vaken

Vakencorner
BottomBottom  Previous Topic Previous Topic  Next Topic Next Topic   Register To PostInga olämpliga böcker på Wettergrens
#1


See User information
Om någon hade tänkt att köpa David Dukes bok Den judiska rasismen på Wettergrens i Borås så är det tyvärr för sent. En boråsare som vill vara anonym berättar för Borås Tidning att han hittade Den judiska rasismen i den historiska hyllan i bokaffären och noterade att boken var utgiven av Nordiska förlaget. Borås Tidning som gärna vill skydda sina läsares späda sinnen skyndade till undsättning och konfronterade butikschefen.

Butikschefen förklarade att han helt enkelt beställer böcker som kunderna vill ha och inte lägger sig i vilka budskap de innehåller. Tidigare har även Adlibris gjort samma misstag då de sålde En tom säck kan inte stå av Lars Adelskogh.

Som grädde på snömoset erbjöd Borås Tidning ett ”expertutlåtande” i sin artikel om händelsen från en journalist på en antirasistisk tidning. Epitetet antirasistisk är som vi vet lika exkluderande som om jag skrivit ”nyhetssökande”, men vi vet nog alla vilken tidning jag pratar om i det här fallet. Journalisten fördömde boken men medgav samtidigt att den fortfarande är laglig i Sverige.

Flera frågor väntar dock på svar efter journalistens och Borås Tidnings moraliska utspel. David Dukes senaste resmål var nämligen Syrien där författarens insikter välkomnades av dem som tvingas leva som en geografisk dörrmatta åt den judiska staten Israel. Detta i kombination med att butikschefen var av utländsk härkomst och själv betonade detta när han blev konfronterad, ger upphov till ett skrämmande scenario. Har vi här ett fall av postkolonial neorasistisk imperialism?

Ni läsare kan vara lugna om ni inte förstår ovanstående begrepp, de har nämligen ingen som helst innebörd om man inte jobbar som kulturskribent på någon av de större bonnierägda tidningarna. Vad det i alla fall är tänkt att betyda; är att man som västerlänning försöker påtvinga människor av annan ras de värderingar som man själv håller för objektiva. Begick journalisten och Borås Tidning ett rasistiskt övergrepp när de anklagade butikschefen för att sälja David Dukes böcker?

Troligtvis finns det inte något vettigt svar på varför västvärldens sionism skall fungera som värdeskala för vilka böcker som får säljas. Flertalet länder i tredje världen betraktar de fakta som David Duke lyfter fram som den vardag de ständigt tvingas uppleva. Vad sägs om ett riktigt antirasistiskt experiment? Vad sägs om att låta våra moraliska värdeskalor utgå från palestinierna istället för israelerna, från iranierna istället för amerikanerna? En sådan öppensinnad antirasism skulle nog bli för mycket för våra journalister och politiker, då David Dukes bok skulle vara mer norm än undantag för läsarna i så fall.

Efter de senaste amerikanska angreppen i Mellanöstern och Israels planer på att angripa Iran, så förstår man att det här inte bara handlar om vilka böcker som finns att köpa på Wettergrens, utan vilken väg som västvärlden vill ta som civilisation. Till dess att vi ändrar kursen på vår kultur så finns alltid Nordiska förlaget, där finns den litteratur som är för antirasistisk för antirasisterna själva.

http://www.bt.se/bt/btartikel.asp?version=247384

Posted on: 2005/12/19 0:08
"They are already here..."
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
39 user(s) are online (39 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 39

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS