vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (youn)

BottomBottomRe: Vakenbyn : Edit - förslag
#1


Har läst lite om era planer nu och det verkar faktiskt intressant. Jag gillar folk som vågar vara alternativa och vågar bygga på någonting annat. Kanske inte själv skulle kunna bo sådär, men skulle gärna hälsa på och kolla läget.

Posted on: 2006/6/19 21:03
 Top 


Re: Pentagon släpper video idag på Flight 77's krash vid Pentagon.
#2


På aftonbladets fråga. http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,826908,00.html

Är det ett flygplan på bilderna? Endast 29% svarar ja.

Posted on: 2006/5/17 22:26
 Top 


Re: Läkare och immunförsvar
#3


Kom att tänka på boken "Dead Doctors Don´t Lie". http://www.netway.se/litteratur/dddl.htm

Vet inte hur mycket sanning det ligger bakom men ganska intressant i alla fall.

Posted on: 2006/4/11 17:04
 Top 


Re: Länktips till liknande forum
#4


Ja det är faktiskt ett väldigt intressant forum. Har läst där ett tag och kanske snart blir medlem.

Posted on: 2006/4/7 17:01
 Top 


Re: vad vet ni om cannabis?
#5


Cannabis verkar faktiskt ganska ofarligt. Dock har man hört talas om folk som fått hemska psykoser, men risken för det känns väldigt liten.

Jag hoppas ni har sett filmen Grass. Ganska roligt att se anti-cannabis propagandan. :)

Posted on: 2006/3/29 16:57
 Top 


Re: TV förför och vilseleder ungdomen
#6


Jag skulle vilja säga att TV4, TV3 och Kanal 5 är absolut värst. Svt har några dåliga program men är ändå inte i närheten. Ikväll t.ex. ska jag se både Faktum och Kobra. Sen brukar SVT ha bra film också, när de kör lite seriösare filmer, ofta en serie filmer av en enskild regissör.

Men de andra kanalerna med Dolce Vita, Big Brother, Idol, Lets Dance etc (sånt som folket tyvärr vill se) är förjäkligt.

Posted on: 2006/3/20 18:37
 Top 


Re: Fett
#7


Ja margarin verkar ju bedrövligt faktiskt. Blir nog smör eller kanske majonäs på min macka i framtiden.

Men på tal om aftonbladets krönikör. Ta en titt längre ner på sidan "Läs fler krönikor av Karin Ahlborg:", där hon helt dömer ut ekologiskt.

Posted on: 2006/3/14 15:55
 Top 


Re: Programmet Faktum är våran räddning på SVT
#8


Faktum är ett väldigt bra program och roligt dessutom. När han ringde och angav sin kollega t.ex. "bara för säkerhets skull".

Såg ni avsnittet då de tog upp anledningen till att b.la. kaffe latte blivit populärt? Själva anledningen till detta vara då att några mejerier anlitat en PR konsult som skulle få människor att dricka mer mjölk. Sen så kom de fram till att i praktiken skulle det vara möjligt att få svenskarna att acceptera hundkött. Det går alltså i teorin att få nästan vad som helst att bli accepterat eller "inne". Tänk då vad den stora eliten kan få vanliga människor att acceptera.

Det skulle vara trevligt med en mail-adress till någon på Faktum redaktionen.

Posted on: 2006/3/14 15:43
 Top 


Re: Milosevic
#9


Verkar ju inte vara någon trevlig man precis. Men vad jag vet är att nobelpristagaren Harold Pinter försvarar honom. Varför? Är han bara emot Haagdomstolen eller tycker han på allvar om Milosevic? Annars tycker jag Pinter verkar väldigt bra, både litterärt och politiskt.

Posted on: 2006/3/13 17:52
 Top 


Re: Roy Andersson
#10


21.15 på Lördag börjar En Kärlekshistoria. Mycket bra film, en av de bästa svenska filmer jag sett faktiskt.

Posted on: 2006/3/10 16:30
 Top 


Re: Swedish Meats accepterar GMO-foder
#11Posted on: 2006/3/4 18:12
 Top 


Re: Klassisk musik kan eliminera trauman och negativa känslor
#12


Trevligt, klassisk musik är underbart. Har ni några tips på bra klassisk musik?

Finns ju den s.k. Mozarteffekten, som är lite si och så med. Några hävdar att det är en myt några tror på den.
http://www.mozarteffect.com/
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.js ... 6737&previousRenderType=1
http://www.skepdic.com/mozart.html
http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar/story/0,2789,684403,00.html

SR har tydligen en Mozartkanal. http://www.sr.se/cgi-bin/mall/index.asp?ProgramID=2499

Posted on: 2006/3/3 21:00
 Top 


Re: Korkade satellitbolag
#13


SVT är ändå ganska bra, är i princip den enda kanalen jag ser på. De har bäst filmer och ibland ganska intressanta program. Händer väl att man ser någon film på Canal + också.

Det man ska akta sig för är TV4, Kanal 5 och TV3 som är rena skräpet. Nästan alla program är usla och det blir bara sämre och sämre sen har de ju såklart reklam också, som ska få oss att vilja konsumera. Reklam är effektivare än man kan tro.

Posted on: 2006/3/3 17:20
 Top 


Re: Det härdade fettet - Becel gör dig sjuk!
#14


Om det är som du säger är det ju förjäkligt. Själv har jag förstått att det är fel på vanligt margarin (som ska va så nyttigt) vilket har gjort mig smått förvirrad. Har just nu varken smör eller margarin på brödet.

Becel är ju tydligen väldigt dåligt, men de andra margarinsorterna då? Lätta, Lätt&lagom och vad de heter. Är verkligen alla framställda på ungefär samma sätt? Är de inte helt enkelt blandade med cocosfett eller liknande för att få sin konsistens? Man har ju även hört att margarin ska oxidera väldigt snabbt.

Blir väl bregott då, men jag är fortfarande inte helt övertygad om att mättat fett inte skulle vara onyttigt.

Posted on: 2006/3/3 17:05
 Top 


Fett
#15


Det är väldigt mycket tal om fett nu och vilket fett som egentligen är nyttigt. Och många frågar sig, är verkligen mättat fett så onyttigt? Artiklar som beskriver margarins negativa effekter har på senare tiden ökat. Jag vet att Becell (som ska vara så nyttigt) är en bov, som inte alls minskar risken för kärl och hjärtsjukdomar. Men hur är det med de andra margarinsorterna? Bör man välja smör, t.ex. Bregott på mackan istället? Just nu använder jag inget av det.
Nå, hur farligt är egentligen mättat fett? Man har ju hört att det skadar hjärnan och ökar risken för hjärt och kärlsjukdomar. I Jean Carpers "Mirakelhjärnan" beskriver hon hur mättat fett förämrar inlärning och hjärnans allmäna funktion. Tyvärr är många av dessa tester gjorda på djur och inte människor.

På senare tiden har det också blivit vädligt populärt med dessa låg kolhydrats-dieter. Jag tycker de verkar livsfarligt och jag vägrar äta kött, förutom fisk då.
Tänker b.la. på denna killen som tydligen blivit av med sin diabetes typ 2 genom att lägga ner kolhydrater. Hur i hela friden får han i sig tillräckligt med vitaminer och antioxidanter?
http://fettskramd.optimalforlag.se/
http://www.diabetes.se/start.asp?sida=6380

Posted on: 2006/2/28 19:34
 Top 


Re: Film och föredrag på skarpnäcks kulturkus
#16


Bra jobbat!
Skulle vara trevligt om någon kunde filma föredraget, eller ja, bara en tanke.

Lycka till!

Posted on: 2006/2/26 22:28
 Top 


Re: Hurra! Nu ska vi återigen jaga efter effektivitet.
#17


Jippie!! Nu kan vi jobba minst 12 timmar om dagen.

Posted on: 2006/2/26 22:25
 Top 


Diskussioner om 9/11 på ännu ett forum
#18


Hittade en tråd om 9/11 på ett ganska stort forum, ca 3000 användare i dagsläget. Besök gärna tråden och bidra med info, länkar, filmer m.m.
http://www.manligt.net/viewtopic.php?t=8727

Man märker tydligt hur det sprider sig.

Posted on: 2006/2/24 22:27
 Top 


Re: Quantum Physics and You...
#19


Finns det någon bra dokumentär som liknar "What the bleep..."? Intervjuerna och sjävla ämnet var intressant men spelfilmsdelen var fruktansvärt dålig måste jag säga.

Posted on: 2006/2/24 19:22
 Top 


Re: Tre saker att ta bort ur kosten. Andra idéer?
#20


Jag äter inte kött, förutom fisk och skaldjur, och försöker undvika sötsaker, vitt bröd, mjölk, smör, margarin, kaffe m.m.

På tal om kött så är det verkligen ingenting vi behöver. Men jag tror inte heller att det är så jättedåligt, däremot är själva djurindustrin rent förjäklig. Det är bevisat att vegetarianer lever längre än blandkostare vilket förmodligen beror lite på att vegetarianer lever hälsosammare i övrigt, men fortfarande är alltså vegetarisk kost nyttig och man går inte miste om något. Jag äter dock fisk eftersom det är så otroligt gott och ger mig de nyttiga omega-3-fetterna.

På tal om ekologisk mat är det väl självklart att giftfri mat är bättre och ger bättre hälsa än besprutat mat.
Jag försöker också få i mig mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter. Dricker mycket te och mycket frukt och grönt.


Posted on: 2006/2/22 19:17
 Top 


Re: Matrix buddism Hinduism Taoism Kristendom
#21


Jag tycker att Matrix story är otroligt intressant och tydligen djupare än jag trodde. Första filmen är väldigt bra (troligen den film jag sett flest gånger). Animatrix har också några bra delar tänker speciellt på The Second Renaissance.

Jag gillar den filosofiska tanken som tas upp, är det bättre att leva i en behaglig osanning än en obehaglig osanning? Tänker på Cypher i första filmen, när han sitter hos agenterna på resturangen.

Om du gillar filmer som tåls att analyseras och utforskas kan jag rekommendera David Lynch (Mulholland Drive) eller ryssen Andrej Tarkovkijs filmer Stalker, Solaris och Spegeln.

Går ju t.om. se SR p1 på nätet. http://whatisthematrix.warnerbros.com ... matrix_site_episode1.html

Posted on: 2006/2/20 17:12
 Top 


Re: Vad skall man rösta på i valet?
#22


Istället för att bränna sin röstsedel och lägga sig på soffan är det mycket bättre att utnyttja sin demokratiska rättighet och rösta blankt eller t.ex. på piratpartiet och på så sätt uttrycka sitt missnöje mot de etablerade partierna.

Posted on: 2006/2/17 16:33
 Top 


Re: Mail till SVT
#23


Jag mailade chefen på SVT region norr och berättade lite om 9/11 och försökte göra ett så seriöst och gott intryck som möjligt, men har inte fått något svar. Kanske skulle lägga upp mail-adressen här och be någon av er att skicka ett mail.

Har inte SVT någon officiell mailbox där man får maila in sina förslag?

Posted on: 2006/2/14 15:47
 Top 


Re: RFID-nu med tvång!
#24


Quote:
"No one may buy or sell except one who has the mark or name of the beast, or the number of his name, and his number is 666" ~The Book of Revelation 13:17-18


Har du sett på filmen naked av Mike Leigh? Underbar film, se den!

Posted on: 2006/2/14 15:30
 Top TopTop
(1) 2 3 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
34 user(s) are online (34 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 34

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS