vaken

Vakencorner

Forum Index


Board index » All Posts (timsan)

BottomBottomRe: En ny vetenskap om medvetandet
#1


Lyssnade på första minuterna av Peters föreläsning. Lite torr och brittisk, men Russel verkar vara en sjysst kille tycker jag. Ska lyssna vidare under dagen.

Posted on: 2009/5/8 13:13
 Top 


Re: Öppet seminarium om klimatet på Chalmers 4e maj 17.00
#2


mmm, lite tråkigt kanske, men mycket bättre än det vanliga tugget verkar det ju vara!

någon som var där, var det lyckat?

Posted on: 2009/5/8 9:24
 Top 


Re: En ny vetenskap om medvetandet
#3


Det låter som vi är inne på ganska lika spår i hur vi tänker, Skymt.

Jag är imponerad av inlägget med Einstein och scenen. Skulle vara kul att prata fysik med dig.

Global Workspace är bara ett sätt att få ihop alla möjliga aspekter av verklighetsupplevelse i ett teoretiskt ramverk. På frågan om det handlar om att komma fram till vad som är korrekt vill jag därför svara både Ja och Nej, jag tror Global Workspace är mer en utgångspunkt för att kunna tänka om saker överhuvudtaget på ett strukturerat sätt. Med hjälp av det tankesättet kan man sedan försöka komma fram till vad som är mer korrekt och vad som är mindre korrekt. Ungefär så. Sedan får vi använda alla knep vi kan (logik, empatisering, resonemang, tolkningskonst.. osv) för att försöka komma fram till vad vi tror är "korrekt" eller sant.

Men det var säkert det du gissade fast med lite andra ord anar jag.

Posted on: 2008/11/1 13:46
 Top 


Re: En ny vetenskap om medvetandet
#4


Detta verkar vara den intressantaste tråd jag börjat hittills vilket gör mig glad.

Jag kan rekomendera alla som är intresserade av denna nya vetenskapen att googla upp ett Google Tech Talk med Stuart Hameroff. Samt kolla på Bernard Baars wiki-sajt. Baars är lärare på kursen jag går.

Kärnan i den kursen jag går är något som kallas för Global Workspace-teori. Det går ut på att man ser allt som kommer in i ens eget medvetande som om det kom in på en teater. Din kropp som delvis är omedveten är publiken. Det som kommer in i medvetandet är som skådespelare på en scen. Sedan har man en uppmärksamhet som liknas vid en spotlight och så har man sin egen kontext som är saker runtomkring scenen som man inte ser..... Till sist har man regissörer som är en funktion som man har som liksom väljer vad man skall ha i sitt medvetande. Till exempel tänkte jag snart sluta skriva detta inlägget nu.

Med hjälp av denna teatermetafor kan man sedan ta del av spännande forskningsresultat om medvetenhet, och det är just vad folk i denna nya disciplin vill göra.

Bra tycker jag som en grund i forsning om vad som helst.

Hoppas att du som läste detta tycker detta var lite kul och användbart. Om du intresserar dig för detta mera ingående så skriv gärna pm.

Hejdå!

Posted on: 2008/10/31 12:57
 Top 


En ny vetenskap om medvetandet
#5


I höst läser jag en distanskurs från University och Arizona som ges av Center For Consciousness Studies. De vill göra något så intressant som att göra en ny vetenskaplig diciplin som studerar medvetandet i sig. I den samlas psykologer, kognitionsvetare, neurobiologer osv för att hitta sätt att kunna studera medvetenheten som fenomen.

Precis så grundläggande och bra som jag tycker att saker bör vara. Grunden för det hela är nämligen att man utgår från sitt eget medvetande och liksom direkt verifierar, åtminstone delar av de forskningsresultat som kommer fram i det egna medvetandet. En fördel att hålla på med meditation i detta fält med andra ord.

Kolla här för mer info:
www.consciousness.arizona.edu

Och konferens i sommar för alla som vill bidra till den nya disciplinen:
http://www.asiaconsciousness.org/TSC/Site/Main_.html

Fint tycker jag.

Posted on: 2008/10/30 15:29
 Top 


Re: Flour i maten
#6


Tyvärr verkar det bara vara filter som fungerar med "omvänd osmos" som tar bort fluor. De är svindyra.http://chemistry.about.com/od/chemist ... uide/a/removefluoride.htm

Posted on: 2008/4/4 16:59
 Top 


Re: Jüri Lina och elfte september
#7


vad sade han om e-vitaminer?

Posted on: 2008/3/31 17:56
 Top 


Timsans presentation
#8


Hej,

Här försöker jag beskriva väldigt mycket med väldigt få ord. Hoppas det är ok. Fråga gärna om du vill!

Jag är snart trettio och har just flyttat från uppsala efter många års studier till en kursgård norr om göteborg.

2001 läste jag Noam Chomsky och då fick en första aning om hur och varför jag varit förvirrad hela livet. Det öppnade mitt intresse för att verkligen försöka förstå samhället. (Tidigare hade jag mest varit inne på naturvetenskap.) 2006 när jag var hemma en hel vecka och vilade efter en operation med narkos. Då var jag ute och surfade in på den riktigt konspiratoriska världsbilden och blev livrädd. Men efter ett och ett halvt års studier till släppte faktiskt rädslan och för första gången kände jag att jag verkligen förstår hur samhället hänger ihop.

Det låter lite konstigt, men nu upplever jag faktiskt att jag har hittat ett sätt att tänka som gör det möjligt att förstå hela den konspiratoriska världen utan att bli deprimerad.

När jag höll på med tvärvetenskap och liksom satte ihop flera av de viktigaste akademiska diciplinerna (statsvetenskap, ekonomi, fysik, filosofi, sociologi, osv)i mitt huvud, upptäckta jag nämligen plötsligt att jag hade kommit på världens bästa sätt att förstå allting i princip. Problemet är att det nästan inte går att förklara detta perspektiv. Man kan bara ge vissa nycklar eftersom orden är begränsade.

Eftersom jag känner att jag nu är i en ganska meningsfull tillvaro ute i det sociala livet så hänger jag inte lika mycket på vaken.se längre. Men jag kommer alltid att ha vaken-communityn varmt om hjärtat. Utan folk som stöd för att förstå den konspiratoriska världsbilden hade jag aldrig varit så glad som jag är idag. Därför hjälper jag gärna till med konkreta saker om det behövs någon gång.

Kram på er allihop

Posted on: 2008/3/15 14:42
 Top 


Re: Angående att nå ut till den breda massan, förändra synsätt mm.
#9


Sköna inlägg tycker jag, J-darc. Läckert med lite kvinnlig energi här. Ovanligt i detta avlånga land och ännu ovanligare här i forumet förefaller det mig... =)

Tyvärr gjorde det mig lite sugen på semlor. Den som liksom jag försöker kontrollera sockerätanedt kan kolla här: www.sockerberoende.se. Deras tips är enkla, men fungerar enligt min erfarenhet.

Och en liten dumsnällgrej till Tebe: du vet att förtrycket av kvinnlig energi har också används som mekanism av illuminater för att kontrollera.

Posted on: 2008/2/9 12:49
 Top 


Re: Funderingar om maktelitens taktik.
#10


detta är alltså ett försök att förklara ett fjärde alternativ som svar på voids fråga:

alla tre alternativen har en del sanning i sig, men de elitgrupper som har mest makt just nu är de som faktiskt försöker göra en så bra lösning som möjligt för folk och helst inte göra ett Orwellskt samhälle om det inte visar sig nödvändigt.

som vanligt är det massornas (inräknat eliterna) kollektivt omedvetna och medvetna val som avgör utgången.

Posted on: 2008/2/8 12:01
 Top 


Re: Funderingar om maktelitens taktik.
#11


jepp, dem finns i vårt huvud, och vi finns i deras. (jag strykte ordet bara för att jag tror att allting finns, och att även felaktiga tolkningar är något verkligt i sig..)

förstå den växelverkan är nyckeln.

ett stort missförstånd som jag vaknat upp från är att tro att alla elitgrupper är mot infospridning. det är väl ganska uppenbart nu att massor av elitgrupper sprider information så att så många som möjligt skall förstå. kompromissen är väl att man inte kan tvinga folk att förstå alltför fort för då blir det kollaps av alltihop.

desinformation är egentligen inte information som är gjord för att förvirra. utan information som innhåller en del av sanningen så att människor kan förstå sanningen en liten bit i taget - så mycket som våra känsliga psyken pallar med.....


Posted on: 2008/2/8 11:55
 Top 


Re: Meet Planet Nibiru
#12


jag tror att man skall ta detta på allvar. och om det inte är den högsta sanningen, så är det en lögn så stor att den kan få verkliga konsekvenser ändå.

sjukt tungt tema att gräva i tycker jag. som jag har skrivit förut så är den bästa infon jag hittat att ladda ner på www.projectcamelot.com.

i sammanhanget bör nämnas en spännande grupp "the nine", eller enneaden. är det någon som har bra info om den gruppen?

om det finns något tema som är mest sant och mest intressant i konspirationsträsket så har det med det här att göra tycker jag.

Posted on: 2008/2/8 0:03
 Top 


Re: Nyvaken.. Vad väckte mig ang NWO?
#13


detta kan nog vara precis rätt sajt för dig låter det som.

mig har vaken hjälp mycket iaf.

mitt bästa tips för att må bra som konspirationsmedveten är att hitta den "ljusa sidan" av konspirationsteoretikergänget - med andra ord de som gör hoppfulla och konstruktiva tolkningar av saker.

en kille som samlar sådana personer i en radioshow heter henrik och har denna sajten (som du kanske redan sett): www.redicecreations.com

Posted on: 2008/2/7 21:12
 Top 


Re: Paranormala förmågor
#14


paranormala förmågor är egentligen helt normala tror jag också.

några som vet mycket om det är buddistmunkar.

en sådan som pratar om detta på ett kärleksfullt sätt kan man hitta här:
http://www.audiodharma.org/talks/ThanissaroBhikkhu.html

www.soultravel.se är ett annat tips.

Posted on: 2008/2/4 19:59
 Top 


Re: Nyvaken söker alternativt levende!
#15


jag tyckte jag formulerade mig lite klumpigt ovan... det enda jag menar är att det finns många produkter som vanliga människor avfärdar som flum, fast de i praktiken fungerar bra.

det är förmodligen ett område där man kan introducera affärsverksamheter, i princip utan konkurrens!

Posted on: 2008/2/3 12:09
 Top 


Re: Nyvaken söker alternativt levende!
#16


välkommen sunrise!

jag känner igen alla dina tankegångar.

dina försäljartalanger kan säkert användas för att sälja olika produkter som liksom bara finns för personer som är "vakna" för att det kan finnas produkter som är "för bra" för det vanliga samhället.

kontakta gärna mig om du vill få detta konkretiserat!

jag finns i göteborgsområdet.

Posted on: 2008/2/2 23:57
 Top 


Vaken på European Social Forum
#17


Nästa ESF är i Malmö nu i höst.
http://www.esf2008.org/sv/


Det brukar vara över 10 000 pers på dem.

Någon på vaken som planerar vara där? Framföra något?

Posted on: 2008/2/1 21:40
 Top 


Re: Sverige delstat i EU 2009 - wake up call!
#18


Ett perfekt ställe att ta upp denna frågan är:
http://www.esf2008.org/sv/
nu i höst i malmö.

Posted on: 2008/2/1 21:37
 Top 


Re: gratis energi
#19


jag tror att skälet att det inte görs offentliga satsningar på fri energi är att samhällsplanerare är överens om att samhället inte är redo ännu.

Posted on: 2008/2/1 15:40
 Top 


Re: Mötesplats
#20


fint initiativ tycker jag det verkar som www.immun.se

själv har jag har blivit hjälpt av bland annat Robert Grays tarmreningsprogram och hans bok om tarmhälsa som man kan köpa på www.klokast.com

spännande hälsotips också Al-CIAda...

går det att få tag i enerfood i sverige eller måste man beställa från utlandet?

Posted on: 2008/2/1 14:03

Edited by timsan on 2008/2/1 14:32:59
Edited by timsan on 2008/2/1 14:34:00
 Top 


Re: Marko Rodin - Vortex Based Mathematics
#21


jag förstår inte. men jag anar att du är inne på något intressant.

menar du marko rodin?

vilket tredje antagande? vilka är de två andra?

Posted on: 2008/1/30 16:09
 Top 


Re: Marko Rodin - Vortex Based Mathematics
#22


spännande med runor och linjaler. skulle vara kul att se tycker jag.

Posted on: 2008/1/30 14:26
 Top 


Re: Marko Rodin - Vortex Based Mathematics
#23


jag tror jag hittade svaret på min egen fråga.

det är lösningen på gåtan om hur man förenar linjer och cirklar i "livets träd".

kände inte till det, men det kallas tydligen "sacred geometry"
video.google.com/videoplay?docid=-4217922894127920940

Posted on: 2008/1/29 21:37
 Top 


Re: Marko Rodin - Vortex Based Mathematics
#24


ja, eller hur!

men kan du visa det matematiskt?

Posted on: 2008/1/29 21:25
 Top TopTop
(1) 2 3 4 ... 7 »dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
42 user(s) are online (42 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 42

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS