Läkemedelsindustrins lönsammaste piller någonsin i historien är kolesterolsänkande statiner som till dags dato tros ha dragit in ca. 10 000 miljarder kronor. Hundratals miljoner människor varav en miljon i Sverige står idag på statiner som ger en lång rad svåra biverkningar. Jag har tidigare skrivit om det här på bloggen. Dessa piller har bidragit till att göra ålderdomen miserabel för miljontals åldringar som blivit pådyvlade dem av okunniga läkare som är starkt influerade av Big Pharmas intressen. I medicinkatalogen FASS dit industrin skall rapportera in observerade biverkningar vid utprovningen av pillren, spelas dessa biverkningar ner och påstås vara ytterst sällsynta. Men det är inte sanning. Nästan alla får mer eller mindre obehagliga och ibland direkt farliga biverkningar.

Jag själv är omgiven av gamlingar som råkat ut för detta piller, så jag vet vad jag talar om. Jag känner ingen som inte drabbats av allt ifrån diffusa obehag som sänker livskvaliteten till riktigt svåra biverkningar. En känd amerikansk läkare och astronaut menade att han fått ALS av sitt långvariga bruk av statinerna. Han dog 2016 av sin ALS. Av mina bekanta har någon fått svåra leverskador, en kan inte gå mer än något hundratal meter längre utan att få svår kramp i benen, en har blivit svårt deprimerad, en har förlorat sin potens och en över 90 år gammal kvinna höll på att dö bara någon vecka efter hon började med pillren. Att ge statiner till en så gammal frisk kvinna borde ge fängelse till den förskrivande läkaren.

Flera som klagat för sin läkare har avfärdats med att det bara skulle röra sig om normala ålderskrämpor, men det är lögn. De som slutat med statinerna har blivit av med problemen. En bekant som inte vågade trotsa sin läkare som menade att han snabbt skulle dö om han inte tog statinerna, han blev dement och dog av en stroke strax efter trots sina statiner.

Alla dessa biverkningar som allt fler patienter blivit varse, har lett till att många slutat ta sina piller trots att deras läkare skrämt med en tidig död. Detta har sannolikt börjat märkas i industrins försäljningsstatistik. Man har inte fått en lugn stund när kassaflödena börjar avta, så nu har man sett till att städsla sina handgångna forskare och låtit dem göra en stor studie för att skapa underlag för att kraftigt vi