingen roll om du talar om "en hel kontinent" eller en enskild människa. Det man ser därute är snarare kaos eller djungelns lag där man försöker klara sig i det allt trängre utrymmet - eller kalla det kaos. Följer man inte den ordning som kosmos är så är det så här för mänskligheten.
Ingen människa har förändrat sig bara för att andra snackar om fördelningspriciper i komaism. Alla kommer att ha det man har bakåt hur man än vänder sig, så att säga.

Posted on: 2010/3/4 17:17
 Top 


Re: Seilon är tillbaks.
#8


Quote:

seilon skrev:

@ stril
Vad menar du? Vilket forum skulle jag dra till?


Jag vet inte, jag kanske missuppfattade vad du skrev. Men det var i någon tråd som du kallade "mitt sista inlägg...", du skrev något om att du valde det andliga forumet. Jag trodde du avsåg något annat forum, men du avsåg då antagligen vaken.
Nu var det ett par veckor sedan du skrev "ditt sista inlägg" på vaken. Nu är du här igen, och talar åter om att dra in pengar för att sprida kärlek...ungefär. Kul att se vilka som är New Agare här.Posted on: 2010/3/4 16:57
 Top 


Re: Världssvälten
#9


Allt är i sin ordnung. Livet är rättvist, som ovan så nedan... bara komaister och andra New Agare håller på med tänk kring kamp och fördelningspolitik. Tänker man som Carlberg, utifrån ateism och humanism då kommer man aldrig att förstå vad livet här är.
Då kommer wikipedia att bli ens gosebjörn.

En artikel i förbigående:

Lessons from Life: Where There Is a Loss, There Must Also Be Gain
http://pureinsight.org/node/3656

Posted on: 2010/3/4 13:38
 Top 


Re: Seilon är tillbaks.
#10


Ja mer New Age till folket. Var det inte newageigt tillräckligt på det forum du skulle dra till, som du i ditt New Age-tänk kallade för andligt?

Posted on: 2010/3/4 13:24
 Top 


Re: Social norm, oskrivna regler & sanktioner + diagnos: Neurotisk
#11


Quote:

Carlberg skrev:
Sociala normer, eller bara normer, är ett sociologiskt begrepp för intersubjektiva, allmänt delade, men många gånger underförstådda, regler och förväntningar på beteende som gäller inom en mindre social gemenskap eller i samhället i stort.

Sociala normer kan ses som regler som fungerar som informella sociala kontrollmekanismer. De baseras i allmänhet på någon form av konsensus som upprätthålls med sociala sanktioner. Sanktionerna varierar med grund i hur kraftigt ett visst brott mot normerna riskerar att störa gruppens sociala struktur. Sanktionerna kan vara både officiella och formella straff men de är oftare helt informella sociala påföljder. De sociala följderna av att bryta mot vardagsnormer varierar mycket starkt. Det kan handla om allt från subtila sociala signaler till social utfrysning eller till och med trakasserier eller våld. Ett mycket starkt normbrott kallas för tabu. Sociala normer är i hög grad självuppehållande genom att individerna hela tiden observerar andras beteende och imiterar detta. Individer med högre social status har större chans att påverka de andra.

Några exempel på normbrott och sociala sanktioner kan vara:

* Bland norrmän: En man på ICA tränger sig före i kön. Människorna runt om bestraffar honom med kroppsspråk men ingen säger något.

* I Saudiarabien: En ung kvinna går ensam på gatan i västerländska kläder. Hon tilltalar en okänd man. Den religiösa polisen arresterar henne och sätter henne i häkte där hon behandlas hårdhänt.

* Bland etniska japaner: En grupp mobbare trakasserar en jämnårig pojke. Men pojken har tränat karate under många år och försvarar sig framgångsrikt. Angriparna anklagar då pojken för att i själva verket trakassera dem genom att som "expert" vara överlägsen dem som är "nybörjare". Åskådare ingriper inte för att försvara pojken, eftersom han kan ha brutit mot normen om "omoiyari", som säger att de starka inte får utnyttja sitt övertag mot de svaga.

Sociala normer faller tillbaka på underliggande värderingar. Såväl normer som värderingar är en del av gruppens kultur. Värderingarna tjänar som rationaliseringar till försvar för varför normerna måste följas och för att ordna normerna i ett logiskt system.

Normer kan sägas ha en uppbyggande såväl som en nedbrytande funktion. Normerna är nödvändiga för att upprätthålla en social ordning som förhindrar orättvis behandling, asocialt beteende och beteenden som är hotfulla för den sociala gemenskapen. Ett samhälle utan normer faller samman i anomi. Brister i skapandet eller upprätthållande av gemensamma normer hänger samman med dekadans, korruption, brottslighet och godtyckligt våld. Om gemensamma normsystem helt bryter ihop, kan allvarliga problem uppstå. De värsta konsekvenserna är våldsamma konflikter och krig.

Samtidigt kan normer bidra till att upprätthålla ogynnsamma sociala system, till exempel orättvis maktfördelning och förtryck. De kan också motverka beteenden som är harmlösa men som ändå går utanför de ramar normerna sätter upp. En nackdel med styrning via informella normer är att osynliga regler kan vara svåra att kritisera.

En oskriven regel är en regel som inte finns reglerad i lagar men som man förväntas följa av andra människor. Annars kan man lätt anses onormal eftersom man då bryter mot normen. Det kan till exempel vara att man ska svara när någon tilltalar med en, ska hälsa tillbaka då någon säger hej, samt att man ska uppträda artigt mot andra människor.

Det finns även olika oskrivna regler beroende på i vilka situationer man befinner sig i. Vidare finns det normer på hur man ska agera vid kontakt med andra människor beroende på vem man ska träffa. När man tar kontakt med myndighetspersoner förväntas man uppträda på ett visst sätt och då på ett väldigt formellt sätt.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Social_norm
Quote:

Ovanstående är ett utdrag från Wikipedia. Jag skulle vilja diskutera 'Sanktionerna' specifikt. Några av dom sanktioner jag kan tänka mig är följande:

- Bokstavsdiagnoserna
- Förtal / Skitsnack
- Social utfrysning ('Vuxenmobbning' aka Diskriminering)
- Falskt bemötande ('Psykotiska leendet')
- Dehumanisering / Subjektifiering

Det som är lite intressant i det hela, är att det är byggt på 'Rationalisering' vilket enligt Psykologins skyddsmekanism-modell är 'Neurotisk'

Neuros är en brett begrepp som betecknar en mängd olika typer av mindre allvarliga psykiska besvär. Termen är nära förknippad med psykoanalysen, men har fått bredare användning såväl i vardagsspråket som inom psykologi och psykiatri

Begreppet används numera sparsamt inom psykiatri och psykologi. Exempel på moderna diagnoser som från psykoanalytisk synpunkt skulle betraktas som neuroser är bland annat fobier, ångeststörningar och tvångsproblematik. Enligt psykoanalytisk teoribildning är neuroser uttryck för omedvetna konflikter, eller rester av försvarsmekanismer som utvecklats under barndomen.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Neurotisk

Det får mig att tolka det som, ur min situation då, att samhället behöver behandling! Hur gör djur?

Det finns två vägar att välja enligt Wikipedia fortsatt Neuros eller Personlighetsutveckling.

1) Konflikt -> 2) Ångest 3) (a) Anpassningsmekanism alternativt (b) Försvarsmekanism 4) Vid (a) Personlighetsutveckling, vid (b) Neuros

Neurosis was coined by the Scottish doctor William Cullen in 1769 to refer to "disorders of sense and motion" caused by a "general affection of the nervous system." For him, it described various nervous disorders and symptoms that could not be explained physiologically. It derives from the Greek word neuron (nerve) with the suffix -osis (diseased or abnormal condition). The term was however most influentially defined by Carl Jung and Sigmund Freud over a century later. It has continued to be used in contemporary theoretical writing in psychology and philosophy.

The American Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) has eliminated the category of Neurosis, reflecting a decision by the editors to provide descriptions of behavior as opposed to hidden psychological mechanisms as diagnostic criteria., and, according to The American Heritage Medical Dictionary, it is "no longer used in psychiatric diagnosis." These changes to the DSM have been highly controversial
http://en.wikipedia.org/wiki/Neurotic

Bit på den ni! Tips och förslag till att bemöta ett samhälle som enligt mig måste få fortsätta mångkultureras, mångfacetteras och individualisera sig från en kultur som till och med majoriteten tycks va relativt less på?

Resized Image


"Jag skulle vilja diskutera..."

Ja du vill diskutera allt, hela tiden. Varför?

Ska du wikipedia ned vaken till vanligt pk-tänk och skolböckers nivå?

"Tips och förslag till att bemöta ett samhälle som enligt mig..."

Enligt dig... du hänvisar till något du skrivit, har du länk till det.

Samhällena mångkultureras inte, utan dödas kulturellt.

Du bör söka att vända på ditt tänk i de flesta avseenden.


Posted on: 2010/3/4 12:20
 Top 


Re: Världssvälten
#12


"Jag själv tycker det är konstigt att man aldrig diskuterar t ex ojämlikhet och girighet."

Än konstigare är att du postar massa "världslig info".

Posted on: 2010/3/4 1:10
 Top 


Re: Vapenexporten slår nya rekord
#13


Vad vill du säga?

Posted on: 2010/3/4 1:08
 Top 


Re: Att vara oberoende i paradiset
#14


Quote:

wox skrev:
hej
låter intressant önskar mig att bo i stam kollektiv med vakna! mäniskor i ett varmt land odla permakultur matskog bygga hus skaffa häst utt o rida på prärien och många goda väner i frid och harmoni! läste att det finns guld i forsarna
kan ju bli guld vaskare när man vi behöver pengar.


stam kollektiv
guld vaskare

med fem editeringar...

Är de som tar till flykt vakna... hehe... hur menar du?

Posted on: 2010/3/4 0:39
 Top 


Re: Att vara oberoende i paradiset
#15


Quote:

BadSushi skrev:

Det ligger även på nya ekvatorn om nu ett polskifte skulle ske.
Och det finns enorma grottsystem med underjordiska floder.


Om polerna skiftar plats så är det väl inte samma som att jorden tippar 180 grader. Eller hur menar du.

Om det blir en tilt av jorden hur kan du veta var ekvatorn går?

Om jorden stannar... då kommer allt att slå till hårt, värre än att köra in i en vägg.

Jorden stannar och efter kommer atmosfären med raketfart och sopar på ytan...

Nu lär den inte stanna plötsligt... men vem vet...?

Sist den stannade sin rotation så var solen på samma plats i 20 timmar.

Edit:

Det blir väl tuffast kring ekvatorn om något igen kommer och stör jordens rotation, där lär det "blåsa"... vid polerna är det antagligen lugnt.

Posted on: 2010/3/4 0:31
 Top 


Re: Karl Marx
#16


Quote:

Kaneh-Bosm skrev:
Quote:

Anonym skrev:
Quote:

Kaneh-Bosm skrev:

Flera av citaten här förklarar våldet registreringen av oliktänkande. Har erfarenhet av ledare inom kommunismen som säger sig vara emot kapitalismen, övervakningssamhället men själva springer runt som spioner och fotograferar (registrerar) oliktänkande. Inte att glömma ett EXTREMT hat från dessa individer. Varför detta EXTREMA hat? Är det i kommunismens agenda att hata och sprida skräck?


Jo det är i kommunismens agenda att sprida skräck.
Därför dödar de alltid en stor del av sina befolkningar, så alla ska bli rädda och "inse" att det finns ingen gud att tillbe som kan rädda människor, utan den som ska fruktas och tillbes är det onda kommunistspöket.

De som är fyllda av hat gömmer sig bakom och har skapelser som AFA osv, de hatar antagligen sig själva. Hade de haft egen verklig integritet så skulle de inte vara som de är (och vaken skulle heller inte funnits).

Märks att ni inte vet jag menade utan istället förlöjligade det hela, du okände.

Det är ett fåtal som är väldigt hatiska av sig men de flesta kallar sig kommunister för att dom motsätter sig västvärldsmodellen baserad på girighet i högsta grad. Jag motsätter mig detta också och sympatiserar med många åsikter kommunister har, men kallar mig inte kommunist.

De flesta som jag pratat med och kallar sig för kommunister är väldigt trevliga människor och vi har samma åsikt i flesta områden. Varför skall jag gapa "kommunistsvin" åt helt vanliga människor kallar sig kommunister?

Se hur lätt det gick att dra igång nazismen i Tyskland. Hjärntvätt och om man inte gillade deras agenda gick det som det gick. Tyvärr är det runt 80% av jordens befolkning som är lätta att manipulera.

"You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time."
Abraham Lincoln

Kommunismen, nazismen och kapitalismen har en och samma rutten grund.

Det är som läkare, dom vill gott men det är baserat på rutten grund dom själva inte kan se (eller vill inte se) och då kan göra saker som ser bra ut men i själva verket gör skada, i synnerhet läkarna. Jag är garanterat manipulerad av för att vara en "nyttig idiot" och utföra saker i någons agenda. Jag har garanterat gjort saker som jag trott varit bra men visat sig vara till skada.

Jag går inte runt och hatar kommunister för att dom kallar sig för kommunister. Det är vad folk säger i kombination med vad dom gör, eller sina undersåtar gör, gör baserat på deras uttalanden vilket jag kan tycka negativa tankar om dom OBEROENDE deras idiologi.


Nu är du ute i blåsväder.

"Märks att ni inte vet jag menade utan istället förlöjligade det hela, du okände."

Vaddå "vet". Jag har (vilket framgår) där bara gett respons på vad du skrev. Detta:

"Är det i kommunismens agenda att hata och sprida skräck?"

------

"Varför skall jag gapa "kommunistsvin" åt helt vanliga människor kallar sig kommunister?"

Varför frågar du andra det? Är det någon som har tyckt att tex du ska vara ute och gapa?

"... de flesta kallar sig kommunister för att dom motsätter sig västvärldsmodellen baserad på girighet i högsta grad. Jag motsätter mig detta också och sympatiserar med många åsikter kommunister har, men kallar mig inte kommunist."

Då är du en så kallad kommunist.

Om du fortfarande är inne i tänk kring väst och öst, höger/vänster så är det detta med blåsväder igen. Vakna.

Motsätter du dig människor? Vem är du att ens ha tankar om att stå emot... är det inte i alla fall en aning patetiskt?

Igen då, det ligger inbyggt i kommunism att sprida skräck och terror, kamp och lidande för somliga i befolkningen. Så kan hela folket bli tuktade till att vara de som samlar till de som ligger bakom kommunismen, vilket ju inte är andra än vilka som ligger bakom vad som helst. Det är alltid inifrån och ut.
Är det någonstans girighet/materialism finns så är de i kommunism.Posted on: 2010/3/4 0:24
 Top 


Re: Nigel Farage gör mos av EUs nya diktator
#17Posted on: 2010/3/4 0:11
 Top TopTopdvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
34 user(s) are online (34 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 34

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS