vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (tomas)

BottomBottomRe: 2012 - Hoax eller något verkligt?
#1


Resized Image

Sov Gott! ½

Posted on: 2012/5/15 1:05
 Top 


Re: 2012 - Hoax eller något verkligt?
#2


Sedan har vi maskotarna...

[...]
Sedan har vi allt det andra från fiktioner som ekonomin till vad som rent fysiskt pågår allt mer...
[/quote]

Så gulligt... Avatar kan inte med att ge upp, fast det redan är game over. Vakna.

"Jaså... "vi" har...

Jag döpte maskotarna till Avatar och Iwarrior.
(maskotarna kan lossa det skägg Avatar nu har i brevlådan, säkert... inte)

Kan du hitta fler viktiga och spännande videos?

Posted on: 2012/5/15 0:40
 Top 


Re: I filmen Soylent Green från 1973 så ser Charlton Heston att Staten gör Protein kakor av Döda 2022
#3


Det har ju varit lite om Kina i tråden, bland annat rövande av organ från människor. Det är nog viktigt att bevaka vad som pågår där, för det rör hela mänskligheten (och dess öde).

Artikel från igår:
USA erkänner vetskap om organskörd
http://www.epochtimes.se/articles/2012/05/13/23305.html

Hälften av medlemmarna i Kinas folkkongress har utländska pass
http://www.epochtimes.se/articles/2012/05/10/23298.html

Kinesiska militärsjukhus tjänar pengar på brottslig verksamhet
http://www.epochtimes.se/articles/2012/05/03/23258.html

Vi har läst i media att det pågårt en maktkamp inom kommunistpartiet.

Man kan läsa olika artiklar och man kan se att vad det egentligen bottnar i är förföljelsen av Falun Gong-utövare.

En lite äldra artikel som tar upp om det:

Bakgrund:
Wen Jiabao trycker på i Falun Gong-frågan enligt källa
http://www.epochtimes.se/articles/2012/04/13/23150.html

Ett par andra:

Shocking Information On Xi Jinping’s Succession In China
http://blog.alexanderhiggins.com/2012 ... -succession-china-123331/

Kina redo för stora förändringar enligt dissident
http://www.epochtimes.se/articles/2012/04/15/23166.html

Man kan läsa om maktkampen/Falun Gong i mer färska artiklar här:
http://www.epochtimes.se/kina.html

Posted on: 2012/5/14 23:13
 Top 


Re: 2012 - Hoax eller något verkligt?
#4


En artikel på svenska Epoch Times om det:

Tidigaste kända mayakalendern sträcker sig bortom 2012
http://www.epochtimes.se/articles/2012/05/14/23310.html

Posted on: 2012/5/14 22:55
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#5


Lite kort gensvar om några saker:

Quote:
Det verkar som att du hänger upp dig på ord. Såklart finns det en mängd ord man kan analysera och kritisera. Som tex fullärd. Är man då fullpackad av lärdom, mättad och överbelastad eller är man fri och lever i sanning med naturen och medmänniskor.


Quote:
Men, jag ser ingen mening med att försöka finna fel i andras användning av ord. Man kan försöka se till helheten i budskapet och på så vis få en förståelse för vad som försöker förmedlas. Alla pratar och använder ord olika. Ett ord kan betyda flera saker.


Man behöver inte "försöka" något, du missar vad det handlar om. Ditt sätt att se på saker och ting kommer från ordtombolan därute som ger dig det du kallar "dina tankar" och synsätt, åsikt etc.

När man inte är noggrann med orden, det är då man egentligen inte vill bättra sig, ge upp det som man fyllt sig med. Är man inte noggrann med orden så slutar det med att man inte är noggrann med någonting - inte vill ge upp.

Då har man redan blivit en tunna fylld med New Age...

Läs här vad jag nyss skrev om ord:
http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... id=186739#forumpost186739

Quote:

Varför ska jag visa en källhänvisning på att man kan utvecklas. Som jag ser det har du väldigt många tankar som inte har någon källhänvisning som är mer trovärdig än att du borde kunna acceptera att ordet används för att beskriva en varelses utveckling. När jag använde ordet så menade jag den mentala och andliga biten. Synen på mig själv och världen. Om jag går från att vara ett barn till att vara vuxen så anser jag det som att jag har utvecklats. På flera nivåer, om det fungerar som det ska.


Men det finns ju ingen utveckling. Det beskriver låter som att fysiskt växa och "åldrande". På vägen har man man förlorat också. Om man inte gjort det som är meningen med våra liv.

Quote:
Det blir lite problematiskt när du frågar så mycket, det blir som att jag behöver skriva en halv bok för att förmedla hur jag tycker och tänker.


Jag tror inte det är så... jag tror den boken skulle bli väääldigt tunn...
Vad du än säger att du tycker och tänker, så är jag kanske inte intresserad av det - för det är sådant du samlat på dig av andras saker, andra lika vilse i labyrinten som du. Det är samma labyrint.

Quote:
Jag har läst/sett/hört så väldigt mycket att jag inte kan säga vart jag fått mina tankar ifrån mest. Jag ser och lyssnar nästan var dag och tar till mig det jag "tror" på. Men är öppen och utesluter inget. Men vissa saker ser jag som mer troliga än andra. Lyssnar på mycket av redicecreation, så alla intervjuer där har påverkat mig säkerligen.


Där har vi ju det i allas åsyn framlagt på bordet. Du vet inte varifrån tankarna kommit - men du kallar dom "dina" - när det är tvärtom - tankarna kommer utifrån för att kontrollera och ÄGA dig, dess underställde Person.
Du tar "till dig" (sölar ned dig) det "du tror på"... så förvånande... prototypen för en vanlig människa, hur hon är - det som passar in i hjärntvätten, det försvar av legobygge till ego hon har, det som "känns" bra, det tar man in för att FÖRSTÄRKA sin illusoriska värld. Det är ens karma, eller tankekarma som får en att ta in/tro på... det eller det, men inte det - det är oftast inte ens sanna sida som anammar något, för den är så undantryckt, nu när mänskligheten vadar i karma/tankekarma.

Quote:
Karma är tror jag något man bär på så länge man inte kan förlåta och ge kärlek
.

Du är nu verkligen en New Age-man, du säger "dets" saker. Det är inte så det förhåller sig. Jag är inte så pigg på att höra skivspelaren gå igång kring "kärlek"... - du säger detta på grund av att "tagit in andras saker". Man "bär" det för att det tillhör en, man har skapat det. Vad ska du med ett läpparnas förlåt austronaterna som eventuellt ljugit om att de var på månen? Man kan enbart kultivera sig, för att få mindre karma. Har man inte gjort det, utan biktat sig... eller hoppat in i förlåtkärlekens New Age så är det ju inte samma som att ha genbuint höjt sin nivå. (Svart) Karma är en substans, precis som god/"vit" karma/dygd.

Vad har du för kriterier för saker och ting... varför fortfarande tala om "kärlek", jag vill inte för 300 gången skriva och skriva om det - vad sa tex Insider? De som är väldigt långt borta från sig själva, sin sanna natur, kan ofta vara de som frekvent kör med ordet "kärlek".

Kolla om kvinnan jag skrev här:
http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... =&topic_id=22969&forum=85

Hon sa jag skulle åka med till festen i Stockholm, som var en kärleksfest (Pride), så skulle jag få se hur fel jag tänkte, trodde hon. Eliten/aliens har stenhårt krokat med ordet "kärlek, ... det är ju ändå kärlek..." när de promotat ut homoagendan, och ihop med ordet "tolerans" - så snabbt det gick att ödelägga grunden, genom att missanvända några ord. Så säg inte att ord inte är viktiga.

Vem som helst borde inse bedrägeriet, bara genom att konspirationsgurus så gärna lägger med den karamellen i sina små paket, som infomissbrukare storögt suger in.

Quote:
Jag vill visst hjälpa människor. Om jag lyssnar på mina känslor och på min själ, min intuition. Så säger de mig att om jag ser någon lida så skapar det smärta även hos mig. Jag vill då hjälpa den andra så att jag själv kan undvika smärtan och samtidigt hjälpa den andra. Jag tror på att vi alla är ett. Vi kommer alla från samma ställe och är skapade av samma energi/atomer/byggstenar/vågor.


Hjälpa människor... kan du hjälpa dig själv? Jag får igen fråga vad du har för kriterier när du säger olika saker... - vad är måttstocken för bedömning. Vad är "ont"? Vad är meningen med lidande? Jag tror du är just "RÄDD" för lidande, kanske rentav hypokondriker...

Om man inte har rätt utgångspunkt, står inom andlighet, ruta ett, så är ens tänk bakvänt. Då är det inyte ens eget tänk, utan det är bara en reflektion av illusionen därute, det allmänna virrvarret. Du har ingen aning om en annan människas historia bakåt, vad som lett till vad, vad som ligger bakom personens livssituation etc. Hittar du något sådant inom andliga traditioner långt tillbaka, att ta bort andras lidande, är "bra"? Det är ju lidandet som är enda möjligheten till att förändra sig, rädda sig. Om en person inte får "känna av" då den avviker från sin/kosmos natur, hur ska den då kunna förstå att den ska ta en annan väg, bättra sig. Du kan överhuvudtaget inte "hjälpa" andra. Men att vara en god människa ska man - så man kan ingripa när man "råkar" hamna i en situation där någon verkligen är i nöd, annars skulle man inte varit med om situationen.
Om du blandar in "... mina känslor och på min själ, min intuition..." - så är det bara självbedrägeri. Det du egentligen uttrycker är att du vill stärka ditt ego, komoflerat, projicerat ut, för att lägga dig i andras liv, "hjälpa". Du är inte här för hålla på med andra - du kan aldrig ta bort andras karma, bara sabba för andra genom att "hjälpa" dom att maskera sina "problem/fasthållanden" - så att de tar en anna form, och skjuts på i tiden, man har blivit en ogärningsman... vakna till lite nu.

Quote:
Rädsla är det som skapar elaka människor. Så om man kan få människor att bli mindre rädda så skulle de inte behöva vara elaka. Rädsla att förlora, sitt liv, sina pengar, sin makt, sina barn, sin framgång osv. Det skapar problem.


Karman är levande - det är egentligen den som är rädd (att dö), för den vill inte försvinna, den spjärnar emot (egot). Livet är så enkelt, egentligen - det handlar bara om att ge upp, kultivera. Om det ingen rädsla fanns från början, hur uppkom den? Jo som jag skrev, det är karman som är rädd - den första avvikelsen vi en gång gjort som "sänkte vår nivå" gav karma, det är avvikelsen... det vi skapat med tanke/handling, vi skapar hela tiden, är det inte i enlighet med vår/universums natur/kriterier/egenskap, the law... så är det något annat (som skapas), det heter karma, och är levande. Man kan sedan säga att karman är väsen, den finns på "olika nivåer", då kallar vi ju det för demoner, etc, jinns, aliens osv osv... - det är vår egen skugga då. Ju mer vi avvikit ju lägre nivå har vi hamnat i, till sist fick vi detta samsara (fängelse, karantän) där man får en fysisk kropp som dör... och man är fast i reinkarnation. Aktivister, komaister och andra New Agare, vill inte förändra sig så de inte är brottrslingarna i fängelset, utan de smider konstant planer på uppror... mot det yttre - ska "hjälpa" varandra att "må bra", istället för att bli bra - bara att bli bra kan i slutänden få människor att "må bra". Thats it.

Posted on: 2012/5/13 23:56
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#6


Quote:

tomas skrev:
[quote]Det är bara min åsikt tomas.. Du behöver inte förändra den åt mig. Jag kan välja själv. Mina åsikter alltså. Men tack ändå, jag antar att du endast menar väl och vill upplysa andra.

Men skrev du inte själv att man endast kan förändra sig själv, det inre. Hur kommer det sig då att du verkar kämpa så hårt för att förändra andra med dina personliga påhopp och dömmande. Du verkar vara bra på att se andras brister, men kan du se dina egna?

I vilket fall så finns det säkerligen flera saker som du och jag tycker likadant om. Men även saker vi tror och tycker olika om. Men låt det vara så. Jag ser mig inte som fullärd, eller allveteande av all sanning. Jag håller på att lära mig och utvecklas.

Därför uppskattar jag filmer och intervjuer med andra som lägger ner tid på att finna fakta och dela med sig av det med andra. Även om allt inte är sant så kan man få med sig något. Allt är ens eget val. Vad man vill tro på.

Men jag tror att man kan förändra det yttre, alltså andra. Genom sina handlingar. Men självklart är det viktigt att börja inom sig för att kunna skapa positiv förändring.

Det ena kan inte finnas utan det andra. Och enligt Alan Watts så säger Zen/buddhism att samsara är samma sak som nirvana, alla är buddha redan de behöver bara få kunskapen och vetskapen om det. Du ska sen heller inte vara arg eller dömma de som ännu inte vaknat, utan ödmjuk och ha empati.

Kan rekommendera Alan Watts videos på youtube, eftersom du verkar intresserad av Zen och Buddhismen.. Jag gillar mycket av hans tankar och ideer...

Jag vill stoppa de elaka människorna, även om det krävs våld. Jag skulle försvara en människa i nöd med våld om så krävdes. Jag är en människa som lever i verkligheten inte en ande som flyger omkring i himmlen. Så därför tycker jag inte det är fel att vilja stoppa eller försvara sig och sina kära med våld. Även om jag skulle undvika det in i det sista.

Kram på dig tomas.. Försök att vara snäll och trevlig nu mot mig när du ska grilla mig.. :)


Quote:
Jag ser mig inte som fullärd, eller allveteande av all sanning. Jag håller på att lära mig och utvecklas.


Det jag kommer att skriva nu har jag förmodligen redan skrivit här många hundra gånger.

Det finns inget sådant som "fullärd", det vore hemskt... ju mer man har fyllt sig, ju mindre sig själv har man blivit. Bättre att vända på allt tänk - hoppa över det som matats in, och ta en annan ruta ett - då kommer det du tror är logiskt att ses som bakvänt.
Det finns då heller inget som "utveckling", eller har du någon bra källhänvisning till det?

Quote:
Därför uppskattar jag filmer och intervjuer med andra som lägger ner tid på att finna fakta och dela med sig av det med andra.


Av det andra har fyllt dig med, kan du lista upp lite av det bästa godset som gjort dig till en sannare människa?

Quote:
Men jag tror att man kan förändra det yttre, alltså andra. Genom sina handlingar. Men självklart är det viktigt att börja inom sig för att kunna skapa positiv förändring.


Vad är dina kriterier för vad som är "positivt" - är du gud...? Du tänker att lidande är dåligt och fel, kanske orättvist, de dumma som förtrycker... erkänn...
Måttstocken måste vara det som vi ska återvända till, vår sanna natur, universums natur/kriterier/egenskap - annars kan det vara som New Age - det som "känns" bra är bra/positivt, det som på ytan ser ut att minska lidande är bra... - det slags världsliga och felaktiga tänk.
Vad har du med det yttre att göra? Är du/jag här för att hålla på med det - de som fokuserar på det är de mest lurade. De har ofta blivit det genom hjärtvätten av allt de stoppat in i sig, videos etc. Det man gjort för att "höja sig", förbättra sig, kultiverat - det är det man representerar, av vad som kan "förbättra/inverka" på andra. Att hålla på med att ge andra info är inte att förbättra för någon eller världen. Världen är som den ska vara, ok. Kontrollerad från ovan, enligt law.

Quote:
Jag vill stoppa de elaka människorna, även om det krävs våld. Jag skulle försvara en människa i nöd med våld om så krävdes. Jag är en människa som lever i verkligheten inte en ande som flyger omkring i himmlen.


Det håller jag inte med om att "du vill". Utan det är det du fyllt dig med som tänker de tankarna åt dig - eller, så fungerar det generellt, man tror man är sig själv och tänker...
Ju mer någon säger att den vill förändra andra, ju mer vet man att den har fåtts att flytta bort fokus från en själv. Många vet att något är verkligt "fel", behöver ändras - så tappar man bort sig själv, tillät de där tankarna, det gamla uschliga... karman styra, så att det förläggs utanför en själv - så man blir en som ska pula med andra, världsförbättare, bli volontär, eller kanske rentav en guru med ett center... - det tar aldrig slut.

Hur kan du veta vad som är "de elaka människorna"? Vet du sammanhangen till varför folk har roller, positioner, kan du se den väven i tid och rum? Igen, vad har du för kriterier för gott/ont - jag har sett på vaken att personer tror att de mest vidriga fenomen i världen är bra... "människor" som pervar... världen förändras men sanningen gör det inte, en sanna natur är som den är - meningen med våra liv är att kultivera, återvända till vår sanna natur - människors bedömning förändras allt snabbare, i takt med att allt rasar utför, moral etc. Idag är det då svårt att stå kvar i det som är "upprätt". Hur ska aktivister kunna se klart...

Himlen styr, säger man - så i det som är en scen så är det som det ska vara - följ himlen istället för att gå emot den, vilket man gör då man ska "stoppa". De där du vill stoppa... vad står de för i dig, vad återspeglar det, vad är din roll i det hela, eller min... man ska förändra sig själv. Det är inge "förändring" om man så sopar bort allt vad Rockefellers etc heter, utan det är bara att uppsättningen förändras på ytan - så länge människor/mänskligheten inte förbättrat sig, så har den sin karma, och sättet den får möta allt på kanske förändras, men det var ingen vits, och det var inget annat än lax på löken - vilket aktivister är till för att lägga. Något sopas bort när det ska, när himlen vill, inte när de som vill sopa bort dom som en krigsförklaring... mot sig själv, vilket det är.

Hinner inte mer nu, återkommer om Zen mm.

Posted on: 2012/5/12 15:42
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#7


Quote:
Det är bara min åsikt tomas.. Du behöver inte förändra den åt mig. Jag kan välja själv. Mina åsikter alltså. Men tack ändå, jag antar att du endast menar väl och vill upplysa andra.

Men skrev du inte själv att man endast kan förändra sig själv, det inre. Hur kommer det sig då att du verkar kämpa så hårt för att förändra andra med dina personliga påhopp och dömmande. Du verkar vara bra på att se andras brister, men kan du se dina egna?

I vilket fall så finns det säkerligen flera saker som du och jag tycker likadant om. Men även saker vi tror och tycker olika om. Men låt det vara så. Jag ser mig inte som fullärd, eller allveteande av all sanning. Jag håller på att lära mig och utvecklas.

Därför uppskattar jag filmer och intervjuer med andra som lägger ner tid på att finna fakta och dela med sig av det med andra. Även om allt inte är sant så kan man få med sig något. Allt är ens eget val. Vad man vill tro på.

Men jag tror att man kan förändra det yttre, alltså andra. Genom sina handlingar. Men självklart är det viktigt att börja inom sig för att kunna skapa positiv förändring.

Det ena kan inte finnas utan det andra. Och enligt Alan Watts så säger Zen/buddhism att samsara är samma sak som nirvana, alla är buddha redan de behöver bara få kunskapen och vetskapen om det. Du ska sen heller inte vara arg eller dömma de som ännu inte vaknat, utan ödmjuk och ha empati.

Kan rekommendera Alan Watts videos på youtube, eftersom du verkar intresserad av Zen och Buddhismen.. Jag gillar mycket av hans tankar och ideer...

Jag vill stoppa de elaka människorna, även om det krävs våld. Jag skulle försvara en människa i nöd med våld om så krävdes. Jag är en människa som lever i verkligheten inte en ande som flyger omkring i himmlen. Så därför tycker jag inte det är fel att vilja stoppa eller försvara sig och sina kära med våld. Även om jag skulle undvika det in i det sista.

Kram på dig tomas.. Försök att vara snäll och trevlig nu mot mig när du ska grilla mig.. :)


Jag hade tänkt att svara lite nu, men kom inte in via bibblans dator, en av ett antal de har. Den jag använde sist har ip-bannats av komatisk vaken-admin:
Ip 62.119.67.68

För ett par dagar sedan bannades "granndatorn" med ip-nummer 62.119.67.69, efter att jag postat på vaken via den.

Jag har bara 10 min att nyttja vid en dator här, och den tiden är nästan ute nu, det tog ett antal minuter att hitta en proxytjänst som inte bara kunde låta mig komma tilol vaken.se, utan även logga in - logga in går ofta inte via gratis proxy. Nu hittade jag en, men det fungerar inte att trycka på knappar där man skriver sin post, såsom "citat", utan det fick jag här skriva in för hand.

Men du som "zin" kanske har förstahandserfarenhet av varför dessa ip-nummer bannades? Det är bara för att strula till det för mig, det är syftet, men jag är inte bannad som user, så beteendet från denne admin är befängt - tycker du inte det "zin"... hehe, eller vad jag nu ska kalla dig.

Jag kan skriva mer i tråden när jag är hemma -det gör jag gärna, om komaadmin inte får nervdaller innan. Ta nu och riv hela ip-banningslistan, det är så ovaket så man häpnar. Min hemdator är naturligtvis också ip-bannad, men det går ju att surfa till vaken via Tor.

Posted on: 2012/5/12 13:10
 Top 


Re: Koranen
#8


Jag har en gång postat i en tråd:

Bibeln:

Deuteronomy 4

... Therefore watch yourselves very carefully, 16 so that you do not become corrupt and make for yourselves an idol, an image of any shape, whether formed like a man or a woman, 17 or like any animal on earth or any bird that flies in the air, 18 or like any creature that moves along the ground or any fish in the waters below. 19 And when you look up to the sky and see the sun, the moon and the stars—all the heavenly array—do not be enticed into bowing down to them and worshiping things the LORD your God has apportioned to all the nations under heaven. 20 But as for you, the LORD took you and brought you out of the iron-smelting furnace, out of Egypt, to be the people of his inheritance, as you now are.
21 The LORD was angry with me because of you, and he solemnly swore that I would not cross the Jordan and enter the good land the LORD your God is giving you as your inheritance. 22 I will die in this land; I will not cross the Jordan; but you are about to cross over and take possession of that good land. 23 Be careful not to forget the covenant of the LORD your God that he made with you; do not make for yourselves an idol in the form of anything the LORD your God has forbidden. 24 For the LORD your God is a consuming fire, a jealous God.

25 After you have had children and grandchildren and have lived in the land a long time—if you then become corrupt and make any kind of idol, doing evil in the eyes of the LORD your God and arousing his anger, 26 I call the heavens and the earth as witnesses against you this day that you will quickly perish from the land

------

Sista i Joh 5:
"Little children keep yourselves from idols."

Gud/Sanningen/"Guds tron" är inom oss, så de skulle inte tillbe eller söka därute - för det är falskt och lågt - de hade just rest sig ur det lägre: Egypten, tagits ut därifrån, som det står.

_________________

Bokstäver är också bilder >> avbilder >> avgudar.


Från post 319:

"Whatsoever one percent truth there is here and there in the Koran is not Mohammed's. It is just ordinary, ancient wisdom that uneducated people collect easily — more easily than the educated people, because educated people have far better sources of information — books, libraries, universities, scholars. The uneducated, simply by hearing the old people, collect a few words of wisdom here and there. And those words are significant, because for thousands of years they have been tested and found somehow true. So it is the wisdom of the ages that is scattered here and there; otherwise, it is the most ordinary book possible in the world."

--------------------

Från post 328:


ISLAM: Pagan Origin and Moon God Worship

ALLAH - the Moon God

The name of the Moon Goddess in Arabia was ALLAH

All of Satan's demons are MALE but the Moon God masqueraded as a female divinity or Moon Goddess.

- The gods of Canaan consisted of the sun and moon or Baal and ALLAH
- Crescent moon symbol of the moon goddess
- Statue of Allah with the moon emblem on her chest
- Babylonian moon goddess called SIN or Isthar

Moon worship has been practiced in Arabia since 2000 BC. The crescent moon is the most common symbol of this pagan moon worship as far back as 2000 BC.

In Mecca, there was a god named Hubal who was Lord of the Kabah. This Hubal was a moon god. One Muslim apologist confessed that the idol of moon god Hubal was placed upon the roof of the Kaba about 400 years before Muhammad. This may in fact be the origin of why the crescent moon is on top of every minaret at the Kaba today and the central symbol of Islam atop of every mosque throughout the world.

The moon god was also referred to as "al-ilah". This is not a proper name of a single specific god, but a generic reference meaning "the god". Each local pagan Arab tribe would refer to their own local tribal pagan god as "al-ilah".

"al-ilah" was later shortened to "Allah" before Muhammad began promoting his new religion in 610 AD. There is evidence that Hubal was referred to as "Allah". When Muhammad came along, he dropped all references to the name "Hubal" but retained the generic "Allah".

Muhammad retained almost all the pagan rituals of the Arabs at the Kaba and redefined them in monotheistic terms.

Regardless of the specifics of the facts, it is clear that Islam is derived from paganism that once worshiped a moon-god. Although Islam is today a monotheist religion, its roots are in paganism.

- Islam is repackaged polytheism.
- Islam is paganism in monotheistic wrapping paper.
- Islam is veiled neo-polytheism.

Islam: Pagan Origin and Moon God Worship
(http://www.bible.ca/islam/islam-moon-god.htm )

Muslims worship a god by the name of Allah. Islam is a modern version of the ancient fertility religion of the moon god. Arabs were pagans who worshipped a pagan god called Allah and followed pagan rites which were practised in Arabia long before the religion of Islam evolved

Posted on: 2012/5/12 1:54
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#9


Dom som även in i det sista, på "sluttampen", vill leka Don Quijote = de som sover djupast, kan ju jobba på att öka eländet, istället för att VAKNA

Så tro att ni har förstått något genom infospridande och stora alarmtrumman - "'Vi' kan besegra 'dom', vi vinner kriget..." så står det på ett forum nära oss, som borde vara för vakna personer, och inte bara för blundare och snedpekare, eeeeeller?

Resized Image

info... jag menar gödelspridare, ta skydd!

Resized Image


Posted on: 2012/5/12 1:29
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#10


Quote:

Zin skrev:
Tack för filmerna med Santos, har hört en del med honom och gillar han. Tycker att han verkar äkta och passionerad. Han har en sund inställning oxå och verkar påläst inom sina områden. Samt att han lever som han lär. Vilket alltid ökar på trovärdigheten lite...

Spelar väl ingen roll om det kallas new age eller old age eller vad som.. Det som spelar roll är väl vad som sägs och hur. För mig är budskapet trovärdigt och viktigt. Eliten i världen har lekt för länge nu och behöver stoppas. Enklast är om alla blir medvetna om hur det ligger till och slutar att leka deras lek.

Jag tror att Santos bidrar starkt till att få folk att öppna ögonen på folk.


Jaså, det spelar ingen roll vad det kallas... hehe...

Så hur menar du att det "ligger till" då?

Du tror inte att "eliten" är vi själva i olika liv, efter liv... i olika positioner... och att detta som vi fejsar är en effekt, en skapelse av våra egna missgärningar?

New Agare och andra komaister har som vanligt det väldigt strävt att skifta ut sitt bakvända tänk.

De som "lekt för länge"... se på dig själv, istället, det är det enda du kan förändra, det yttre kan du inte förändra, för det är du underställd, en person.

Som man såg i senaste videosen med Bonacci, så är han nu mer agitativ, aggressiv, och ganska ond... hela tiden med eftertryck hojta "idiot/idiots". Han går också de gamla krafternas ärenden, dåliga väsen, som besitter. Så gick även David Icke, han blev allt mer agitativ och viftade med armarna... och båda för då ut "kärlek" - samma visa hela tiden - och de som är komaister, såsom xxx, är likadana, tror på det, för ut det och kallar sig "ljusarbetare". yyy är ett exempel på då man bara är fylld med andras saker, ord och chi... man blir det där man tar in - en sjuk och ond. Svårt för fd människor att idag skilja på sant och falskt - äkta eller sken - tex tror många på islam...

Bonacci förstår så mycket, och jag tycker han har riktigt bra videos, men då han försöker sig på att ge andlig sanning, så funkar det inte, utan det blir det demoniska, New Age. Hade han varit andlig så hade han aldrig hoppat in i det där med free man.

Detta är ett fängelse, samsara, och människor har ingen speciell frihet då man föds, utan det är karma istället. Fångarna/komaisterna försöker få det bekvämt genom projekt kring att bygga centrum/by för meditation och frihet... och vill "stoppa" (som du skrev) andra - stoppa är kraft, är våld, inte transformering --- hehe... det är så barnsligt. Hade komaister och New Ageister och andra vidhängande saker förstått något, tex tagit till sig vad Insider skrev, och som jag postat 66 gånger, så hade jag inte behövt svara på detta - att de som pratar om det/för ut det om de dumma andra, som man ska "bekämpa", är JUST DE som skapar det, som de säger sig vilja "agera emot". De har inte insett basic andlig lag.
Det finns kanske ingen tid för att smita längre, utan bara att vända om, annars kommer måhända fängelsets murar att krascha över folk.

Posted on: 2012/5/12 0:41

Edited by tomas on 2012/5/12 1:00:43
 Top 


Re: I filmen Soylent Green från 1973 så ser Charlton Heston att Staten gör Protein kakor av Döda 2022
#11


Några kanske såg filmen när den gick på svt, den visades några gånger:

"Killing the Chickens to Scare the Monkeys"
Posted on: 2012/5/11 17:58
 Top 


Re: I filmen Soylent Green från 1973 så ser Charlton Heston att Staten gör Protein kakor av Döda 2022
#12


"Verkställer 'lagen'"

Resized Image


Samma kvinna som jag postade bild på tidigare, efter skottet:
De kan hitta på vad som helst, "drug dealers"...
Det kan lika gärna vara en tibetan som höjt rösten.
Resized Image


Alla foton:
http://www.charonboat.com/item/2/page1.htm


Posted on: 2012/5/11 17:18
 Top 


Re: I filmen Soylent Green från 1973 så ser Charlton Heston att Staten gör Protein kakor av Döda 2022
#13


Resized Image


EXECUTIONS, ORGAN HARVESTING AND THE DEATH PENALTY IN CHINA

Resized Image

Hela artikeln:
http://factsanddetails.com/china.php?itemid=298


---------

China's hi-tech 'death van' where criminals are executed and then their organs are sold on black market


http://www.dailymail.co.uk/news/artic ... ns-sold-black-market.html

Resized Image

Posted on: 2012/5/11 14:02
 Top 


Re: I filmen Soylent Green från 1973 så ser Charlton Heston att Staten gör Protein kakor av Döda 2022
#14


China Selling Prisoners Organs Human Rights abuse
Posted on: 2012/5/11 13:54
 Top 


Re: I filmen Soylent Green från 1973 så ser Charlton Heston att Staten gör Protein kakor av Döda 2022
#15


Quote:

Tjoffsson skrev:
Du är motsägelsefull Shen.

Du talar om en förändring och en förbättring och du pratar om våld. Jag vill ha ett samhälle utan våld och hemskheter, så därför är det du pratar om ingen lösning, utan du ger intryck av att bara delta i diskussionen för att ge utlopp för dina aggressioner.

Vill du utdela nackskott och andra straff som numera är raderade från forumet, då är du inte emot ondska, utan har bara en annan åsikt än en annan ondskefull gruppering.

I Kina kan det ibland hända att en brottsling blir dömd till livstids fängelse. Vanligt är då att när fången kommer ut från rättegången och sätter sig i fångtransporten som ska ta fången till det fängelse som ska bli hans hem för resten av hans liv, så åker transporten in på en bakgata och utdelar ett nackskott till fången och dumpar kroppen.


Man tar också organen från fången, vad gäller Falun Gong-utövare. Oskyldiga samvetsfångar, människor som kultiverar. Det förföljs av det onda, den röda draken. Man har speciella avrättningsfordon, där man sköter det hela.

Över 40000 organ kan regimen inte redogöra för, var de kommer ifrån, men siffran är säkert väääldigt mycket högre. Det är en vår tid stora fasor, som pågår.

http://organharvestinvestigation.net/

Posted on: 2012/5/11 13:40
 Top 


Cancerfonden/bolaget smutskastar Solen och bedrar
#16


Kan några kommentera här:

PR-konsulten Dominika Peczynski om kritiken mot H&M:

”Skandalen en pr-kupp av Cancerfonden”
http://debatt.svt.se/2012/05/10/skand ... -pr-kupp-av-cancerfonden/


Samma modell - solbränd eller skuggteknik?
Cancerfonden kritiserar H&M
http://svt.se/2.22620/1.2798332/samma ... olbrand_eller_skuggteknik

Posted on: 2012/5/10 17:03
 Top 


Re: Daniel Poohl på DN-chat om höger-vänster-skalan
#17


Igår hade TT ut en text i median, den kunde ha olika rubriker:

Stöd på nätet åt ensamma extremister

eller

Extremister söker bekräftelse på nätet

http://www.skanskan.se/article/201205 ... et-at-ensamma-extremister

Det är Daniel Poohl igen, Mangs och vaken.se.

Posted on: 2012/5/10 15:26
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#18


Har sett eller hört det mesta i del ett. Vad sa han att man skulle göra "raising the oil"... hehe... och att våra namn är "mark of the beast". Kanske jag hörde fel, jag lyssnade bara lite förstrött genom lägenheten...

Kanske bör den ärade Personen Bonacci ta och kamma sig lite nu?

Posted on: 2012/5/10 11:33
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#19


Quote:

Avatar skrev:

Snälla gatlopp/Novax mfl.


Frågan är rätt enkel och detn handlade om vad Du anser är "new age"... Istället går du till attack mot frågeställaren.

Brukar själv inte detta ord, då det ligger i kusinskap med andra själsliga ledsagarmetoder för självinsikten. Vad jag ser och söker efter är vad alla former av religioner och spiritualism grundar sig på... För mig är detta olika aspekter/vyer/perceptioner av en och samma sak, vilket alltid i slutändan leder tillbaka till en själv. Hur vi sedan accepterar det, är upp till var och en. Detta är bara hur jag ser det, kan fullt sakna betydelse för en annan.

Hade jag postat förra tråden och *imploderat* bort från tid och rum, skulle du fortsatt springa runt med dömanden om att jag(och andra) är en "new ageare". Denna ståndpunkt har inget med mig att göra, utan existerar enbart i tankarna hos den som besitter dessa dömanden, åsikter och föruppfattningar.

Däremot kan detta ge en underbar insikt om hur vi agerar efter egna värderingar och normer mot andra. Hade jag sagt att Kalle anka verkligen var en ko, skulle du nog bara dra på smilbandet... Men då det reagerade mot en inte del, kom en reaktion mot en egen håller värdering/dömande eller svaghet vi inte är redå att utreda.

Detta är i grunden bara text, vilket vi reagerar mot väldans olika, vissa med frustrasioner, andra med smilande... En tredje skulle kanske inte ens orka läsa eller håller med mig eller dig... Bara ord, alt annat är vår egna relation till det...

Fred på sig broder!


Jag har så många gånger spritt mängder ord kring vad New Age är, ska jag mata trollen, eller vad är det frågan om? Jag gav också länkar i mitt förra inlägg. Tex är du en Person som står stabilt inom New Age. Så då vet du vad New Age är.

I tråden om 2012 så skrev du i juli 2010 att du var övertygad att...:

"Skulle vidare vilja göra om denna pollen vid nästa sommar, är övertygad att den skulle se helt annorlunda ut. Är övertygad att siffrorna har vänt. "
Men det är tvärtom, pollen har helt gått åt att folk inte ser det som du.

Jag kan ta exempel..., du postade:

"Im convinced, that all that is caused to revent the true evolution of human kind. The consciousness of humanity is raising and there is noone that does not agree to this, but the reason for it and where it is heading in the great secret. It is about our true nature, of who we really are and the true history of who we really are."

Det är New Age.

Du skrev också i juli 2010:

"Nog tror jag att det blir åka av redan sista halvåret, sedan bara speeda upp mot nästa sommar... Är övertygad att vi kommer se allt från ett helt perspektiv då. Tror även att 2012 kommer bli en självklarhet redan nästa sommar... Och då inte bara ena sidan av myntet, som vi sett trummar ut från Hollywood mfl."

Blev det enligt New Age... "åka av" då andra halvåret 2010, och speedade det upp mot sommaren 2011? Blev 2012 en "självklarhet redan nästa sommar", dvs 2011?

Du kallar dig för "spirituell" - dvs, en som kan uttrycka sig på ett kvickt och elegant sätt.

För några veckor sedan var jag på bibban, och två böcker jag tog fram (vi har en ny bibbla, kulturhus) hade på omslaget ordet "spirituell" med, en person skrev om den ena boken att det var en av de mest sprirituellt skrivna böcker han läst... den andra minns jag inte vad det var... Misstänker att det är för att försvara sit New Ageri som man kallar sig "spirituell". Bra att sluta missanvända ord.
Den personen som jag nämnde först i mitt förra inlägg startade nys en tråd (av någon anledning) om "spirituell". Allt för att slippa gå framlänges. Tro mig...

Den andra personen jag nämnde har tex skrivit att det är snart dags att levitera, det borde nästan kunna vara vardagsmat nu, enligt vad han har fått till det. Andra New Agare harv stött hans skriverier - någon som vet varför de är ganska tysta... vakna.

Posted on: 2012/5/9 19:54
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#20


Quote:

Avatar skrev:
Quote:

tomas skrev:
men det du skriver skriver man då man är i dagens liv i New Age-tänket, som råder.


Får inget direkt svar, vilket jag hoppades på.

Detta begrepp med "new age" verkar allt mer som en LABEL på en slasktunna där envars egna åsikter, dömanden och föruppfattningar hamnar. Så många gånger jag frågat brukare av detta ord och brukares mening med det...

I nästan alla fall, uterblir ett svar av min fråga... Och dessa som svarar, varierar def. avsevärt.

Att en sedan bör begrunda att dessa åsikter, dömanden och föruppfattningar enbart ligger hos brukaren av detta lite mystiska "modeord". Det ligger inte hos den det riktas mot.

Jag hoppas du ser till var jag försöker förmedla till dig och inte gå på enstaka ord och egna begrepp i delar av det. Det är tyvärr här jag uppfattar att vi som oftast ser förbi varandra och missförståelse uppstår. Dessa sätt är ofta vad duktiga politiker nyttjar i sin tjänst, där dom medvetet lyfter ord och via det inte svara på den ställda frågan.
Nu säger jag inte att du gör detta medvetet, det är inte så jag menar.


Men skulle du se om du fick svar? Det finns annan user som jag genom hans usernamns historia sagt går baklänges... han säger också så "jag vet inte vad New Age är". En annan, den som på sätt och vis mest postat Newe Age-grejer här, som har ett usernamn som börjar på S, och nu för tiden duckar... då det aldrig håller att promota lögner och övrig New Age... - han sa alltid likadant - så det är ett symptom inom syndromet man kollapsar under. Så man "förstår/vet" inte... vad New Age är. Som en alkoholist som inte vet vad som menas med ordet.

Att som du ha postat hundratals videos, och inte "veta" vad New Age är, jag köper det inte heller. Då har du inte börjat på ruta ett, så vad är då meningen med att "studera andras saker"? Om "info" förblindar en, då har den lyckats med sitt uppsåt.
Inte mycket att göra åt. Jag/andra har många gånger skrivit om det.

När du säger att något ligger hos "brukaren", så är du nog inom PK och New Age... - det är i linje med ditt (ickeegna) tänk - där allt är sant... alla har rätt - enligt samma tänk (alienism/kommunism...) så ligger skönheten i betraktarens öga - man förleder bort människor från andlig sanning - att det finns EN måttstock för bedömning/urskiljning, det finns "en natur, man har sin natur, kosmos natur/kriterier" och det där - visst är det besynnerligt att tex du fortfarande inte ser vad du har framför ögonen? Det finns rätt och fel, gott och ont.

Om något tas från tombolan därute, som snurrar av info, i illusionen, så är det återbrukade saker, lögner, ioch allt värre... det spelar ingen roll hur man stuvar om bland dom, och pyntar upp dom så att de låter finare och glänser - de är fortfarande samma smuts. Samma "nivå".

Urval om New Age:

http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... t_id=67083#forumpost67083

http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... id=162765#forumpost162765

http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... id=117408#forumpost117408


http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... id=136554#forumpost136554

http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... id=165955#forumpost165955

http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... id=158946#forumpost158946

http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... id=118132#forumpost118132
http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... t_id=31399#forumpost31399

http://vaken.se/modules/newbb/reply.p ... ASC&start=0&post_id=28953

http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... t_id=68580#forumpost68580

Posted on: 2012/5/9 18:54
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#21


Quote:

Whistleblower skrev:
tomas, tack för att du vill, kan och vågar producera resultat som //Bonacci talar bland annat om Tyre, och de riktigt dumma, och andra folk. Jag råkar veta vilka de är.//

Jag väntar med spänning och ström på den effekt som uppstår om du vill, kan eller vågar redovisa vem du TROR vilka "de" som kollektivt pronomen är, lokalt i en medlemsstat på den inre markanden i EES/EU.


Tack för din framställan och uttryck för en önskan att i vederhäftig ordning få rättskafflig dokumentation inom egen förvaltning och statlig domän, i ett exemplar.

>>> Här är svaret. <<<

---------------------------------

Apropå Kungen av Tyre, eller Tyre, så skrevs det en del om det i denna tråden, lite på sidan två sedan mer på sidan tre, tror jag det var. Riktigt roligt att läsa... hehehehe.

http://vaken.se/modules/newbb/viewtop ... e=&topic_id=18205&forum=9

Där var jag visst Smilia, i vederbörlig oordning av komatisk admin bannad (Victor=Void och det där...)


Saker och ting har så ofta många facetter och bottnar, såsom det där med Tyre och kung. Bonacci vet så mycket, och talar om "as above so below" - men "glömmer" det ibland, och säger att "något" bara är si (eller så) - fast det han då tar upp inte alls behöver vara bara det, utan det kan vara en enda aspekt av det, en slags betydelse och mening - men om man då tror att det bara är som han säger just då, så kan det bli vilseledande.


Du människobarn, stäm upp en klagosång över Tyre. Säg till Tyre: Du som bor vid havets portar och driver köpenskap med folken i många havsländer, så säger Herren:
O Tyre, du säger själv:
»Jag är skönhetens fullhet.» Ja, dig som har ditt rike ute i havet, dig gjorde dina byggare till fullkomlig i skönhet.


"Judendom och kristendom har en helt annan attityd till natur och människa och kan inte konkurrera med sumererna i visdom. Dessa är fortfarande som små barn vid "de gamla sumerernas fötter" … fast det skulle de förstås aldrig medge -;). Tyvärr överskuggar dessa ofta vår kunskap om det verkliga tidiga Mesopotamien. Söker man på Google nån fråga om Mesopotamiens kultur nog får man upp en kristen/ judisk tolkning och dessa misstolkar ofta den egentliga meningen för att passa egna syften. Det är fundamentalismen den självrättfärdigade Moses introducerade och ingen kristen vågar ifrågasätta Moses. Han var den första att hör Guds Röst och hade förstås alltid rätt. Han och profeterna hade i grunden lånat allt från Egypten och babylonierna.

Det är måhända naturligt om Hezekiel i fångenskap förtalade babylonierna, Tyre och resten av grannarna i Levanten. För honom var kungen av Tyre och kungen i Babylon "Lucifers agenter som omstörtar världen likt musiken prostituerade för egen vinning" och han eldade på judarna att själva erövra världen: Det har gått över 2500 år och man ser ingen eftertanke trots att profeten Amos varnade "Förhäven Eder icke" … för mig och andra som söker sanningen om Mesopotamien får tränga igenom allt förtal."

----------

Jag har sett lite till på videodelen nummer ett. Han borde sansa sig lite... Vad säger han om "Pingala"... - han blandar och ger, och det är inte så ok. Han verkar inte ha koll på... eller varför verkar han undernärd och utmattad, jag vet inte varför han nu har "mörknat"... - han får göra hemläxa om Ida, Pingala och Sushumna.


-------------------

Dagens logga på google:
https://www.google.se/logos/2012/Howard_Carter-2012-hp.jpg


Posted on: 2012/5/9 15:44
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#22


Quote:

Avatar skrev:
Jag har ingen aning vad du menar med "new age" och "vanlig new age", finns lika många begrepp och uppfattningar om det som det finns religioner och åsiktshållare... Även Bibeln talar om "new age"... Där heter det "ny era", "new eon"... Vi har talat om detta i så många trådar... Vi kanske inte behöver fortsätta med det i denna med...

Håller med om att han dömer en hel del, där dualiteten/poläriteten utgör en helhet i sig och har en funktion med sina poläriteter. Det finns pysselbitar i allt, även små, som kommer ge dig det du behöver när du behöver det. Gäller bara vara uppmärksam och öppen för det.

Hur själar väljer att nyttja sina verktyg/kunskaper/insikter är det efter egna bästa förmågan, detta gör vi alla.

Nog är det en scen, med en teater alltid... Det har ju inte kallats "The Grand Maya" för intet...


Tycker att dessa två delar var sevärda... Och jag skrev inte "Litet föredrag att reflektera runt, vad som är sant för dig och inte." för intet när jag postade föredraget...


Inte för jag vill vara kritisk... men det du skriver skriver man då man är i dagens liv i New Age-tänket, som råder.

"Verktyg... kunskaper... pysselbitar = pusselbitar(?)"

Men alltså - det finns inget pussel att lägga - det finns bara det där att "släppa". Naturligtvis kan man "studera" historia, såsom David Icke eller Bonacci - inte fel att veta den korrektare historien. Men om man inte förbättar sig själv - ser sig själv i det hela historiska skeendet, vem är då pajas bakom en anonymousmask?

Bara studera - fylla upp sig som en tunna... att inte vända om och gå Vägen hem, utan istället snöar in på att peka mot andra, och spiller bort sitt liv då tiden bara går. Nu då tiden är "trång".

Ju "värre" det ser ut därute ju allvarligare borde man ta itu med meningen med sitt liv, att kultivera, istället för att göra som det där som "tornar upp sig just vill", att man vänder sig mot det, för att ta itu med det, anklaga det.

Bonacci talar bland annat om Tyre, och de riktigt dumma, och andra folk. Jag råkar veta vilka de är.

Posted on: 2012/5/9 11:26
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#23


Quote:

Avatar skrev:
Quote:

tomas skrev:


Det är inte så som du skrivit att alla kommer att få rätt, eller alla religioner kommer att få rätt, mm mm mm.
Jupp, även våra lite varierande vyer... Det finns förklaringar som förklarar motsättningar, gäller bara att vara accepterande för det... Det är upp till Var och En av oss "perceptioner" att finna den och ta till oss insikterna av det på våra unika vandringen till samma mål.


Som jag ser det... det finns inget att "finna" såsom folk tror. Har du någon "insikt" som du tycker är speciell, så delge den gärna.

Om man pratar om "vandring" o dyl så liknar det för mig begrepp som är i illusionen, som alla skribenter, filosofer mm har strött ut, som sedan andra blir megafoner för. Ord som kopplas till "lidande är dåligt", "eliten är dum", "alla tillsammans", "tillsammans är vi starka..." "kunskap är frihet" mm. Ord som är aliensism/satanism/kommunism och det där... - där människor ska se sig som en som måste sträva, den som söker ska finna... samla på "kunskap"- en livsuppfattning som går ut på att människan är ett offer. Inget kommer att uppnås.

Jag ser Bonacci vid drygt 29 min. Pekar med hela handen... kartan... det är DEN, där är boven som gör att "vi mår dåligt". Han säger vad som är "vår natur"... och talar om varför vi lider, varför vi är "sjuka". Så pekar han på kartan - det är enligt honom på grund av den/systemet...

Det är bara vanlig New Age. Han borde vända på tänket. Det är inte så att vi är "sjuka" på grund av kartan - utan det "sjuka" i kartan är "naturligt", och har sitt upphov i att VI ÄR sjuka, därför är kartan som den är - på grund av vår egen försorg, och avvikelse - eller vi följer inte vår sanna natur, kosmos lag, universums kriterier/egenskap. Så då blir man underställd... Orsak och verkan. Som jag sagt 500 gånger - det därute är en scen - han som New Agare vill förändra scenen, inte sig själv, så han får rada in sig i kretsen av de som är bakvända, synd, verkligen, för han har sådan annan insikt, och även lite djup, som man sett, men det försvinner. Han kan därför mer tala om att "kärlek" är allt som är, etc.


Posted on: 2012/5/8 23:40
 Top 


Re: Santos Bonacci - Law and Language - Geelong 2 May 2012
#24


Quote:

Avatar skrev:
Quote:

tomas skrev:
Jag kollade en och en halv minut. Ska se allt senare.

Men som vi kanske vet... så vet han inte Sanningen, utan är väldigt kunnig på vissa saker, men är fastnade i free man... och New Age - och kommer att sluta som en som leder andra på guidade turer som guru, för att knapra heliga molekyler och vara på "betydelsefulla platser".

Han kan bara vara det som andra har fyllt han med, och föra ut att andra... ANDRA, är de som är dumma mot en, de stora konspiratörerna, han kan få svårt att förstå vad scenen därute är för något.

Han tror på alienismens/New Age "utveckling", att då tiden nu går så utveckals vi, att det kommer något externt flygande och poppar in, ett "högre medvetande". Han tror att folk "vaknar", och blir en som vilseleder.


Håller till stora delar med, däremot är jag enormt imponerad av din framsynthet som kan uttrycka din vy av detta nästan 3h långa föredrag på detta sätt. Ingen av oss "ser" sanningen medvetet, däremot bär vi alla den till olika delar.

Jag håller med om att allt skall frågasättas, även detta, men framför allt våra egna val, dömanden och ståndpunkter som för den insiktsfulle redan vet är oftast efterapningar av givna lärdomar. Om medvetandet är gränslöst, står införståelsen av det även så.

Det är därför jag så ofta skriver att den dagen vi ser oss själva i varandras ögon. Då står En Sanning ofrågasatt och omissgängligen redan införlivad i varandets existens, där separationer tappar all betydelse.

Den dagen vi öppet vågar se oss själva i reflektioner genom varandra (Ett verktyg i självinsikten) och stå pall för den egna oslöjade granskningen, där fack, labels, tankar och dömanden står helt onåbara av egots inflytande via själviskhet och fåfänga. Men få vågar sträva idag att stå i sig själva och framför allt modet att söka sig till sitt sanna jag. En annan dum sak vi ofta gör mot oss själva är att envist hålla kvar i någon princip vi en gång fick för oss var rätt, hur motsätt är inte detta till utvecklingen?

Jag kan bara följa min egna väg till sanningen om mitt sanna jag, så jag vet inte vilka "Vi" i ditt uttalande du syftar till. Jag frågasätter alt, med focus på mina egna reflektioner och insikter om varandets omissbara "Human, know thy self".

Jag kan bara stå för det jag säger nu i precis detta "nuet" och är villig att förkasta detta så snart en större/högre sanning framträder ur min egna sanning. För mig händer inget utan en orsak, alla delar är enbart en vandring i det evigt pågånde föränderliga vilket vi alla utgörs av.

Allt kommer förr eller senare tillbaka till En själv... Följer vad jag kommer över med ett beskådande sätt, där efter framkommer mönster, sedan mönster i mönster...

När stunden till sist står klar, att från-gå, är att ut-gå från sanningen vilka/vilket vi redan Är och "the name of the game" är hågkomsten av insikten av detta subtila varandet. Detta BE-ingness...


Quote:

En viss Dr Paul Brunton skrev:

Det ligger i sakens natur att det goda till sist kommer att segra, att det sanna till sist kommer triumfera över det falska. Denna insikt ökar vårt tålamod och stärker vår uthållighet.
_

I det högre perspektivet existerar ingen synd, endast okunnighet - inga dårskap, endast steg mot ökad insikt - inga svårigheter och motgångar, endast lärdomar som för oss närmare befrielsen.Nu blev kanske denna post lite väl "djup", men det var väl menat det med.


Quote:
imponerad av din framsynthet som kan uttrycka din vy av detta nästan 3h långa föredrag på detta sätt. Ingen av oss "ser" sanningen medvetet, däremot bär vi alla den till olika delar.


Om du tycker det var "imponerande" så säger det mycket om nivån på din vy...

Jag har sett allt han har gjort, det mesta flera gånger. Jag har dragit hem det och sett det på tv:n. Men det du postade nu har jag inte sett.

Det kan ju räcka med att dimpa ned i någon av hans videos för att för att veta var han står - han säger ju det själv, på olika sätt, hela tiden.

Remedies... "öppna, eller balansera chakran..." osv, "meditera...", "yoga..."- han vet alltså inte hur det förhåller sig, och propagerar för att inverka på det sekundära... effekten, chi... och annat - och det är bara att gå snabbare vilse, men med glamour...

Quote:
Jag kan bara stå för det jag säger nu i precis detta "nuet" och är villig att förkasta detta så snart en större/högre sanning framträder ur min egna sanning.


Du säger ofta sådant och liknande, på så sätt kan du du aldrig belastas med att ha fel...

Det finns ingen "egen sanning" - kan du inte släppa sådant flum?

Det är inte så som du skrivit att alla kommer att få rätt, eller alla religioner kommer att få rätt, mm mm mm.


Brunton har jag läst.

Posted on: 2012/5/8 19:53
 Top TopTop
(1) 2 3 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
42 user(s) are online (42 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 42

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS