vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (Mini)

BottomBottomRe: Vad skall man rösta på?
#1


Jo man kan ju lungt säga att alla dom etablerade partierna mest tycks hålla på med nån typ av PK tävling, smutskasteri och tyckande..

Piraterna och liberala partiet är dom enda som i mina ögon egentligen säger något.

Posted on: 2014/8/27 15:02
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: SKit samhälle
#2


Eyecreate: Hur menar du att jag följer flocken i det jag skriver? På vilket sätt är följer man flocken om man lever för sig själv och försörjer sig själv ist för att leva på andra och förlita sig på att någon annan löser ens problem?
Håller med dig, fuck them, men sen? Vad menar du att man ska göra mer än att säga just dom orden? Knyta näven i fickan (som alla andra) och sätta sig i soffan och cyniskt gnälla över hur jobbigt livet är och koruppt systemet är?

Kan lova att det varken hjälper dig eller någon annan.
Men vad gör isf en klok människa? Vad gör du för att få ett liv du trivs med? Vad är DINA värden i livet som du sammlar eller jobbar mot?

Posted on: 2014/8/11 10:49
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Google köper tillverkaren av militära robotar Boston Dynamics - nyteknik.se
#3


Robotar går ju att använda till annat än datorstyrda ninjor.. Förresten, känns det inte lite överdrivet jobbigt att lägga många miljarder på en ninja robot som serut som en människa när det redan sedan länge finns flygande drönare, sateliter som kan få högupplösta bilder från hela planeten samt se genom byggnader osv och yrkesmördare som utan problem kan döda någon på ett sätt som ser "naturligt" ut, till en bråkdel av kostnaden och utan att behöva blanda in forskare och tekniker?

Det hela blir ju lite väl mycket holywood lixom ;)

Förövrigt så har Apple en av världens största hegefonder som förvaltare av dess pengar, minns inte summan dock..
Hedgefonder kan va lite speciella då dom endast svarar för dess ägare (i detta fallet apple) och inte behöver redovisa något alls utåt sett. Så går inte att veta något om varken vinster, förluster eller innehav.

Posted on: 2014/4/15 12:59
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: SKit samhälle
#4


Vad blir de då för skillnad mot att lönen slukas lika snabbt på diverse skit här hemma? ;)

Köp med några stockar snus om det är så viktigt och ta dig i kragen och laga egen mat ist för att köpa pizza.. Vissa jobb erbjuder boende, annars kan man bo i husbil/skåpbil.. Jag spenderade två månader i min wv buss med att gå kurs och leta jobb i norge, månadskostnaden låg på ca 7000kr allt inräknat om jag inte snålade..

Hur gammal är du?
Man får jaga och tjata sig till jobb, att skylla på diskriminering och tycka synd om sig själv har aldrig hjälpt någon.
Man får mejla ringa och åka oanmäld till alla företag och visa upp sig tills den dag man blir känd inom sitt yrkesval och folk börjar ringa dig för att få hjälp.

Kort sagt, antingen är man den som ber om att hjälpa eller så är man den folk frågar när dom behöver hjälp.
Eller ännu kortare och hårdare, antingen är man behövd eller så är man en den överflödiga i mängden.
When the shit hits the fan, så att säga, är det alltid upp till en själv att bli den som är efterfrågad. Är man inte det så lägger man direkt eller indirekt sitt liv och välmående i någon annans händer.

Spetskopetens har ju tyvärr inget värde om det inte finns någon efterfrågan på den, och riktig kompetens kommer med erfarenhet, hårt jobb och ett egenintresse i ämnet, går inte att få bara genom en kurs..

Menar inte att trycka ner dig på något sätt, säger det bara så du kan förbereda dig på att livet är många gånger hårdare och orättvisare än vi fårs att tro genom skolan och media.

Posted on: 2014/4/14 12:14
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: SKit samhälle
#5


Vad är det för utbildning?

Om inte annat så kan du säga upp dig, skaffa truckkort och dra till norge och jobba på lager ett halvår, tar du all övertid som går att få så kommer du sen hem med några hundra tusen på fickan.

Det finns jobb inom det mesta att hitta om man söker aktivt och noga, men man måste va berädd att flytta runt för vissa av dom..

Posted on: 2014/4/4 13:07
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: SKit samhälle
#6


Kanske det vore läge att se över sitt liv lite och lägga om till en kurs du trivs med? Ingen tvingar dig att gå till just det jobb du har, gå på krogen och supa eller sitta framför tv och gnälla.

Vilka intressen eller ämnen är det som intresserar dig och får livet att kännas meningsfullt? Skaffa ett jobb inom det ist och utnyttja bara ditt nuvarande till att få gratis utbildningar om det är möjligt eller till att få ihop pengar för att starta den typ av liv du drömmer om.

Om du hatar TVn så mycket, varför inte slänga ut den och köpa några böcker ist och lägga den tiden på att läsa om eller studera saker som faktiskt inspirerar dig?
Eller gå ut i skogen ist? Oavsätt var du bor i Sverige så finns det skog inom en dryg timmes cykel avstånd.

Posted on: 2014/4/3 11:29
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: 3D-Skrivar-Revolutionen
#7


En 3D skrivare som går att skriva ut saker i annat än olika typer av plast ligger på mellan 5-10 miljoner i pris, så för en vanlig människa blir det svårt att skriva ut något annat än halvkassa ärtbössor..

Vill man ha vapen kan man redan köpa dessa via olika darknets (typ silk road) för samma pris som en 3D plast skrivare. Så på kort sikt ändrar det inget.

Vist kommer tekniken göra stora industrier överflödiga, men det är till förmån för mindre industrier och lokal production. Ist för att förlita sig på stora företag för att få ett jobb så kommer varje individ tvingas vara mer aktiv i sin egen utvecklig och sitt när område.
Ist för att köpa billig plast skit från Kina kommer vi kunna bygga den själv och lokalt. Kreativa lösningar sprids snabbare och blir svårare att stoppa osv osv.
Med färre gigantiska multinationella företag så blir lobbyism inom politik inte samma problem..

Kunskap om saker blir mer värdefull än maskinerna helt enkelt. Vill man kunna försörja sig i framtiden är man tvingad till att ta fullt ansvar för sitt liv och lära sig om dom saker den stora massan behöver hjälp med i sin vardag.

Posted on: 2014/4/3 10:42
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Guldet faller. Sälja eller vänta?
#8Asgeir: Ekonomin idag är centralstyrd via regeringar och centralbanker, det är varken någon konspiration eller trolldom utan ren fakta och så som systemet är byggt och funkar. Centralbanker sätter styrräntan (dvs priset banker betalar för att låna av centralbanken) utifrån vad dom tror händer i den "riktiga" ekonomin för att undvika att den växer eller krymper för fort.
Går ekonomin dåligt så sänker man räntan, går den bra så höjer man osv.

Vill man se till en mer "riktig" ränta så är det LIBOR (internationell) och STIBOR (sverige) man ska kolla på, vilket är räntan som bankerna betalar för att låna av varann. Dessa visar i grova drag hur säkra bankerna är på att det är säkert att låna av varandra.

Det finns idag kort sagt ingen marknadsmessig ränta ur ett rationellt perspektiv.
Ränta är ett mått på hur hög risk det är att låna till någon, men när det blir riskfritt eftersom alla förväntar sig att när det skiter sig så kommer staten och räddar alla, då blir räntan noll just för att risken är noll.

Det drar dock med sig effekter eftersom det blir svårt att få någon säker avkastning på sitt sparande vilket gör att man tvingas ta större risker osv osv..

På kort sikt är de omöjligt att säga vad som händer, men på lång sikt kommer det förr eller senare att braka samman. Det kan smälla imorgon lika gärna som att det fortsätter i 10år till.

Posted on: 2014/4/2 9:17
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Avskaffa staten på 100år
#9


Den stora skillnaden ligger ju i vem eller vad som styr dessa armeer och i vilket/vems intresse all övervakning är. I dagens läge skrivs inte lagar för att skydda folket utan för att skydda dom som styr.

Detta sammanfattar det hela bra:

Now let's say there are some functions of government that simply require a human to manage. And let's say that human has a lot of opportunity for corruption. One way to fix that situation is to require that any humans with responsibility for public interests give up more privacy than the normal person, in return for an oversized salary. I think there are plenty of people who have no secrets and would enjoy the big paycheck. When privacy is eliminated, the risk of corruption goes way down.

Dvs, fritt fram för den som vill att bo i skogen eller surfa på nätet via TOR och kryptera all trafik osv osv, såvida hen inte har ett jobb där koruption är en risk. Dvs politiker, ägare till multinationella företag osv osv..

Posted on: 2013/12/29 23:46
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Avskaffa staten på 100år
#10


Hittade denna precis och tycker tankegången är väldigt lokande och inte alls speciellt långt bort :P

http://www.dilbert.com/blog/entry/eli ... nment_in_a_hundred_years/

Quote:
I have a hundred-year plan to eliminate government.

The key to making this work is picking one element of government at a time and using technology to eliminate it. Remember, we have a hundred years to develop and test lots of little plans. So we won't permanently eliminate any part of government until citizens have seen proof it can work on a state level, or for a brief test period nationally, or in another country.

You are skeptical that technology can replace government. That sounds a little like replacing your bicycle with a Fig Newton, or replacing your couch with a bucket of water. It doesn't sound logical on the surface. I'll need some examples to make my case.

Consider education. At some point in the next hundred years the only acceptable way to educate people will be online. At some point online education will evolve and improve until you have the best instructors teaching in the best possible ways. You can get rid of the physical school buildings, the teachers, and all the rest. I think you could privatize education, with ad support, (as I described in a blog post last month) and still make it universally available. It seems feasible that government could let go of education.

What about healthcare? Healthcare diagnostic equipment will become so advanced in the next hundred years that doctors will be the weak link. A complete body scan, blood work, and Big Data will get you 98% of the diagnoses and treatments you need. Robots will be doing surgery by then, and doing it better than humans. So while the short term trend for healthcare costs is higher, I think the trend after twenty years or so will be sharply lower. And when doctor-assisted suicide is legal, which is inevitable because of demographic reasons (lots of old people begging for the option) that helps too. The point is that healthcare will get cheaper and less complicated for the consumer, so government can ease out of it. If taxes are needed to fund healthcare for the poor, that is still possible with no government beyond direct democracy connected via Internet. I'll explain that later.

How about the military? You always need a government to handle defense, right? I don't think so, at least not in the long run. We know for sure that future armies will be a combination of waves of robot soldiers overrunning enemy positions supported by drone air support. The first country to develop a robot army (likely the U.S.) will dominate every non-nuclear country. No human army or uprising could last a day against waves of robot fighters going door-to-door through a city or mountain range.

So traditional wars will simply stop happening because the U.S. will rent its robot army to whichever side it supports and almost any war will end in days. Eventually no rebel army will bother starting an unwinnable war, and no despot will try conquering a neighboring country. Robots will end conventional war. If we imagine a future war between two non-nuclear forces, both with their own robot armies, there is no reason humans ever need to get involved. The robots can fight it out in a remote location and the country with the losing robots surrenders immediately. The losing side will know that the winning country with its superior robots could wipe out the human population in less than a day, so surrender is the only option.

My point is that wars could become obsolete. The military will become mostly hardware and software, controlled by a direct democracy. If 75% of adult citizens vote to go to war, the robots march. If the country is attacked, the robots respond automatically, but can be called back by direct democracy if needed. And citizens can watch all wars through the robot head cams. We'll always know what is going on. You still need money for this robot army, but I'll get to that.

The government does a good job setting health and safety standards. But a direct democracy could probably pull that off too. In a hundred years, I can see the government being replaced by software that allows citizens to raise any issue, thoroughly debate it online, and implement the new law/standard/tax all via Internet with no politicians involved. Would the new system have problems? Of course. Would it be worse than our current system with elected officials who are controlled by special interests? I doubt it.

If the country needs to raise taxes, say to build more defense robots, or provide Internet access and healthcare to the poor, that is all handled by direct democracy online. If the country agrees on a new tax, it comes automatically out of all paychecks and online payment transactions. No citizen ever needs to "do taxes" at the end of the year. Keep in mind that the future with no government probably has much lower tax rates. Getting public agreement to go from 5% taxes to 7% won't be as big a deal as today when we try to raise rates from 39% to 45%.

Now you have the issue of social nets to care for the poor. Government has been the best bet for that so far, but I can imagine that need being reduced by technology too. Imagine, for example, housing for the poor that is built by robots and engineered to be both highly livable and absurdly inexpensive by today's standards. If you get the cost of rent down to an equivalent of $100 per month in today's dollars, you can take a huge bite out of poverty. Combine low housing costs with universal healthcare that is free for the poor, and free online education - for everything from grade school to career training - and you have a good start for removing government from the social net business.

I can also imagine food costs plummeting within a hundred years, especially if the housing for the poor includes its own hydroponic gardens. Or perhaps we will all be growing "meat" from cells in our own homes. I don't know the details, but I can see food costs dropping for protein and veggie matter.

Now let's say there are some functions of government that simply require a human to manage. And let's say that human has a lot of opportunity for corruption. One way to fix that situation is to require that any humans with responsibility for public interests give up more privacy than the normal person, in return for an oversized salary. I think there are plenty of people who have no secrets and would enjoy the big paycheck. When privacy is eliminated, the risk of corruption goes way down.

Consider law enforcement. In the future, as I have described in other books and blog posts, getting away with committing a crime will be nearly impossible because everything that happens everywhere will be tracked and recorded. Crime will be detected as it happens, robot cops will be dispatched, and any citizen can watch both the crime and the arrest on live video.

Meanwhile, drugs and prostitution will probably become legal, so law enforcement isn't needed for that stuff. And if you speed, you'll get a ticket by email and your paycheck will be docked accordingly.

I don't have time to detail every government function and how technology might replace it in the future. But I think it's all possible. We just need to agree on that direction. And we need to test every government-replacement system on a small scale before implementing more widely.
But I think we (or our grandkids) can get there.

What do you think? Could we get to a government-free future?

Posted on: 2013/12/29 22:12
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Homo Cyberneticus - AI nästa människoart?
#11


Vad är isf själen? ;)

Nä men tror oundvikligen vi går däråt.. Nanodatorer ska som jag förstått det funka på ett helt annat sätt än dagens datorer som måste programeras...
Vi får då ist datorer som kan idientifiera ett problem, hitta på en lösning och programera om sig själv för att lösa det, kort sagt super inteligenta datorer/robbotar där det trots allt skulle gå att arguemntera för att dom på ett sätt har en skjäl..

Människor styrs ju också väldigt mycket av "förprogramerade" egenskaper i vårat DNA och agerar väldigt mycket mer utifrån kännslor än logiskt tänkande..

Så om man ska va lite extrem och filosofisk, vad är det som gör oss mer värda än en dator/robbot som totalt utklassar oss i allt på samma sätt som vilket djur som helst utklassar oss inom sitt element?

Laddar man upp sitt medvetande i en dator så inbillar jag mig att minnen, kännslor, värderingar och personlighet följer med..
Men sen är det intressant att spekulera i hur ens digitala "jag" skulle utvecklas..

Funderade på detta för någon vecka sedan, hur skulle det bli under den tiden då det fysiska jag är i livet samtidigt som det digitala "jag"? Personligen skulle jag själv inte kunna låtabli att jävlas med mig själv lite :P

Om någon här eller jag själv laddar upp sig så kommer det ju knappast vara i Google crome om man säger så, utan snarare nått mer anarkisiskt hörn av cyberspace, tänker mig mer nått i stil med nån linux variant och firefox med Tor och extra proxys osv...

Visst innebär sånthär möjligheter till ännu mer övervakning osv osv, men precis som med allt annat finns det minst två sidor av saken.. Åsikter och info kan spridas ännu snabbare och det bli samtidigt ännu svårare för makten att överblicka allt..
Det är ju trots allt inte eliten som utvecklar all teknik utan mycket kommer från duktiga individer som briner för något och hittar egna lösningar på problem.

P2P, Tor, meshnät, bitcoins, osv gör inte livet lättare för maktgalna gubbar precis..

Alla typer av nya inovationer och tekniker innebär både nya möjligheter och nya problem, det är något man aldrig kommer undan.. Skillnaden mellan dom som "lyckas" och dom som "misslyckas" är ofta förmågan att utnytja fördelarna och undvika nackdelarna samt att focusera på det som gynnar en själv..

Den stora massan är kroniskt ointresserad och extremt lat när det gäller att ta tag i saker och lyfta sig själva, ist föredrar man att låta någon annan göra jobbet.. Generationer av fördummande skolsystem och löneslavande hjälper knappast heller... Tyvärr kan man nog se det som en faktum att 99% av alla människor gör inget förän det är försent och när dom väl gör något är det ofta fel eller extremt impulsivt.
Det finns lixom en anledning till att höger/vänster extrema krafter får extra mycket inflytande när det är dåliga tider.. För majoriteten är det lättare att skylla ens egen olycka på någon annan än att själv ta makten över sitt eget liv.

Ytteligare ett problem beskrivs här:
https://www.youtube.com/watch?v=DyueJJbnzPg
I slutet av klippet påpekar han det extra tydligt.

Hela diskutionen går ju också in på det kontantlösa samhället.. Fördelarna finns ju där, och för en stor majoritet överväger dom nackdelarna, specielt på kort sikt (vilket tyvärr är det som betyder något för dom flesta). Samtidigt som det gör systemet EXTREMT sårbart på ett, iaf för mig, extremt oroande sätt. (och då har jag inte ens börjat väga in övervaknings aspekter osv!)

Men back to topic..

Det blir inte svårt att börja dra paraleller till Matrix eller Terrminator filmerna..
Dom bygger lite på samma teori om att datorerna/robbotarna kommer taöver, dock pga olika anledningar i båda filmerna..
Men man kan ju hoppas att datorerna i verkligeheten är tillräckligt smarta för att inse att vi som art alltid hållit på såhär och ist bara existerar som det otroliga komunikations verktyg dom tack vare internett har blivit, så information kan fortstätta spridas ännu snabbare och änu mer okontrolerat än idag...

Den som lever får se...

Posted on: 2013/5/13 22:07
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Henning Wittes Arbetspengar
#12


Folk hamstrar/roffar åt sig när dom känner att det närmar sig sämre tider eller dom på ett eller annat sätt känner sig utstängda ur samhället eller på ett eller annat sätt tycker sig ha rätt till det.
Moral hazard är ett begrepp som visar sig på dom mest bissara sätt och kan uppstå där tanken va något helt annat.

Har inte sett filmen änu men ska se den senare så svarar mer ingående då om vad jag tror, men medborgarlön som sak är även i mina ögon på många sätt bättre än den centraliserade och pengaslukande byrokrati maskin vi har idag. Ska man ha någon form av gemensamt sakttefinansierat stöd tror jag detta är bästa modellen för något sådant.
Men pengarna kommer fortfarande från dom som producerar och överförs till som som inte gör något, osvsätt om dom inte gör något pga lathet eller pga faktiska hinder.
Vilket ju kan ses som ett problem..


Världen är inte linjär och inte heller folk behov och önskningar, så vad som ses som helt ok vård, skola osv idag kanske imorgon inte alls ses som tillräcklig.
Min tro är att det är omöjligt att fixera och styra något genom regleringar eftersom dom alltid ger motsatt effekt någon annan stans. Visst tycker jag det är helt ok om staten/det allmänna gan garantera en viss trygghet/utbildning osv, men kraven och förväntnigarna på detta höjs alltid med tiden iochmed att den stora massa tar det som är gratis för givet och inte inser dess egentliga värde.
Därför stiger kostaden och kraven med tiden och når alltid en brytpungt någon gång i framtiden då det allmänna inte längre klarar att bära sig själv och folket helt förlorat begreppet om dessa sakers värde just pga att dom alltid varit "gratis". Det tar förvisso ett antal generationer att nå brytpungten men den kommer trots allt någon gång och då blir problemen stora eller så väljs någon till makten som kan sopa dom under mattan och/eller skylla problemen på någon särskilld grupp i samhället.

Dock förutsätter ju detta att man har någon typ av demokrati så att det som garanteras tillåt höjas med tiden..
Om man skulle tex lagstadga att den totala skatten får aldrig vara högre än tex 25% osvstätt inkomst och sen öronmärker dessa pengar till olika garanterade servicar tex 5% till skolan, 5% till sjukvård, 5% till domstolar för upprätthållande av lag, 5% till medborgarlön och 5% till drift av det allmänna samtidigt som man släpper marknaden helt fri och slopar staten, då kan jag se att det funkar.
Självklart bör isf även valutan isf vara fri och väljas av marknaden, eller iaf vara bunden till något fysiskt.

Posted on: 2013/5/13 18:42
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Guldet faller. Sälja eller vänta?
#13


Håller med ovan. Guld ska ses som en placering på samma sätt som fastigheter och mark. Vill man spekulera i det kan man köpa olika derivat vilket då också ger högre hävstång..

Men alla som är det minsta serijösa med sitt sparande i aktier vet att man ska aldrig lyssna till "experterna" i media. Det är deras jobb att få folk som inte vet bättre att satsa sina pengar i saker. Precis som i allt annat måste man lägga lite tid på att lära sig saker om man ska kunna tjäna något på det.

Posted on: 2013/5/5 13:09
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Guldet faller. Sälja eller vänta?
#14


Vill inte vara en glädjedödare, men tyvärr är det inte helt så simpelt och konspiratoriskt, utan COMEX som och dom som utfärdar ETFer på guld måste kunna täcka en viss del eftersom dom står för motpartrisken på kontrakten, så när deras risk ökar kan dom tvingas höja marginalkraven.

Effekten blir då ofta ett prisras, men det är offtast kortsiktigt och blir snart inhämtat och hjälper snarare till genom att ränsa bort folk som enbart spekulerat i priset och inte "bidrar" på något sätt.. (sen kan man ju diskutera om någon gör det i sammanhanget, men det är en annan diskution)

Detta är snarare en (eller änu en) större anledning till raset:
JPMorgan Accounts For 99.3% Of The COMEX Gold Sales In The Last Three Months
http://www.zerohedge.com/news/2013-04 ... d-sales-last-three-months

I länken finns också några länkar om man vill gräva ner sig lite ytterligare i statistik, och för att få änu mer klarhet måste man nog sätta sig in i hur en ETF funkar i praktiken.. dvs vem som utfärdar dom, vad dom har som underliggande, vem som har rätt till det underliggande osv osv osv..

Posted on: 2013/5/5 0:08
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Ang: Cypernkrisen bevisar: med lån luras människor
#15


Quote:

alarik skrev:
Så vad du försöker säga är alltså att socialism inte är ekonomisk eller hushållsam, därför att pengarna alltid tar slut? Där har du fel, socialism bygger på en expansion av industri (som ägs av arbetarna; dvs folket) och därmed teknik och vetenskap. Här möter socialismen idag både ett problem och en idérikedom; nämligen miljöproblem och hållbar utveckling.


Ekonomisk och hushållsam kan den mycket väl vara, och kollektivt ägda företag ser jag inget fel med. Dock tycker jag det är fel att tvinga in folk i ett kolektiv bara för att dom råkar bo i ett visst geografiskt område.
Socialism är i praktiken centralisering av makt (även om den inte vill få det att låta så) och all typ av centralisering av makt ser jag som dålig.
Tror inte att miljön hjälps av att något är allmänt ägt eftersom det då inte finns, eller är svårt att hitta, någon med ansvar.
Om all mark är privat och Kalle har en fabrik som släpper ut skit som rinner ner i en bäck och förstör på Anders mark nedströms så kan Andres stämma Kalle.
Det funkar inte riktigt så i ett socialistiskt samhälle när alla ska äga allt osv.

Quote:

Så att socialister inte är ekonomiska pga. att pengarna, dvs. resurserna inte räcker håller jag inte med om, tvärtom; fiat systemet trycker nya genom belåning. Och dessutom finns naturresurser att utvinna nått århundrade till... :) Så den vackra tanken är den att välfärden garanterar människor det som de betalar för, nämligen skolor och vård som inte bygger på konkurrans: Att elever får dålig vård och utbildning för att ägarna får ta pengarna i egen ficka, något man försöker att motivera med det otroligt dåliga argumentet om "mångfald" och det "fria valet". Ja valet är inte så stort eftersom urvalet ur-gröper den allmänna välfärden... Pengarna går inte dit de ska.


Vad jag vet är det väl komunala skolor som ger sämst resultat?
Välfärden är i praktiken inget annat än en typ av påtvingad försäkring som betalas med skatten. Förklara för mig varför jag inte ska få välja försäring om jag inte tycker statens variant av den är bra nog? Politiker från alla partier älskar fiat systemet eftersom det inte syns direkt när dom felinvesterar och dom får en sak till att försöka styra samhället med. Att det sen inte gynnar dom individer som arbetar i samhället skiter dom i.

Oavsätt vad man sysslar med så finns det vissa som är bättre på det än andra, varför ska en bra skola inte få skilja sig från en dålig? Om den privata skolan är så dålig så får ju föräldrarna flytta sinna barn från den så finns det väldigt snart inga pengar till någon att stoppa i fickan. En komunal skola däremot kan va hur kass som hellst men får fortfarande sina pengar från skattesedelen.

Quote:

Sen beror inte den systematiska ut tömningen av pengar på socialismen utan för att kommunismen, som socialismen är en övergångsfas mot, i västvärlden utgår från ett i grunden kapitalistisk systemet; fiat pengar som du talar om som kräver tillväxt, vilket inte existerade när Marx skrev kommunistiska manifesto.


Där kan jag hålla med. Utan fiat skulle staten (oavsätt politisk färg) tvingas hushålla bättre och inte kunna "fuska" genom att trycka pengar. Kort sagt skulle det göra systemet mycket mer transparent.

Quote:

Vet inte om du med sossar avser socialsm genom vänster-partister eller social-demokratin; skillnaden är stor, framför allt eftersom social-demokraterna triangulerar ny-liberalerna för att locka väljare och därmed blir mer höger vridna.


Jo visst finns där en viss skillnad. Med sossar menar jag socialdemokrater, men vänsterpartister tycker jag i många fall är värre, men dock inte lika pragmatiska vilket dom ska ha credd för!

Quote:

Sen verkar du ha en villfarelse om att sydeuropa utgått från en socialistisk politik när det generellt sett varit tvärtom. Ser vi på Sverige så har Moderaterna på indirekt agerat socialistiskt genom att INTE sänka skatterna pga. att de velat spara pengar inför krassare år vilket varit ett smart drag för då kan de på ny-liberalt sätt, sett ur ett furste-sammanhang, kunnat se bättre ut ju närmare valen man kommit samt belånat andra länder för att få sina egna värde-papper att SE bra ut när de i själva verket inte gör det; vilket förklarar arbetslösheten i Sverige.


Menar det sett till att dom under senaste åren fått ett större välfärdsnät vilket dom inte har råd att finansiera nu när skulderna springer iväg och deras räntor blir för höga för att kunna ta nya lån att betala dom gammla med.
Sen spelar deras inträde i euron en mycket större roll än vilken poltik sittande parti fört..

Jo Svenska moderater är ju i internationell jämförelse väldigt sociialistiska, men oavsätt vilken färg man vill ge dom är det ju samrt att spara i sammanhanget och alla partier vill ju se så bra ut som möjligt inför kommande val.. Men på vilket sätt skulle det ge högre arbetslöshet? Eller du menar att orsaken till arbetslösheten göms genom detta?

Quote:

Sossarna är så bra på att räkna att de på 70-talet devalverade kronan för att få bättre konkurrans-kraft internationellt sett för industrin vilket ledde till en tillbaka-gång av medel-inkomsten med 70 år. Om detta långsiktigt var/är bra ur ekonomisk synvinkel kan man diskutera: Ny-liberalerna vet om detta och har det fortsatt inbyggt i sin politik genom rut och rot samt jobb-skatteavdrag. Problemet är bara den att liberalismen gärna agerar tjänare åt Näringslivet så att individen inte får bättre löneavtal så då går det +/- 0


Det är ju bra/dåligt beroende på ur vems perspektiv man ser det. För dom som sparat pengar är det dåligt, men för dom företag som överlevde pga detta är det bra.
Men på vilket sätt kan du gämföra ett skatteavdrag med en devalvering av kronan?
Liberalen bygger sitt argument på att infividen har en kunskap/färdighet som han/hon säljer till högstbjudande företag som behöver den tjänsten.
Är du inte bra på något så blir det svårt att få en hög lön, men är du jävligt bra på en sak så kan du ta mer betalt för det. Visst spelar faket en viktig roll, men detta som allt annat är ett vågspel. Köparen vill alltid ha ett så lågt pris som möjligt och säljaren alltid ett så högt som möjligt. Det finns ingen simpel lösning på problemet som passar alla.

Man kan kort sagt inte gå runt och förvänta sig att någon ska fixa allt åt en, der krävs att man har lite stake och pondus om man vill komma nånstans i livet. Men det vet vi alla är väldigt osvenskt. Eller?

Quote:

Det verkar som att det är du som inte riktigt har förstått vad socialistisk ekonomi är. Sen kan jag tycka att öronmärkning inte nödvändigtvis är bra eftersom att t.ex. kommun och landsting varje år måste förbruka denna summa för att åter få lika mycket pengar nästa år: vilket betyder att man köper in saker man inte använder för att sedan slänga: Det är inte återhållsamt som du säger och kräver, i samband med andra utgifter, kanske i längden lån som du påpekar. Skillnaden är dock inte så förhållandevis stor inom något parti vad gäller detta.


Socialistisk ekonomi är väl inte synonymt med öronmärkning?
Utan att samhället/staten ska sköta en större del av ekonomin och erbjuda en viss nivå av garanterad servis för dess medborjare. Eller har jag helt fel där?

Men att dagens system är konstigt byggt och inte funkar som det ska håller jag med dig om.

Quote:

Jag tror att om socialismen, dvs. Vänster-partiet idag, får makten och om de kan använda pengarna vist är de dom bästa ekonomerna för individen. Problemet som jag ser med det är en stor byråkrati som inte egentligen är nödvändig; inför Medborgarlön som på Kuba istället så blir vi kvitt stora delar av den. Finns färre tiggare och fattiga per kapita än i Sverige trots att de har det krasst pga handelsblockaden.


Tror inte det i dagens läge skulle bli så mycket bättre med vänsterpartiet vid makten, snarare skulle skiten braka samman snabbare än den redan gör och det skulle kosta alla mer än i dags läget.. Men håller med om att medborgarlön vore ett underbart allternativ mot dagens extremt överflödiga byrokrati, finns garanterat många miljarder att tjäna där.

Quote:

Om de hade haft möjlighet, som vi, skulle den materiella levnadsstandarden vara relativt hög men samtidigt mer jämlik i förhållande till dagens oproportionerliga pyramid-demokratur: Om vi använde de förmodat kommande nya BNP-värderingarna kommer Sverige och Kuba och andra socialistiska nationer komma högt upp på listan för ett välstående land, nämligen att BNP även ska utgå från hur bra välfärden är för individen; inte bara vilka tjänster och produkter landet har.

Oftast är fördomar och kritik projiceringar: Är du bra på matematik? Det är inte jag och inte heller sosse.


Jo det är mycket möjligt, jag är dock dåligt insatt i Kuba men tror att om systemet bara är bättre ballanserat så kan det mycket väl funka. Problemen kommer när skattetrycket blir för högt, byrokratin för stor och kontrollen för centraliserad och för långt ifrån "folket".

BNP är ju ett ganska trubbigt mått, och även om det skulle inkludera välfärd skulle jag inte lita mer på det.. Förstår inte heller riktigt hur man skulle mäta välfärd isf.. Ska stater lämna in en lista på vad dom inkluderar i skatten bara?

Jag skulle nog säga att jag iaf är hyffsad på matte.
Så när Stefan Löfven går ut och lovar lägst arbetslöshet i europa och LO pratar om 70 miljarder för att "skapa jobb" så ser jag inget annat än röda siffror...

Antingen kan dom inte räkna, dom blinda för omvärden eller så ljuger dom medvetet för att vinna nästa val.

Posted on: 2013/5/4 23:26
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Ang: Cypernkrisen bevisar: med lån luras människor
#16


Känner endel..

Girig eller inte har inte med saken att göra.. Ett annat ord för "girig" kan i många fall lika gärna vara "ekonomisk" eller "hushållsam".

Pengar över har inte heller med saken att göra, det handlar enbart om att balansera utgifter och inkomster.
Med dagens fiat system så kan staten gå med underskott utan att det direkt syns för folket, vilket i längden är livsfarligt!
Vilket vi nu tydligt får se i Sydeuropa.

Öronmärkta pengar i välfärden är väl om något det enda exempel på där dom lyckats räkna, men sen faller det i att förvalta och driva välfärden på ett sätt så att skattebetalare får vad dom betalar för.

Socialism är i sig en väldigt vacker tanke, men i praktiken funkar den inte eftersom pengarna alltid tar slut. I teorin funkar det perfekt men i verkligheten faller det alltid efter några generationer, och det är bristen på den insikt som får det att seut som att dom inte kan räkna.

Men sen finns det ju en hög med exempel på där sossar och politiker i allmänhet lånar pengar på ett sätt som får en att fundera på om dom har något begrepp om vad ränta är egentligen...

Eller så pegriper man helt enkelt inte vad pengar är och hur dom funkar och ligger på samma ekonomiska begovnings nivå som en lite dummare deltagare i programet lyxfällan..

Posted on: 2013/4/23 0:11
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Guldet faller. Sälja eller vänta?
#17


Quote:

Varga skrev:
Mini: Nej du gosse,inget pappersguld här inte. Haha, vem köper pappersguld? Bara en person som inte är insatt i ämnet antgl.

Det är fysiskt guld som jag haft i "många år". Blev ingen försäljning, behåller.


Papper köper man om man vill spekulera i priset eller få en hävstångs effekt på sin placering, eller om man råkar jobba med att placera pengar åt folk genom en fond och inte kan ta fysisk leverans av flera tonn guld...

Kokt gjort att behålla det ;)

Quote:

Mini: Du ser graferna på kitco. Ge mig en "teknisk analys" av 10 års grafen med prognos för framtiden. Så får vi höra om du kan någonting i ämnet.

tack för alla tips å kommentarer i tråden.


Teknisk analys gör man för handel på kort sikt, dvs max några veckor eller enstaka månad fram i tiden och man köper/säljer enbart utfrån vad den kortsiktiga trenden säger, dvs skiter fullständigt i allt vad nyheter och fundamenta säger utan konsentrerar sig till 100% så på att upptäcka trender så tidigt som möjligt och följa dessa.

Pga det så kollar dom som handlar enligt olika modeller av teknisk analys aldrig på grafer så långt tillbaks som 10år, utan snarare dagsgrafen eller grafer som visar från per tick till 5mins grafer. Vissa köper/säljer hundratals gånger per dag osv osv, kort sagt en helt annan typ av trading än du håller på med i din guld placering.

Enligt 1års grafen har guldet vart i en fallande trend sen början av december förra året, så tekniska handlare hade börjat gått kort i den det redan då.

Men för att svara på din fråga, så är guldet i 10år grafen i en stark uppåtgående trend men har precis paserat en större topp och börjat en nedåt gående trend, men bör pasera stödet runt 1300 innan treden blir bekreftad, sen är det dåligt med stöd förän man når en nivå runt 750...

Bör dock tillägga att jag inte själv tror blint på grafer nu utan anser att marknaden som helhet är grovt manipulerad, och guld/silver i synerhet ännu mer manipulerat.
Ser idag grafer och nyheter endast som kul kuriosa som i realtid ger en suddig bild av vad som händer bakom kuliserna..
Pga det bryr jag mig inte längre om vad priset på metallerna är mätt i dollar (eller valfri annan fiat valuta).
Mitt personliga tipps är snarare att om du har pengar ta tillfället i akt och köpa lite mer guld/silver nu när priset är lite lägre, men också lägga en summa i bitcoins samt börja plocka ut några tusen i kontanter i varje månad om du inte redan gör det.

Systemhet som helhet är döende och kommer med en mattematisk säkerhet på 100% att inom en relativ nära framtid falla samman, och då förlorar i princip alla pappers tillgångar allt sitt värde. Men om det händer imorgon eller om 10år är omöjligt att säga.

Ps. I sammband med raset i guld nu för några dagarna sedan så hade säkerhets kraven på guld höjts med 100% vilket betyder att hedgefonder/investerare som sitter på stora positioner pappers guld måste sälja av för att kunna tillgodose säkerhets kraven. Ds.

Posted on: 2013/4/22 23:52
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Stefan Löfven till årets Bilderbergmöte
#18


http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Bilderberg_participants

Vsg, bara börja räkna nu ;)

Men tvivlar starkt nån vanlig Svensson accepterar det som bevis för något utan mer som en "cool" tillfällighet..

Oavsätt vet som vinner är det inte sååå svårt för den som har väldigt mycket pengar/makt att få lite inflytande...

Yrkespolitiker inom alla parti i alla länder är dockor åt dom med en verkliga makten, iaf under det system vi har idag.

Posted on: 2013/4/20 0:38
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Guldet faller. Sälja eller vänta?
#19


Har inte läst hela tråden nu.

Men varför har du köpt guld? Har du köpt "pappers guld" typ ETF eller någon annan typ av kontrakt eller mynt/tackor?

Har du köpt det i spekulation, så ber ja dig börja studera teknisk anlalys av kurser/grafer för att kunna ta trender osv, annars kan du lika gärna köpa en triss lott.

Men har du köpt guldet för att du vill skydda dig mot inflationen eller för att du inte litar på nuvarande system, så ska du ALDRIG sälja det, såvida du inte får en möjlighet att byta en del av ditt guld mot en bit mark du kan försörja dig på.

Posted on: 2013/4/20 0:05
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Ang: Cypernkrisen bevisar: med lån luras människor
#20


Skulle järna vilja höra nått exempel på en sosse som kan ränka? :P

Precis som Asgeir så känner inte ja heller till någon..

Posted on: 2013/4/19 23:58
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: SVD.se : Kontanter fasas ut hos bankerna
#21


Det finns ju en simpel anledning till att vissa alltid är rika och andra fattiga..

Rika har generellt sett bättre koll på sinna tillgångar och plaserar dom pengar dom har i saker som håller sitt värde eller ökar i värde, medans fattiga köper skräp som sjunker i värde. (Sen finns det extremt superrika som får sin förmögenhet genom hur systemt är byggt med banker osv men dessa verkliga parasiter spelar i en egen liga och ska inte gämföras med folk som blivit rika på ärligt sätt!)

Skillnaden med guld/silver som valuta är att även om en extremt förmögen elit sitter på majoriteten av alla ädelmetaller, vilket dom ändå alltid gör oavsätt vad vi väljer ska reppresentera värde (dom är ju rika just för att dom sitter på dessa tillgångar, duh!) så minskar inte DINA besparingar i värde trots att du förvarar dom i madrassen eller ett kassaskåp i källaren, vill man få avkastning på sina tillgångar/besparngar får man gå till en bank som lånar ut dom till någon, detta innebär en viss risk och det är den du får betalt för i form av ränta.

Vill man ha chansen att tjäna mer får man investera sinna besparingar i saker med högre risk.

Idag med fiatvalutor är man tvingad att ta en viss risk för att inte förlora värde i takt med inflatonen. När vi som idag också har en central styrd ekonomi med extremt låga räntor blir det ännu svårare att inte förlora värde eftersom det nästan inte finns några placeringar med hög säkerhet som håller jämn takt med infalaitonen.

Kort sagt och sammanfattat så ska en frisk ekonomi ha svagt sjunkande priser över tiden, inte stigande som är det "normala" med fiatvalutor.

Sen är det inget som har ett värde förän det omsätts, speciellt gäller detta pengar (oavsätt vad dessa "pengar" är). Även rika måste äta och spenderar därav en liten del av sina pengar. Detta gäller bitcoins såväl som guld/silver osv.

Måste också säga att dessa extremt superrika som tex Rockerfeller eller andra höjadare som sitter i toppen av globala banker troligen inte kan existera i ett system som inte är baserat på kredit som det vi har idag, eftersom det då blir omöjligt att tjäna pengar på det sätt dom gör nu.

Men håller helt med, något måste brista innan vi kan nå någon typ av rättvisa.. Människans historia är ju ganska full med historier om hur "vi" brukar lösa dena typ av problem.. Senaste exemplet med en extremt rik överklass som störtades har vi väl i Frankrike 1789? Frågan är väl om det blir mer eller mindre blodigt denna gången..

Användernamn: FED har inte och har aldrigt haft något kontrakt på hur länge dom ska hålla på. Din 13e sun är ute och cyklar.. Gissar han läst något om obligationer/bonds vars löptid gått ut eller något hjälppaket som slutar gälla.

Posted on: 2013/1/7 23:46
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: Nya medium att lagra elektrisitet i ...
#22


Quote:

Asgeir skrev:

Hela sjukan i Sverige idag är kärnkraften. Hela elnätet är byggt för flera hundratusen volt, massor av små vattenkraftverk har lagts ner för att det inte lönat sig att transformera upp strömmen så högt att den klarat transport.

Vi sitter helt fast i sjuttiotalets felbeslut...


Anledningen att stamnätet är byggt för och håller en spänning på ca 100 000 volt är inte pga kärnkraften utan för förlusterna vid tansport blir mindre vid högre spännnig.
Men det är bara stamnätet som håller denna spänning, det transformeras ner ytteligare i olika steg innan det når 400v 3 fas som går in i vanliga bostadshus.

Att transformera upp spänningen innebär ingen extra kostnad i sig, det är snarare lagstiftning som tvingar små vattenkraftverk att lägga ner, eller att det inte finns någon som orkar/kan sköta dom. Gammla generatorer slits och måste bytas osv..

Vill minnas att lagen ändrats till iår eller under förra året så man idag kan kvitta sin egenproducerade el eller tillochmed få betalt för det man inte använder.
Hittar ingen bättre källa än detta nu:
http://energimyndigheten.se/Hushall/Producera-din-egen-el/

Ideen med "windroses" tycker jag känns simplare och smartare än den med en vikt på en vajer.. Tornet med vikten skulle få va flera hundra meter för att lagra samma mängd energi som en tank på några kubik motsvarar.
Vattentanken kan ju också sammla upp regnvatten..

Posted on: 2013/1/7 23:09
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: SVD.se : Kontanter fasas ut hos bankerna
#23


Quote:

anvendernamn skrev:

Federal Reserve har inget kontrakt längre för det gick ut 21 December..

Källa på det?

Hur ska man byta från en valuta/typ av pengar utan att kunna växla fiat mot valutan infråga? Bitcoin blir inte fake bara för att det går att växla fiat mot den.

Jag vet vad du tror om pengar som medium för byteshandel, men oavsätt hur mycket du mediterar bort dom så behövs dom när du betalar din hyra/räkningar/mat.

Dagens valutor och systemet i sig funkar om bara stater tog sitt ansvar och inte räddade banker när dom föll.
Fiatvalutor bygger på värde från arbete och ens förmåga att betala tillbaks gammla skulder.
Ett sätt att prissätta och använda metoden av tjänster/gentjänster som en valuta.

Problemet nu och det som gör att folk kallar pengarna för fake är att skulderna har blivit för stora efter 30-40år av kreditexspansion och oansvariga regeringar.

FED är unikum i sig, skapat och styrt av banker för att skydda och uppehålla ett system där bankerna styr.

Bitcoin/guld/silver är och kommer alltid va det bättre alternativet eftersom ingen har makt över dessa och kan trycka fram oändliga mängder.

Om du anser bitcoin fake bara för att rika kan växla sig till dom så kan man också argumentera för att osthyvlar är fake och av ondo bara för att även rika och massmördare använder dom.

Posted on: 2012/12/28 10:03
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top 


Re: SVD.se : Kontanter fasas ut hos bankerna
#24


http://mobil.svd.se/c.jsp?cid=2565157 ... ile%26articleId%3d7776686 - små företag får problem när kontanterna försvinner.

Anvenernamn: Privatföretag skapar inga krediter, det är endast banker som gör. Sen kan stora företag med mycket egna pengar låna till väldigt låg ränta, men det är inte alls inflationsdrivande på samma sätt som konsumtions-krediter.

Men visst är det skrämmande!

Ja kan dock inte se hur det skulle funka i längden? Kontanter och fysiska värdebevarare som guld/silver/varor behövs i en ekonomi för att den inte ska bli för kännslig mot störningar.

Alla problem idag beror på för stor centralicering av makt och att makten över kapitalet ligger i händerna på en liten grupp i troppen av centralbanker och global banker, nu påstår dom att vi ska göra det änu mer centraliserat för att skydda sig mot små tjuvar?! Kan det bli mer naivt?!

Pga skit som detta blir bankerna ännu mer systemviktiga än dom redan är. Vilket betyder att kollapsen bli ännu mer oundviklig än den redan är, och då är den redan oundviklig!
Vad händer tex den dag swedbank eller nån annan storbank går omkull?

Dom kommer garanterat, som många vet sen länge, börja elta chips osv snart, men det är ingen lösning på problemet utan gör oss bara änu mer låsta.

Den svarta marknaden kommer växa om den vita snart och då faller hela deras system.
2013 blir ett spännande år :P

Posted on: 2012/12/27 9:53
Ju mer man vet, Ju mer vet man att man inte vet och den som tror han/hon vet allt, vet egentligen ingenting.
 Top TopTop
(1) 2 3 4 ... 36 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
32 user(s) are online (32 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 32

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS