Den globalistledda Världsbanken publicerade nyligen en rapport som föreslår idén att göra drastiska nedskärningar i den globala jordbruksproduktionen för att uppnå ”netto noll utsläpp.”
Planen innebär att centralisera världens jordbruk i händerna på bara några få rika individer som planerar att minska nästan en tredjedel av världens växthusgasutsläpp genom att radikalt förändra sättet på vilket mat odlas.
Rapporten framhåller de föreslagna förändringarna med trevliga formuleringar som påstår att livsmedelsproduktionen kommer att fortsätta på ett sätt som ”kan föda en växande befolkning.” Verkligheten är dock att förslaget hotar att eliminera stora delar av jordbruksproduktionen, vilket i sin tur kan leda till svält och hungersnöd.
”Även om maten på ditt bord smakar gott, är den också en rejäl bit av utsläppskakan för klimatförändringar,” påstår Axel van Trostenburg, en företrädare för Världsbanken.
”Den goda nyheten är att det globala livsmedelssystemet kan hela planeten – göra jordar, ekosystem och människor friskare, samtidigt som koldioxid hålls kvar i marken. Detta är inom räckhåll under vår livstid, men länder måste agera nu: genom att helt enkelt ändra hur medelinkomstländer använder mark, såsom skogar och ekosystem, för livsmedelsproduktion kan agrifood-utsläppen minskas med en tredjedel till 2030.”, sade Axel van Trostenburg vidare
Slutet för mat
Istället för att främja olika jordbruksmetoder som lokala familjejordbrukare har finslipat i århundraden – metoder som är bra för miljön snarare än dåliga – vill Världsbanken kasta ut barnet med badvattnet genom att helt eliminera jordbruket i vissa områden.
Vi ser detta tryck i Nederländerna och andra delar av Västeuropa. Och nu föreslår Världsbanken ännu fler nedskärningar i jordbruket eftersom de hävdar att klimatet blir varmare på grund av all mat människor odlar.
”Åtgärder bör vidtas i alla länder för att nå netto noll genom ett omfattande tillvägagångssätt för att minska utsläppen i livsmedelssystemen, inklusive i gödningsmedel och energi, gröd- och boskapsproduktion samt förpackning och distribution längs hela värdekedjan från gård till bord,” säger Världsbanken.
Som vanligt föreslår globalisterna en lösning som passar alla för att standardisera jordbruksmetoder, även om lokala ekosystem varierar kraftigt från plats till plats. Det spelar dock ingen roll för dem, eftersom investeringsavkastningen från deras förslag är enorm.
”De årliga investeringarna måste öka till 260 miljarder dollar per år för att halvera agrifood-utsläppen till 2030 och för att nå netto noll-utsläpp till 2050,” säger Världsbanken.
”Att göra dessa investeringar skulle leda till mer än 4 biljoner dollar i fördelar, från förbättringar i människors hälsa, livsmedels- och näringstrygghet, bättre kvalitet på jobb och vinster för bönder, till mer kol som lagras i skogar och jordar.”
Girighet styr återigen dagen, och denna kortsiktighet hos globalisterna kommer att leda till deras egen undergång. När de också får slut på mat, kommer alla pengar de stjäl att vara värdelösa eftersom det inte kommer att finnas någon mat kvar att köpa.
”I slutändan underskattar Världsbankens ambitiösa projekt att omstrukturera det globala jordbruket riskerna för oavsiktliga konsekvenser, inklusive matbrist, ekonomisk störning och ökad hårdhet för de mest sårbara,” varnar Watts Up With That.
”Historien lär oss att centraliserade ingripanden i komplexa system som det globala jordbruket ofta leder till resultat som är motsatta de avsedda, drivet av ett misslyckande att ta hänsyn till dessa systems organiska och utvecklade natur. Att framställa dessa ingripanden som lågrisk och hög avkastning är inte bara vilseledande utan potentiellt farligt, och banar väg för en framtid där den globala livsmedelsförsörjningen är mindre säker och mer utsatt för byråkratisk misskötsel.”
naturalnews.com, Världsbanken lanserar plan för att decimera globalt jordbruk under förevändning att minska koldioxidutsläpp