Vi får mycket frågor på stan och via meddelanden, därför har vi nu sammanställt en lista med vissa vanligt ställda frågor som brukar uppkomma.

Vad vill Vaken.se?

Vaken.se strävar efter att belysa information som annars inte skildras via ordinarie massmedia men som är av grundläggande betydelse för den enskilda människans fria beslutsprocess. Vi önskar att ett mer transparent nyhetsrapporterande med större mångfald ska leda till ett friare och öppnare samhälle. I ett samhälle utan korruption och där alla får utrymme att utvecklas, kan vi leva i bättre samförstånd med varandra och jorden.

Vad är målet med Vaken.se?

Att stödja alla människor, oavsett kön, etnicitet eller religion att få kunskap och frihet genom att delge kritisk information som tidigare varit svårtillgänglig för allmänheten.

Vilka är Vaken.se?

Vaken.se är en av Sveriges främsta alternativmedia sedan 2004 med cirka 80 000 unika besökare per månad. Vårt besöksrekord är Januari 2015 med 172 000 unika läsare på sidan. Den 11:e juli 2019 firade Vaken.se 15 år. Vaken är också en ideell gräsrotsrörelse som är helt politiskt och religiöst obunden. Inom denna rörelse finns ett tvärsnitt av befolkningen. Gräsrotsrörelsen är inte en homogen grupp utan representeras av människor med vitt skilda intressen. Vaken.se är en naturlig del i det alternativa informationsnätverk som nu hjälper till att göra tidigare svårtillgänglig information mer nåbar för alla människor.

Vad gör Vaken.se?

Vi arbetar undersökande och gör intervjuer med olika röster som ej blir hörda i samhället. Vi arrangerar möten, föreläsningar med både svenska och internationella föreläsare, filmvisningar och utdelning av informationsmaterial. På nyhetsportalen Vaken.se kan du ta del av viktiga nyheter. Du kan se dokumentärfilmer, läsa artiklar och ta del av aktuella nyheter. Du kan kommentera och dela vårt material främst via våra kanaler på Twitter och Facebook. Dessutom gör vi utskick av informations-folders till aktivister och allmänheten.

Ställer ni upp på intervju?

Ja, kontakta oss. Tidigare har Vaken medverkat i TV4 Kalla Fakta, deltagit i SVT Debatt, lokalradioprogram och i flera svenska dagstidningar och månadsmagasin.

Vad är ”sanningsrörelsen”?

Sanningsrörelsen är ett begrepp som TV4:s ”Kalla fakta” lanserade första gången de gjorde ett tv-program om vaken.se och ”the 911-truthmovement” den 8 november 2009. Det är alltså eventuellt en förkortning av ”9/11-truth movement”, vilket är av varandra helt oberoende och löst organiserade personer samt grupper över hela världen som kräver en ny utredning av händelserna den 11:e september. Inom 9/11 Truthmovment finns det flertalet teorier till hur attentatet gick till och hur tornen demolerades. Det kortare begreppet ”Sanningsrörelsen” har aldrig använts som term innan TV4:as program 8 november 2009. Vaken.se har själva aldrig titulerat sig ensamt som ”sanningsrörelsen”, utan detta är ett massmedialt ord skapat av TV4:s ”Kalla Fakta”. Begreppet fastnade i det allmänna rummet, även om vaken.se inte varit direkta förespråkare av det. I artiklar på vaken.se blev begreppet normalt att använda för det var något folk kände igen. Mikael Cromsjö, skapare av vaken.se använder ibland begreppet ”vakenrörelsen” som inkorporerar större ideal likt medvetenhet, närvaro och medkänsla. Läs mer om TV4 och Kalla fakta här.

Hur många besökare har ni på vaken.se?

Vaken.se har cirka 80 000 unika besökare per månad (Unika IP-anslutningar). Rekordet är 172000 unika läsare.

Finns ni på Facebook?

Ja, här hittar du Vakens officiella Facebook-sida. Vi har även en öppen grupp som du kan gå med i, med snart 10000 personer som skriver (just nu deaktiverad av facebook). Vi gillar också om tar dig tid du gillar vår sida på Facebook. No pun intended.

Hur bekostar Vaken.se sin verksamhet?

Vi erhåller inget statligt eller kommunalt bidrag eller annan ekonomisk ersättning utan är uteslutande beroende av dig och andra av Vaken.se:s besökare – utan ert stöd finns inte Vaken.se. Personer som sympatiserar med vår verksamhet och uppskattar de projekt vi genomför donerar pengar för att verksamheten ska kunna fortsätta. Vi bekostar allt arbete med donationer från dig och/eller ur egna fickor. Donationer kan göras via Plusgiro-konto: 30 06 87-1. Du kan även överföra pengar med betalkort via Paypal och banköverföring (kontakta oss för kontonummer).

Främlingsfientlighet?

Vaken.se har alltid tagit avstånd från all form av rasism och främlingsfientlighet. Det är en av våra grundprinciper. SVT Agenda har bl.a. blivit fällda av granskningsnämnden för att ha spridit felaktig och osaklig information om Vaken.se där de försökte koppla ihop oss med antisemitism. Granskningsnämnden tvingade därför SVT Agenda till att be om ursäkt för denna kränkning och lögn. I förlängningen bevisade det även att alla tidigare skildringar av Vaken.se från bl.a. EXPO och övriga tidningar varit falska förtal angående antisemitism, de har varit rena fabrikationer. Det är dock bara SVT Agenda som hittills blivit fällda för denna typen av ryktesspridning och förtal. Läs mer om det här.

Vad betyder symbolen som ni använder?

Pyramiden är symbol för härskarstrukturer, men även för kunskap och uppvaknande. Genom att vända upp och ned på pyramiden vänder vi bort från den gamla ordningen. Pyramiden är inte helt uppochnedvänd för att visa att det nya inte är en motpart mot det gamla. Sprickan symboliserar hur den g