vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (smilia)

BottomBottomRe: Omstrukturering av forum
#1


Avdelningen ligger självfallet steget före.

Där har DrKlot redan delat upp akutavdelningen i tre fållor.

En för de som känner sig som "inbjudna" till komaismen.

En för självutnämnda komaister.

En för övriga sömngångare.

Välkomna!

Resized Image


Posted on: 2010/3/18 18:31
 Top 


Re: Inträffade verkligen syndafloden?
#2


Quote:

jin83 skrev:
Vad betyder ordet quake i bibeln i så fall? Handlar det om felöversättning kanske?

Exempel:

But by far the most remarkable of earthquakes was the one in AD 29 which occurred as the Lord Jesus died on the cross. "The veil of the Temple was rent in twain from the top to the bottom; and the earth did quake, and the rocks rent. And the graves were opened; and many bodies of the saints WHICH SLEPT AROSE". (Matthew 27-51/52). Surely a remarkable word picture prophecy of the second coming of the Lord Jesus when the earthquake will tear apart the Mount of Olives (Zechariah 14-4), and "the dead in Christ shall rise first". (1 Thess. 4-16). Two separate earthquakes with similar results.


Då får man tro på resten också:

Matthew 27:51. And, behold, the veil of the temple was split in two from the top to the bottom; and the earth did quake, and the rocks broke apart

52. And the graves were opened; and many bodies of the saints which slept arose

53. And came out of the graves after his resurrection, and went into the holy city, and appeared unto many.

54. Now when the centurion, and they that were with him, watching Jesus, saw the earthquake, and those things that were done, they feared greatly, saying, Truly this was the Son of God.

Bibeln finns inte för de som bara läser det som en text rakt upp och ned. Läser man det så kommer dess mening bara att vara fördold.

Jag har tagit upp detta i trådar alldeles nyligen... detta är INRE saker... det är om kultivering, kundalini... visst bävar det jordiska i en då... det där med tempel är hjärnan, förbundsarken, Golgatha och alla de där orden är saker/platser/företeelser/skeenden inom oss. Likadant med hell, varför säger man "raise the hell"... - kundalini...

Det med satan frestade Jesus och allt kring korsfästelse.... man kan räkna upp hundra ord... tex siffran sju som återkommer genom hela bibeln, tex de sju inseglen osv, det är chakran, och hela "storyn" är en omskrivning av av det som inte är så meningsfullt att skriva om på aktivistforum...Posted on: 2010/3/17 20:25
 Top 


Re: Fred!
#3


Quote:

Carlberg skrev:
Hallå!

Då det är valtider har jag valt att försvinna ur 'publikt' spektrum ett tag framöver. Så jag väljer att låta mina tidigare trådar tala för vem jag är.

Som jag känner nu så vill jag helst gå ut i skogen och va där till det blir vinter igen om jag skall vara ärlig. Krascha mobiltelefonen känns som det skulle ha en terapeutisk effekt med. Jag har lyckligtvis varit utan tv i ca 10 år men det skit man fått dra på sig från internet måste bearbetas.

Tills jag dyker upp igen, fred, rättvisa, värme och kärlek. Jag hoppas att ni får bukt på informationskrigsföringen, vaken.se är en av de absolut mest spännande projekt jag känner till på Svenskt internet.

Är det något jag rekommenderar är det då förståss systemutveckling så det passar samtliga användartyper. Jag önskar även djupare analyser av de runtgående propagandorna.

I bästa fall är jag tillbaka inom kort, men jag känner att jag, för att kunna analysera nuläget måste klippa helt ett tag.

/Carlberg

Resized Image


"... mina tidigare trådar tala för vem jag är"

Men det är Carlbergs skalle, inte vem du är.

Det blir meningslöst att vara i skogen om du inte släpper "djupare analyser", "systemutveckling", "spännande projekt", "användartyper" mm

"Krascha mobiltelefonen", "klippa helt" - men gör det - det är skallen.

Släpp den.

Ha det bra och ge nu upp därute i skogen.

Posted on: 2010/3/17 12:43
 Top 


Re: Inträffade verkligen syndafloden?
#4


Quote:

jin83 skrev:
Det är väl dokumenterat bland romerska historiker att jesus existerade, korsfästes och fler detaljer som stämmer överrens med nya testamentet. Bland annat finns den jordbävning som ägde rum efter kristus död dokumenterad.

Jag är ingen expert på bibeln men i den finns uppgifter om personer som existerat, platser som funnits/fanns och historiska händelser. Sedan tror jag inte på hela bibeln och kan inte den utantill, har faktisk inte heller läst hela bibeln.


hehe... det gick inte till 1 ens... innan det var över...

Vi stänger listan nu.

Det med jordbävning är inte fakta, det står för något helt annat - man ska inte läsa bibeln på detta sättet!


Posted on: 2010/3/17 0:27
 Top 


Re: Djävulen är inte Satan.
#5


Quote:

Miri skrev:
... kan man inte bortse från att HaShatan inte är en person, utan en metaforisk titulering av olika svårigheter och prövningar och det tillstånd man kan hamna i därav. HaShatan skulle bäst kunna beskrivas som det mänskliga tvivlet (och då menar jag inte främst tvivel i färgad religiös bemärkelse)


Satan = HaShatan = åklagare = diabolos. Din tro färgar dina åsikter och gör det troligen omöjligt för dig att se klart på begreppet, men att vara en åklagare är att utmana, att pröva - och det är inte ondska. Det som är ondska är det negativa man eventuellt VÄLJER att göra utifrån prövningen.


Antar att HaSatan var inkommet/influerat från Mitraismen eller Zoroasterismen, eller vad det heter... då judar levde i babylonsk fångenskap, om det nu inte också är en metafor...
Det är nog samma som Mara på sanskrit.

Mara verkar höra ihop med mare, hav/känslor, morte/död, mother/madre/jord/det lägre.

Edit: Fast det med fångenskap är metafor... HaSatan - Ahriman i Zoroasterismen.

Posted on: 2010/3/17 0:23

Edited by smilia on 2010/3/17 1:16:04
Edited by smilia on 2010/3/17 12:36:47
 Top 


Re: "Hällristningar" från rymden
#6Posted on: 2010/3/16 23:44
 Top 


Re: Inträffade verkligen syndafloden?
#7


Quote:

jin83 skrev:
Jag menar inte att bibeln är helt korrekt men det finns ju många historiska fakta i bibeln


Inte värt du skriver så för då kommer väl Carlberg med idèn att vi ska posta allt vi kommer på på en lista som vi kan tapetsera med...

Jag tar tacksamt emot ett fakta, det räcker, så ge mig ett jin83.

Posted on: 2010/3/16 22:21
 Top 


Re: Djävulen är inte Satan.
#8


Quote:

Joshua skrev:
Min tro och övertygelse ger dig rätt i det du säger Computerror, den dagen Gud återvänder och i en fulländad värld där godheten styr, kommer det inte heller finnas några gränser. Men en mänskligt styrd värld kan inte klara sitt uppdrag. Just på grund av vår världsherre som du redan varit inne på vem det är.


Du bör vända på ditt tänk.

Det är människor som lämnar Gud, Gud är alltid... om du ska propagera för gräsnlöst så är det emot Gud.

Det är istället kommunism/humanism/ateism.

Du förstår inte vad gränser är.

Ondskan vill ha det gränslöst, den gränslösa fd människan utan själ känner inga begränsningar.

Till och med i Bibeln står det att de inte fick bege sig ut över havet, eller vad det nu står, och sprida/missionera.

Religion är kultivering, och varje grupp/ras har sin väg för kultivering/räddning - det finns många paradis.

Länder här är skapta utifrån ett syfte och mening.

Du ska inte resonera som en bokstavstroende, då kommer du aldrig att förstå:

The secret of the kingdom of God has been given to you. But to those on the outside everything is said in parables so that, they may be ever seeing but never perceiving, and ever hearing but never understanding; otherwise they might turn and be forgiven!'" (Mark 4:11-12)

http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... id=149380#forumpost149380


Posted on: 2010/3/16 1:46
 Top 


Re: Djävulen är inte Satan.
#9


Quote:

computerror skrev:
Att satan har många namn reflekterar jag dock inte så mycket på, eftersom ondska har personifierats i många kulturer och Bibeln är en samskrivning av kristendom eller vad man ska säga från olika delar.

Dessutom börjar det ju med Lucifer som får olika namn på sig vartefter han faller.

Dessutom Joshua, jag har en fråga till dig...
En annan sak jag undrar om du vet är om Lucifer förvisades från Guds rike före eller efter Satan uppenbarade sig som en orm i paradiset?

När började det talas om ondska och är Satan den som personifierar ondska? Dvs, utan Satan - Ingen ondska. Eller?

Samtidigt tycker jag det är konstigt att man väljer att kalla Lucifer för ljusbäraren, dvs the illuminator - Den upplyste.
Det är som att det är av ondo att vara upplyst. Samma sak med Babels torn... Hur de ville att alla skulle förstå varandra var av ondo?


Lucifer kallas för Lucifer innan han föll, sedan fick han heta Satan.
Det som är av ondo är det som Djävulen kanske vill påskina, att upplysning handlar om kunskap och det där... du vet han ellr ormen, som är djävulen sa de skulle äta av kunskapens frukt.
Det är att vara en vanlig hu-man, de som är här och inte gör som det står för... det där med att stå emot satan, inte ge upp det jordiska, känslor, kropp och sinne. Så då kan man vara en 33, jag har tagit upp det i flera poster, som i denna tråd:
http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... at&order=ASC&type=&mode=0

Då kan man vare en 33:a, vilket enligt satanism och frimureri är att vara upplyst, något evil och väldsligt, bara. Vanlig info och kunskap som delas ut är då också the devil in action...

Det ska nio till till 42, då är man bortom detta... de fem elementen, har fått de fem såren vid korsfästelsen, gett upp.


Posted on: 2010/3/16 1:29
 Top 


Re: Djävulen är inte Satan.
#10


Quote:

computerror skrev:
Quote:

smilia skrev:
Jag vill inte bara strunta i det - du sökte att felaktigt hämta något från en gammal text och föra in det i en pk-agenda...

Det var så fel

Jag citerar inte allt...
Men har du aldrig undrat varför främst myndigheter alltid delar upp sig i avdelningar? Varför fängelser delar upp sig i cellblock? osv osv...

Det är för att mindre fållor är lättare att sköta. Endast ett fåtal har total överblick och de andra bara en väl utstuderad bild. En bild de ska ha.

Det är alltid lättare att sköta något när det är uppdelat.

Världen styrs alltså enklare eftersom den är uppdelad i länder och folk luras att nationalism är någonting bra, så folket aldrig kan ta del av den fulla sanningen.


Men det har inget med att Djävulen frestade Jesus att göra.

Uppdelning är naturligt, allt har sina gränser och det är enligt himlens principer..., som det ska vara. Nu blandar du in annat som en vanlig vakenkomaist, hur dåliga människor beter sig.

Förstår inte varför du blandar in tex "Endast ett fåtal har total överblick..."

Det är väl tex inte fängelset som är "fel", utan de som hamnar där.

Uppdelning är struktur, och har med ursprung och härkomst att göra, inte på denna nivån då.

Det är ju istället så att det är det som man kan förknippa med Djävulen/djävulska krafter, som agerar för upplösning av alltings integritet, tex mellan könen, vända på yin och yang, pervertera yin och yang. Lösa upp allt... Vi ser det precis överallt, inte bara inom folkgrupper och mellan könen, utan i länder,familjeenheten,cellernas membran tappar sin integritet, jorden tappar sin integritet, ozonskiktet... detta har jag skrivit om mååånga gånger.

Det du ser därute är djävulen in action, därför löses tex länder upp.

Det är enskilda och mänskligheten somär i problem,problemen ärinte i formen, såsom länder,utan hur dåliga krafter beter sig och utnyttjar det. Såvänd nu på ditt resonemang.


Posted on: 2010/3/16 1:04
 Top 


Re: Djävulen är inte Satan.
#11


Quote:

computerror skrev:
Quote:

smilia skrev:
Hur tänker du då när du tolkar så?

Matt 4:8
"Nu tog djävulen honom med sig upp på ett mycket högt berg och visade honom alla riken i världen och deras härlighet"

Att detta med riken representerar ondska, men samtidigt är en härlighet/frestelse.


Men strunt i detta... Referenser där "djävulen" skrivs med versal tack...


Jag vill inte bara strunta i det - du sökte att felaktigt hämta något från en gammal text och föra in det i en pk-agenda...

Det var så fel

Djävulen testar Jesus, lovar han allt av JORDISKT, han kunde kanske få bli Kung där, istället för att bli Kristus, en himmelsk kung, eller bli sig själv, om han gav efter, föll. Djävulen är i denna aspekt ens ego, lägre jag, man kan ju personifera det och kalla det för Djävulen/djävulen. Men det är inte skilt från Satan.

Något här, eller som vi bär på här, finns också "däruppe", och som något väsen, kanske man kan kalla det för kollektivt väsen.

Vi har också Mara King, maran... - det är samma sak.

Mara King testade/frestade på samma sätt Gautama Buddha.
Han stod emot och upplystes.

Personifierar man det inte så är det med mara samma som står i uppenbarelseboken 16:16 om den "Sjunde Ängeln", och testen är Armageddon och global, tömma kalken.

Och/eller... har inte koll nu, så är det samma som Kalki avatar - apropå kalk... som kommer att ta hand om allt... döma... avsluta denna runda för den nya tiden som ska komma.

"Don't call me Naomi," she told them. "Call me Mara, because the Almighty has made my life very bitter.
Ruth 1:20

Alltså "bitter" - vi säger tömma den bittra kalken.

Mara betyder bitter.

Det med kalk är intressant då det finns det ned graal/kalk.

Jesus/Buddha fick gå till djupet av sitt lägre jag, ego, tömma den bittra kalken. Ge upp det jordiska mänskliga, fast den delen, den mänskliga delen i honom inte ville det.Posted on: 2010/3/16 0:33
 Top 


Re: Djävulen är inte Satan.
#12


Quote:

computerror skrev:

Matt 4:8 är dock mycket intressant ur ett annat avseende, då detta visar lite att ondskan står bakom hur vi delat upp oss i länder.
Jag skämtade lite om detta förut genom citatet "Djävulens makt sitter i länderna"
Men ingen fattade det skämtet... (Eller om jag hade det som signatur? Jag kan iallafall inte hitta det nu)


Hur tänker du då när du tolkar så?


Posted on: 2010/3/16 0:06
 Top 


Re: Djävulen är inte Satan.
#13


Then (A) Jesus was led up by the Spirit into the wilderness to be tempted by the Devil.
Stort D... som i Devolution/Devilution...
http://www.biblegateway.com/passage/? ... =Matthew%204&version=HCSB

Posted on: 2010/3/15 23:30
 Top 


Re: Föredragsserie med Michael Tsarion - Anarchos
#14


Quote:

computerror skrev:
Quote:

smilia skrev:
"Bibel 2000 är ju trots allt en officiell översättning. Inte något blaj"

hmmm... är den inte det?

Vofare och ickekristna i en bibelkommission...
Är inte VoF:are i synnerhet väldigt noggranna med att följa skrivregler? Någonting du och jag har gemensamt med dom

Varje gång jag skriver ordet "och" i anslutning till ett kommatecken börjar varningsklockor att ringa och jag tar mig en funderare på om det är befogat. Oftast är det inte det.

Undrar hur det står i gamla Bibeln? Har du ingen på hyllan?
Det gäller alltså Joh 8:44.

EDIT: Även i översättningen från 1917 står det tydligen:
"I haven djävulen till eder fader, och vad eder fader har begär till, det viljen i göra. Han har varit en mandråpare från begynnelsen, och i sanningen står han icke, ty sanning finnes icke i honom. När han talar lögn, då talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader."

WTF är detta???


Detta tar aldrig slut, man kan ta fram hur mycket som helst från bibeln, eller hur de som var "kristna" innan bibeln fanns såg på det med djävulen. Kända skribenter som är insatta kan ha olika synsätt och tala mot varandra. Detta har så många bottnar.

Förr sa man att djävulen har skapat denna världen.
Men egentligen är det Gud som har gjort det, om inte hu-man skulle blivit dåliga, utvecklat sitt ego, det djävulska så skulle vi inte haft samsara, det hade inte skapats, utan denna plats är då skapad för att djävulen finns >>> i oss.

satan the devil står det i bibeln.

Allt är perfekt, så var även Lucifer - men det är Devolution/Devilution

och Lucifer blev dålig... och fick sedan heta Satan.

"Utåt" kan man kalla det för en demon, eller ängel. Samtidigt så är det vårt eget vi bär på, ego.

evil är devil utan ett e...

han är också live <<< ... >>>evil


Posted on: 2010/3/15 21:16
 Top 


Re: Hemlighet bakom Davidsstjärnan
#15


Blev nu varse att Compu ju också redan för ett bra tag sedan i en annan tråd nämnt det med 33 kotor:

http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... id=146741#forumpost146741


Posted on: 2010/3/15 21:04
 Top 


Re: Föredragsserie med Michael Tsarion - Anarchos
#16


Quote:

computerror skrev:
Quote:

TreeOfLiberty skrev:
Men jag gav dig texter där dom kallar satan för djävulen, gå tillbaka och läs mitt långa inlägg igen.
Jag har bara hunnit kolla några referenser mot min Bibel.
Jag ska kolla alla senare, men som jag sett hittills står det inte djävulen med en versal, dvs inte ett egennamn. Satan dock står med versal och är ett egennamn.

Därför tror jag att djävulen är ett namn på ondskan i sig och inte på den Onde (Som också skrivs med versal)

Dock har jag bara Bibel 2000 och jag ställer mig frågande till en del skriftliga felaktigheter jag hittat hitintills... Som jag nämnde tidigare fann jag i samma vers ordet "och" följa ett komma och så skriver man väldigt sällan. I denna vers stod det två gånger på bara tre rader.
Mycket besynnerligt.

Bibel 2000 är ju trots allt en officiell översättning. Inte något blaj.


"Bibel 2000 är ju trots allt en officiell översättning. Inte något blaj"

hmmm... är den inte det?

Vofare och ickekristna i en bibelkommission...


Posted on: 2010/3/15 20:55
 Top 


Re: Städ dag i skolan?
#17


Quote:

pingubenji skrev:
Jag tror barnen tycker det är kul att slippa sitta vid skolbänken en dag. Om det kan varvas med en utbildning i källsortering av grovsoporna så har det utbildningsvärde. Annars tycker jag att det är lärarna som ska motivera varför de barnen inte sitter vid skolbänken den dagen, inte tvärt om (att föräldrarna ska motivera något).

Att lära sig hur vuxna har det på sina arbetsplatser och "leka" vuxen en dag om året är inget farligt. Det ska bara inte bli en vana att samma barn ska arbeta sådär gång efter gång.

Se det som en erfarenhet som barnen får (för de kommer ju inte precis anstränga sig hårt... de kommer lulla omkring och vara allmänt oproduktiva om jag minns mina "dagsverke"-dagar rätt)

Jag ser det nämligen som farligt att barnen bara tror det finns biblioteket, simhallen, sporthallen, klassrummen, hemmet och kompisarnas hem. De kan mycket väl se fler platser...


ahhh... "operation dagsverke"... det var begreppet jag förgäves sökte, det som förgyllde vår skoltid...

Posted on: 2010/3/15 20:31
 Top 


Re: Hemlighet bakom Davidsstjärnan
#18


Quote:

Xtas skrev:
Smilia, vad du menade med det fattas 9 till 42? Mina tankar på det:

33, som har korrelation till hur många ursprungliga Devas som finns (gudar) enligt Rig Veda, även kotorna i människans ryggrad, kopplingen till frimurare och schack.
33 blir adderat med 9 till 42, 9 är gångerna som denna matris/samsara återuppstått, var det detta du ville åt?


Precis det där med ryggrad mailade jag om till Compu igår.

Man har huvudet mot himlen och bärs upp av sina 33 kotor. Det är en vanlig människa. Orions bild skulle påvisa att 33 var en upplyst människa, men så är det ju inte. Som sagt, det saknas 9 till de där 42. 42 var stoppen/anhalterna/prövningarna då de var i öknen, öken är ju en metafor det också, som allt i sammanhanget.
Sedan fick de möta gud, komma hem, komma in i templet eller guds rike. Efter ryggraden så tar det ju inte heller slut... utan det finns ett "huvud" - ryggraden bär upp huvudet - den vise/upplyste har huvudet på skaft..., bär upp sitt huvud - istället för att vara ett huvud under armen som bär sin ryggrad...

Hade de inte gjort det därutöver 33 så hade de fortfarande varit i öknen, eller rent av kvar i Egypten.

Som schacket, det är bara det på scenen, inom det fysiska, de fem elementen. En platt människa, två platta trianglar passar ju bra in i sammanhanget, som orion skriver så mycket om, Davidsstjärnan..

Det hela med ökenvandringn säger att de gjorde "det där", kultiverade/gav upp ego, eller hur man nu ska säga det, blev upplysta - återfick vad de förlorat. Det är ju det som det kretsar kring berättelsen om ökenvandring, Jesus och resten med Golgatha, korsfästelse, tempelberget, etc. Det är inre "process", kanske omskrivet till parabler så de ovärdiga inte ska få något att missbruka (inte heller informationsmissbrukare).

(Jag skickade ju pm till dig den 3/3 som hade med om det med "nio").

Chunfeng said: "This person has a jar on top of his head (as a common man). His two hands reach the heaven (holding the sky), his two feet enter the earth (standing on the earth), and he has 9-pound belt on his waist and wears a gown of eight zhang (One zhang equals to twelve feet) long (described as a giant). He lives everywhere in the world. People following him enjoy peace and happiness. Excellent ones will enter the purple palace and no one with a red hat will be surviving. (With the True Master in the world, people have a peaceful and happy life, and the new culture will flourish)."


Posted on: 2010/3/15 19:31
 Top 


Re: Föredragsserie med Michael Tsarion - Anarchos
#19


Quote:

computerror skrev:
Fast jag har aldrig opponerat mig mot Satan som namn.
Däremot ställer jag mig fortfarande väldigt frågande till om djävulen är ett namn som beskriver Satan, eller om det är ett ord som beskriver onda egenskaper som iofs återfinns hos Satan.

Just att djävulen inte skrivs med versal emottalar ju också att det skulle vara ett namn.
Är du med?

Dock trodde jag förut att "djävulen" inte ens förekom i Bibeln, utan var efterfabricerat, men där rättade du mig. Nu har dock den här nya frågan väckts.
Kan du peka på någonstans i Bibeln där "djävulen" står med versal? Förutom i början av en mening såklart...

Fan... Förr i Google gjorde sökmotorn skillnad på hur man använde versaler och gemener, dock inte längre, vilket gör sökandet så mycket svårare.


Man kan ju förminska det där, med att bara ge det små bokstäver, ingen upphöjelse eller bekräftelse/erkännade av det.

Posted on: 2010/3/15 19:08
 Top 


Re: Städ dag i skolan?
#20


Quote:

VicMolina skrev:
Fast det är väl en ganska stor skillnad på att som människa hjälpaa en annan och att hjälpa ett företag utan att få riktig lön? Min fråga blir alltjämt vad NCC får av kommunen och vad de ger till klassen, varenda spänn de tar själva är stöld från barnen, exploatering deluxe


Det är bara ett bra tillfälle för barnen... tragiskt att vuxna är måna att föra över sina egna problemgrejer och tänk kring aktivism på de som tydligen inte ska ges en chans att slippa komma in offertänk och polariseringstänk, de ska inte få vara "oskyldiga" barn, utan ska till varje pris fyllas av "vuxnas" egna misslyckanden, där de alltid ska peka på andra som utnyttjare.

Man skadar barn om man för över sådan misstro mm.


Posted on: 2010/3/15 17:54
 Top 


Re: "Hällristningar" från rymden
#21


Quote:

computerror skrev:
Ingen som är intresserad av detta?
Man kan även använda sig av Google Maps om man ställer in till "satellit"
http://maps.google.com/

Ni kan se den plats jag skrev om i min första inlägg om ni klickar på:
Denna länk


Kan google nå innanför skinnet... om inte så kvarstår jag i vändningsrörelsen då det annars blir spaning åt "fel" håll.

http://www.archaeologydaily.com/news/ ... helps-find-El-Dorado.html
http://www.archaeologydaily.com/news/ ... tion-in-Amazon-basin.html

Det här var i en grotta, svårt för google att nå:

Prehistoric UFO and ET images found in remote cave in India
http://www.archaeologydaily.com/news/ ... remote-cave-in-India.html

Posted on: 2010/3/15 17:50
 Top 


Re: Städ dag i skolan?
#22


Quote:

computerror skrev:
Quote:

smilia skrev:
Dom exploaterar inte barn...

Det tycker jag de gör. För 50 kr per barn... Att anlita en vuxen som gör jobbet kostar många gånger mer. De utnyttjar läget att barnen inte själva förhandlar om sin lön.
Varför ska barn jobba för sämre förutsättningar? Oftast är de ju också raskare än en vuxen och gör ett bättre job om det som i exemplet är städning. Jag kan se det framför mig hur de springer för att plocka upp nästa skräp de ser. Skulle en vuxen göra detta?


Dom är barn, och inga små vuxna.
Det här är inte på spelplanen där vuxna ska ha ett yrkesarbete, timpeng och det där.
Jag tycker att tala om "förutsättningar"och liknande hör till politik, och tänk kring aktivism etc.

Sådana där dagar hade då vi alltid när jag gick i skolan.
Ett år så var min och några andra elevers "insats" att vi hjälpte en lärare på hans stora tomt att kratta löv och städa upp kring det stooora kråkslottet, vara med i hans gamla segelbåt som skulle föras över sundet för förvaring... mm. Han bjöd på varm choklad och ostmackor. Jag tror vi var 4-5 elever från samma trakt på Tjörn. Han gav 1000 kronor tlll vad det nu var, klasskassa eller något annat,jag minns inte.

Posted on: 2010/3/15 17:43
 Top 


Re: Städ dag i skolan?
#23


Dom exploaterar inte barn...

Ska man tänka i exploateringstermer... varför då en släppa iväg sina barn till skolan i första skedet?

Posted on: 2010/3/15 17:29
 Top 


Re: Städ dag i skolan?
#24


Bra de gör något vettigt.


Posted on: 2010/3/15 17:19
 Top TopTop
(1) 2 3 4 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
26 user(s) are online (26 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 26

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS