I Kalifornien växer protesterna mot 5G-utbyggnaden som innebär kraftig ökning av exponering för mikrovågsstrålning. Många nya mindre basstationer och mobilsändare monteras på el- och lyktstoplar i människors direkta närhet exempelvis. Två hjärntumördrabbade män och en tioårig pojke tillhör de som vädjade till politikerna att säga nej till ett lagförslag i Kalifornien vilket ger operatörerna möjlighet att sätta upp mobilantenner och basstationer var de vill på kommunal mark.

5G, som utan debatt även planeras att byggas ut de närmaste åren i Sverige, har orsakat en proteststorm i USA. Nyligen hölls en hearing om en motion i Kalifornien, kallad SB 649. Den ger operatörerna rätt att sätta upp mobilbasstationer och sändare för mikrovågsstrålning varhelst de vill i människors direkta närhet, exempelvis på varje lykt- och elstople. Detta trots att konsekvenserna för hälsa och miljö kan förväntas bli mycket allvarliga enligt en växande grupp vetenskapsmän, forskare och läkare.

Riskerna för miljön och för människors hälsa med den kraftiga ökningen av mikrovågsstrålning och extremt höga mikrovågor (så kallade millimetervågor) som 5G medför har inte utretts vare sig i forskningen eller av oberoende experter, men kan mot bakgrund av redan kända effekter av redan befintlig teknik, inklusive förhöjd cancerrisk, psykisk ohälsa och risk för neurologiska skador, förväntas orsaka en försämring av det allmänna hälsotillståndet. Det borde föranleda att stoppregeln i miljöbalken utlöses. Stoppregeln förbjuder verksamheter som ”kan befaras försämra det allmänna hälsotillståndet” (MB kapitel 2, § 10).

Vd  använde mobilen flera timmar om dagen – fick hjärntumör
En av de som protesterade mot SB 649 är Vd, rankad av Yahoo Finance som tillhörande ”top 100 marketing minds of America”. Han har drabbats av hjärntumör pga av den egna mobilanvändningen. Hjärntumören var stor som en citron och fanns just där han brukade använda mobilen:

– Efter att ha hållit en mobiltelefon mot mitt högra öra flera timmar om dagen började jag få huvudvärk. Senare fann man en hjärntumör, en glioblastom, samma som också dödade Ted Kennedy, Beau Biden och er kollega Ivor Ruskin. Jag lever med en daglig fruktan att mobilmaster kommer att orsaka att hjärntumören växer igen och döda mig. Jag har möjlighet att stänga av min mobil men jag kan inte stänga av en kraftig mobilantenn/sändare nära mitt hem som sänder 24 timmar om dygnet.

Han vädjade till politikerna att stoppa lagförslaget om 5G

– Mina damer och herrar, bevisen är överväldigande. Nya studier kommer varje dag. Denna teknik orsakar cancer”, fortsatte han.

Använde mobilen 5-7 timmar om dagen – fick hjärntumör
En annan man som också drabbats av hjärntumör hörde också till de som vädjade om att stoppa lagförslaget. Han fick hjärntumör år 2011 efter att ha använt mobilen mycket, 5-7 timmar om dagen under många år:

10-årig pojke fick hjärtproblem av WiFi i skolan
En tioårig pojke som fick hjärtproblem i skolan och där han undervisades i franska vädjade också till politikerna att stoppa 5G-utbyggnaden. I lektionssalarna fanns flera starka routers för WiFi och dessutom många som använde trådlöst uppkopplade laptops:

– Det kändes som ett vulkanutbrott i mitt hjärta. En läkare som undersökte mig sade att det är inga problem med mitt hjärta men jag får ont i bröstet varje gång jag går till franskalektionen eller till skolan där vi också har trådlösa routers i klassrummen. Ni måste stoppa 5G-motionen annars kommer fler barn att drabbas precis som jag.

Läkare: Exponering utan uppehåll kommer att skada alla
Läkaren Anne Lee sade att exponering utan uppehåll för höga nivåer av mikrovågsstrålning, utan medborgarnas medgivande och mot deras vilja, kommer att skada alla:

– Forskningen har visat neurologiska skador, hjärtproblem, skadad reproduktion, försämrat immunförsvar och cancer. Våra kroppars funktion och organ är beroende av att cellernas egna elektriska signaler är stabila. Detta förslag kommer att maximera invånarnas exponering för högintensiva elektromagnetiska vågor som är främmande för kroppen.

PTS bäddar för storskaliga experiment med 5G
Post- och telestyrelsen, PTS, meddelade under våren 2017 att man planerar storskaliga experiment med 5G, utan att någon utredning av konsekvenserna för folkhälsan och miljön genomförts. Inte heller har man frågat efter medborgarnas godkännande att delta i experimentet. 5G innebär ett mycket kraftigt tillskott av mycket högfrekvent strålning vars konsekvenser för folkhälsan är helt outredda.

Vad är 5G?
5G innebär en mycket kraftig utbyggnad av sändare och utsänd effekt dvs mycket kraftig ökning av den bakgrundsstrålning vi alla utsätts för oavsett om vi vill eller inte. 5G kallas även ”internet of things” vilket innebär att en stor mängd konsumentprodukter kommer att också sända och ta emot strålning. Planerna innefattar även självkörande fordon som förutsätter en mycket kraftig ökning av tätt placerade mikrovågssändare längs gator och vägar för ändamålet. Det talas om att 5G kommer att använda extremt höga frekvenser upp till 100 GHz (millimetervågor).

Vad vet vi om 5G:s effekter för hälsan och miljön?
5G är ett enormt risktagande med folkhälsan:

Det saknas helt en miljö- och hälsokonsekvensutredning där de potentiella hälso- och miljökonsekvenserna av den planerade ökningen av mikrovågsbestrålning som 5G tillsammans med redan i dag befintliga system (3G, 4G, GSM, WiFi, TV/radiomaster, radar m.m.) innebär för människors hälsa och för miljön utretts på ett objektivt och opartiskt sätt.

Det saknas helt en opartisk och objektiv utredning om hälso- och effekterna av enbart 5G och dess använda frekvenser. 5G innebär sannolikt en mycket kraftig ökning av strålningsexponeringen av alla människor i Sverige i alla åldrar. Forskare varnar redan för allvarliga effekter för ögon och hud eftersom dessa organ drabbas särskilt av extremt höga mikrovågor (extremt höga frekvenser upp till 100 GHz). 95 GHz används i “Active Denial Systems”, för att skingra folkmassor och demonstranter. Den utsända strålningen leder till outhärdlig smärta i huden.

”Medborgarna kommer att delta i ett gigantiskt experiment med millimetervågor som de inte har gett sitt medgivande till”, säger den amerikanska experten och professorn Devra Davis. Hon konstaterar att svettkörtlar i huden reagerar på strålningen som antenner som kan ta emot strålning.

 Läs mer om risker med 5G

Pressmeddelandet från stralskyddsstiftelsen.se

18 KOMMENTARER

 1. Strålning har används sedan länge till befolkningsreduktionen. Sök assasination of 100K Serphardi children.

  • Om man söker på det så får olika ansvariga för det som Zionister, UNSECO, israelisk doktor m.m. så de är en vandringssägen och ingen sanning.

   • Uppvisa ett dokument som stöder dina ord. Sedan har HM d.v.s. mister ”perfekt” som ska rätta alla ”fel” själv använt ett felaktigt ordval i förra kommentaren.

     • Du brukar kräva dokument istället för att undersöka det du anser vara fel. Så ta nu fram dokument.

     • Inte nu. Han skriver ju sök ”assasination of 100K Serphardi children” däruppe eller hur.

     • Hördu trollbot, din programmerare får jobba lite mer med dig.
      Tycker du att jag ska patentera ordet ”Trollbot”?, det var ganska bra. Tack för hjälpen att uppfinna det ordet, iaf.

     • Jag förstår inte vad du menar och varför håller du på med att trakassera mig hela tiden som enligt mig bara det som tror på lögner faktiskt håller på med.

      Har råkat ut för samma saker med folk som tror på lögner i en debatt på Ny teknik. Det gick från ämnet till att komma med personangrepp.

      Om man tror på lögner blir enligt mig världen så osäker att när den blir kritiserad vet de som tror på lögnerna inte vad de ska svara om saken som ska debatteras och kommer istället med personangrepp.

      Inte med ett ord kommenterade du mina länkar INTE MED ETT ORD.
      Varför?

     • Helt seriöst HM.
      Jag ska svara vad jag tycker. Jag är ingen vaken.se anhängare som jag sagt till dig förut. Jag blev mobbad och åkte på en hel del stryk i uppväxttiden.(Redan på den tiden visste jag att något är fel med den här världen och sedan dess har jag varit skeptisk till vad folk säger, men på ett balanserat sätt) Därför är jag här och kommenterar emot dig, för att jag inte gillar folk som trakasserar andra. Bara för att jag inte är en vaken.se anhängare betyder inte att jag inte tycker att deras inlägg är intressanta. Jag gick hit för att läsa alternativa nyheter. Och jag tycker att Vaken.se gör ett bra jobb. Jag kände aldrig för att kommentera överhuvudtaget men jag gjorde ett undantag i ditt fall.

      Men jag började kommentera dina inlägg eftersom jag anser att det är du som trakasserar Vaken.se
      Hela tiden skriver du inlägg som är negativa och hånande och du håller i med det, både mot vaken.se som alternativ nyhetssajt och folk som kommenterar. I mitt fall skrev du tidigare (inte i denna tråden) ungefär så här ”du kan ingenting om aluminium”. Du talar med en El-arbetare som jobbat med metallen i decennier och som är skadad av den i samband med vaccin. Hur tror du att jag känner det när du skriver sådant? Faktiskt så tål jag sådant och jag försökte förklara för dig. Men du hänvisar till studier som DU anser vara äkta, och därför tycker DU att vi ska förstå dig.
      Du vill visa din vinkling på hur du uppfattar världen jämfört med hur andra ser på den. Detta är ett personligt val som alla måste göra.
      Om man googlar något då kommer man också att få svar på det man googlat, D.v.s. googlar man autism inte länkat till aluminium så kommer man att få de svar man önskar som säger att det är så. Men om man googlar att aluminium har en koppling till autism så kommer man att få svar där också. Det är ett personligt val vad man söker efter och vilket svar man vill tro på.

      Eftersom du besvarar alla (bokstavligen alla) kommentarer upplever jag dig som ett program (Bot) mer än en människa.
      Jag kan ha fel, du kanske är en människa, men jag bryr mig inte om du är det eller ett program eller bara ett troll som är här för att störa i kommentarsfältet eller om du anser att alternativa nyheter är en kränkning mot din världsbild så du får ett obotligt begär av att rasa mot detta och visa din sida av saken.
      Men är det så att om du tycker att jag trakasserar dig bara för att jag har en eller en annorlunda åsikt eller att jag därför upplever dig som ett program, då behöver du inte besvara mitt inlägg, för då slutar tråden,
      så enkelt är det. Jag har testat att fortsätta att kommentera tillbaka i absurdum, men hela tiden kommer det en kommentar tillbaka. Du vill sluta alla diskussioner verkar det som. Det är därför vi har robotar, och därför tror jag att du är en sådan. Jag tror att bakom dig sitter det en programmerare och flabbar. Men igen, jag kan ha fel om detta. Men det är så jag upplever dig och så är det så att sådana Bot’s finns.
      Jag tycker inte som du men det betyder inte att jag inte respekterar att andra (inklusive du HM) har en annan uppfattning än mig. Men om du kommenterar emot mig kan du troligen räkna med att jag inte håller med.

      Hursomhelst är jag inte en person som trakasserar folk, inte heller önskar jag att andra ser mig som en sådan. För då skulle jag själv inte vara bättre än dem som mobbade mig när jag var ung.
      Och jag är ledsen om du tar illa vid. Samtidigt finns det en gräns för vad man ska kunna tåla om man ska gå in i ett forum och konfrontera allt.
      Om jag kan respektera dina åsikter kan du då respektera att andra personer (inkl. vaken.se och dess anhängare) har en annan åsikt och till och med avböja en kommentar med din vinkling av saken?
      Du kan stanna här och fortsätta din kampanj eller vad jag ska kalla det du håller på med.
      Eller så kan vi gräva ner den ”denna stridsyxa i form av text” och ta tillvara på den tid vi här förlorar på ett bättre sätt?
      Du kommer inte att höra av mig igen oavsett.
      Och till sist, helt ärligt, lycka till.

     • Skrev en lång kommentar som svar men den är borta, varför vet jag inte.

      Jag orkar i vilket fall inte tjafsa längre. Jag respekterar dina åsikter och hoppas att du kan respektera mina. Ledsen om du tagit illa vid dig men jag upplever dig som en bot. Jag är medveten om att jag kan ha fel om det. Du kommer inte att höra av mig mera.
      Det var en mycket kort sammanfattning av vad jag skrev i den långa kommentaren.
      Lycka till.

      Redigerar. Något är konstigt här. Kommentaren kommer fram i ett par sekunder om jag trycker ner F5 sedan försvinner den igen.
      Tror det beror på min dator…

     • Så den men när jag skulle svara var den borta. Hur som helst.

      Att du skriver att jag inte ska höra av dig mera är mycket vanligt när jag debattera här på vaken.se att de som har vaken.se värderingarna gör så.

      Kort om det.

      Det världsbild som har är mest sann är den som håller bäst. Den världsbild som har lite av den håller sämst.

      Eftersom den senare syns mycket här på vaken.se med folk som känner sig trampade på alla tår när de får kritik av sin världsbild. Er kritik av min världsbild gör mig inte sömnlös utan bara ibland trött då den innehåller så många fördomar.

      Trollbot har jag aldrig kallat någon här men du har kallat mig det.

      Den skillnaden bör du ta till dig.

  • Det var röntgenstrålning som Israel på Usas uppdrag utförde på afrikanska judar officiellt för att bekämpa ngn typ av parasitmask. Det har ingen som helst likhet med det som artikeln berör.

 2. 5G utbyggnad? 5G är inte färdigutvecklat så hur kan de bygga ut det. Måste vara något fel här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här