Ny EU-lag gör det möjligt att stänga ner hemsidor

överstatlighet EU:s stödpaket EU-chef medicinsk apartheid coronafond

Under tisdagen antogs en ny EU-lag som ger medlemsländer fullmakt att stänga ned och blockera webbsidor. Syftet sägs vara att man ska kunna “skydda konsumenter från skadliga produkter”, och lagen ingår i det så kallade Consumer Protection Cooperation-projektet.

Många är dock skeptiska till lagen och menar att den öppnar upp för ett omfattande maktmissbruk och censur. Detta eftersom myndigheterna får rätten att stänga ned och blockera hemsidor helt utan att saken behandlas i en domstol. Att ägaren till en webbsida som stängs ner saknar möjlighet att motsätta sig beslutet eller överklaga till en domstol gör inte heller saken bättre, menar kritikerna.

Läs mer på nyadagbladet.se

6 KOMMENTARER

  1. Snaran dras åt heter det. Europa är fri. Alla dess invånare gör som är fri att göra.

  2. Vansinnigt. Jag röstade nej till EU eller EG som det hette. Nu är det försent. Makthavarna tillåter inte på något villkor att vi medborgare ska kunna lämna denna odemokratiska inrättning till fördel för maktens människor.

  3. Då vet vi hur vi ska rösta i nästa års riksdagsvalet för att frigöra oss från EU´s inflytande och dess vansinne.

  4. Ni har dragit för långtgående slutsatser före detta har prövats. Jag skulle vänta till något webbsida verkligen stängs innan jag drar några slutsatser.

    • Kankse när vaken.se och liknande sidor stängs ner pga upplysningen om känsliga ämnen som etablerat msm egentligen borde göra och informera om (men inte vågar), då drar du dina egna slutsatser :).

      • Det är en lag för konsumenter så vaken.se kommer inte att drabbas men de som säljer kolloidalt silver kanske kommer att drabbas.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here