Valentino Boccas föräldrar tittar ofta på det vackra fotografiet av sin ende son. Han vrider sig i sin mammas armar och skrattar mot kameran. Han var en vaken och glad kille – ända tills föräldrarna en solig morgon tog honom till den lokala barnavårdscentralen för en rutinmässig barnvaccination.

Valentino blev sig aldrig mer lik efter att han fått sprutan i armen. Han utvecklade autism och domstolen i Rimini, Italien, har fastslagit att hans svåra handikapp provocerades fram av vaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund (MPR). Föräldrarna har erhållit 140 000 pund (ca 170 000 euro eller 1,5 miljoner svenska kronor) från det italienska hälsoministeriet, men framhåller att pengarna aldrig kommer att ge tillbaka det perfekta och vackra barnet som de hade förut, innan läkaren gav MPR-vaccinet.

Han är nio år gammal, men kan inte prata. Han sjunger bara lite för sig själv. Han kan inte hålla i en penna. Han har en speciallärare som hjälper honom i skolan och han har svårt för att umgås med andra barn. Vad framtiden för med sig vet vi inte.

Antalet autistiska barn har exploderat de senaste fyrtio åren. Vid senaste uträkning konstaterade forskarna att 1 av 64 brittiska barn lider av autism i någon form. På åttiotalet var antalet 4 av 10 000. Flera läkare har styrkt sambandet mellan vaccination och autism. En medlem i Comilva (Association for Freedom of Choice in Vaccination) understryker att det är fel av myndigheter och sjukvård att pressa föräldrar till att låta vaccinera sina barn med MPR, samtidigt som man ignorerar att detta vaccin kan orsaka autism och andra liknande tillstånd.

Det var först när Valentino var fem år gammal som familjen äntligen fick veta att han led av autism. Föräldrarna hade länge misstänkt detta, men alla läkare och specialister hade sagt till dem att det bara var vilda fantasier. Ingen ville heller tro på att MPR-sprutan orsakat Valentinos handikapp:

När vi nämnde våra misstankar om MPR-sprutan, och hur Valentino varit en vanlig och glad pojke innan han fick den, tittade den medicinska personalen på oss som om vi vore galna.

Av: Linda Karlström

Läs mer på vaccin.me, Prejudicerande fall i Italien: Valentinos autism beror på MPR-vaccin

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här