vaken

Vakencorner
BottomBottom  Previous Topic Previous Topic  Next Topic Next Topic   Register To PostÄr du riktigt säker på vad du vet? Ännu en bra artiel av De Lavante
#1


See User information
Är du riktigt säker på vad du vet?
http://www.lasarnasfria.nu/Artikel/9141

En av de första frågor som den amerikanska pressen var snabba med att ställa till folk över hela USA efter 11 september var: ”Skulle du vara beredd att ge upp en del av dina rättigheter som medborgare för att hindra sådana här attacker?” De flesta av de tillfrågade svarade ja, vilket Michael Delavante menar är ett känslomässigt svar som inte är baserat på intellektuell analys.

Den mänskliga hjärnan är matad med information som ska gagna vårt limbiska system, det vill säga den del som som handhar våra känslor. Den kallas även känslohjärnan och tillhör det centrala nervsystemet. Det limbiska systemet knyter an en känsla till den inkommande informationen och utvecklas när vi är nyfödda. Emellertid mognar den limbiska hjärnan inte, vilket innebär att vi kan reagera som en treåring även i situationer vi ställs inför som vuxna. Det här sker via amygdalan, en liten mandelformad körtel på insidan av hjärnans båda hemisfärer i vardera tinningloben som hanterar såväl njutning som rädsla, vrede och patologiska tillstånd som ångest och depressioner.
Amygdalan tar emot och sänder ut signaler till en stor mängd olika hjärnbarksområden och till kärnor i mellanhjärnan, bland annat till hypothalamus (överlevnadscentrum). Vi reagerar då mot basis av instinker innan vi hinner fatta rationella beslut baserade på en intellektuell analys.
Följden blir bland annat att när människor utsätts för traumatiska situationer eller händelser, som vid Pearl Harbour under andra världskriget eller 11 septemberattacken 2001, så tenderar de att reagera utifrån den känsla som den traumatiska stressen skapade och inte utifrån vad som verkligen vore förnuftigt.

En av de första frågor som den amerikanska pressen var snabba med att ställa till folk över hela USA efter 11 september var: ”Skulle du vara beredd att ge upp en del av dina rättigheter som medborgare för att hindra sådana här attacker?” De flesta av de tillfrågade svarade ja. Vilket bland annat fått till följd att man i USA införde Patriot Act, som sätter sig över den amerikanska konstitutionen och ger myndigheterna rätt att arrestera vem som helst och kvarhålla dem en längre tid om det finns misstanke om terroristanknytning. Oavsett om man kan presentera bevis för det eller inte.
Det innebär också att CIA:s plan under flera års tid har landat i diverse länder och plockat upp misstänkta, som utan rätt till rättegång förts till länder där tortyr tillåts för att ”förhöras”. Från amerikanskt håll har man ju till och med erkänt att man själva använt tortyrmetoden waterboarding, det vill säga skendränkning.
På Guantanamobasen i Kuba har USA upprättat vad som rimligen inte kan beskrivas som någonting annat än ett koncentrationsläger. Man gasar visserligen inte ihjäl folk, men man placerar dem under primitiva förhållanden i små celler där många får sitta år efter år utan att få sin sak prövad i rätten. Det, mina damer och herrar, är ingenting mindre än fascistoida metoder.

Fråga dig hur det skulle kännas om du lärde känna en person som sedan visade sig ha anknytning till ett terrornätverk och att man på basis av detta utgick ifrån att du också förmodligen tillhörde detta nätverk. Eller om du skickat pengar till en frihetskämpande organisation, som inte var terrorstämplad, men vars folk lever under konstant förtryck. Därefter strippar man dig på dina tillgångar, hindrar dig från att arbeta och vägrar låta dig få din sak prövad i en rättegång. Allt detta utan att man presenterar några bevis för det du anklagas för. Osannolikt? Knappast, det är vad som hände de svensksomalier som misstänktes för terrorverksamhet för ett par år sedan.
Professor Janne Flyghed vid Kriminologiska institutionen vid Stockholms universitet, skrev i en artikel i SVD: ”Hade den lag som används mot de fyra somalierna i Tensta gällt när kampen mot apartheid pågick skulle ekonomiskt stöd till ANC ha klassats som terrorism.”
Om Sverige hade blivit ockuperat av Nazityskland under andra världskriget. Om det hade utbrutit strider med de invaderande styrkorna. Om många svenskar hade levt utomlands. Om dessa utlandssvenskar hade skickat pengar till de kämpande landsmännen för mat, läkemedel och till och med för vapen. Hade vi då klassat dessa penningsändningar som terrorism och kallat dem som skickat pengarna för terrorister och låtit fängsla dem?
Lite längre ner i artikeln skriver professor Flyghed: ”Detsamma skulle gälla många fler organisationer som fått betydande ekonomiskt stöd från Sverige. Tidigare svenska regeringar har med andra ord skickat pengar på samma sätt som de häktade somalierna.”
En graverande omständighet i sammanhanget är att den organisation de häktade somalierna påstås ha gynnat inte fanns med på någon terrorlista förrän två dagar efter det att de häktats. De har med andra ord gripits för något som skulle komma att visa sig vara straffbart. Tillbakaverkande lagstiftning, det vill säga att man beslutar att jag i dag straffas för handlingar jag begick igår och som då var tillåtna, är otänkbart i en rättsstat. Varför är det så tyst om detta? Var är alla terroristexperter som uttalade sig så tvärsäkert samma dag som de greps?

Den information vi har i minnet associerar hjärnan med annan information. De neurologiska nät som vi alla har inbyggda sammankopplar informationen. Det här innebär att när vi hör vissa ord eller fraser sägas på TV eller radio så skickas en signal in i hjärnan som hittar ordet och allting som associeras med det ordet.
Exempelvis: När vi hör ordet 11 september i dag så tänker de allra flesta av oss automatiskt på terrorattackerna i USA 2001. Några associerar det förmodligen också till att det var det datumet som vår före detta utrikesminister Anna Lindh dog efter knivattacken 2003. Eftersom Usama Bin Laden och muslimer påstås ligga bakom attentaten den 11 september så är det också rätt sannolikt att många människor kommer att associera ordet terror med namnet Bin Laden och även med ordet muslimer. Något som innebär att många oskyldiga muslimer har haft och fortfarande har ett helvete endast på grund av det faktum att de råkar vara just muslimer.

Usama Bin Laden hör till den kända och stenrika Bin Laden-familjen i Saudiarabien som gjort affärer med Bushfamiljen i över 20 år. De flesta associerar dock knappast namnet till dem eftersom de sannolikt inte ens känner till dem, och i den mån de gör det så är det just i egenskap av släktingar till den ökände Usama bin Laden.
Efter 11 september var det flygförbud över hela USA i flera dagar. Ett undantag gjordes dock och det var just Bin Ladens släktingar, vilka tilläts flyga hem till Saudiarabien. Ett rätt otroligt förfarande med tanke på omständigheterna. Känner ni till något annat exempel i världshistorien där man flyger ut den huvudmisstänktes släktingar ur landet direkt efter ett mord? Den lilla detaljen att Usama Bin Laden tränades och sponsrades av CIA och USA redan på 80-talet är väl inte heller något som de flesta tänker på när de hör hans namn. Lika lite som man tänker på att Saddam Hussein redan i unga år utbildades av CIA och USA och att amerikanarna under flera år sålde vapen till honom, bland annat de han använde för att gasa ihjäl kurder. Viktigt att notera i sammanhanget är också att Usama Bin Laden, som vi i sju års tid fått höra är hjärnan bakom 11 september, inte är efterlyst för attacken på FBI:s ”Ten most wanted list”. Han finns med på listan, men inte som misstänkt för 11 septemberattacken.

Visst var det väl Usama Bin Laden som låg bakom 11 september?? Det har vi ju lärt oss. Ja, vi har lärt oss det, men enligt FBI finns det inga bevis för att så är fallet. De som läst mina tidigare artiklar och studerat källorna vet vid det här laget att båda första och andra världskriget samt kalla kriget planerades och finansierades av samma krafter, huvudsakligen med säte i London och New York.
Ni som anar att FRA-lagen bara är början på något mycket obehagligare och som verkligen vill veta vad som pågått och pågår bakom era ryggar men som inte, av förståeliga skäl, orkar läsa er till det, kan gå in på dessa sidor och ladda ner gratis intervjuer: cuttingthroughthematrix.com och prisonplanet.com.
Om inte förr, så då, kommer ni att inse att det jag beskriver i mina artiklar bara är ett litet skrap på ytan om det som en hänsynslös elit ställt till med och planerar och att det finns täckning för det jag påstår.

Delavante rekommenderar
Böcker:
Wall Street and the Bolshevik Revolution online: reformation.org
Wall Street&The Rise of Hitler online: reformed-theology.org
Western Technology and Soviet Economic Development: http://www.mailstar.net/sutton.html

Filmer:
Wall Street&The Rise of Hitler: youtube.com
War&Globalization: video.google.com
Endgame: video.google.com
Zeitgeist: video.google.com
The Money Masters: video.google.com
Money, Banking and the Federal Reserve: video.google.com

Posted on: 2010/1/11 13:57
Sanningen skall göra oss fria!
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 
dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
47 user(s) are online (47 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 47

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS