Riksdagsledamoten Sofia Arkelsten (M) lovade redan i juli att hon till hösten skulle lägga en motion om att Sverige ska införa en liknande modell som Frankrike avseende obligatorisk vaccinering för skolbarn. Nu har den allmänna motionstiden gått ut, och Arkelsten har lagt fram sin utlovade motion, men med precis samma yrkande som förra gången, dvs införande av obligatoriskt allmänt vaccinationsprogram. En annan moderat, Ulrika Karlsson, lade även hon in en tvångsvaccineringsmotion. Motionen går ut på att man ska se över möjligheten att använda verktyg som t.ex. reducerat barnbidrag och rätten till maxtaxa vid barnomsorg i syfte att uppnå att fler föräldrar låter vaccinera sina barn.

Vi ser här över dessa riksdagsledamöters motioner, vad de yrkar på och vad de har för motivering. Båda politikerna är paniskt rädda för mässlingen och det är främst den som de tar upp. Båda motionerna kommer att beredas den 20 mars 2018.

Läs mer på Canal 2nd Opinion

9 KOMMENTARER

 1. Naturligtvis ska man vaccinerar sig för att inte sprida sjukdomar. Vaccinmotståndarna har så konstiga och dåliga argument mot vaccinering att de kan man inte ta på allvar.

  • Vaccinering är kvacksalveri. Exempelvis gör influensevacciner troligtvis mer skada än nytta.

   • Typiskt vaccinmotståndarargument. Influensavaccinen bara.

    Hittills i år har drygt 11 miljoner dött i smittsamma sjukdomar.

  • Men dig ska man ta på allvar menar du? Snälla, upplys oss mindre vetande! Vet du att all vaccinering är säker samt är helt utan biverkningar och innehåller helt för människan ofarliga substanser?

   • Vaccin doser är så små att de ämnen vilka än de är inte påverkar oss. Vi tar dessutom vaccin sällan. Senaste vaccindosen jag tog var den mot svininfluensen och det är några år sedan.

    Kvicksilver finns idag i ett enda vaccin, ett influensavaccin som måste lagras länge. Kvicksilver i vaccin har flera länder tagit bort av miljöskäl.

    Vaccinmotståndare tänker enligt mig aldrig på mängder i sprutan, aldrig på hur ofta vi tar vaccin, aldrig på utvecklingen av vaccin och aldrig på hur många miljoner ovaccinerade som dör.

    Ta reda på hur mycket de är i sprutan som vi sällan tar och skriv det som svar på detta inlägg.

    • Är 69 doser i ung ålder små mängder? (USA) Och tål verkligen små kroppar på ett par kilo lika mycket aluminium och andra gifter som vuxna? Och är mänden aluminium verkligen lite när den överstiger vad myndigheterna anser vara högsta intag?
     Är är verkligen vacciner utan biverkningar och även svåra biverkningar?

     • Ta nu och studera hur man vaccinerar för nu visar du prov på den okunskap som vaccinmotståndare har.

      Man använder sig av kombinationsvacciner alltså ger flera på en gång för att hålla nere aluminium mängden och visste du inte detta så är de ett jättebra exempel på hur du och andra vaccinmotståndare har okunskapen om vacciner och sprider rent strunt om vacciner.

      Så de finns ingen unge som får 69 vaccineringar. Svenska barn får 5 kombivaccineringar till det är 5 år.

 2. Vacciner är kvacksalveri utan bevisad nytta. Vilka tjänar på detta utom läkemedelsföretagen? Sä här säger läkemedelshandboken:
  ”Enligt principerna för evidensbaserad medicin räknas i allmänhet endast väl genomförda, randomiserade, kontrollerade prövningar ha högt evidensvärde, och sådana saknas för dessa vacciner.
  Att det finns övertygande dokumentation av sjukdomsförekomst före och efter införandet av allmän vaccination hjälper inte eftersom sådana analyser räknas som kohortstudier med historiska kontroller, vilket är en studietyp som har lågt evidensvärde.”

 3. Från ett annat håll: Människan anser sig stå överst om allt levande, generellt sett.
  Människan är den enda entiteten som som lever i naturen men inte MED den?????? är ni me?
  Naturen gör inte fel, naturen har aldrig gjort fel…människan däremot, hon gör inte många rätt idag..hon bleker anus och målar ansiktet…låser in sig i bur och slåss blodig med bror sin.

  Fråga naturen om Vaccin är bra och naturligt…svaret bara finns där, eller hur?

  //Henrik

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här