vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (Cupio)

BottomBottomRe: SKit samhälle
#1


Jag är också nyfiken på vad det är för utbildning, och vad du jobbar med idag. Personligen är min filosofi att försöka jobba med det man tycker är intressant framför att tjäna maximalt med pengar. Ett yrke där man känner att man gör nytta, skillnad och/eller är en del av något. Tycker samhället idag går mer och mer åt andra hållet. Faktiskt kan man arbeta till "självkostnadspris" under dessa förutsättningar.

Om du inte kan få ett arbete där du känner ovanstående så försök göra det på fritiden. Jag lovar att du kommer må bättre. Mening, mål och/eller att vara del i något man bryr sig om är närmast ovärderligt! Det spelar inte så stor roll VAD det är, bara du känner gott i magen. Tyvärr saknar de flesta detta idag.

För övrigt har det borgerliga ego-samhället börjat ge effekt. Du nämner lågavlönat arbete. Klyftorna är stora, och blir större, mellan dom som har tur, ärver titlar eller är "utbildade". Som exempel tjänar en IT-konsult i medel närmare 30-40'000(!) (46k enligt viss statistik) i månaden, medan en städerska kan få typ 17-20'000. Helt sjukt då bägge lägger lika mycket av sin livsenergi i potten. Tycker jag.

Det var väl upplyftande? =) Nä, men försök göra något du anser "vettigt" innan du dövar dina sinnen med booze.

Posted on: 2014/4/4 23:54
 Top 


Re: Jag upplever en terroristattack just nu
#2


Vill bara nämna att jag på intet sätt sätter mig emot att denna händelse, i likhet med många andra, mycket väl kan vara "staged" med en dold agenda. Är inte tillräckligt insatt för att ha en uppfattning om detta. Sund skepsis är bra, i alla händelser, men även åt båda håll.

Tycker bara att videon och hans slutsatser sög. ;) Det är lätt att ta stillbilder ur ett sammanhang och dra alla möjliga slutsatser utifrån folks mimik eller hur de står placerade. Det blir extra farligt när man redan innan har en egen uppfattning och närmast religiös övertygelse om vad som "egentligen" hänt, vilket han (Max) låter som han har. Han glömmer också saker som zoom-objektiv.

Resized Image


Med Max slutdragningsförmåga så stämmer inte denna bild med vad som egentligen hände. Vem tror Max är fotograf som på ett magiskt sätt verkar sväva över vattnet, två meter framför dykaren? Det måste varit samma Mr Cameramaaan!

Posted on: 2013/9/26 12:55
 Top 


Re: Jag upplever en terroristattack just nu
#3


För egen del tycker jag självklart att det är viktigt och bra med alternativa tankar och granskning av det officiella nyhetsflödet. Livsviktigt faktiskt!

Snubben i videon ovan, Max Malone, är dock en person som verkar ha snöat in alltför mycket. Ärligt talat så håller jag inte med honom om en enda punkt han tar fram i videon och/eller de slutsatser han drar av stillbilderna. Gör ni det? För mig är hela videon ren och skär, nästan sjuklig, spekulation.

Såna här "Don Quixote"-snubbar borde alla klara av att sålla bort.

Posted on: 2013/9/25 23:03
 Top 


Re: Syrien under attack!
#4


[AB] Ryssland: Två flygande objekt avlossade i Medelhavet

Dom testar alltså, just när saker och ting är lite på sin spets, missiler. Dessa har enligt grafiken åkt rakt mot Syrien (Tartus), för att sedan "stanna" en bit bort.

Antingen bryr man sig inte om vilka reaktioner detta kan få, vilket inte skulle förvåna speciellt med tanke på att just de länder som testar missilerna tror att dom står ÖVER världen, eller så bryr man sig eftersom man med detta vill provocera fram en reaktion för att få en ursäkt att anfalla. En Casus Belli, framtvingad i sann amerikansk anda där ingen skulle se vad som egentligen hänt, bara reaktionen. Men ryssarna såg, och ingen reagerade i Syrien. Tur?

"Magnus Christiansson målar upp det värsta scenariot som skulle kunna ske på grund av brist på kommunikation om vilka åtgärder länderna nu tar.

– Det skulle kunna leda till en syrisk reaktion, som i sin tur kan leda till att andra parter lägger sig i, vilket kan kräva ett svar. Man riskerar dras in i ett konfliktförlopp som man inte planerat."


Eller så är det precis det man HAR planerat.

Posted on: 2013/9/3 15:39
 Top 


Re: 3D-Skrivar-Revolutionen
#5


Dom bygger inget hus på 20 timmar enligt videon och beskrivningen. Dom drömmer om att göra det. En liten skillnad där. Finns det nyare material att se?

Detta, liksom andra former av robotar, kommer bara göra att de rika blir rikare. Den som har kontroll över apparaten är den som styr, så att säga. Om, eller snarare när, detta kommer på bred front så gör folket rätt i att göra teknologin till allmän egendom. Fuck "äganderätt" och "patent". Det finns andra värden som väger mycket tyngre.

Kombinerar man detta med exempelvis lobbyismen gällande privatisering av vatten och rätten att odla så inser man snart vilka basala rättigheter som ska ägas av mannen på toppen.

Personligen ser jag inget positivt alls med att folk kan skriva ut vapen till höger och vänster. I USA borde dom ta kontroll över staten istället för att leva i en illusion om att vapen gör att man blir säker den dagen Uncle Sam vill sätta sig ner på folket. Även om varenda kotte i USA är beväpnad till tänderna så hjälper det inte ett skit! Tvärt om! 99% av folket kommer ändå stå på den sida som äger media. Vapen är fel fokus. Vapen ger bara en stat större orsak att beväpna sig till skydd mot sin egen befolkning.

Sen tycker jag som en liten parentes att det är ett jävla ältande om Vaken.se som tydligen motarbetar din syn på "kriget mot droger" och försöker stoppa dig, trots att du härjar fritt. Lägg ner och vandra vidare (mentalt) eller gör slag i saken och "vält servern" via astralplanet.

Posted on: 2013/5/21 0:59
 Top 


Re: Earth will split from 3d to 5d Are you Ready or still in illusions
#6


Är nyfiken på detta. Har du själv lyckats astralresa? Om inte, varför? Vad är det med 13th-sun som gör att du litar så mycket på allt han(?) har att säga?

Undrar mer om 13th-sun-gubben. Han är enligt egen utsago av ett annat väsen än oss. Vad är han, och finns det något annat som visar på detta förutom hans Youtubeklipp? Hur ser det ut när han kastar eldbollar? Han är ju duktig på att spela in saker för Youtube, och borde således även ha spelat in eldbollskastandet?

Hur går det förresten med "free energy"-experimenten?

Posted on: 2013/5/18 11:02
 Top 


Re: Faces a potential 20 years in prison. Bail is set at $1 million. For a rap song.
#7


Ur artikeln:

"Using a zero tolerance approach to track domestic terrorists online is the only reasonable way to analyze online threats these days, especially after the Boston Marathon bombing and news that the suspects had subsequently planned to target Times Square in Manhattan, Mullins says. The way law enforcement agencies approach online activity that appears sinister is this: “If you’re not a terrorist, if you’re not a threat, prove it," he says.

“This is the price you pay to live in free society right now. It’s just the way it is,” Mullins adds."


Det där är något av det jävligaste men samtidigt mest ärliga jag läst på länge. Om inte folk fattar efter ett sånt uttalande så finns inget hopp om mänskligheten. Helt sanslöst uppenbart vart det barkar hän.

Nästa citat som ger en kalla kårar:

"“We know these groups are catering and looking for these individuals," he says. "They create the right environment for experimentation for kids who may have a proclivity of being disgruntled toward the US government.” "


They? Who are they? Hur definieras det och finns det en klar definition så man vet vilka som är ett lovligt "mål"? Är det alla andra utom dig själv?

Och vem FAN är inte "being disgruntled toward the US government" då och då? Ärligt?


Nu är det olika personer som yttrat dessa citat, men de visar med all tydlighet hur det fungerar och vilket "mindset" som finns. Sätt dem tillsammans, vilket blir effekten när dessa inkvisitorer möts, så finns inte längre en ursäkt för att inte fatta. Man KAN inte stödja detta om man har ens en uns av förståelse kvar i sin youtubade hjärna.

Hela artikeln (tror jag): Teenagers, social media, and terrorism: a threat level hard to assess

Posted on: 2013/5/8 9:50
 Top 


Re: EMF (wi-fi, gsm, dect & annan trådlös teknik)
#8


Tänkte spä på tråden lite, även om det inte är 100% relaterat.

[AB] Kraftledningar kan orsaka leukemi

På något vis känns det som att sådana här artiklar alltid är övertydliga med att ursäkta fynden.

Det där med försiktighetsprincipen är helt åsidosatt, men dom rekommenderar att "du ska använda handsfree och hålla ut telefonen från kroppen när du talar i mobiltelefonen". Detta trots att det är säkert nog för att inte vara bevisat farligt. Det är lite logiska kullerbyttor. Hur du ska hålla kraftledningar bort från kroppen förtäljer inte historien.

Om det orsakar leukemi och/eller ger mätbara förändringar i hjärnan så är det kanske inte helt ologiskt att tro att det finns överkänslighet heller. Eller?


"Myndigheten rekommenderar också, precis som tidigare, att barns exponering för lågfrekventa magnetfält minskas. Det kan göras till exempel genom att skolor inte byggs i närheten av stora kraftledningar".

Två låg/hög-stadieskolor där jag bor ligger för övrigt max 50 meter från rejäla(!) högspänningsledningar. Hur är det med respekten för era rekommendationer?

---
Tillägg med en lite annorlunda vinklad artikel: [CS] Ingen fara med mobil anser forskargrupp.

Posted on: 2013/5/3 17:08

Edited by Cupio on 2013/5/3 17:51:55
Edited by Cupio on 2013/5/3 17:52:33
 Top 


Re: Boston Marathon
#9


Det han säger 7:20 in i klippet bör vara en ringande klocka i allas huvud. Det går lite för fort ibland då det efter varje händelse av vikt verkar komma igång en sorts tävling i "vem som kan hitta sanningen snabbast". Spekulera och fundera är helt rätt, men att påstå är en annan sak. Speciellt med 100% säkerhet. Det skadar. Det är jag.. erhm.. helt säker på. ;)

Posted on: 2013/4/23 21:50
 Top 


Re: Boston Marathon
#10


[AB] Bostonbombarens första ord i förhör

"19-åringen ska i förhören ha uppgett att han och brodern Tamerlan Tsarnajev, 26, har ”självradikaliserats” genom internet, enligt CNN."

Det är ibland fascinerande hur saker och ting passar den "dagliga agendan". I tider där man tjatar om näthat och liknande så kommer en terrorist som visar sig ha "självradikaliserats" på nätet. Vart ska kryssningsmissilerna riktas nu?

En liten tanke till alla som tror på vapnen i USA: Det fria ordet och den egna tanken är mycket, mycket farligare för makthavare och dolda agendor än vilka vapen som helst.


Funderade förresten på en annan sak. Det var (minst) fyra bomber? I vilket tillstånd hittades de två som inte exploderat? Var dessa bomber också i väskor eller hade man placerad tryckkokare öppet? Släpade dessa två herrar runt på två väskor var, utan att någon reagerade?

Om så är fallet så undrar jag om man kommer få se någon stå ansvarig för misslyckandet. Jag menar, två herrar med "mellanöstern-utseende", vardera bärandes på två ryggsäckar, borde vara.. mycket uppseendeväckande.

Posted on: 2013/4/23 8:59

Edited by Cupio on 2013/4/23 9:16:17
 Top 


Re: Boston Marathon
#11


Anledningen att jag tvekar har att göra med tidszoner och sånt. När jag bytte språk på tweeter till engelska så stämplades plötsligt tweetsen till 7:53 E.M (varför E.M undrar man också?). I filmen säger han dessutom att explosionerna skett en minut efter inläggen på tweeter, vilket tydligen inte stämmer (har han som gjort filmen en helt annan tidszon, och fel på 4 minuter?).

Om dessa tweets lades upp innan explosionerna så är det självfallet mycket "skumt".

Posted on: 2013/4/21 11:30

Edited by Cupio on 2013/4/21 11:49:02
Edited by Cupio on 2013/4/21 11:49:20
 Top 


Re: Boston Marathon
#12


Det är inte 100% bevis. När skrevs tweeten, och när exploderade första bomben?

Posted on: 2013/4/21 1:29
 Top 


Re: Boston Marathon
#13


Quote:

Flashmob skrev:
Jag har en fråga till er. Varför misstror ni USA om allt? Det är ett bra land som hjälpt oss mycket. De är starka och ger de flesta av sina medborgare en stark identitet.


En högst relevant fråga och något jag frågar mig själv ofta.

Jag(!) har däremot inget enkelt svar på frågan och det är mycket individuellt hur man kommer dit. Vill man få förståelse för det så behöver man läsa på om USAs historia, deras inblandning i nästan allt (öppet och under ytan) och världsordningen som den ser ut idag. Man behöver också se till USA inifrån och hur saker skötts och sköts internt. Man behöver "knyta ihop säcken".

Ditt sista påstående ger en bra start till frågeställningar om man vill tänka lite längre. Varför är USA så starka? Hur blev dom så starka och hur jobbar dom för att behålla denna styrka? Vad är styrka? Varför ger de sina medborgare en stark identitet? Vad är en stark identitet och på vilket sätt är deras identitet bra, och för vem? Hur skapas denna identitet?

USA är ett land som, enligt mitt synsätt, är övertygade om att dom står över resten av världen, moraliskt och ideologiskt. Deras storhet har gått för långt och det finns ingen rätt väg förutom deras. "Either you're with us, or you're with the terrorists" - Bush Jr. Detta medför att det är ett land som inte skyr några medel för att vara herren på täppan. Kolla på Irak som ett nyligt exempel. Att genomföra illdåd mot eller ljuga för sin egen befolkning för att nå dit man vill är inget främmande eller nytt för dom.

Den stora frågan är i slutändan vem/vilka som står bakom kulisserna och styr. Man kan lätt tro att USA är den fysiska manifestationen av något större. Men det är kanske en annan sak och ett annat steg.

Jag tror för övrigt generellt på stark identitet, nationellt och/eller individuellt. Det är vad man gör med styrkan och hur man skapar den som kan ifrågasättas. En falsk stark identitet tror jag inte är bra för den skapar fundamentalism när världsbilden rubbas av sanningen eller av en annan världsbild. Man blir mentalt handikappad om man indoktrinerats för hårt i sin egen "rätt".

Det gäller även såna som oss på forum och annat där man gärna dras till likasinnade. Tack för att du påminde mig. =)

Posted on: 2013/4/19 15:30
 Top 


Re: Boston Marathon
#14


Om det "är" Nordkorea så oroas jag mycket över konspiratörernas dåliga fantasi.

Obama sa att dom som gjort detta ska få känna på USAs "full weight of justice". En ny slagdänga som låter närmast heligt militär i klar amerikansk anda.

Tragiskt hur som helst, vem som än råkar ut för sånt här. Vi människor borde vara större och mer utvecklade än så.

Posted on: 2013/4/16 0:58
 Top 


Re: Har Vaken.se somnat?
#15


Jag tror att många undviker Facebook så länge som möjligt. För mig är det en del i att vara vaken (enligt min definition). När en plats som Vaken bedriver sin huvudsakliga kommunikation via Facebook så tror jag man tappar ganska många intresserade. Inte minst på grund av att saker som dryftas här inte alltid är något man vill ha på sin CV.

Att Vaken bedriver sin verksamhet hos kartläggaren no 1 är som att vara emot Gestapo genom att bära namnskyltar och ha möten på torget. "Alla är ju där".

Wiki kan vara en bra idé. Däremot kan det också vara svårt i praktiken. Vad får finnas där och vem ska bestämma det? Ska saker som att 19 är ett magiskt tal finnas där? Eller att eliten egentligen är ödlor? I så fall behöver wikin vara i en sorts frågeform där man väcker tanken, inte en form som förmedlar fakta. En sorts tanke-wiki eller nått. I grunden en god idé hur som helst eftersom det skulle sammanställa ämnen bättre och folk fick en god utgångspunkt för egna studier.

Styrkan och svagheten med öppna (anonyma) forum är att det kan dryftas lite vad som helst. Till mångas förtret.

Posted on: 2013/4/8 9:06
 Top 


Re: Vapenskramel i NordKorea
#16


Jag tror inte detta kommer användas för en "vanlig" false flag, utan lite mer som ett Pearl Harbor.

Man skapat hela situationen genom sanktion efter sanktion mot Nordkorea vilket även skapat isolering och alienering. Det är tveklöst "engineered" i denna mening och utfallet har nog varit planerat sedan länge. Det är inte svårt att provocera fram sådana här situationer när man väl satt en nation på "pottkanten" och mer eller mindre tvingat den att beväpna sig till tänderna.

USA med följe har redan den enda fiende som behövs.. terroristen. En rogue nation är bonus.

Posted on: 2013/3/30 13:32
 Top 


Pandemrix
#17


Sprang på en intressant artikel på DN.

[DN] Vaccinerade löper större risk för narkolepsi

Finns det en lista någonstans där man sammanställer hur "konspirationsteoretiker" visat sig ha rätt? Annars är det en idé att skapa en sådan. =)

Själv minns jag mest hur man dumförklarades vid tidpunkten för vaccinationerna då man inte ville ta skiten. Man var konspiratorisk och "trodde man visste mer än X antal forskare".

Posted on: 2013/3/26 16:57
 Top 


Re: Vakens forum-registrering = åsiktsregistrering (Svar: för att hindra spam och sabotage)
#18


Håller med Alarik om punkterna ovan. De borde inte vara obligatoriska, även om det hjälper mot spam. Nu vet inte jag hur stora problem det varit, men en annan lösning vore önskvärd. Vad är det för spam som nått er?

Vad menar du med cache, Alarik? Menar du captcha? Det är olika saker och jag blir lite förvirrad. ;)

Förvånande om det hjälper med extra fält mot folk som vill skapa oreda. Hur svårt är det liksom att tabba igenom fälten och skriva "humbug"? Man kan tyvärr aldrig skydda sig helt mot riktiga personer om man inte kräver någon form av identifiering. Att godkänna ansökningar manuellt tror jag dock hjälper mycket bra eftersom en illvillig person tröttnar. Om "spammet" minskat tror jag det beror mer på tiden mellan ansökan och godkännande än på extra fält.

Posted on: 2013/3/19 22:55
 Top 


Re: Märklig "likriktning" i Melodifestivalen
#19


Hähä..

Jo, vindarna har ju blåst åt höger länge nu, så det är inte konstigt vilket håll håret ligger åt på killarna. Vissa av deras underhuggare verkar däremot vara lite mer neutrala. Tänker främst på han på fjärde bilden, längst till höger.

;)

Posted on: 2013/3/16 11:26
 Top 


Re: Privat epost som motsvarighet till startpage.com?
#20


Det är troligen inte relaterat till vilken browser du kör. Google, Facebook och andra stora pengamaskiner följer dig helt enkelt över nätet där du färdas. Dom sparar cookies, dom lagrar din IP med mera. Detta för att nå dig med, som dom kallar det, "relevant reklam" vilket ofta är sublim företagsinformation. Google analyserar även din mail, som sagt, och använder vad som finns där för att kartlägga dig. Facebook ska vi inte prata om.

Om du någon gång gjort något i din Firefox så hänger det helt enkelt kvar och dom använder informationen för att nå dig med "relevant" reklam.

Ett intressant experiment är att på en helt nyinstallerad dator söka efter ett ord i Google, t ex grafikkort. När du sedan surfar runt kommer du upptäcka att du får reklam för datordelar i allmänhet och grafikkort i synnerhet. Samma sak om du på en nyinstallerad dator kollar grafikkort på något ställe som använder sig av Googlereklam.

Till Firefox finns ett tillägg som heter adblock. Med detta tillägg får du bort massor av irriterande reklam. Aftonbladet till exempel blir en helt annan sida. Baksidan är att vissa behöver intäkterna från reklamen och den möjligheten minskar när man använder Adblock. Hjälper dock inte specifikt mot kartläggning på nätet.

Ett annat intressant tillägg till Firefox är Collusion (http://collusion.toolness.org/). I detta tillägg kan du visuellt se en del i hur du kartläggs.

Posted on: 2013/3/14 9:07
 Top 


Re: Privat epost som motsvarighet till startpage.com?
#21


Alla de stora gratis email-tjänsterna analyserar dina mail för att kunna kartlägga dig och dina vanor. Det är inte så att du måste klicka på länkar eller annat när de helt enkelt läser av vilka du kommunicerar med och vad de skriver.

I alla fall.. Varför inte registrera en egen domän och använda den för mail? Kostar typ 100:- per år. Hos one.com får du mail med när du "köper" en domän.

Posted on: 2013/3/13 18:11
 Top 


Re: Nu kommer Kärnvapen drivna Drönare för övervakning
#22


Liten artikel i AB idag som passar denna tråd:

(AB) Skulla landa på JFK-flygplatsen – såg obemannad farkost över Brooklyn

..och FBI vet inte vilka den tillhör. I alla fall inte officiellt.

Posted on: 2013/3/5 21:47
 Top 


Re: Halstabletter utan aspartam?
#23


Ja. Exempelvis Vicks har några som inte innehåller det.

Posted on: 2013/3/1 8:52
 Top 


Re: videochat
#24


Microsofts lösningar (Skype) bör undvikas då de erkänt att inget är säkert hos dom mot patriot act. Nu gällde det inte just videochat utan en annan teknik, men har man den inställningen på en front så har man den garanterat på flera.

Microsoft admits Patriot Act can access EU-based cloud data

och om Skype

Skype No Longer Willing To Claim That Its Calls Are Untappable By Law Enforcement

ICQ hade jag också undvikit då det ägs av ett israeliskt företag (Mirabilis).

Google-talk.. kommentar överflödig.

En öppen lösning som är decentraliserad (kopplar upp sig utan mellanhand) och stödjer kryptering vore bäst.

Själv kan jag inte vara med, men ville bara nämna detta ändå. ;) Är inte heller någon frekvent "vidoechattare".

Posted on: 2013/1/25 14:42
 Top TopTop
(1) 2 3 4 ... 8 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
71 user(s) are online (71 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 71

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS