I min artikelserie ”Vad du inte visste om 9/11” visade jag i del 1 att kriget mot terrorismen, Afghanistan och Irak var planerade långt före 9/11 attacken. Källan till avslöjandena var bland annat Bushs egen finansminister Paul O´Neill, även medlem av National Security Council, som i boken ”The Price of Loyalty” från år 2004 avslöjade att Bush och hans regering redan i januari 2001 började planera för ett krig mot Irak. Boken är skriven av Ron Suskind, en ansedd journalist som 1995 vann det prestigefyllda Pulitzerpriset.

Suskind hänvisade till många andra källor, bland annat 19 000 interna regeringsdokument, som visade att man redan två år före Irak invasionen började lägga upp planerna för en ockupation av Irak. I ett memo från Vita Huset som var märkt ”Hemligt” som Suskind kom över står om en politisk, militärplan för Irak efter Saddamkrisen. Suskind fann också ett Pentagon-dokument som visade områden i Irak som det ökända oljebolaget Halliburton sedan fick förstahands kontrakt på efter att Irak invaderats.

Den 18 september 2001, en vecka efter elfte september-attacken publicerade BBC en artikel där en pakistansk diplomat, Niaz Niak, avslöjade att han fått veta från amerikanska tjänstemän att USA planerade anfalla Afghanistan under hösten 2001. Han sa också, vilket visade sig stämma, att attackerna skulle utgå från baser i Tajikistan och Uzbekistan. Hur kunde då tjänstemännen redan i mitten på juli veta att USA skulle invadera Afghanistan under hösten? De visste det eftersom det var planerat långt före 9/11.

MSNBC och NBC News avslöjade i maj år 2002 att USA redan före 9/11 planerade ett krig som innefattade militäoperationer i Afghanistan. Två dagar före 9/11-attacken låg ett National Security Presidential Directive på president Bushs skrivbord för underskrift, vilket betydde att man snart skulle starta ett omfattande krig mot terrorismen. Enligt dokumentet skulle man bland annat ”utrota Al-Qaida från jordens yta.” Jim Miklazewski på NBC news sa att ”Det beskriver samma krigsplan som sattes i verket efter 9/11.”

I boken ”The Reluctant Spy” avslöjar John Kiriakou, före detta Chef för CIA:s Anti-Terrorstyrka, att de i mars 2002, sex månader efter 11 september-attacken, gjorde en raid mot talibanernas ambassad i Peshawar, Pakistan. Där fann de dokument med telefonräkningar för 168 samtal till USA. Samtalen upphörde den 10 september 2001, dagen före 9/11 attacken och togs upp igen den 16 september. Det tog Kiriakou åratal att få ut boken eftersom förlagen efter påtryckningar från högre ort vägrade publicera den.

Kiriakou berättar vidare att lådan med dokumenten levererats till FBI, eftersom de är ansvariga för interna säkerhetsfrågor i USA. Logiskt sett så borde FBI snabbt och entusiastiskt kastat sig över bevismaterial om det värsta terrordådet i landets historia, men Kiriakou hörde inget mer om saken. När han flera gånger frågade kollegan Tommy McHale, som var en detektiv, som lånats ut till FBI, vad som hänt med dem förklarade McHale för en häpen Kiriakou att FBI aldrig ens öppnat lådan!

Vad som istället hände var att man skickade lådan till ett förråd i Maryland där den stoppades undan!

Här intervjuas John Kiriakou på C-Span av Frederick Hitz, före detta Inspector General of the CIA and current senior fellow at University of Virginia’s Center for National Security Law och berättar vad som hände:

Föreställ er att terrorister sprängde skatteskrapan i Stockholm och sen attackerade en viktig militärförläggning och att man sedan spårade dem till ett ställe där man hittade utdrag ur deras telefon-kommunikation veckorna före och efter dådet. Därefter leverar man informationen till SÄPO som sen struntar i att titta på den och istället skickar den till ett förråd i Mariefred. Låter det professionellt och trovärdigt?


I del 2 av min artikelserie ”Vad du inte visste om 9/11”
visade jag hur före detta FBI-anställde Sibel Edmonds avslöjade att USA hade nära relationer med Bin Laden och talibanerna ända fram till 11 september och att FBI felöversatte och struntade i att översätta uppgifter om 9/11. Edmonds uppgifter stöddes bland annat av den prisbelönte journalisten Eric Margolis som bekräftade att CIA hjälpte Bin Laden då han och Co tränade gerillakrig i Centralasien.

Under kongressförhör erkände FBI att Edmonds haft rätt i allt hon sagt men alla uppgifter rörande hennes fall hemligstämplades av domstolen enligt order från justitiedepartementet som hävdade att det föll under frågor rördande rikets säkerhet. När en grupp familjemedlemmar till offer för 9/11 lämnade in en stämning med anledning av Sibel Edmonds vittnesmål, förklarade justitieminister John Ashcroft att Edmonds födelsedata, utbildning och tidigare anställningar också var hemligstämplade statshemligheter!

American Civil Liberties Union som överser att staten inte kränker invånarnas rättigheter utnämnde 2006 Sibel Edmonds till den mest tystade kvinnan i USA:s historia. Samma år tilldelades hon The PEN/Newman’s Own First Amendment Award, ett pris till den som modigast kämpat för att upprätthålla den Amerikanska Författningens första tillägg för rätten att utöva sin yttrandefrihet.

John Kiriakou berättar: ”Det gjordes 168 samtal till Amerika två till tre veckor före 9/11, som avslutades den 10 september. Samtalen startade igen efter 16 september. De telefonsamtalen har aldrig spårats. Vi talar om potentiella terrorister eller kontakter som aldrig följdes upp. Dessa lådor ligger nu i ett lagerförråd”. Han berättar också om hur FBI-agenter hindrade honom från att kolla numret när den infångade Al-Qaida-mannen Abu Zubaydahs mobiltelefon ringde och hur frusterad det gjorde honom.

Här är en filmad intervju med Kiriakou.

Professor Dennis Cuddy, som 2003 skrev boken ”Coverup” om 9/11 och som återger Kiriakous berättelse i en intervju på Dr Stan Monteiths utmärkta show Radio Liberty säger ”Min fråga är: Tänk om det skulle skett ännu en stor terroristattack som skulle kunna förhindrats genom att spana på de människor samtalen gick till?”

Trots ointresset för samtalsuppgifterna så krävde FBI att Kiriakou skulle överlämna både kopiorna och originalen på dokumenten. Dr Cuddy menar att det antyder att det fanns telefonnummer där som FBI inte ville skulle komma ut. När Kiriakou återvände till USA blev han befodrad av CIA och var tvungen avlägga en tystnadsed. Då han frågade varför fick han följande svar av sin överordnade:

”Så här ligger det till: Nästa år, i mars 2003, så kommer vi att invadera Irak. Vi kommer att störta Saddam Hussein och vi kommer att öppna den största flygbasen i världen”.

Med andra ord: Kiriakou fick veta ett år före invasionen av Irak att den skulle ske och förre finansministern under Bush hade avslöjat att planerna lagts upp redan i januari 2001, det vill säga över två år innan invasionen. Kan det bli tydligare? Eller som professor Cuddy sardoniskt utrycker det: ”Så mycket för den motvilliga invasionen på grund av massförstörelsevapen”.

John Kiriakou var den förste som medgav att USA använt sig av så kallad Waterboarding, drunkningstortyr, på misstänkta fångar. Det är en tortyrmetod som enligt regeringstjänstemän i USA utarbetats av två välbetalda psykologer, Bruce Jessen och Jim Mitchell:

Khalid Shaikh Mohammed, som påstods vara en frontfigur inom Al-Qaida, utsates för dränkningstortyren 186 gånger enligt ett Justice Department legal memorandum från 2005. Kiriakou, som själv fick testa att utsättas för metoden under sin träning till agent sa att han bara stod ut i några sekunder.

Professor Cuddy säger vidare:

”Föreställ dig att du är borgmästare i New york och en av dina närmaste medarbetare kommer in och säger ”Gissa vad! Vi har just upptäckt via några som varit i terroristernas gömma, att 168 samtal gjordes till USA veckorna före attacken den 11 september.”

”Varför skulle du, om du är borgmästare, inte öppna lådan och kolla numren? Den enda orsaken jag kan tänka mig för att du inte skulle göra det är att du inte behöver göra det. Du visste redan vad det var för nummer.”

Gång på gång träder högt uppsatta tjänstemän fram och avslöjar saker som visar att den officiella versionen om 9/11, som vi blivit matade med, är full av lögner och absurda motsägelser. Man kan tro på fakta eller man kan tro på vad som är politiskt korrekt. Du väljer själv.

Fler källor:

http://www.sourze.se/Vad_du_inte_visste_om_9%2f11_%E2%80%93_%231_10693909.asp

http://www.sourze.se/Vad_du_inte_visste_om_9%2f11_%E2%80%93_%232_10694585.asp

http://www.amazon.com/Reluctant-Spy-Secret-Life-Terror/dp/0553807374

http://www.useriscontent.com/blog/2010/08/12/why-did-the-fbi-stash-taliban-9-11-phone-records

https://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=8686

Artikel skriven av Michael Delavante


Originalartikel

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här