vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (AnonDigger)

BottomBottomEuropeisk universalism : maktens retorik
#1


På vaken och andra konspirationssajter analyseras ofta händelser underifrån och sedan försöker man se uppåt för att se vem som drar i trådarna. Den här boken gör tvärtom:

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197671711

I boken analyseras händelserna ovanifrån istället. Jag tror den kan vara intressant för er. Från sammanfattningen:

Vi befinner oss i slutet av en era, den europeiska universalismens era.

Ända sedan 1500-talet har Europas makter urskuldat sina interventioner runtom i världen genom att hänvisa till begrepp som utveckling, civilisation och framsteg. Den outtalade premissen har varit att dessa idéer är universella, fastlagda i någonting som ofta benämnts »naturrätten«. Men som den framstående samhällsvetaren Immanuel Wallerstein visar i denna kärnfulla skrift är dessa föreställningar långt ifrån globala. Tvärtom har de sitt ursprung i en europeisk kontext där de fungerat som retoriska vapen i maktens händer. Det stora uppdrag som mänskligheten står inför idag är att skapa en »sann universalism«, en global mötesplats för ömsesidigt givande och tagande.

I Europeisk universalism, som är den andra titeln i TankeKrafts bokserie »Globaliseringens ideologier«, ger Wallerstein återigen prov på det världssystemanalytiska perspektivets styrka när det gäller att belysa de strukturella omvälvningarna i dagens värld.

Posted on: 2013/1/7 16:53
 Top 


NATO knyts till massaker/folkmord i Srebrenica
#2


Under rättegången mot den serbiske generalen Mladic har det framkommit att tusentals sidor bevismaterial har undanhållits försvaret. Varför? Dessa sidor, som tribunalen försökte gömma undan, sägs bevisa att NATO var djupt involverade i händelserna i Srebrenica.

http://www.veteranstoday.com/2012/07/ ... -slaughter-at-srebrenica/

När kommer någon från NATO ställas inför rätta för krigsförbrytelser? Är inte alla lika inför lagen? Eller är vissa mer lika än andra?

Posted on: 2012/7/6 10:15
 Top 


Re: Brzezinski till Sverige
#3


Ja visst ja, det hörde jag om tidigare men jag hade glömt bort det. Det stämmer, Mark Brzezinski är ambassadör i Sverige.

Det är intressant att Zbig Brzezinski börjar prata om maktförskjutningen mot öst och USA:s minksade roll som världspolis och ekonomisk motor. Det betyder att globalisterna är helt på det klara med vad som pågår.

Jag tror inte det kan bli värre än det varit de senaste 20 åren, efter Berlinmurens fall. Det har varit fruktansvärt, särskilt för de som bodde i f.d. Jugoslavien, som ju drabbades av ett blodigt inbördeskrig som underblåstes utifrån, av framför allt USA, Vatikanen och återförenade Tyskland.

Varken Kina, Ryssland, Indien, Brasilien eller Sydafrika, som är de tydligast uppstigande stormakterna, har en till närmelsevis lika blodtörstig utrikespolitik som USA fört de senaste 20 åren. Det kan bara bli bättre med en maktförskjutning mot öst.

Uppdatering. För södra Europa är också Turkiet viktiga och för Europa som helhet, Tyskland. Men globalt är det de länderna jag räknade upp.

Posted on: 2012/5/25 10:38

Edited by AnonDigger on 2012/5/25 11:06:11
 Top 


Brzezinski till Sverige
#4


Utrikespolitiska Institutet har bjudit in ärkeglobalisten Zbigniew Brzezinski för att hålla föredrag på temat "US global power"...

Här bokar man plats:

http://www.ui.positionett.se/tillfalle.php?id=988

Men det är tyvärr fullt redan. Från infosidan:

"Quote:
Using his recently published book; Strategic Vision: America and the Crisis of Global Power as a point of departure, Dr Zbigniew Brzezinski will outline his view on the implications of the changing distribution of global power from West to East, and how it is affected by the new reality of a politically awakened humanity.
"

Date: Monday the 11th of June 2012
Time: 16.30-18.00. Registration from 16.00.
Location: The Swedish Institute of International Affairs, Drottning Kristinas väg 37, Stockholm.

Posted on: 2012/5/24 14:19
 Top 


Re: Den tysta överenskommelsen
#5


Quote:

Hej

Tack för din e-post till Finansdepartementet. Du söker mer information om skatteuppgörelser. Har kontaktat departementets Skatte- och tullavdelningen utan att få reda på var du skulle kunna hitta mer information om detta,

Vänligen

Catrin Arhusiander
Brevsvar
Finansdepartementet

Posted on: 2012/2/22 23:28
 Top 


Re: Silc
#6


Med hjälp av informationen tidigare i tråden och google hittade jag nu följande artikel som bekräftar att verksamheten är i gråzonen, minst sagt:

http://www.tidningen.nu/nyheter/3-all ... -demokratikaemparnas-sida

Quote:
Från början arbetade Silc uteslutande med stöd till liberala partier. I dag är man vid sidan av det en biståndsstiftelse som arbetar med demokratibistånd oberoende av parti och till det får man pengar bland annat från Sida.


SIDA är staten... med andra ord lägger sig Sverige i politiken i andra länder. Ett brott mot en grundläggande internationellt rättslig princip. Låter det dramatiskt? Vänta på nästa citat:

Quote:

Projekten i Ryssland (att stödja oppositionspartiet Jabloko) är man öppen om, men vissa av Silcs insatser är hemliga för att skydda Svenska regeringens möjligheter att påverka och föra dialog med regimen. Det är också en risk för samarbetsparten som kan beskyllas för att vara ”finansierad av väst”.


Där satt den! Risk för att beskyllas för att vara finansierad av väst. Men är det inte precis det den är då? Här erkänner man öppet att Sverige bryter mot internationella överenskommelser genom att lägga sig i andra länders politik. Och om någon försöker avslöja detta avfärdas det som en "konspirationsteori". Men här har vi konkreta bevis. Det är ingen konspirationsteori längre.

Posted on: 2012/2/22 23:20
 Top 


Re: Silc
#7


Jag har bara en fråga; Vem är det som betalar för detta?

Jag ser två alternativ. Antingen är det det skattebetalarnas pengar som försnillas till subversiv verksamhet. Eller så kommer pengarna från CIA eller Soros. I vilket fall som helst fungerar Folkpartiet som en proxy för CIA. Frågan är bara var pengarna kommer ifrån. Där har ni ytterligare en grävuppgift. Jag ska hålla ögon och öron öppna jag med.

Posted on: 2012/2/22 0:38
 Top 


Re: Den tysta överenskommelsen
#8


Tackar för input. Jag noterer Shock Doctrine. Ska kolla på den ikväll. Samt boken "Jorden de Ärvde". Den verkar onekligen intressant och lär innehålla en hel del matnyttigt. Dessutom billig. Åker ner till stan under dagen och tittar om den finns i bokhandeln. (och jag tänker betala kontant, alltid kontant, aldrig med kort)

Posted on: 2012/2/18 11:28
 Top 


Den tysta överenskommelsen
#9


Jag har startat trådar liknande denna på ett par ställen. Men vaken.se har en publik som har unik kunskap om konspirationer och jag hoppas ni kan hjälpa till att gräva fram mera fakta om detta ämne. Ett ämne som jag fått berättat för mig undviks av journalister eftersom de tror att det kan vara riskabelt att skriva om. Vad? Jo, det handlar om att staten påstås ha hemliga uppgörelser med flera av landets rikaste familjer, banker och storföretag. Bl.a. familjen Wallenberg (Investor, SEB osv) och familjen Persson (H&M). Nu behöver jag hjälp med att få fram detaljer. Huvuddraget i den påstådda uppgörelsen är att:

- Wallenbergarna endast betalar 10% i skatt i utbyte mot att de låter bli att blanda sig i Sveriges inrikespolitik (och inte flyr landet med verksamheten).

Om detta är sant är det inte bara medias rätt att skriva om det, det är deras förb*nnade skyldighet. Småföretagare betalar ju normal skatt och konkurrerar i så fall på sämre villkor. Den första statsmakten är regeringen, den andra riksdagen medan media, den tredje statsmakten, har till uppgift att granska de andra två. Men ingen ur media har skrivit om det här. Är det för att det inte stämmer eller för att de inte vågar? Oavsett vilket vill jag veta mer.

Några källor med olika uppfattningar:

Den här säger sig inte känna till någon sådan skatteuppgörelse:

Quote:
Jag har inte hört talas om det, däremot tycker jag att det låter orimligt att storkapitalet efter 1989 ska ha förpliktigats att inte blanda sig i politiken. Det är mycket möjligt att en sådan överenskommelse fanns tidigare men i nuläget tror jag knappast att den gäller.


Inte heller denna:

Quote:
De betalar säkert inte mer än 10% skatt men jag tror inte det finns något särskilt avtal. Det går att ordna på andra sätt. Allt kapital behöver ju inte ligga i aktier, det går att blanda friskt för att få ner skatten och de har ju experter på sådant som jobbar för dem.


Nästa källa är ekonomiprofessor på Linköpings universitet. Han är inte den ursprungliga källan, men han bekräftar att det finns skatteuppgörelser med de rikaste familjerna!

http://www.liu.se/forskning/forskningsnyheter/1.295526?l=sv

Quote:
Utmärkande för finansfamiljerna är deras starka band med den politiska makten. För att kunna växa och bli framgångsrika har de varit beroende av politiska spelregler. Lobbyverksamhet och goda kontakter i det politiska etablissemanget har varit avgörande. Kreditmarknaden reglerades tidigt utifrån storföretagens och därmed de traditionella ägarsfärernas behov. Gunnar Sträng och Marcus Wallenberg representerade på sin tid alliansen mellan staten och kapitalet. Idag arbetar förre finansministern Per Nuder för Wallenbergssfären och familjen Persson, huvudägarna till H&M, har i ett skatteavtal med svenska staten fått tillräckligt förmånliga villkor för att välja att stanna kvar i Sverige.


Under dagen har jag också kontaktat finansdepartementet för att få en kommentar, men de har inte svarat än. Om de inte svarar inom några dagar får jag ordna med någon som ringer upp. Jag vill inte ringa upp själv med risk att röja min identitet. Den första källan menar att det kan vara riskabelt att gräva i det här...

Fyll gärna på med seriösa källor i kommentarerna. Det här är ett viktigt ämne. Jag sammanställer det intressantaste som kommer fram från alla forum allt eftersom.


Vänligaste hälsningar,

Anon Digger


Några länkar. Kommer förhoppningsvis mera.

* http://www.liu.se/forskning/forskningsnyheter/1.295526?l=sv
* http://www.svenskafreds.se/sites/defa ... arusellen-rapport2010.pdf

Posted on: 2012/2/17 21:35
 Top TopTopdvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
51 user(s) are online (51 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 51

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS