vaken

Vakencorner




BottomBottom  Previous Topic Previous Topic  Next Topic Next Topic   Register To Post



Råmjölk... hälsofördelar, risker och tillgänglighet
#1


See User information
Hej på er allihopa och gott nytt år!

Det här blir mitt första inlägg på forumet, jag antar att ni här, många av er iaf är mer eller mindre "oppenminded" vilket är just därför jag skaffade mig ett konto här, jag hoppas att vi ska bli allt fler... men det kommer tro mig ;)

Nu om råmjölk! Jag har länge intresserad mig av hälsan och naturen, en av saker som jag har intresserat mig över var råmjölk d.v.s. opastöriserad. Jag anser att en hälsosam mjölk och som eventuellt kan fungera som ”superfood” ska vara ekologisk (med goda levnadsvillkor för kossorna), ovärmebehandlad eller strålat, icke homogeniserat, absolut inga tillsatser i form av vitaminer eller annat, och sist men inte minst rätt bevarad. Tyvärr kan vi inte finna mjölk med alla dessa krav på butiker eftersom det var sedan länge förbjudet på att sälja råmjölk på butiker, vilket är jättesynd och inte så klokt tycker jag. Dock finns möjligheten att köpa direkt ifrån bönder, vilket är helt lagligt än så länge i alla fall, men det är endast möjligt om man har rätt kontakter och nödvändig logistik.

Jag tänkte ordna en liten diskussionsgrupp runt ämnet, temat ska heta: ”råmjölk... hälsofördelar, risker och tillgänglighet” där vi kommer att diskutera hälsofördelar med råmjölk, eventuella risker och möjligheter att få tag i den för oss i Stockholm. Förhoppningsvis kan vi komma fram till någon form av samarbete där vi ordnar hur det ska bli lättare för oss att få tag i råmjölk med bra kvalitet, och för ett skäligt pris.

Alla som är intresserad av frågan och är inte fördomsfulla om ämnet, m.a.o. de är ”oppenminded” till de möjligheter som råmjölk erbjuder oss, alla ni är välkomna att anmäla er intresse. Jag vill gärna att ni som tänker komma är ordentligt pålästa så att diskussionen blir så effektiv som möjligt, . Mötet kommer äga rum i Stockholm, anmäl intresset genom att skicka mig ett privat medelande via forumet, när jag får in rätt antal så bestämmer vi tillsammans den tiden som passar oss.


Rekomenderade länkar
https://www.facebook.com/GorDenRiktigaOpasteuriseradeMjolkenLaglig

http://www.bokus.com/bok/978918628351 ... mat-som-du-inte-far-kopa/

Bifogade bilden visar en jämförelse mellan råmjölk vs pastöriserat, källa:
http://articles.mercola.com/sites/art ... ildrens-intelligence.aspx

Vad tycker ni om förslaget?
Personligen ser jag framemot att det ska bli något bra utav det!
Peace & Love :D

Attach file:


Link only for registered users

Posted on: 2014/1/1 23:04
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Råmjölk... hälsofördelar, risker och tillgänglighet
#2


See User information
Hejsan, för min del så äter jag inte mjölk och mjölkprodukter som ost och så vidare, det innehåller casein som används som möbellim:
CASEIN is a tenacious glue. Eighty-seven percent of milk is water.
Four percent of the remaining thirteen percent is CASEIN. The furniture
in your home is held together by this powerful glue. So too is the
label affixed to a bottle of beer. If you are a beer drinker, try
scraping that label off this weekend. That will be no easy task and
quite a learning experience!

By Robert Cohen Executive Director Text Only

FRIDAY - JULY 3, 1998

AN AMERICAN PICNIC FOR THE HOLIDAY WEEKEND

Happy Fourth of July weekend! What could be more American than a slice
of apple pie a la-mode covered with whipped cream and accompanied by a
tall glass of ice cold frothy milk? The dairy industry would have you
believe that by eating such a snack you are ingesting "great protein."

Let's investigate the most abundant milk protein, casein.

CASEIN is a tenacious glue. Eighty-seven percent of milk is water.
Four percent of the remaining thirteen percent is CASEIN. The furniture
in your home is held together by this powerful glue. So too is the
label affixed to a bottle of beer. If you are a beer drinker, try
scraping that label off this weekend. That will be no easy task and
quite a learning experience!

Food manufacturers have long understood that glue holds foods together
giving them a firmer and more concrete appearance. It is no coincidence
that each of the major tuna fish manufacturers have elected to put
nature's perfect glue in their little cans. Open that tin and expect to
eat tuna? Got milk? Got glue! Starkist Tuna (Sorry, Charlie), Bumble
Bee Tuna and even Chicken of the Sea all use this tenacious glue. Why
do they put milk in our tuna fish? It's not nice to fool Mother Nature!

Can we ever look at Hostess Twinkies the same way after learning that
CASEIN is used as the binding agent? American's munchie cravings are
satisfied by Ring Dings and Yankee Doodles...all containing this most
powerful bovine glue. Why do they do that to us?

How can glue be used in the name of good health? "Healthy Choice"
foods sells a product called Garlic Chicken Milano which contains
casein. Certainly not my idea of a healthy choice! Heinz sells a "Home
Style" gravy called "Chicken Classic." They put this CASEIN-glue in
their home-style product. Is that the way you cook home-style foods?
Weight Watchers promotes a line of products called "Smart Ones." Their
Strawberry Royal contains gluey CASEIN. Is it really a smart choice to
eat glue to lose weight? I'll bet that this glue does quite a bit more
than just stick to the ribs! Not to be outdone, suppliments like Slim
Fast and Ensure have each added CASEIN-goo to their special foods.
Ensure boasts, "#1 Doctor Recommended... Complete balanced nutrition."
I'd like to have a word with those doctors and give them all a second
opinion. Slim Fast sells "Jump Start, the natural way to lose weight
fast." They put CASEIN in Jump Start. How does one lose weight by
eating glue? Perhaps your intestines are internally cemented and no
food can be absorbed. Doesn't seem real healthy to me.

A review of cereals reveals only one product that contains CASEIN,
Special K. Now, revealed for the first time, What it is that really
makes Special K so special? It's glue!

The ultimate assault on logic and insult of our sensibilities can be
found in many non-dairy creamers. The front container of Carnation's
milk substitute contains a lie and should be taken off the market,
revealed as a fraud. The rear of that container reveals that sodium
caseinate; a milk derivative is a component of this "non-dairy" product
. How can they get away with this? Dry Coffee-Mate perpetrates a
similar deception... all in the name of good health.

One of the few truly offensive racial stereotypes still adorns a
supposedly healthy food product. Aunt Jemima is no liberated African
American woman of the nineteen-nineties. She represents a better and
simpler era to some... a time when women belonged in the kitchen
producing stacks of pancakes for men to eat. Can you imagine that a
component of Aunt Jemima's secret recipe was glue? Read the label.
That's just what is in those pancakes.

What would America's foods be without this powerful adhesive glue?
Would they be as attractive? NO! Would we have as much congestion and
mucus and asthma resulting from histamines produced to combat this
allergenic protein? Food for thought!

Have a wonderful Fourth of July picnic and remember to carefully READ
THOSE LABELS!

Robert Cohen
Executive Director
Dairy Education Board
http://www.notmilk.com

Do you know of someone that should get a copy of this newsletter?
Have them send their Email address to notmilkman@notmilk.com and it will be done!
http://www.notmilk.com/deb/070598.html

http://www.notmilk.com/

Jag dricker istället oatly havredryck:
http://www.oatly.se/produkter/oatly-havredryck-ekologisk

smaklig måltid

Posted on: 2014/1/2 1:15
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Råmjölk... hälsofördelar, risker och tillgänglighet
#3


See User information
Jag förstår vad du menar, ämnet är mycket kontroversiellt. Personligen tror jag att de flesta negativa aspekter vi hittar om mjölk har med att den behandlas på olika sätt (pastörisering, homogenisering mm) som inte bara förstör näringsvärdet, men förvandlar mjölken till en farlig dryck för vår hälsa på sikt, råmjölk däremot är en väldigt hälsosam dryck. Vanligtvis så dricker jag inte behandlad mjölk eftersom jag är medveten om dessa risker, men om jag skulle få tag på råmjölk så skulle jag vilja prova den ett tag och se vad den har för effekt, jag tror att råmjölk är väldigt nyttigt för bland annat immunförsvaret.

Gör en egen utforskning på frågan, läs gärna på
http://www.raw-milk-facts.com/
http://www.naturalnews.com/raw_milk.html

Tänk på allt attack som råmjölk får exempelvis i USA också nu i Svergie vill de förbjuda den totalt, läs:
http://sverigesradio.se/sida/artikel. ... gramid=83&artikel=5678042
De vill attackera bl.a. vårt immunförsvar (genom vacciner, kemitrail, oharmoniserat EMF/DOR energy mm), råmjölk gör jobbet mycket svårare för de, det är min teori, ni behöver inte tro men det låter sanolikt. Kom ihåg att det är ganska få som är medvetna om syftet, de flesta som jobbar på myndigheter och annat är helt blåsta.

Posted on: 2014/1/2 12:59
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Råmjölk... hälsofördelar, risker och tillgänglighet
#4


See User information
En bonde som har ekologiska mjölkkor, vågar sälja svart vid sidan om och som inte hatar alla som vistas på landsbygden som är annorlunda än han själv!

Lycka till!

Nibble mejeri i Järna hade fanstastisk biodynamisk mjölk, och fil, men det brändes ner häromåret. Vet inte hur det är nu, kontakta antroposoferna och fråga.




Posted on: 2014/1/3 13:57
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 


Re: Råmjölk... hälsofördelar, risker och tillgänglighet
#5


See User information
Ja det är sant om man vill skaffa råmjölk och man har kontakter och en bil kan man skaffa dock lite kostosamt, men poängen om man vill göra en förändring i större skala så måste folk börja bli medvetna om de glömda hälsofördelar som finns i mjölk , enklaste sättet att övertygga folk är att låta de testa , de flesta folk har aldrig druckit råmjölk hela sitt liv! de har bara blivit disinformerade om ämnet. Några få som föddes innan 30-talet kommer kanske ihåg hur mjölken smakade då, men något mer vet de inte.

Folket måste själva stå för organisering av såna marknader eftersom det är illegalt. Glöm inte att illegalt är bara en juridisk term inget mer, illegalt behöver inte vara omoraliskt , tvärtom många gånger, ellerhur? :D .

Posted on: 2014/1/3 22:14
 Top  Twitter  Facebook  Google Plus  Linkedin  Del.icio.us  Digg  Reddit  Mr. Wong 








dvd-infobeställning banner längst ned.
Ikoner
Paypal
Stötta Vaken med en månatlig donation
Facebook
Gå även med i vår facebook-grupp och bli en av de över 15 000 som diskuterar där.
Login
Annonsorer och reklam
Annonser:






Annonsorer och reklam 2


Creeper MediaCreeper
Vilka är Online
43 user(s) are online (43 user(s) are browsing Forum)

Members: 0
Guests: 43

more...
Nya medlemmar
test_user
test_user
01/01/2020
brifrida 09/05/2019
Turbozz 08/15/2019
Fr4nzz0n 07/30/2019
Egenerfarenhett 05/19/2019
Bloggar o Länkar

I11time.dk
911 Truth i Danmark.
Se verkligheten
Dissekerar skildringar från massmedia.
Den dolda agendan
Nyheter på svenska.
Klarsikt
Mats Sederholm & Linda Bjuvgård.
Dominic Johansson
Hjälp Dominic att komma hem.
Mjölkpallen
Mjölkpallen är samlingsplatsen där bonnförnuftet tros ha sitt säte.
911truth.no
911 Truth i Norge.
Nyhetsspeilet.no
Nyheter på norska.
En bild säger mer ...
Citat från eliten som bilder.
Folkvet
Sanningen är dold bland lögnerna
Fred & Frihet
Geoengineering.se
Hur påverkar geoengineering dig?
Grundläggande frihetsbegrepp på svenska

RSS