En grupp amerikanska underrättelseexperter med lång erfarenhet, Veteran Intelligence Professionals for Sanity, VIPS, konstaterar i en rapport den 24 juli att det nu är fastslaget att datorerna hos Democratic National Committee (DNC) inte blev ”hackade”, alltså tappade på information via internet, utan att informationen som fanns på dessa datorer, och som publicerades av Wikileaks i juni 2016, hade kopierats över till en extern minnesenhet av en person med direkt fysisk åtkomst till DNC:s server. Samma server manipulerades sedan i juli 2016, med syftet att misskreditera Wikileaks-informationen, genom att metadata ändrades så att det skulle se ut som att DNC:s datorer blivit hackade av ryssar.

LaRouche Political Action Committee (LPAC) har med anledning av VIPS-rapporten gjort en video och ett uttalande med rubriken: ”Mr President, utred detta genast – det torpederar hela kuppen mot dig!” I uttalandet skriver man:

VIPS, där den f.d. tekniske chefen i NSA William Binney ingår, ställer sig bakom en oberoende rättsteknisk analys som utförts av en expertgrupp bestående av bl.a. Skip Folden, f.d. USA-chef för IBM:s informationstekniska program. Ingen sådan rättsteknisk analys har legat till grund för någon av de ”underrättelsebedömningar” som Obamas underrättelsetjänster presterat.

VIPS slår fast att information läcktes ut från DNC vid två tillfällen. Den första gången var i juni 2016, någon gång före Julian Assanges tillkännagivande den 12 juni att Wikileaks hade tillgång till dokument från DNC och skulle publicera dem. Den andra gången var den 5 juli 2016, och syftet var då att misskreditera allt som skulle komma ut från Wikileaks, genom att få det att framstå som om informationen kom från ”ryska hackare”. Wikileaks publicerade som bekant DNC-dokumenten, som visade att Hillary Clinton och DNC gått bakom ryggen på Bernie Sanders för att missgynna honom i kampen om nomineringen som Demokraternas presidentkandidat.

Det viktigaste som den rättstekniska analysen visade, var att en person som arbetade i tidszonen EDT [den amerikanska östkustens tidszon] med en dator direkt ansluten till DNC:s server eller till DNC:s interna nätverk tidigt på kvällen den 5 juli 2016 kopierade över 1.976 MB till en extern minnesenhet. Kopieringen tog 87 sekunder, vilket är flera gånger snabbare än vad som är fysiskt möjligt med hackning. Det verkar alltså som att den påstådda hackningen av DNC utförd av Guccifer 2.0 (som Wikileaks-dokumentens källa kallar sig) inte var en hackning från ryskt eller något annat håll, utan en kopiering av DNC:s dokument till en extern minnesenhet typ USB-minne.

Den rättstekniska undersökningen av metadata visade att data infogades vid ett senare tillfälle på konstgjord väg – genom ett klipp- och klistraförfarande med användning av en rysk mall, med det uppenbara syftet att få det att se ut som en rysk hackning. Allt detta skedde i den amerikanska östkustens tidszon.

VIPS uppmanar presidenten att inleda en utredning mot CIA, särskilt mot den förre CIA-chefen John Brennan, och mot FBI, med anledning av simuleringen av en rysk hackerattack. Man pekar på CIA:s kapacitet att utföra hackerangrepp under falsk flagg, med hjälp av de nyligen avslöjade Vault 7-verktygen, bl.a. programmet Marble Framework. Vid det nyligen avslutade Aspen Security Forum manade den förre CIA-chefen Brennan i praktiken till en kupp mot president Trump om Trump skulle avsätta specialåklagaren Robert Mueller, som tjänar som Brennan & Co:s handplockade gunstling för att fortsätta deras olagliga och författningsstridiga krig mot president Trump. Vi föreslår i stället att president Trump kräver en omedelbar utredning av Brennan & Co, både genom en nytillsatt specialåklagare och genom kongressen. Du som läser detta och vill göra något åt det, dela detta uttalande till så många som möjligt och kontakta din senator eller kongressman och kräv en utredning.

Här finns hela VIPS-rapporten:
https://consortiumnews.com/2017/07/24/intel-vets-challenge-russia-hack-evidence/

 

Och här LaRouchePacs intervju med Ray McGovern:

https://larouchepac.com/20170729/interview-ray-mcgovern-there-was-no-russian-hack

LaRouchePACs genomgång om VIPS-rapporten:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=dsHPL11NvQI

RT-artikel om VIPS-uttalandet där Ray McGovern intervjuas:

https://www.rt.com/usa/397516-vips-memo-trump-hack/

Bakgrundsrtikel på svenska som omnämner Wikileaks-dokumenten om Vault 7:

 

http://www.larouche.se/artikel/avlyssningsskandalen-i-usa-varfor-tar-europa-parti-for-deep-state

 

Bakgrundsrtikel på svenska med VIPS-uttalandet i december 2016 om att DNC-skandalen handlade om läcka, inte hackning:
http://www.larouche.se/artikel/obama-hotar-med-oppna-dolda-operationer-mot-ryssland-hur-vore-det-om-europa-blev-en-kraft-fo

Läs mer på larouche.se

5 KOMMENTARER

 1. Vid koll är detta en åsikt från VISP och inget de har bevisat och de beror på att många i VISP är pensionerade sedan decennier sedan och därför inte kan direkt åtkomst om uppgifter som gäller händelser under senaste presidentvalet.

  • How to recognise an Internet troll:
   1. Bad grammar, spelling and punctuation √ CHECK
   2. Very active online, receive more replies, successful in luring people into time-consuming discussions. √ CHECK
   3. They won’t let it drop: they are first to comment and persist with replies until they get someone interested. √ CHECK
   4. They always comment, even if there is no reason or comment has nothing in common with article. √ CHECK
   5. Trolls are not good at arithmetic, and they oversimplify the facts. √ CHECK
   6. Anonymous, using one simplified account info for one site. √ CHECK

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här