vaken

Vakencorner


 Botten   Föregående ämne   Nästa Ämne  Registrera dig för att postaHåller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2007-09-06 00:35
Inlägg: 766
Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?


Redan nu är det 300 Icke-organiska och syntetiska kemiska föreningar som är godkända för användning i Organic Food farming i USA!

Hur kunde det bli så här, när hela idén med KRAV-odling från början innebar absolut förbud mot användning av, oorganiska kemiska föreningar i den Krav ODLADE MATEN?

Postat den: 2012-05-20 16:40
_________________
Citat: Prof. Antony C Sutton "Det var ingen frihet i Hitlers Tyskland, och det var ingen frihet under Marxismen, och inte heller kommer det att vara någon frihet under New World Order, om det låter som George Orwells 1984 så är det det!"Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-10-15 13:33
Från Norra Småland
Inlägg: 1270
Vill bara uppmärksamma på en sak!
Blanda inte i hop tex USA:s eller andra europeiska eko-märkningar med svenska KRAV!
"KRAV" är en svensk certifieringen av odlare och tillverkare av ekologiska produkter, "KRAV" har mycket strika krav i jämförelse med andra märkningar.

Kanske en mer allmän benämning som tex "EKO" eller "BIO" skulle passat bättre i rubriken!

För att produktion av maten och lagring överhuvudtaget ska vara möjlig, måste vissa tillsatser få användas KRAV tillåter 39 tillsatser (om jag räknade rätt), varav majoriteten är helt naturliga ämnen, dessutom är all GMO totalförbjuden.


Här är hela listan på de tillsatser som KRAV godkänner:
http://krav.se/Om-KRAV/Fordjupande-la ... ara-ett-fatal-tillsatser/

KRAVs lista över tillsatser
Färgämnen. KRAV tillåter inga färgämnen.
I Sverige är 42 färgämnen godkända varav ett tiotal kan framkalla allergiska symtom.

Konserveringsmedel förlänger hållbarheten genom att förhindra tillväxt av bakterier och mögel. KRAV tillåter fyra stycken: E 270 mjölksyra, E 290 koldioxid, E 296 äppelsyra samt E 220 svaveldioxid (endast vinframställning). Dessutom tillåter KRAV ytterligare 7 tillsatser vid förädling av vild fisk och skaldjur: E 200 Sorbinsyra samt följande tillsatser som endast får användas till och med år 2013, E 202 Kaliumsorbat, E 203 Kalciumsorbat samt E 211-213 Natrium-, Kalium- och Kalciumbensoat.
Sammanlagt 44 konserveringsmedel är godkända i Sverige varav över en tredjedel kan ge allergiliknande symtom. Svaveldioxid som KRAV tillåter är ett av dem.

Antioxidationsmedel förlänger hållbarheten. De motverkar att fett härsknar och att uppskuren frukt mörknar. KRAV tillåter tio stycken: E 300 askorbinsyra (C-vitamin), E 306 tokoferolkoncentrat, E 322 lecitin (utvinns ur ex. soja, raps eller solrosfrö), E 330 citronsyra, E 331 natriumcitrater, E 333 kalciumcitrater (salter gjorda på citronsyra), E 334 vinsyra, E 335 och E 336 (salter gjorda på vinsyra) E 341 monokalciumfosfat (endast som jäsmedel i mjöl). Vissa tillsatser kan ha flera funktioner. Svenska myndigheter tillåter 45 ämnen. Några av dessa kan ge allergiliknande symtom. Lecitin som KRAV tillåter är ett av dem.

Emulgerings-, stabiliserings- och förtjockningsmedel används för att påverka livsmedlens konsistens och kallas ibland konsistensgivare. Här är några exempel. För att få oljan i en dressing att blanda sig med vattnet kan man använda ett emulgeringsmedel. För att få kakaon att falla ned långsamt efter omskakning av chokladmjölk kan man tillsätta ett stabiliseringsmedel. För att få marmeladen tjock kan man tillsätta ett geleringsmedel (förtjockningsmedel).

KRAV tillåter nio stycken: E 400 alginsyra, E 401 natriumalginat E 402 kaliumalginat (tillverkat av algin som utvinns ur tång), E 406 agar, E 407 karragenan (som utvinns ur rödtång), E 410 fruktkärnmjöl (från johannesbrödträdet), E 412 guarkärnmjöl (utvinns ur en baljväxt), E 415 xantangummi (fås genom att socker jäses med hjälp av bakterier) och E 440 pektin (framställs ur fruktskal).Svenska myndigheter tillåter 80 ämnen. Några av dessa kan ge allergiliknande symtom, bl.a. fruktkärnmjöl och guarkärnmjöl som KRAV tillåter.

Syror, baser och salter. KRAV tillåter sex stycken, saltet E 509 kalciumklorid, bakpulvren E 170 kalciumkarbonater, E 500 natriumkarbonater, E 501 kaliumkarbonater, E 503 ammoniumkarbonater samt E 504 magnesiumkarbonat. I Sverige är totalt 25 ämnen godkända.

Klumpförebyggande medel används för att pulver inte ska klumpa ihop sig. KRAV tillåter för närvarande inga sådana medel. Men, klumpförebyggande medel kan trots det finnas i KRAV-märkta produkter. Det beror på att salt, som inte finns ekologiskt, ofta innehåller sådana medel. I Sverige är 14 klumpförebyggande medel tillåtna.

Smakförstärkare. KRAV tillåter inga sådana ämnen. Totalt 17 av dem i Sverige godkända tillsatserna räknas hit och av dem kan sex glutamater orsaka allergiliknande reaktioner.

Sötningsmedel. KRAV tillåter inga sådana ämnen. 16 av dem i Sverige godkända tillsatserna brukar räknas som sötningsmedel.

Ytbehandlingsmedel. KRAV tillåter inga ytbehandlingsmedel som tillsatser. I Sverige är totalt åtta ytbehandlingsmedel tillåtna som tillsatser.

Förpacknings- och drivgaser. KRAV tillåter tre stycken: kväve E 941, syre E 948 och E 938 Argon. Myndigheterna tillåter totalt nio.

Övriga ämnen med E-nummer. KRAV tillåter inga av dessa som tillsatser. I Sverige tillåts 24 stycken.

Övriga ämnen utan E-nummer. KRAV tillåter ostlöpe, mjölksyrakulturer, mögelkulturer och andra mikroorganismer som inte är genetiskt modifierade samt lösningsmedel: vatten, etanol och olja. KRAV tillåter också naturliga aromämnen, men inte syntetiska. Vitaminisering får ske av margarin och mjölk.


Postat den: 2012-05-20 19:15

Redigerat av sliparn den 2012-05-20 19:42:19
_________________
Never believe anything until it has been officially denied


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-10-15 13:33
Från Norra Småland
Inlägg: 1270
Jag hade föressten kontakt med KRAV här om dagen angående BPA, och fick detta svar:

Hej!
Tack för ditt mejl.

KRAVs regelverk omfattar än så länge i huvudsak regler kring produktionen av själva livsmedlen. När det gäller förpackningsmaterial har vi hittills bara infört en övergripande regel om att välja miljöanpassade förpackningsmaterial och att undvika klorbaserade plaster och i övrigt förlitat oss på att den reglering som finns inom livsmedelslagstiftningen är tillräcklig ur hälsosynpunkt. KRAV reglerna har inget förbud mot BPA.

Att införa detaljerade regler kring förpackningsmaterial är ett mycket omfattande arbete eftersom det är komplicerade frågor och våra medlemmar och vår styrelse har hittills inte ansett att det finns tillräckligt starka motiv för att gå in på det området men frågan är ständigt aktuell och ska faktiskt diskuteras på nästa styrelsemöte.

Hälsningar
Helena Bengtsson
REGELUTVECKLARE


(Så alla ni som har bra länkar och bevis för BPA:s skadeverkningar, posta dessa till Helena Bengtsson, KRAV behöver nog info dom kan få inför nästa styrelsemöte )


Postat den: 2012-05-20 19:29
_________________
Never believe anything until it has been officially denied


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2012-09-02 23:55
Från Göt-la-borg
Inlägg: 45
Så vitt jag vet är inte Krav statliga utan ideella.

Postat den: 2012-09-19 01:35
_________________
Huskurer.net - Bättre hälsa på ett naturligt sätt
Välkommen att kommentera, kritisera eller bidra!


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-11-01 19:10
Inlägg: 220
Som det mesta reklamen så ser det förföriskt ut vid en första anblick, tittar man mer på djupet så ser man att majoritetens ignorans/okunskap utnyttjas för egen kortsiktig ekonomisk vinning.

KRAV tar rejäla avgifter av sina sk. medlemmar men är mindre intresserade i att som det sas i begynnelsen att skärpa ribban för varje år tills man uppnått maximalt ren mat.

1996 gick jag på Jälla jordbruksgymnasium med KRAV som granne och hade möjlighet att språkas live, på den tiden tillät man runt 40 % konventinellt odlade ingredienser med ursäkten att det var brist på EKO råvaror, det är typ samma % nu och då kan vän av ordning undra hur mycket ex. vis dioxin som ryms i dessa %.

Hur mycket dioxin mm vill vi ha i våra barns välling? Vad är det enda acceptabla gränsvärdet på sikt som inte hör hemma i en sund kropp, vilka ursäkter är OK för att slippa ta fullständigt ansvar för sin hälsa och miljö ?

Hade dessutom nära kontakt med DEMETER gänget som hållit på länge och hittills levererat det minst dåliga käket, vid en kontakt föreslog jag att dom skulle överväga att införa DEMETER PLUS, inga genvägar, inga fossila bränslen och inga övriga ursäkter, bara kunskap och muskelverk.

Givetvisvis så är kommerspiskan stenhård och snaran dras ständigt åt så det föll redan där, kanske det är meningen att var och en ska odla sin egen mat och inte bidra till att förstöra denna natur genom att leva en konstlad tillvaro i storstaden vara upptagen hela sitt liv med verksamheter som på sikt inte bidrar till någons bästa.

Vilket ger mest glädje, att sköta om sitt trädgårdsland och se liv växa eller sitta i bilkö på väg till en lyrörsförsedd källarlokal med kommunalgrå inredning för att den 25:e försöka hitta nåt ätbart i Euroshoppers utbud, gärna med spår av vitalämnen dessutom.

Och ännu en gång, det finns inga myndigheter utan endast registrerade vinstdrivande bolag bemannat med ekonomiska sellouts som aldrig haft det allmännas bästa för ögonen, men det går att ändra om både insikt och vilja finns hos fler.Postat den: 2012-09-19 10:05


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-07-30 17:45
Från Idag Jorden, Universum imorgon.
Inlägg: 2556
Kan tyvärr inte vara annat än kritisk mot KRAV. Är nog som med det andra, började bra, men gick åt fanders... Vi har sett det med EU (Startade som FREDS-projekt) och andra intesse-klubbar som sedan gick efter girighetens pipa. Vänligast se bolagsform och omsättning nedan...
Inget dålig omsättning för bemanningen...

http://www.allabolag.se/7164225364/KRAV_ekonomisk_forening

VD Nellmer, Lars Iggy
Registreringsår: 1990

F-Skatt: Registrerad läs mer

ORG.NR: 716422-5364
BOLAGSFORM: Ekonomisk förening

Telefon: 018-158900
BESÖKSADRESS
KUNGSÄNGSGATAN 12
753 22 Uppsala
Uppsala län

UTDELNINGSADRESS
BOX 1037
751 40 Uppsala
Uppsala län

TAXERINGSÅR 2011

Antal anställda: 20-49
Omsättning: 20 000 - 49 999 tkrPostat den: 2012-09-19 13:03
_________________

FRI
Ej Kontrakterad av företagspolicy av stat, företag eller annan fiktion.

Jag ger er En nyckel, men det är Du som måste vrida om låset där det passar.

Bättring för alla!


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-10-15 13:33
Från Norra Småland
Inlägg: 1270
Avatar! omsättning har inget med vinst att göra, det är bara ett mått på hur mycket pengar som är i omlopp, tänk bara på att alla ersättningar ska fördelas till jorbrukarna, å det är inte lite pengar vi talar om då! var tacksam för att krav har så få anställda, det håller ju lönekostnaderna nere!

KRAV är nog den enda ekologiska märkningen som är värd namnet. ute i europa är det ofta knappt någon skillnad på ekologiskt och konventionell produktion, konstgödsel och växskydd tillåts ofta. KRAV förbjuder GMO, konstgödsel samt växtskyddsmedel, alla onaturliga tillsatser, till och med stallgödseln ska vara från kravgårdar (fast här har undantag bevilljats), vad mer kan man begära? Systemet är uppbyggt och gårdar kan leverera utan problem, så bra att det ofta tom blir överskott på tex kravmjölk, som då blandas med konventionell mjölk. Att konventionellt blandas i KRAV är inte tillåtet, Om någon gård skulle bryta mot kravs regler, så blir dom återbetalningsskyldiga flera år tillbaka, INGEN riskerar det.

Utan KRAV hade vi inte ens vetat om det är GMO vi äter eller inte. Men det finns ju grupper som vill att vi ska äta gmo-skiten så vi får cancer precis som råttorna. (å det är väl dom som vill skrota KRAV de ;)

PS: Nomad!
sambon är rådgivare på just detta område, så jag ska fråga om det är tillåtet att blanda 40% konventionellt odlade grödor med KRAV nuförtiden ;)

Postat den: 2012-09-20 22:27
_________________
Never believe anything until it has been officially denied


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-07-30 17:45
Från Idag Jorden, Universum imorgon.
Inlägg: 2556

Du har rätt broder, omsättning och vinst är inte direkt relaterad med antalet anstälda...

Vad jag är däremot intresserad av är vilka är ägarna av detta bolag... Skulle nog tyda mer mot nomads håll, av intresse...

Vilka är aktiehållare och deras andra hållhakar?

Självodling är alltid bäst, då vet du vad du äter! Funkar inte det, är det bätre att välja... Även om det står "krav" på det... Är som jag skrev i posten, kritisk...

Vilket en borde vara mot allt dessa dagar...

Postat den: 2012-09-22 01:32
_________________

FRI
Ej Kontrakterad av företagspolicy av stat, företag eller annan fiktion.

Jag ger er En nyckel, men det är Du som måste vrida om låset där det passar.

Bättring för alla!


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-10-15 13:33
Från Norra Småland
Inlägg: 1270
Citat:

Avatar skrev:

Du har rätt broder, omsättning och vinst är inte direkt relaterad med antalet anstälda...

Vad jag är däremot intresserad av är vilka är ägarna av detta bolag... Skulle nog tyda mer mot nomads håll, av intresse...

Vilka är aktiehållare och deras andra hållhakar?

Självodling är alltid bäst, då vet du vad du äter! Funkar inte det, är det bätre att välja... Även om det står "krav" på det... Är som jag skrev i posten, kritisk...

Vilket en borde vara mot allt dessa dagar...

Litar du inte på krav, så är självodling sista utvägen. själv har jag både sambon, som är växtodlingsrådgivare åt bla KRAV gårdar, samt dessa krav bönder själva som referens, och där fungerar regelverket som det ska. bananodlare, risodlare och sylttillverkare har jag däremot ingen personligen kontakt med.

Postat den: 2012-09-23 23:33
_________________
Never believe anything until it has been officially denied


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-11-01 19:10
Inlägg: 220
Det intressanta med tillvaron är att ingenting är svart eller vitt, många gånger uttrycker vi en åsikt som undermedvetet passerat " what´s in it for me" filter eller hur påverkar mina ordval mig ekonomiskt, lojalitetsmässigt, popularitetsmässigt , förmånsmässigt mm.

Praktiserade på en KRAV gård 6 veckor hos mycket kunniga och trevliga människor, med goda intentioner och stark vilja att producera frisk mat, då den stenhårda ekonomiska pressen alltid nuförtiden är närvarande så ansåg sig denna bonde/matproducent inta ha tid till att laga baklastaren som användes 24/7 i verksamheten.

Denna baklastare läckte 200 liter hydraulolja i månaden och hamnade förutom på gårdsplanen ute på åkrarna, och då är frågan vad gick snett ?

Vems är felet, vem är ansvarig, hjälper bestraffning ? mm.

Det är inte lätt att passera sina programmerade filter men det verkar å andra sidan inte omöjligt så det är bara att stånka på och tillsammans finna bättre vägar.

Ett sätt är ju att med hjälp av spade och kratta fixa sin familjs käk för då behövs varken hydraulolja eller KRAV, däremot fri tillgång till information om olika metoder att långsiktigt försörja sig och överlämna denna möjlighet till de nästkommande 7 generationerna, och kanske framförallt inse hur ens livsval påverkar omgivningen till fullo.

Är det en mänsklig rättighet att bränna ändliga resurser även om det är på själva livets bekostnad, vem vet kanske vi kommer på det till slut HeHe

En sak verkar mer och mer uppenbar och det är att varken GMO eller syntetiska kemikalier och andra kortsiktiga genvägar är lösningen, för valet är väl ändå mellan maximalt nyttig mat eller maximal avkastning på nåt som ser ut som mat.

ps. vinst och omsättning har ingen plats i naturen utan är enbart en företeelse som dagligen förstör denna natur och kan omintetgöra dessa omnämnda 7 generationers möjlighet att t.o.m. fundera kring det vi samtalar om just nu, och det är nåt som känns väldigt "fel" att medvetet bidra till. ds.Postat den: 2012-09-24 08:35


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-10-15 13:33
Från Norra Småland
Inlägg: 1270
Nomad!
Hade den bonden du praktiserade hos haft någon form av vinstintresse, så skulle han inte låta det läcka 200 liter olja i veckan, att kasta 10 000 kr per vecka gör ingen vettig person i onödan. Hydraloljan som säljs i dag är dessutom biologiskt nedbrytbar, dessutom används en baklastare som lastmaskin på gårdsplanen, eller en gång om året för att plocka sten på åkrar, annars är det sällan den är på åkrarna och kör.

Att KRAV inte är en statlig myndighet ser jag som ett stort plus, då all skit vi får i oss i dag såsom BPA, GMO, roundup är där just för att statliga myndigheter tillåter det. Så tack och lov för Kooperativ, ideella organisationer, ekonomiska föreningar eller privata företag.

Postat den: 2012-09-24 09:14
_________________
Never believe anything until it has been officially denied


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-11-01 19:10
Inlägg: 220
De fiktiva teorier du nämner är intressanta men saken är den att under denna 6 veckorsperiod så är faktum att 200lit/mån x 6 veckor = 300 lit av 1996 års hydraulolja ( Oavsett miljöfaktor ) läckte ut på div platser på denna gård bla annat på åkrarna vid ex.vis spridning av billigt okomposterat rötslam/människoskit som i sig verkar vara en toppenkombination för att framställa högvärdig mat eller inte samt inhämtning av rundbalar, veckoförflyttning av hönsvoljärer mm. mm. mm

Så återigen så funkar inte hela världen efter en människas erfarenheter utan kan tydligen ha en annorlunda och tydligen ibland en obegriplig gång.

ps. samma tema inträffade när jag blev ombedd att tallriksharva en åker där ena halvan efter en tidigare stenträff hängde i luften, erbjöd mig att rikta och svetsa denna tallriksharv men fick till svar att det fanns ingen tid till reparation och var och en som klarat grundskolematten inser att det krävs dubbla svängar att harva en given areal med halva harvbredden.

Bondens vägar äro outgrundliga

Kommentera gärna om vems ansvar det är att duka upp frisk vital föda på familjens bord

Postat den: 2012-09-25 09:27


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-10-15 13:33
Från Norra Småland
Inlägg: 1270
Har precis för mej att att du skrev 200 l per DAG? Men det spelar ingen roll, ingen vettig person slänger inte heller 10 000 per månad när reparation eller ett uppsamlingskärl skulle kunna förhindra det. Det är helt otroligt och rent patetiskt att du dömmer ut hela KRAV organisationen pga vad EN jordbrukare slarvade med för 16 år sedan.

Edit:
I stort sett alla jordbruk med lite storlek sår inte ens i körspåren för att hålla kostnaderna nere. Konventionella GPS-sprutar och kalkar efter föregående jordprovtagnig, så exakt rätt och inte en gnutta för mycket medel behöver användas, samt att ingen överlappning sker. Man gör tom på kalkyler på all körning som sker på gården för att hålla nere dieselåtgången, DÄR ser man vad vinstintresset medför, mindre kemikalier och mindre körning på åkrarna, Nomad, den där bonden du var hos var inget annat än en slösaktig slarver, för vad i ligger vinsten i att bete sej på det viset? Diesel, oljor, kemikalier, kalk kostar mycket pengar, har du vinstintresse så försöker du hålla just dom kostnaderna nere.

Å edit igen:
http://www.krav.se/Om-KRAV/Fragor-och ... am-anvands-i-KRAV-odling/

Får avloppsslam används i KRAV-odling?

"I KRAV-godkänd produktion väger kretsloppsprincipen tungt. Men kommunalt avloppsslam får inte spridas på KRAV-ansluten mark, eftersom man inte kan garantera att halterna av oönskade ämnen inte är för höga."Postat den: 2012-09-25 13:13

Redigerat av sliparn den 2012-09-25 13:35:39
Redigerat av sliparn den 2012-09-25 13:41:23
Redigerat av sliparn den 2012-09-25 13:54:16
_________________
Never believe anything until it has been officially denied


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-11-01 19:10
Inlägg: 220
Koppla av lite Sliparn,

det finns inget rätt eller fel bara möjligheter att begrunda denna komplexa men intressanta existens.

Alternativ till att ha för sig saker är att tänka efter och att kolla lite innan man går vidare i ett samtal som åtminstone ligger mig varmt om hjärtat.

OBS ! såhär stod det :
Denna baklastare läckte 200 liter hydraulolja i månaden och hamnade
förutom på gårdsplanen ute på åkrarna, och då är frågan vad gick snett ?
Bläddra upp ett par snäpp och se själv.

Nog om det, detta är endast ett exempel på hur goda intentioner i praktiken kan likaväl drabba hälsa och natur.

Istället för att söka svar kanske vi bör ställa dom obekväma frågorna för övnings skull, har ställt några i inläggen ovan så ni som känner att detta med frisk mat åt oss alla och våra barn är viktigare än att fila på egot så bidra gärna med tankar om hur man även trots Mr Murphy och Mr Kommers kan minimera möjligheterna till att såga grenen man sitter på och är i högsta grad är beroende av.

Hur har du Sliparn hamnat i villfarelsen att kritik är synonymt med sågning ? Sanning, ambitioner och reklam är färskvara och behöver ständigt förnyas, förbättras och uppdateras.

Så käre bror detta är ingen konflikt i nån form utan överväg att göra mig, dig och nästkommande generationer en tjänst, nyttja ditt inflytande och uppenbara engagemang via din sambo att som du nämnde tidigare inkludera förpackningens/BPA mm. roll i sammanhanget.

ps. Vad sägs om att starta lite sund "konkurrans" med KRAV och Demeter, där man med sunt förnuft och verifierbar visdom kompromisslöst arbetar för att få fram extremt nyttigt käk åt oss alla, ( utan dolda agendor) dessutom kostnadsfritt som typ en ren PASSION , där inga avgifter eller medlemskap krävs utan samförstånd baserat på ärlighet och goda intentioner, kan det dessutom vara dags att återerövra uttrycket "Allmännytta/Common Good " ds.

Postat den: 2012-09-26 07:19


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-10-15 13:33
Från Norra Småland
Inlägg: 1270
Det finns visst "rätt och Fel"
200 liter hydralolja kostar 10 000 kronor.
KRAVS stadgar är som jag beskrivit.
Det du beskrivit om KRAV är FEL.


Postat den: 2012-09-26 14:09
_________________
Never believe anything until it has been officially denied


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2006-12-20 12:17
Inlägg: 3173
sliparn Allah och alla ni andra!

Det är dax att KRAVMÄRKA DOM KRAVMÄRKTA

Postat den: 2012-09-26 18:18


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-10-15 13:33
Från Norra Småland
Inlägg: 1270
Citat:

nomad skrev:
1996 gick jag på Jälla jordbruksgymnasium med KRAV som granne och hade möjlighet att språkas live, på den tiden tillät man runt 40 % konventinellt odlade ingredienser med ursäkten att det var brist på EKO råvaror, det är typ samma % nu och då kan vän av ordning undra hur mycket ex. vis dioxin som ryms i dessa %.


Jag har grunnat ett tag på var du fått dessa siffror i från, och kom nu på vad dom förmodligen menade med de där 40%.

Regeln för KRAV certifierade djuruppfödare är att minst 60% av fodret ska komma från den egna gården samt vara KRAV-odlat, max 40% får köpas in, även detta ska vara KRAV-odlat. Men fram tills för några år sedan fick dessa 40% vara konventionellt odlat då det helt enkelt inte fanns tillräckligt med KRAV foder att tillgå, men regeln är nu ändrad, så nu måste allt foder vara KRAV.

/Vän av ordning ;)

Postat den: 2012-10-17 20:33
_________________
Never believe anything until it has been officially denied


Re: Håller Myndigheterna på med att sakta förstöra den KRAV märkta maten?

Registrerade sig:
2010-11-01 19:10
Inlägg: 220
All heder åt dig Sliparn,

såhär ska en dialog funka, tack för att du tog dig tid att förtydliga en del av samtalet.

Synkronicitet är riktigt intressant, läste häromdan " Hur staten knullar din själ" igen och nya insikter infinner sig vare sig man vill eller inte, vi har blivit blåsta så jävla finurligt i sken av att ha egna val, my ass.

Bomba ihjäl höger hjärnhalva så den enda man hjälpligt kan använda är den vänstra, och i förlängningen innebär det att man endast kan utföra 1+1 osv, när man eventuellt lyckats med uppgiften går man in i viloläge tills man får en ny "order".

Då balans eftersträvas av naturen ( vilken skapat vår biologiska robot ) så blir det en våldsam inre konflikt när delar av oss vill ägna oss åt dialog men styrningen av den ena hjärnhalvan tvingar oss in i Logiken och är så kompakt att många automatiskt går över i konflikt eller som så är vanligt ångest, har inte ett piss med taskiga gener att göra eller arv.

Ska testa detta extra medvetet en period att varje gång nån tar upp nåt som man inte tänkt/erfarit se på följande vis : Toppen nu har jag möjlighet att få inblick i en ny variabel som nån annan ser den och med flit leta efter det riktiga budskapet denna man eller kvinna vill ge mig även om jag från start omöjligt kan veta vart jag hamnar efteråt, dessutom kan man passa på att träna på att leta fram denna människas fina egenskaper, vilket alla har.

Släppa taget och leva i nuet verkar vara den högra hjärnhalvans uppgift och den vänstra är att sätta käppar i hjulet för den Ha Ha

Båda behövs och har nån av er tips på fler sätt att återerövra den högra hjärnhalvans naturliga funktion "pronto" så vore det toppen.

Våga vägra logik ( mellan varven )

Därför blir jag extra glad åt ditt inlägg vilket i sig åtminstone jag tolkar som att balansen är på väg att återställas.

Få se nu , hur börjar en lavin ? HeHePostat den: 2012-10-18 08:15
 Registrera dig för att postadvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:


Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online

19 användare är online (19 användare tittar på Forum)

Medlemmar: 0
Gäster: 19

mer...
Nya medlemmar
Egenerfarenhett 2019-05-19
ljuset12 2019-05-07
Marjo 2019-03-28
Alex777 2019-03-23
Perl 2019-02-16
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS